بین الملل تابناک: نشست راهبردی سه روزه فرماندهان ارتش آمریکا و اسرائیل، هشدار گوترش درباره بحران گرسنگی در جهان، کشته شدن 18 عضو پ ک ک در حمله ارتش ترکیه، تنش میان آمریکا و چین در تنگه تایوان و واکنش اسرائیل به گزارش سازمان ملل درباره شهادت شیرین ابوعاقله از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در 24 ساعت گذشته بوده اند.
نشست راهبردی سه روزه فرماندهان ارتش آمریکا و اسرائیل
فرماندهان ارشد ارتش رژیم موقت صهیونیستی و آمریکا به مدت سه روز، دیداری راهبردی برگزار و طی آن آنچه را آمادگی نظامی مشترک برای سناریوهای تشدید تنش منطقهای خوانده شد، بررسی کردند.
ارتش رژیم موقت صهیونیستی اعلام کرد که روز پنجشنبه نشست راهبردی و عملیاتی بین ارتش این رژیم و فرماندهی مرکزی آمریکا به پایان رسید.
طبق اعلام ارتش رژیم صهیونیستی، در این دیدار چالشهای امنیتی پیشروی دو ارتش و فرصتهای توسعه همکاری نظامی مورد بررسی قرار گرفت و هیأت آمریکایی از مرز با لبنان و عملیات مربوط به احداث دیوار امنیتی جدید بازدید کرد و فرماندهان ارشد دو ارتش موضوعات راهبردی و اطلاعاتی را بررسی کردند.
بنابر گزارش خبرگزاری آناتولی، ارتش رژیم صهیونیستی همچنین اعلام کرد که این نشست سه روز به طول انجامید و هیأت آمریکایی شامل ژنرال «جیمز مالوی» معاون فرمانده مرکزی آمریکا، ژنرال «گرگوری گیلوی» فرمانده نیروی هوایی فرماندهی مرکزی آمریکا و ژنرال «برد کوپر» فرمانده ناوگان پنجم آمریکا بود.
همچنین طرف اسرائیلی در این دیدار شامل «هرزی هالوی» معاون رئیس ستاد ارتش، «تومر بار» فرمانده نیروی هوایی و «داود ساعر سلامه» فرمانده نیروی دریایی بود.
بر اساس این گزارش، «اویو کوخافی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی نیز با هیأت آمریکایی دیدار و درباره اوضاع و چالشهای منطقهای گفتوگو کرد.
هشدار گوترش درباره بحران گرسنگی در جهان
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، گرسنگی و سوء تغذیه گسترده را در قرن بیست و یکم غیرقابل قبول خواند و گفت: ما با یک بحران بیسابقه گرسنگی در جهان مواجه هستیم که تا اوکراین و روسیه راهی برای از سرگیری مناسب تجارت پیدا نکنند، راه حل موثری برای بحران وجود نخواهد داشت.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی گفت که در سال جاری خطر واقعی قحطیهای متعدد وجود دارد و از وزرای شرکت کننده در نشست امنیت غذایی خواست تا گامهای عملی برای ایجاد ثبات در بازار مواد غذایی و کاهش نوسانات قیمت کالاها بردارند.
گوترش در این نشست که در برلین پایتخت آلمان در حال برگزاری است ، در پیامی ویدئویی اظهار داشت: ما با یک بحران بیسابقه گرسنگی در جهان مواجه هستیم. جنگ در اوکراین مشکلاتی مانند اختلالات اقلیمی، همه گیری کرونا و بهبودی عمیقا نابرابر که مدت ها در حال شکلگیری بوده اند را با یکدیگر ترکیب کرده است.
بیش از ۴۶۰ هزار نفر در سومالی، یمن و سودان جنوبی براساس طبقه بندی فاز امنیت غذایی یکپارچه (IPC) در شرایط قحطی هستند. این مقیاسی است که توسط آژانسهای سازمان ملل، نهادهای منطقهای و گروههای امدادی برای تعیین ناامنی غذایی استفاده می کنند. این مرحله قبل از اعلام قحطی در یک منطقه است.
بر اساس این مقیاس، میلیون ها نفر در ۳۴ کشور دیگر در آستانه قحطی هستند.
گوترش درحالی که گرسنگی و سوء تغذیه گسترده را در قرن بیست و یکم غیرقابل قبول خواند، افزود: خطر واقعی اعلام قحطی های متعدد در سال ۲۰۲۲ وجود دارد و سال ۲۰۲۳ می تواند حتی بدتر باشد.
دبیر کل سازمان ملل گفت تا زمانی که اوکراین و روسیه که حدود ۲۹ درصد از صادرات جهانی گندم را تولید می کنند، راهی برای از سرگیری مناسب تجارت پیدا نکنند، راه حل موثری برای بحران وجود نخواهد داشت.
دبیر کل سازمان ملل پیش از این، در سخنانی در خصوص ناامنی غذایی در جهان گفت: ما شاهد افزایش گرسنگی جهانی بوده ایم که چندین دهه پیشرفت در این زمینه را معکوس کرده است. ۷۵۰ هزار نفر در اتیوپی، یمن، سودان جنوبی، سومالی و افغانستان با گرسنگی و مرگ مواجه هستند.
وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی، رویدادهای شدید آب و هوایی، درگیری ها و رکود اقتصادی برخی از عوامل افزایش ناامنی غذایی هستند، تصریح کرد: در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۹۳ میلیون نفر در ۵۳ کشور یا منطقه با ناامنی غذایی مواجه بوده اند. ناامنی حاد غذایی به بالاترین حد خود رسیده است.
گوترش اضافه کرد: بر اساس آخرین گزارش برنامه جهانی غذا و سازمان غذا و کشاورزی، اتیوپی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن مراکز گرسنگی هستند. افغانستان و سومالی به تازگی به این فهرست نگران کننده اضافه شده اند. جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، منطقه ساحل، سودان و سوریه همچنان کشورهای بسیار نگران کننده از نظر امنیت غذایی هستند که در آنها شرایط بحرانی و رو به وخامت است.
بر اساس گزارش یونیسف، حدود ۱۳.۶ میلیون کودک زیر ۵ سال در سراسر جهان از سوء تغذیه شدید رنج می برند. در کودکان خردسال، این یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در مقایسه با کودکان سالم ۱۱ برابر بیشتر خطر مرگ را به همراه دارد.
کشته شدن 18 عضو پ ک ک در حمله ارتش ترکیه
وزارت دفاع ترکیه روز جمعه از کشته شدن ۱۸ عضو حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) در شمال سوریه خبر داد.
به گزارش آناتولی به نقل از این وزارتخانه، اعضای این گروه در حال آماده شدن برای انجام حملاتی به مناطق عملیاتی ارتش ترکیه در شمال سوریه بودند.
وزارت دفاع ترکیه مدعی است که ارتش این کشور سه رشته عملیات امنیتی در حومه حلب و رقه سوریه علیه گروه های تروریستی به رهبری داعش و شاخه سوری پ ک ک انجام داده است.
سرویس اطلاعاتی ترکیه همچنین پیشتر اعلام کرده بود، یکی از رهبران پ ک ک در جریان عملیات نیروهای ترکیه ای در شمال عراق کشته شده است.
به گزارش روز جمعه آناتولی به نقل از منابع امنیتی، نیروهای اطلاعات ترکیه با انجام یک عملیات در شهر سلیمانیه عراق موفق شدند “دلال عزیز اوغلو” ملقب به “راپیرین” را ترور کنند.
پ ک ک یک سازمان شبه نظامی ترکیه ای است که آنکارا آن را غیر قانونی اعلام کرده است و برای سال های متمادی با ارتش ترکیه در جنگ بسر می برد. این گروه که دولت ترکیه آن را تروریستی معرفی کرده است، در چندین کشور منطقه از جمله سوریه و عراق بویژه در مناطق مرزی ترکیه با سوریه و عراق فعالیت دارد.
تنش میان آمریکا و چین در تنگه تایوان
ارتش چین امروز (شنبه) گفت که پرواز اخیر یک هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان عامدانه در وضعیت منطقهای اختلال ایجاد کرده و صلح و ثبات را به خطر انداخت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سرهنگ «شی یی» از فرماندهی جبهه شرقی ارتش آزادیبخش خلق چین در این بیانیه گفت که ارتش، نیروهای هوایی و زمینی را برای نظارت بر تحرکات این هواپیمای آمریکایی که روز جمعه رخ داد، سازماندهی کرد.
او گفت که قاطعانه با اقدامات ایالات متحده مخالف است و نیروهای آنها در سطح بالای آمادگی قرار دارند.
تحرکات آمریکا و دیگر کشورها در حریم هوایی و دریایی تنگه تایوان بارها با اعتراض چین روبرو شده است؛ چین روی این جزیره خودگردان ادعای ارضی دارد و همسویی تایپه با آمریکا را محکوم میکند.
واکنش اسرائیل به گزارش سازمان ملل درباره شهادت شیرین ابوعاقله
ارتش رژیم صهیونیستی به گزارش کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل که این رژیم را مسئول قتل شیرین ابوعاقله دانسته است، واکنش نشان داد.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد: به دنبال تحقیقات جانبدارانه کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل ما از فلسطینیها میخواهیم گلولهای را که به شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی شلیک شده بود برای ما بیاورند. مخالفت فلسطینیها با انتقال گلوله و انجام تحقیقات مشترک به خاطر اهدافی از سوی طرف فلسطینی است. صحبت درباره یک “حادثه عملیاتی” است که طی بازداشتها در اردوگاه جنین رخ داد. این اردوگاه شاهد تیراندازی میان ارتش اسرائیل و نیروهای مسلح فلسطینی بود.
در این بیانیه آمده است: از زمان این حادثه ارتش اسرائیل تحقیقاتی را درباره قتل شیرین ابوعاقله آغاز کرد و این تحقیقات نشان داد که “به صورت عمدی به این خبرنگار تیراندازی نشده است” و نمیتوان مشخص کرد که آیا با سلاح افراد مسلح فلسطینی که در نزدیکی وی درحال تیراندازی بودند کشته شد یا با سلاح ارتش اسرائیل “به صورت اشتباهی” کشته شد. “ما از زخمی شدن بی گناهان حتی در جریان تیراندازی یا در میدان جنگ متأسفیم و بر تضمین آزادی فعالیت خبرنگاران تأکید داریم.”
“راوینا شامداسانی”، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان اخیرا در کنفرانس مطبوعاتی در ژنو درباره تحقیقات این سازمان درباره شهادت شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره اعلام کرد که وی توسط نظامیان رژیم صهیونیستی هدف گلوله مستقیم قرار گرفته است.
وی در این باره تصریح کرد: تمامی اطلاعاتی که ما از ارتش اسرائیل و دادستان کل فلسطین جمع آوری کردیم، این واقعیت را تأیید میکند که گلولههایی که منجر به کشته شدن ابوعاقله و مجروح شدن همکارش “علی السمودی” شده، توسط نیروهای امنیتی اسرائیل شلیک شدهاند.
شامداسانی در ادامه گزارش داد؛ اطلاعات به دست آمده خلاف ادعاهای مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر هدف قرار گرفتن ابوعاقله در جریان تیراندازی فلسطینیهای مسلح را ثابت میکند.
ابوعاقله ۱۱ مه گذشته در اثر اصابت گلولهای که از کلاه ایمنی او عبور کرد، به شهادت رسید، او در حالی که یونیفرم ویژه خبرنگاران را بر تن داشت و در حال پوشش خبرهای مربوط به عملیات نیروهای اسرائیلی در اطراف اردوگاه جنین بود، هدف تیراندازی قرار گرفت.