طلسمات

خانه » همه » خبر » شرایط برزخی برای مذاکرات احیای برجام به نفع کیست؟ / بی ثباتی در تصمیمات اقتصادی دولت داریم

شرایط برزخی برای مذاکرات احیای برجام به نفع کیست؟ / بی ثباتی در تصمیمات اقتصادی دولت داریم

توقف مذاکرات وین از حالت موقت به وضعیتی مبهم و نامعلوم تغییر کرده است و مواضع ایران و آمریکا هم حکایت از آن می کند که دو طرف انگیزه ای برای بازگشت پشت میز مذاکرات ندارند.

حشمت الله فلاحت پیشه درباره چرایی رضایتمندی دوجانبه ایران و آمریکا برای تداوم توقف مذاکرات وین گفت: توقف مذاکرات به علت رضایت دو طرف نیست چون آنها به ادامه این وضعیت راضی نیستند اما وقتی فضای غیردیپلماتیک حاکم شود، در این شرایط امکان توافق به حداقل می رسد.

وی ادامه داد: در فضای غیردیپلماتیک، دو طرف به جای طرح موارد قابل حل، موارد اختلافی را پیش می کشند و سعی می کنند خطوط قرمزشان را مطرح و بر آنها تأکید کنند. در چنین فضایی دیپلمات ها تنها نظاره گر سخنرانی مقامات مافوق خود هستند. هم اکنون درباره مذاکرات وین همین اتفاق افتاده است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: برجام به وضعیت توافق نهایی رسیده بود، دو کمیته اصلی یعنی تحریم ها و هسته ای مباحث شان را در حوزه تعهدات تحریم کنندگان ایران به ویژه آمریکا و تعهدات ایران جمع بندی و متن نهایی را نگارش کرده بودند اما وقتی کار به کمیته اجرا رفت با مانع روسیه مواجه شد و بعد از آن نیز ایران موضوعات اختلافی جدیدی را طرح کرد که بعد از آن دو طرف در جهت توجیه موضع اختلافی خودشان روی آوردند.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - شرایط برزخی برای مذاکرات احیای برجام به نفع کیست؟ / بی ثباتی در تصمیمات اقتصادی دولت داریم

بیشتر بخوانید:

وی افزود: حدود 6 ماه تا انتخابات کنگره زمان باقی است و دولت بایدن می داند وقفه در مذاکرات وین می تواند یکی از دستاوردهایی را که دموکرات ها بر آن تأکید داشتند، از بین ببرد و از طرفی امکان دارد مواضع تندی هم در ایران شکل بگیرد که نمونه هایش را در حال حاضر تحت عنوان “نیت ساخت بمب هسته ای” شاهد هستیم. این مسائل می تواند فضای منفی سیاسی را برای آمریکا و متحدانش ایجاد کند که ناکارآمدی سیاست های بایدن امکان دارد فضای هسته ای ایران را افراطی کند.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی بیان کرد: ایرانی ها ملموس ترین آسیب ها را از تداوم تحریم ها می بینند لذا طرف ایرانی هم از وضعیت به وجود آمده در مسیر مذاکرات نمی تواند راضی باشد. اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا در سنا نشان داد که گزینه اصلی دولت بایدن همچنان رسیدن توافق با ایران است.

وی افزود: در وضعیت برزخی اگر مذاکرات دوباره احیا شود طبیعتا زمینه رسیدن به توافق نهایی فراهم خواهد شد اما این اتفاق نیفتد، تغییر دولت در آمریکا امکان دارد مثل دوره ترامپ منجر به اعمال تحریم های حداکثری علیه ایران شود که به ضرر کشور ما خواهد بود.

این نماینده ادوار مجلس اظهار کرد: بی ثباتی هایی که در تصمیمات اقتصادی دولت داریم ناشی از آن است که همین دولت برخلاف ادعاهایی که داشت منتظر احیای برجام بود. امروز نوسان در قیمت ها بازار اقتصادی ایران بیشتر متأثر سرنوشت ارز 4200 تومان است که کاملا با موضوع تحریم ها ارتباط دارد.

وی افزود: این روزها نوعی چالش بین مردم درباره قیمت ها دیده می شود و دولت نیز از این وضعیت استقبال می کند چون این چالش به جای آنکه متوجه دولت باشد، بین مردم است و مردم با مغازه داران خرده فروشی، تاکسی ها یا نانوایی ها بر سر گرانی ها درگیر هستند.

فلاحت پیشه گفت: ایران بی تردید بازنده اصلی و آمریکا بازنده دوم تداوم شرایط برزخی برای مذاکرات احیای برجام است، حال آنکه قطعا روسیه را می توان برنده این وضعیت دانست.

23217

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد