خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » ۴ هزار فرزند مسئولان در آمریکا، اروپا و کانادا زندگی می‌کنند/جبلی: دستور دادند که فقط در حد دو سه ساعت به آبادان بپردازیم/لاریجانی: دوستی با خاتمی و موسوی را تمام کردم/صنعت خودروسازی ایران، توجه هندی‌ها راجلب کرد

۴ هزار فرزند مسئولان در آمریکا، اروپا و کانادا زندگی می‌کنند/جبلی: دستور دادند که فقط در حد دو سه ساعت به آبادان بپردازیم/لاریجانی: دوستی با خاتمی و موسوی را تمام کردم/صنعت خودروسازی ایران، توجه هندی‌ها راجلب کرد

«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزه های مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

۴ هزار فرزند مسئولان در آمریکا، اروپا و کانادا زندگی می‌کنند
سردار میریان گفت: جنگ را با جوانان اداره کردیم و به اینجا رساندیم. سردار میریان، رئیس اداره عملیات زمینی سپاه پاسداران در برنامه زنده تلویزیونی صبح بخیر ایران گفت: زمان جنگ کدام فرمانده جنگ، خانواده‌اش پیش صدام زندگی می‌کرد؛ امروز نزدیک ۴ هزار فرزند برخی از مسئولان در آمریکا و اروپا و کانادا زندگی می‌کنند. کسانی که از بچگی در خارج دارند تربیت می شوند، هیچ مسئولیتی در آینده کشور نباید بگیرند.

جبلی: دستور و خواهش از گوشه و کنار بود که فقط در حد دو سه ساعت به آبادان بپردازیم
رییس صداوسیما گفت: تمام دولت های ۲۰ سال گذشته، همه به نوعی از صداوسیما ناراضی بودند و دلیل این بوده که صداوسیما دولتی نیست. فشار بر صداوسیما زیاد بوده و این طبیعی است. تمام نهادها به صداوسیما نیاز دارند. جبلی افزود: روز گذشته برای مسائل آبادان شبکه خبر را به خط کردیم. دستور و خواهش از گوشه و کنار بود که بس کنید و دو سه ساعت فقط بپردازید. انعکاس اعتراضات ریزه کاری هایی دارد. قبل از این که مطالبات مردم به اعتراض تبدیل شود باید کاری کنیم. مردم اعتراض خودشان را باید روی آنتن ببینند نه کف خیابان. گره های ذهنی باید روی آنتن مطالبه شود. اعتراضات اصفهان را که پوشش دادیم مطالبه مشخصی داشت اما آیا باید اعتراضاتی که بانک را آتش می زنند، پوشش بدهیم؟ وی در مورد وضعیت عادل فردوسی نیز در پاسخ به سوال دانشجویان گفت: موضوع عادل در زمان من اتقاق نیفتاد. اگر من بودم، همه تلاشم را می کردم که نرود و از ظرفیتش استفاده شود. من میراث دار وضعیتی هستم. همه فکر می کنند با امضای طلایی من کاری درست می‌شود. اما این مساله دو طرفه است. آن فرد هم باید بخواهد و قواعد بازی تیمی را بداند. او اصول کاری خودش را دارد. خودم با آقای فردوسی پور صحبت کردم. تلاش می کنم سرمایه ای را از دست ندهیم. مساله دو طرفه است. آنتن وقتی در اختیار هنرمند است نباید فکر کند که چه اتفاقی افتاده. یک سلبریتی برای یک برنامه چندصد میلیارد می گیرد. اگر ندهیم می رود. مدیریت چهره ها حساسیت دارد. مساله فقط فردوسی پور نیست.

نماینده تبریز: دولت، عکس مصوبه مجلس عمل کرد
محمد حسین فرهنگی، نماینده مردم تبریز در مجلس به جماران گفت: وضعیت قابل قبولی در جریان نیست. مصوبه مجلس این بود که ابتدا دولت سهمیه‌های مردم را تعیین کند و به همه متقاضیان سرویس داده و کالابرگ‌های الکترونیکی در اختیارشان قرار بدهد و بعد از آن به حذف ارز ترجیحی اقدام کند؛ اما دولت عکس آن عمل کرد؛ اول ارز را حذف و بعد جامعه را با تنش‌های قیمتی و گرانی مواجه کرد و بخشی از مصوبه‌ای که گفته شد قیمت‌ها متناسب با شهریور ۱۴۰۰حفظ شود، عملی نشد. در مورد کالابرگ‌ها و دهک‌بندی‌ها هم آن چیزی که جامعه انتظار داشت، اتفاق نیفتاد.

مجلس تعطیل شد؟
یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت که جلسه علنی فردا (چهارشنبه) تشکیل می شود. حسینعلی حاجی دلیگانی درباره تکلیف برگزاری جلسه مجلس با توجه به مصوبه کمیته اضطرار آلودگی هوای استان تهران مبنی بر تعطیلی ادارت، مدارس و دانشگاه های استان تهران گفت که فردا جلسه علنی مجلس با دستور کار برگزاری انتخابات هیات رییسه در سومین سال فعالیتش تشکیل خواهد شد. همچنین فردا نمایندگان مجلس بعد از پایان جلسه علنی به دیدار مقام معظم رهبری خواهند رفت.

لاریجانی: دوستی با خاتمی و موسوی را تمام کردم
محمدجواد لاریجانی با بیان اینکه ممکن است شما فردی را خیلی دوست داشته باشید اما به دلیل اینکه وی از مسیر حق انحراف پیدا کرده است باید این دوستی را تمام کنید، این موضوع در مورد خود من هم صادق است، گفت: من با آقای خاتمی دوستی بسیار نزدیک و با مهندس موسوی هم رابطه کاری سنگین و زیادی داشتیم اما انحراف موجب می‌شود علیرغم اینکه علاقه‌مند به این دوستی هستیم، آن را کنار بگذاریم.

مرغ ۱۲۰ هزار تومانی نتیجه کمپین نخریدن مرغ خواهد بود!
احمد مقدسی رئیس هیات مدیره انجمن گاوداران کشور گفت: مقصر گرانی گوشت نه دولت است و نه تولیدکننده، قیمت جهانی نهاده دامی افزایش عجیبی داشته است. وی با بیان اینکه مردم سال گذشته هم مرغ ۶۰ هزار تومانی خریدند ولی حالا که به هر ایرانی ۳۰۰ هزار تومان هم می‌دهند، چرا کمپین نخریدن راه افتاده است؟! گفت: کسانی کمپین نخریدن مرغ و گوشت را راه انداخته‌اند که می‌خواهند تولیدکنندگان نابود شوند و دو ماه دیگر مرغ ۱۲۰ هزار تومان شود. این ها آدم هایی هستند که می خواهند تولید ملی این مملکت را نابود کنند تا فردا دوباره واردکننده شویم.

۱۸ درصد شرکت های دولتی ورشکسته اند
معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد با بیان اینکه اطلاعات مالی ۶۲ شرکت اصلی منتشر شده است، بیان کرد: حدود ۱۸ درصد این شرکت‌ها مشمول ماده ۱۴۱ می‌شوند؛ یعنی میزان زیان انباشته آن‌ها بیش از ۵۰ درصد سرمایه ثبت شده آن‌هاست که در واقع ورشکسته و زیان‌ده به شمار می‌روند.

تعمیر بزرگ‌ترین پالایشگاه ونزوئلا توسط ایران
رویترز به نقل از چهار منبع آگاه نوشت، شرکت های دولتی ایرانی پس ازانعقاد قرارداد برای تعمیر کوچکترین پالایشگاه ونزوئلا، برای تعمیر پالایشگاه «پاراگوانا»، بزرگ ترین پالایشگاه نفتی این کشور با ظرفیت ۹۵۵ هزار بشکه در روز آماده شده‌اند. این قرارداد، روابط انرژی دو کشور را عمیق‌ تر خواهد کرد و راه نجاتی برای صنعت نفت آسیب دیده ونزوئلاست. یک واحد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در ماه جاری میلادی یک قرارداد ۱۱۰ میلیون یورویی (۱۱۶ میلیون دلاری) با شرکت ملی نفت ونزوئلا (PDVSA) برای تعمیر و توسعه پالایشگاه ۱۴۶ هزار بشکه ای «ال پالیتو» در مرکز این کشور امضا کرده است. منابع آگاه گفتند، پروژه بعدی مجتمع پاراگواناست که دو پالایشگاه دارد و در میان بزرگ ترین پالایشگاه های جهان است.

صنعت خودروسازی ایران، توجه هندی ها راجلب کرد
نایب‌ رئیس روابط بین‌الملل منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در اتاق بازرگانی و صنعت PHD هند از علاقه شرکت‌های هندی به ورود به صنعت خودروسازی ایران خبر داد. ویجای مِهتا در همایش مشترک فعالان اقتصادی ایران و هند با بیان اینکه هند طی چند سال آتی به یک اقتصاد ۵ هزار میلیارد دلاری در جهان تبدیل خواهد شد، افزود: سیاست‌های اقتصادی دولت در هند، منجر به آن شده که رشد سریع اقتصادی این کشور از چین پیشی بگیرد.

طرح فروش کیلویی نان در دست بررسی است
وزیر جهاد کشاورزی گفت: طرح فروش وزنی (کیلویی) نان در شورای آرد و نان در دست بررسی است و پس از تصمیم نهایی بر مبنای آن اقدام می‌شود.

به جای کارت به کارت در مطب‌ پزشکان، از سوت زنی استفاده کنید
رئیس کل سازمان امور مالیاتی در خصوص استفاده از روش کارت به کارت از سوی برخی اصناف و مشاغل به جای دستگاه‌های پوز گفت: مطب‌های بسیاری از پزشکان می‌گویند دستگاه پوز ندارند و بیمار را مکلف به کارت به کارت یا ارائه پول نقد می‌کنند اما امسال در قانون بودجه همه پزشکان مکلف شده‌اند که حتماً از دستگاه‌های پوز استفاده کنند، در غیر این صورت تخلف محسوب شده و قانون ضمانت اجرا برای آن تعریف کرده است. وی افزود: سامانه گزارش دهی مردمی یا سوت زنی در سامانه سازمان امور مالیاتی اعلام کرده‌ایم تا فرار مالیاتی را اعلام کنند. بر اساس اطلاعات دریافتی مردم، کارشناسان سازمان امور مالیاتی نتیجه این سوت زنی‌ها را اعلام خواهند کرد.

هشدار وزیر نیرو به بدمصرف های برق
محرابیان وزیر نیرو گفت: بخش خانگی با پاداش صرفه جویی، می‌توانند کاهش مصرف را ایجاد کنند؛ بیش از ۷۵ درصد مردم الگوی مصرف را رعایت می‌کنند و از ۲۵ درصد مابقی نیز، حدود ۱۷ تا ۱۸ درصد در محدوده الگو هستند که با یک اقدام جزئی، زیر الگوی قرار خواهند گرفت که ۵ برابر میزان صرفه جویی، پاداش خواهیم داد. حدود ۶۵۰ هزار مشترک بدمصرف داریم؛ بدمصرف‌ها عمدتاً کنتور هوشمند دارند و اگر رعایت نکنند، برقشان محدود خواهد شد.

خداحافظی استارباکس از روسیه
فروشگاه‌های زنجیره‌ای قهوه، استارباکس اعلام کرد، از روسیه خارج می‌شود و دیگر حضوری در این کشور نخواهد داشت. بر اساس نامه این شرکت آمریکایی به کارکنانش، استارباکس ۱۳۰ فروشگاه خود در روسیه را تعطیل خواهد کرد. در این نامه همچنین آمده است، استارباکس به پرداخت دستمزد نزدیک به ۲۰۰۰ کارمند روسی خود به مدت شش ماه ادامه می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند تا به مشاغل جدید منتقل شوند. این شرکت در هشتم ماه مارس تمامی فعالیت‌های خود را در روسیه به علت تحریم‌های غرب به حالت تعلیق درخواهد آورد. توقف فعالیت‌های این شرکت در روسیه شامل ارسال و تحویل تمام محصولات استارباکس و تعطیلی موقت کافه‌ها بوده است.

گندم در بازارهای جهانی قد کشید
امروز در بازار‌های جهانی قیمت هر بوشل گندم بیش از ۱۰ دلار رشد داشت و به قیمت ۱۲۰۰ دلار به فروش رفت. افزایش قیمت انواع کالا‌های اساسی پس از آغاز درگیری‌های روسیه و اوکراین رشد شدیدی داشته و تنها قیمت گندم بیش از ۵۳ درصد افزایش یافته است. بقیه کالا‌ها هم روز به روز افزایش دارند. به طوری که قیمت سویا امروز ۵.۲۵ دلار افزایش قیمت داشت و هر بوشل از این محصول به قیمت ۱۶۹۲ دلار معامله شد، قیمت سویای روغنی هم رشد ۱.۲ درصدی داشت و گیاه روغنی کانولا هم بیش از سه دلار رشد قیمت را تجربه کردند. گزارش از بازار‌های جهانی حاکی است امروز قیمت انواع دام هم رشد داشت، قیمت دام زنده به قیمت ۱.۴۳ دلار و قیمت دام پرواری ۱.۷ لار رشد قیمت را تجربه کرد.
 
جزئیات سقوط ارزش لیر لبنان
سقوط واحد پول لبنان شدیدتر شد، به طوری که دلار در معاملات امروز سه شنبه در بحبوحه بلاتکلیفی سیاسی پس از انتخابات پارلمانی لبنان که با عقب نشینی متحدان حزب الله نتایج غیرمنتظره ای به همراه داشت، از مرز ۳۳۰۰۰ لیر گذشت. به گزارش “سام هلر”، لیر حدود ۹۰ درصد ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است. این پژوهشگر تخصصی با توجه به آنچه در مجله “فارین افرز” منتشر شده است، تولید ناخالص داخلی لبنان را ۶۰ درصد کاهش و نزدیک به ۸۰ درصد را به زیر خط فقر رسانده است که ۱.۵ میلیون آواره سوری ساکن لبنان از این تعداد هستند. شرایط صدها هزار تن از ساکنان را مجبور به ترک کشور کرد. در ژانویه گذشته، نرخ برابری دلار به رکورد ۳۳۵۰۰ لیر لبنان در هر دلار رسید. به نوبه خود، بانک مرکزی لبنان چهارشنبه گذشته اعلام کرد به بانک‌ها اجازه می‌دهد تا از طریق پلت فرم مبادلات خود بدون سقف دلار خریداری کنند. به نقل از رویترز، این سیاست به دلیل استفاده از ذخایر محدود دلار آمریکا برای تقویت پول محلی، که بیش از ۹۰ درصد از ارزش خود را از زمان شروع بحران اقتصادی در سال ۲۰۱۹ از دست داده، ناپایدار است. این ارز روز سه شنبه به ۳۰۰۰۰ لیر در برابر دلار رسید که چند هزار پوند از انتخابات روز یکشنبه کاهش یافته است.
 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد