خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » بیانیه سخیف شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران/ واکنش هشدارآمیز ایران به بیانیه آمریکا‌ و سه کشور اروپایی/ بیانیه آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات راهبردی درباره ایران/ انتقاد اولیانوف از طرح قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس

بیانیه سخیف شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران/ واکنش هشدارآمیز ایران به بیانیه آمریکا‌ و سه کشور اروپایی/ بیانیه آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات راهبردی درباره ایران/ انتقاد اولیانوف از طرح قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس

1531405 348 - بیانیه سخیف شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران/ واکنش هشدارآمیز ایران به بیانیه آمریکا‌ و سه کشور اروپایی/ بیانیه آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات راهبردی درباره ایران/ انتقاد اولیانوف از طرح قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس

بین الملل تابناک: بیانیه سخیف شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران، واکنش هشدارآمیز ایران به بیانیه آمریکا‌ و سه کشور اروپایی، بیانیه آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات راهبردی درباره ایران، انتقاد اولیانوف از طرح قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس و آماده باش کامل نیروهای نظامی یونان برای مقابله با ترکیه از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیانیه سخیف شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران

شورای همکاری خلیج فارس، عصر روز چهارشنبه، پس از گردهمایی وزیران خارجه کشورهای عربی بیانیه‌ای علیه ایران و جنبش انصارالله یمن صادر کرد.

بنابر گزارش شبکه سعودی «العربیه»، در بخشی از این بیانیه بر لزوم تداوم تلاش‌ها برای مبارزه با داعش تأکید شده است.

شورای همکاری خلیج فارس در ادامه این بیانیه به اتهام‌پراکنی علیه جنبش انصارالله یمن پرداخت و با تروریستی خواندن این جنبش، بر لزوم ممنوعیت تسلیحاتی آن تأکید کرد.

در بخش دیگری از این بیانیه از کشورها خواسته شده تا جنبش انصارالله یمن را به لیست تروریستی خود اضافه کنند و با قاطعیت با استقرار موشک‌ها و پهپادها در منطقه مقابله نمایند.

1531404 891 - بیانیه سخیف شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران/ واکنش هشدارآمیز ایران به بیانیه آمریکا‌ و سه کشور اروپایی/ بیانیه آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات راهبردی درباره ایران/ انتقاد اولیانوف از طرح قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس

شورای همکاری همچنین با تکرار ادعای همیشگی خود علیه ایران، این کشور را به اشغال جزایر سه‌گانه متهم کرد و خواستار پایبندی ایران به «اصل حسن‌همجواری و احترام به حاکمیت‌ کشورها» شد.

«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بارها بارها در واکنش به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس، تأکید کرده است که جزایر سه گانه ابوموسی، تنب کوچک‌ و تنب بزرگ تعلق قطعی به ایران دارد و هرگونه مداخله در برنامه هسته‌ای و موشکی ایران مردود است.

این شورا همچنین ایران را به مداخله در امور کشورها متهم کرد و خواستار اضافه شدن آنچه رفتار متزلزل‌کننده ایران در منطقه خواند، به گفت‌و‌گوهای هسته‌ای شد.

در بخش دیگری از این بیانیه ضمن مطرح شدن اتهام حمایت از تروریسم علیه ایران و متهم کردن این کشور به تهدید دریانوردی، از ایران خواسته شده به برنامه موشکی خود پایان دهد.

شورای همکاری خلیج فارس همچنین خواستار مشارکت خود در مذاکرات هسته‌ای با ایران و اعمال فشار بر جنبش انصارالله یمن شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیشتر در واکنش به بیانیه مشابه شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران تأکید کرده بود شورای همکاری باید بداند که درخواست های غیر قابل قبول، ایراد اتهامات واهی علیه جمهوری اسلامی ایران و تکرار مکررات نخ‌ نماشده، راه حل مشکلات منطقه و این کشورها نبوده و منطقه نیازمند تغییر پارادایم از وابستگی بیرونی به تعامل سازنده درون‌منطقه ای و شمول‌گرایی به جای رویکرد حذفی است.

اعضای شورای همکاری خلیج فارس در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به فلسطین، افزوند که مواضع اعضای این شورا در قبال آرمان فلسطین به عنوان مسئله نخست کشورهای عربی و مسلمانان ثابت است و آن‌ها از تشکیل کشور مستقل فلسطین بر پایه مرزهای چهارم جولای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی با تضمین حقوق آوارگان مطابق و بر پایه ابتکار صلح عربی و راهکار دودولتی حمایت می‌کنند.

شورای همکاری خلیج فارس همچنین مخالفت خود را با طرح جدید تل‌آویو برای ساخت ۴۴۰۰ واحد مسکونی در کرانه باختری ابراز کرد و در عین حال، از تل‌آویو خواست که از انجام اقداماتی از این دست که در تضاد با قوانین بین‌المللی است، دست بردارد.

این شورا در ادامه بر لزوم مواجهه با سیاست‌های یک‌جانبه و غیرقانونی تل‌آویو در شهر قدس و رد قاطعانه تمامی گام‌های این رژیم برای تغییر وضعیت قانونی و تاریخی مسجد الاقصی تأکید کرد.

شورای همکاری در بخش دیگری به شهادت «شیرین ابوعاقله» خبرنگار شبکه «الجزیره» و جراحت یک خبرنگار دیگر در اراضی اشغالی اشاره کرد و از جامعه بین‌الملل خواست که به منظور بازخواست عاملان این اقدام و پیگرد قانونی آن‌ها تحقیقات خود را در این خصوص آغاز کند.

واکنش هشدارآمیز ایران به بیانیه آمریکا‌ و سه کشور اروپایی

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در توئیتی نوشت: رژیم اسرائیل، به عنوان دشمن شماره یک برجام، نفی‌کننده ان‌.پی‌.تی و تنها دارنده تسلیحات اتمی در خاورمیانه و شمال آفریقا است.ما این را می‌دانیم. جهان هم می‌داند.

خطیب‌زاده افزود: زمان آن است که سه کشور اروپایی و آمریکا از به خواب زدن تعمدی خود دست بردارند.

وی تصریح کرد: آن‌ها یا می‌توانند گزینه دیپلماسی را دنبال کنند و یا در جهت مخالف اقدام کنند. ما برای هر دو آماده‌ایم.

1531400 921 - بیانیه سخیف شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران/ واکنش هشدارآمیز ایران به بیانیه آمریکا‌ و سه کشور اروپایی/ بیانیه آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات راهبردی درباره ایران/ انتقاد اولیانوف از طرح قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس

 سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از این نیز در اظهاراتی تصریح کرد: به هر اقدام غیرسازنده در شورای حکام پاسخ محکم و متناسب می‌دهیم و مسؤولیت پیامدهای آن بر عهده آنهایی است که به شورای حکام و گزارش مدیرکل به عنوان اهرم فشار و ابزار بازی‌های سیاسی علیه ایران نگاه می‌کنند.

رویترز امروز گزارش داد که آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان قطعنامه پیشنهادی با موضوع برنامه هسته‌ای ایران به شورای حکام ارائه دادند.

بیانیه آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات راهبردی درباره ایران

هیأت‌های رژیم موقت صهیونیستی و آمریکایی شامگاه چهارشنبه در کاخ سفید دیدار کرده و درباره مسائلی از جمله ایران مباحثه کردند.

کاخ سفید و دفتر نخست‌وزیری تل‌آویو در بیانیه‌ای مشترک درباره نشست مذاکرات راهبردی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی حول ایران اعلام کردند که دو طرف متعهد شدند تا تلاش‌ها برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی و بازدارندگی از فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را هماهنگ کنند.

این بیانیه درباره نشست مذکور توضیح داد: «در سی‌ویکم می ۲۰۲۲، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی ایالات متحده و ایال هولاتا مشاور امنیت داخلی اسرائیل، نشست گروه مشورتی استراتژیک ایالات متحده و اسرائیل را در کاخ سفید تشکیل دادند. نمایندگان ارشد سیاست خارجی، نظامی و سازمان‌های اطلاعاتی مربوطه نیز به آنها پیوستند».

1531401 241 - بیانیه سخیف شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران/ واکنش هشدارآمیز ایران به بیانیه آمریکا‌ و سه کشور اروپایی/ بیانیه آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات راهبردی درباره ایران/ انتقاد اولیانوف از طرح قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس

کاخ سفید در این‌باره اظهار داشت: «مقامات حاضر در نشست متعهد شدند تا تلاش‌ها را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی و بازدارندگی از فعالیت‌های تهاجمی منطقه‌ای ایران هماهنگ کنند. آنها همچنین گام‌های اقتصادی و دیپلماتیک برای دستیابی به این اهداف را مورد بحث و بررسی قرار دادند و همکاری‌های جاری بین ارتش آمریکا و اسرائیل را بررسی کردند».

در پایان این بیانیه آمده است: «مقامات ایالات متحده و اسرائیل متعهد شدند که با تلاش در جهت یک هدف، در هماهنگی نزدیک در مورد طیف کاملی از موضوعات مورد نظر دوجانبه باقی بمانند و در برابر همه تهدیدات علیه امنیتی خود متحد بمانند».

پیش از این در تماس تلفنی «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی و «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا درباره سفر هیأت اسرائیلی به واشنگتن و نشست راهبردی دو طرف علیه ایران صحبت شده بود.

انتقاد اولیانوف از طرح قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اتریش شامگاه چهارشنبه درباره احتمال صدور قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای حکام واکنش نشان داد.

وی در پیامی توییتری نوشت: «شایعاتی وجود دارد که پیش‌نویس قطعنامه درباره ایران می‌تواند در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر روی میز قرار بگیرد».

1531402 368 - بیانیه سخیف شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران/ واکنش هشدارآمیز ایران به بیانیه آمریکا‌ و سه کشور اروپایی/ بیانیه آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات راهبردی درباره ایران/ انتقاد اولیانوف از طرح قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس

وی در ادامه نوشت: «دو سوال در این زمینه مطرح می‌شود، 1. آیا چنین قطعنامه‌ای برای حفظ روابط میان تهران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مفید خواهد بود؟ 2. آیا این قعطنامه به احیای برجام کمک خواهد کرد؟ من تردید دارم».

آماده باش کامل نیروهای نظامی یونان برای مقابله با ترکیه

با تشدید تنش یونان با ترکیه، نیروهای مسلح یونان در دریای اژه در حالت «آماده باش بالا» قرار گرفته‌اند.

به گزارش وبگاه شبکه خبری «ویی او ای» منابع ارشد وزارت دفاع یونان گفتند که بر اساس اطلاعات نظامی جمع آوری شده امکان تهدید از سوی ترکیه وجود دارد، زیرا دو متحد ناتو برای حقوق حفاری نفت و گاز در بخش های مورد مناقشه دریای اژه و مدیترانه رقابت می کنند.

منابع نظامی می‌گویند که یک بحران ممکن است ناشی از افزایش ناگهانی جریان پناهجویان از ترکیه یا آتش سوزی‌های غیرمنتظره در مناطق دورافتاده یا جزایر دریای اژه باشد که ترکیه می‌خواهد غیرنظامی شود.

این در حالی است که برخی از تحلیلگران امنیتی می‌گویند در حالی که اقدامات اخیر ترکیه از جمله اظهارات جنگ طلبانه رئیس جمهور این کشور جدی است، اما درگیری مسلحانه بعید است.

1531403 599 - بیانیه سخیف شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران/ واکنش هشدارآمیز ایران به بیانیه آمریکا‌ و سه کشور اروپایی/ بیانیه آمریکا و اسرائیل درباره مذاکرات راهبردی درباره ایران/ انتقاد اولیانوف از طرح قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس

«لئونیداس تزومیس» ژنرال بازنشسته یونانی گفت که هر دو کشور از یک رویارویی نظامی شکست خواهند خورد. او هشدار داد که اقدامات ترکیه ممکن است به اشتباه محاسباتی منجر شود و این چشم انداز مستلزم هوشیاری بیشتر نیروهای مسلح یونان است.

یونان و ترکیه برای چندین دهه بر سر حقوق دریای اژه و مدیترانه شرقی با هم اختلاف دارند. آنها همچنین در یک مسابقه تسلیحاتی شدید گرفتار شده‌اند که در مقایسه با سایر کشورهای عضو ناتو، بیشترین هزینه را برای دفاع انجام داده‌اند.

یک تحلیلگر ترکیه‌ای و سرهنگ بازنشسته ارتش این کشور در اظهاراتی که نشان از برتری هوایی کنونی یونان دارد گفت، ترکیه تا زمانی که هواپیمای جنگی خود را تولید نکرده، نباید با یونان وارد جنگ شود.

«اردوغان کاراکوش» سرهنگ بازنشسته ارتش ترکیه گفت: «با پایگاه‌های جدید آمریکا در یونان و در منطقه “الکساندروپلیس» بسان ترمزی برابر حمله زمینی است و جزای مجهز به تجهیزات نظامی در دریای اژه نیز اجازه آزادی تردد نیروی دریایی ترکیه را نخواهد داد.»

کاراکوش گفت: «با استقرار آمریکایی‌ها در الکساندروپلیس، امکان استفاده از نیروی زمینی ترکیه وجود ندارد. زیرا اگر یگان‌های ما از اوروس عبور کنند، واحدهای آمریکایی را در مقابل خود خواهند یافت.»

وی افزود: «یونان جزایر خود را تجهیز کرده است و چون جزایر مسلح هستند، امروزه نمی‌توان از نیروهای دریایی در دریای اژه به طور موثر استفاده کرد.همه آن سلاح‌ها علیه نیروی دریایی ترکیه خواهد بود.»

این تحلیلگر ترکیه‌ای افزود: «تا زمانی که ترکیه به هواپیمای جنگی ساخت خود دست پیدا نکند، نباید وارد درگیری نظامی با یونان شود. ترکیه تا زمانی که موفق به تولید ۳۰۰ فروند جنگنده نشده، نباید وارد یک جنگ بزرگ شود.»

یونان و ترکیه مدت‌هاست که در زمینه حق بهره برداری از منابع انرژی در دریای اژه و مدیترانه اختلاف دارند. یونان و ترکیه بابت اکتشاف گاز در شرق مدیترانه به تقابل نظامی نزدیک شدند. این دو کشور بارها همدیگر را به نقض حریم هوایی و دریایی هم متهم کرده‌اند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد