بین الملل تابناک: شصت و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال خود داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
یک مقام ارشد وزارت دفاع روسیه نیروهای شبه نظامی اوکراینی را متهم به پنهان شدن در مدارس و یک بیمارستان روانی در درگیری های این کشور کرد.
میخائیل میزینتسف، رئیس مرکز کنترل دفاع ملی فدراسیون روسیه بر اساس گزارش ریا نووستی اظهار کرد: شبه نظامیان اوکراینی به پشتیبانی از مواضعشان در مدارس و همچنین در یک بیمارستان روانی پرداختهاند.
این مقام ارشد وزارت دفاع روسیه تصریح کرد: نیروهای ملی گرای اوکراینی در شهر بارونکوو منطقه خارکیف در یک ساختمان متعلق به یک بیمارستان روانی منطقه ای موضعی قدرتمند اتخاذ کرده و غیرنظامیان را به زور در زیرزمین ساختمان نگه داشتهاند.
او ادامه داد ارتش اوکراین در ساختمانهای چند تاسیسات آموزشی در شهرهای دنیپرو، نیکولایف، کراماتورسک و اسلاویانسک مواضع رزمی برقرار کرده و در این مواضع خودروهای زرهی، ادوات توپخانه و سیستمهای پرتاب راکت را مستقر کردهاند.
اتحادیه اروپا تاکید کرد که بهای گاز وارداتی از روسیه را به روبل پرداخت نخواهد کرد و به اعضای خود هشدار داد تا آماده قطع احتمالی گاز روسیه باشند.
به گزارش شبکه خبری اندیتیوی، کمیسیون اروپا امروز (سهشنبه) بسته تحریمی جدیدی علیه روسیه را به اعضای خود ارائه خواهد کرد، از جمله تحریم نفت روسیه.
اما وزرای انرژی و محیط زیست کشورهای عضو اتحادیه اروپا در روز دوشنبه به مسئله بزرگتر و پیچیدهتر گاز طبیعی روسیه پرداختند. چندین کشور از جمله آلمان، به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا، اتکای شدیدی به گاز روسیه دارند.
مسکو از خریداران گاز خود در کشورهای «غیردوست» از جمله اعضای اتحادیه اروپا خواسته است تا بهای گاز خریداری شده را به روبل (واحد پول روسیه) پرداخت کنند، اقدامی در راستای گریز از تحریمهای مالی غرب علیه بانک مرکزی روسیه. گاز لهستان و بلغارستان در پی امتناع این کشورها از پرداخت بهای گاز به روبل، قطع شده است.
اتحادیه اروپا اعلام کرد که از این دو کشور حمایت کرده و گاز را ذخیره میکند تا برای قطع احتمالی آن آماده باشد.
کمیسر انرژی اروپا نیز گفت، هیچ یک از شرکتهای اروپایی قصد ندارند با تغییرات پوتین در شیوه پرداخت بهای گاز همکاری کنند.
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد، از آغاز حمله روسیه به اوکراین در اواخر ماه فوریه، بیش از سه هزار غیرنظامی در اوکراین کشته شدهاند.
به گزارش “گاردین”، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد بدون ذکر نام یا مسئول دانستن طرفی گفت، بیش از ۳ هزار و ۱۵۳ قربانی جنگ در اوکراین با سلاحهای انفجاری با حوزه تاثیر گسترده، مانند حملات موشکی و حملات هوایی کشته شدهاند.
این دفتر همچنین اعلام کرد، به دلیل مشکل دسترسی به اطلاعات و ادامه درگیریها در مناطقی از اوکراین، آمار واقعی تلفات غیرنظامیان در اوکراین میتواند به شکل قابل توجهی بالاتر باشد.
شبکه خبری راشاتودی گزارش داد که روسیه در شهر بندری ماریوپل به منظور خروج باقی مانده غیر نظامیان، آتش بس یکجانبه اعلام کرد.
راشاتودی در حساب توئیتر خود درباره این خبر نوشت: ارتش روسیه در تلاش با سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی به منظور خروج غیرنظامیان از مجتمع صنعتی “آزوفستال” واقع در شهر ماریوپل اوکراین، آتش بس یکجانبه اعلام کرده است.
این درحالی است که پیشتر سازمان ملل متحد در هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ اعلام کرده بود: روسیه با مشارکت صلیب سرخ در خروج غیرنظامیان از کارخانه آزوفستال ماریوپل اوکراین موافقت کرده است.
مسکو: زلنسکی به دنبال توافق صلح نیست
«دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت روسیه امروز (سهشنبه) به کنایه تصریح کرد که «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین نیازی به توافق صلح ندارد زیرا صلح برای او پایان کار است.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، مدودف در کانال تلگرامی خود با اشاره به وابستگی کییف به غرب برای ادامه نبرد با روسیه نوشت: «زلنسکی نیازی به هیچگونه معاهده صلح ندارد. برای او، صلح پایان کار است».
وی ادامه داد که زلنسکی همچنان به تمنای تسلیحات و پول از غرب ادامه میدهد و نگرانیهای مردم اوکراین را تقلید میکند.
معاون رئیس شورای امنیت روسیه در این خصوص توضیح داد: «زلنسکی در آینده همچنان به گدایی از غرب برای پول و تسلیحات ادامه میدهد و تلاش میکند تا اثبات کند که همچنان در بازی است و امید جهان آزاد است و آخرین پناهگاه دموکراسی اروپایی است که در آن یک خرس با ژاکت پنبهای خواهان پاره کردن آن است».
اعلام تحریم های روسیه علیه غرب با فرمان پوتین
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین امروز اعلام کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، اقدامات اقتصادی تلافیجویانه در ارتباط با اقدامات غیردوستانه برخی کشورهای خارجی را به امضا درآورد.
در فرمان اجرایی پوتین آمده است که رئیسجمهور روسیه به کابینه وزرا دستور داده است که ظرف 10 روز، لیستی از افرادی که قرار است تحت تحریمهای تلافیجویانه روسیه قرار میگیرند، مشخص کنند.
طبق دستور رئیسجمهور روسیه، مقامات روس از هرگونه معامله با شرکتها و افرادی که تحت تحریمهای تلافیجویانه فدراسیون روسیه قرار میگیرند، منع شدهاند.
بر اساس این فرمان، صادرات محصولات و مواد خام تولیدی در روسیه به خارج از فدراسیون روسیه در صورتیکه این محصولات در راستای منافع افراد تحت تحریم باشد، ممنوع میباشد.
طبق این گزارش، شرکتها و افرادی که تحت تحریمهای تلافیجویانه قرار دارند، از اجرای تعهداتشان به معاملات در دست اجرا و همچنین پیشبرد هرگونه معاملات مالی منع می شوند.
پاپ: پوتین بزودی به جنگ با اوکراین پایان می دهد
پاپ فرانسیس در گفت و گو با روزنامه ایتالیایی « کوریره دلا سرا» گفت: “ویکتور اوربان” نخست وزیر مجارستان در دیدار اواخر ماه آوریل به او گفته ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه قصد دارد در روز نهم می به مناسبت روز پیروزی اتحاد جماهیر شوروی بر آلمان نازی ، به جنگ اوکراین پایان دهد.
پاپ ابراز امیدواری کرد این اتفاق بیفتد. او به تشدید تنشها نه تنها در دونباس که کریمه و اودسا اشاره کرده و میگوید اوکراین همچنین دارد بندر خود در دریای سیاه را از دست میدهد.
رهبر کاتولیکهای جهان با ابراز نگرانی گفت، برای برقراری صلح، قصد کافی وجود ندارد. وی افزود که بدبین است اما باید برای پایان دادن به جنگ هر کاری انجام دهیم.
پاپ فرانسیس این را هم گفت که در زمان حاضر به کی یف نمیرود؛ او نمایندگانی را به اوکراین فرستاده است. اما نیاز فوری میبیند که به مسکو سفر کند.