بحث ورود زنان به ورزشگاهها و به خصوص استادیومهای فوتبال، چند سالی است به مطالبه عمومی تبدیل شده و در هر دولتی تلاشهایی برای رفع موانع آن انجام میشود؛ اما به رغم همه این مطالبات و تلاشها موانعی وجود دارد که تاکنون این امر به خوبی محقق نشده و فقط اقدامات موردی و مقطعی در این مورد رخ داده است. اگر زمانی منع ورود زنان به ورزشگاه با مانع عدم اراده مسئولان و مخالفت صریح برخی افراد با این امر مواجه بود، اکنون نبود زیر ساخت به عنوان مانع اصلی از زبان مسئولین بیان میشود.
اخیرا سینا کلهر، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزیر ورزش و جوانان در گفتگویی به چالشهای پیش روی حضور زنان در ورزشگاه پرداخته و صراحتا اعلام کرده است که حضور زنان در ورزشگاه حتی در شهرهایی به مانند مشهد هم پذیرفته شده و مانعی وجود ندارد و وعده داده است که این موضوع به زودی حل میشود.
وی میگوید: این مساله خیلی زود حل میشود. در بخش ملی موضوع حل شده و در بخش باشگاهی نیز فعالیتها به خوبی پیش خواهد رفت. اگر ماجراهای مشهد نیز به خوبی پیش میرفت و زیرساختها وجود داشت، در آنجا نیز شاهد حضور بانوان در ورزشگاه بودیم. بزرگترین مانع ما در حال حاضر، نبود زیرساختهاست و حقیقتا فضاهای ورزشی کشور و به ویژه ورزشگاهها فضای مناسبی برای بانوان و خانوادهها نیست و امکاناتی که بتوانیم به خوبی پذیرای آنها باشیم، نداریم، بنابراین، امیدواریم پس از تصویب ضوابط ورود قانونمند بانوان و خانوادهها به اماکن ورزشی به ویژه ورزشگاهها، بتوانیم این دغدغه ورزش کشور را حل کنیم.
وی در پاسخ به اینکه طرح مربوطه در چه مرحلهای است، پاسخ میدهد: پیشنویس طرح مربوطه آماده شده است و صرفا باید کمیسیون فرهنگی ورزش برگزار شود و آن را مصوب کند. کمیسیون فرهنگی ورزش به عنوان زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی مجوز دارد تا ذیل معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی تشکیل شود.
وزیر ورزش و جوانان به عنوان رئیس این کمیسیون، معاون فرهنگی به عنوان دبیر و سایر نهادهای حوزه ورزش از جمله وزارت آموزش و پرورش، ستاد کل نیروهای مسلح، کمیته ملی المپیک و… به عنوان اعضای این کمیسیون حضور دارند و پس از تصویب طرح در کمیسیون، ابلاغ آن به برگزارکنندگان مسابقات ورزشی و نهادهای ارائه دهنده صدور مجوز حضور تماشاگران، صورت میگیرد و لازم الاجرا خواهد بود.
کلهر صراحتا در مورد شهر مشهد و حاشیههای عدم حضور زنان در ورزشگاه و برخوردهایی که صورت گرفت و اینکه آیا آنها نظری متفاوت از سایر شهرهای کشور و آنچه هم اکنون از سوی دولت سیزدهم مدنظر قرار گرفته است، دارند میگوید: نه آنها نیز نظر مغایری ندارند و همسو هستند. واقعیت این بود که فدراسیون فوتبال تصور میکرد به دلیل وجود کرونا و موج ششم دیدار ایران ـ چه در تهران و چه در مشهد ـ بدون تماشاگر برگزار میشود، چون به دلیل شیوع موج ششم، دانشگاهها نیز غیرحضوری شد.
نکته قابل بیان دیگر مطالبههایی است که پس از حضور جمع عظیمی از خانوادهها در اجتماع بزرگ «سلام فرمانده» در استادیوم آزادی رخ داد. در این روز زنان و مردان در اجتماعی بزرگ در کنار یکدیگر حضور داشتند و همین امر موجب شد که در افکار عمومی این مطالبه مطرح شود که چنین تجمعاتی در سایر زمینهها هم رخ دهد و تسهیل و حمایت شود.
در همین ارتباط دکتر شیوا قاسمی پور نماینده مریوان و عضو فراکسیون زنان مجلس یازدهم در گفتوگو با «تابناک» گفت: بحث حضور زنان و خانوادهها در ورزشگاهها اتفاق خوبی است که در بین اعضای فراکسیون زنان مجلس یازدهم در مورد آن بحث و بررسی شده است و حتی برخی از اعضای این فراکسیون هم در ورزشگاهها حضور یافته اند، چون نظر ما این است که از این اتفاق استقبال کنیم و خانوادهها در کنار هم در ورزشگاهها باشند و شادیها را تقسیم نمایند و قطعا این روند در آینده جواب خواهد داد و ما به عنوان فراکسیون زنان مجلس هم از آن حمایت خواهیم کرد.
وی در ادامه درباره تلاش این فراکسیون در مورد تسهیل حضور بانوان در ورزشگاهها گفت: جلساتی در فراکسیون برگزار و در جاهایی هم که به حضور زنان در ورزشگاه اهمیت نمیداده اند تذکراتی داده شده است؛ مثلا مشخصا در مورد ورزشگاه مشهد، تمامی مسئولین را دعوت کردیم و پیگیریهایی هم انجام دادیم و تذکر دادیم، چون معتقدیم حضور زنان در ورزشگاه مشکلی ندارد و باید از آن حمایت شود.
قاسمی پور مهمترین مشکل کنونی برای عدم ورود زنان به ورزشگاه را نبود زیر ساخت مناسب دانست و تاکید کرد: نظر ما به عنوان فراکسیون زنان نسبت به حضور زنان مثبت هست و پیگیر هم هستیم، اما از طرف دیگر باید این را در نظر بگیریم که زیر ساخت موضوع مهمی است و مثلا باید درب ورودی جدا در نظر گرفته شود و یا سرویس بهداشتی مجزایی باشد که بانوان با خیال راحت و یا به تنهایی یا همراه همسر و خانواده خود در ورزشگاهها با آرامش خاطر حضور یابند.