به نقل از العربی الجدید، ایهود باراک، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی در مقاله ای که در روزنامه یدیعوت آحارنوت منتشر شد تاکید کرد: ما باید با چشمان باز و قاطعانه و بدون غفلت از هر فرصتی برای میانه روی و خویشتنداری، با تهدیدات و خطرات مقابله کنیم و در آخر اگر توانستیم به سوی ایجاد راه حل برای درگیری های اسرائیلی -فلسطینی برویم.
ایهود باراک که بعد از مذاکرات اسرائیلی ها با یاسر عرفات، رهبر فقید فلسطین در مذاکرات کمپ دیوید در سال 2000 گفته بود “شریکی به نام فلسطین وجود ندارد”، به نظر می رسد که امروز نگاه دقیقتری نسبت به دو دهه پیش دارد و می گوید که “ما به سوی راه حل پیش می رویم اما با کندی و نه با سرعتی که می خواهیم و در نهایت ما نباید به منافع امنیتی و حیاتی خود آسیب بزنیم”.
وی در این مقاله مدعی شد: اسرائیل امروز از نظر نظامی، راهبردی، تکنولوژی و اقتصادی قویتر از تمام تهدیدهای خارجی از سوی دشمنان است و ما باید با قدرت و با اعتماد به نفس برای تحقق اهداف خود تلاش کنیم و جای هیچ نگرانی و ترس برای خودمان و شهروندانمان وجود ندارد.
به گفته ی وی، تهدید امنیتی اول برای رژیم صهیونیستی که این رژیم در نهایت می تواند از آن عبور کند تروریسم (مقاومت) فلسطین است، وی می گوید که هرچند این امر دردناک است اما تهدیدی برای موجودیت اسرائیل نیست.
تهدید دوم، خطر موشک ها و راکت های موجود در دست جنبش حماس و حزب الله لبنان و همچنین تلاش ایران برای استقرار موشک های پیشرفته و نقطه زن در بلندی های جولان است، این تهدیدی است که اسرائیل با دقت آن را دنبال می کند اما علیرغم خطرناک بودن نمی تواند تهدیدی وجودی برای اسرائیل باشد.
نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی می گوید: تهدید سوم گسترش برنامه هسته ای ایران است؛ اگر ایران به یک کشور هسته ای تبدیل شود، همه چیز تغییر خواهد کرد و اسرائیل باید به طور اساسی برای مقابله با این تهدید با آمریکا همکاری کند و اگر آمریکا و اسرائیل برنامه ای برای مقابله با تلاش های ایران نداشته باشند با یک “شکست تاریخی” مواجه خواهند شد که اصلاح آن دشوار خواهد بود.
با این وجود ایهود باراک می گوید که این اظهارات به استفاده ایران از سلاح هسته ای علیه اسرائیل مربوط نمی شود زیرا ایرانی ها دلایلی دارند که باعث می شود به این موضوع فکر نکنند، گسترش سلاح هسته ای در ایران همانند گسترش آن در کره شمالی است و هدف اصلی از دستیابی به آن بازدارندگی و حفظ نظام است نه به کارگیری آن علیه همسایگان، لذا این تهدید نیز خطری برای موجودیت اسرائیل نیست.
باراک آورده است: با توجه به تجربه های تاریخی تنها خطری که می تواند اسرائیل را تهدید کند و به خطری وجودی تبدیل شود “بحران داخلی، شکاف داخلی و نفرت افکنی روز افزون میان خود یهودی ها است”.
وی با تاکید بر اقدامات تحریک آمیز در رژیم صهیونیستی و همچنین اختلافات داخلی گسترده که هر روز بیشتر می شود، به فیلم اسرائیلی “اسطوره تخریب” که اخیرا در سینماها اکران شده است اشاره می کند و می گوید شخصیت هایی که در این فیلم ایفای نقش می کنند برگرفته از میراث، متون و کتاب های یهودی هستند و به طور کامل با واقعیت امروز اسرائیل مطابقت دارد.
ایهود باراک در ادامه مقاله خود می گوید: اکنون در برابر ما یک ائتلافی میان متهم جنایی (بنیامین نتانیاهو) و افراط گرایان تعصب تاریک مذهبی وجود دارد. نتانیاهو و حامیان او در راستای مسموم کردن گفتمان عمومی تلاش می کنند تا محاکمه وی را به انحراف بکشند و اعتماد مردم اسرائیل به دستگاه قضایی و دولت این رژیم و همچنین سران آن را از بین ببرند. درحال حاضر ائتلافی میان آنها و ایتمار بن گویر (نماینده افراطی کنست) و امثال وی تشکیل شده است؛ شخصیت هایی که پیش از این از سوی تمام احزاب صهیونیستی طرد شده بودند اما اکنون به آنها مشروعیت داده شده است.
نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی می گوید: این مجموعه های دینی یهودی و مسیحی به جای حمایت از نیروهای امنیتی بر روی خون کشته های عملیات می رقصند، به نظر می رسد که اینها و رهبران حماس با هماهنگی هم تلاش دارند که درگیری اسرائیلی -فلسطینی را از جنگ داخل مرز و جغرافیای مشخص به جنگ میان اسرائیل و اسلام تبدیل کنند.
وی در پایان می گوید: هرکس که گمان کند روابط با اردن و مصر و توافقات ابراهیم می تواند در برابر چنین جنگی تداوم داشته باشد، آینده ما را به خطر انداخته است.
311311