بین الملل تابناک: صد و بیست و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا سه سناریوی احتمالی برای جنگ اوکراین ارائه داد.
هنری کیسینجری، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در گفتوگو با مجله انگلیسی «اسپکتیتور» گفت: اگر روسیه تا همینجا که پیش آمده متوقف شود، ۲۰ در صد از خاک اوکراین را گرفته است، یعنی مناطق صنعتی و بخش اساسی کشاورزی و بخشی از قلمرو این کشور در ساحل دریای سیاه.
وی افزود: نقش ناتو (در این صورت) از اهمیت سابق برخوردار نخواهد بود.
کیسینجر گفت که دومین سنارو عقب راندن روسیه از مناطقی است که در عملیاتهای نظامی خود به دست آورده، از جمله شبهجزیره کریمه که در ۲۰۱۴ به روسیه الحاق شد.
به گفته کیسینجر، اگر اقدامات نظامی ادامه یابد، احتمال «جنگ مستقیم میان روسیه و غرب» افزایش مییابد.
سناریوی سوم کیسینجر بازگشت به مرزهای پیش از آغاز حمله در ۲۴ فوریه است. او گفت، در این صورت، اوکراین مجددا تسلیح شده و همکاریهایش با ناتو نزدیکتر میشود، حتی شاید روزی عضو ناتو شود.
این دیپلمات بازنشسته آمریکایی افزود، این سناریو نیازمند آن است که مناقشه برای مدت مشخصی متوقف شود.
رئیس جمهور آمریکا گفت، حمایت غرب از اوکراین تا زمانی که لازم باشد حفظ خواهد شد و مدعی شد روسیه در این جنگ پیروز نخواهد شد.
به گزارش پایگاه ان.دی.تی.وی، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در اظهاراتی در خاتمه اجلاس سران ائتلاف ناتو در شهر مادرید، پایتخت اسپانیا از یک کمک تسلیحاتی ۸۰۰ میلیون دلاری برای اوکراین خبر داد و گفت که آمریکا “تا زمانی که لازم باشد” از کی یف در جنگ با روسیه حمایت خواهد کرد.
وی در جریان نشست سران ناتو در مادرید به خبرنگاران گفت: ما قصد داریم بیش از ۸۰۰ میلیون دلار کمک دیگر را برای زمینه های دفاع هوایی، توپخانه، سیستم های ضد آتشبار و سایر تسلیحات اعلام کنیم.
بایدن در ادامه این صحبتهایش عنوان کرد که حمایت غرب از اوکراین تا زمانی که لازم باشد حفظ خواهد شد و روسیه به پیروزی نخواهد رسید.
او ادامه داد: ما به اوکراین پایبند میمانیم و همه ائتلاف به اوکراین تا هر زمان که لازم باشد پایبند خواهد بود؛ تا زمانی که مطمئن شوند از روسیه شکست نخواهند خورد.
بایدن گفت:” اوکراین تاکنون ضربه سختی به روسیه وارد کرده است. نمیدانم چگونه این جنگ قرار است پایان یابد، اما با شکست اوکراین توسط روسیه پایان نخواهد یافت.”
بایدن به خبرنگاران گفت: پوتین فکر میکرد که میتواند ائتلاف ترانس آتلانتیک را بشکند. او سعی کرد ما را ضعیف کند. او انتظار داشت عزم ما شکسته شود. اما او دقیقاً همان چیزی را که نمیخواست به دست می آورد. او خواهان این بود که ناتو شبیه به فنلاند شود اما او ناتویی شدن فنلاند را دریافت کرد.
بایدن بیان داشت که رانندگان آمریکایی مجبور خواهند بود “تا هر زمان که طول بکشد” مساله افزایش قیمت بنزین ناشی از حمله روسیه را متحمل شوند. وی افزود: روسیه در واقع نمی تواند اوکراین را شکست دهد و فراتر از اوکراین برود. این یک موقعیت حساس و حیاتی برای جهان است.
رئیس جمهور روسیه اظهار داشت که غرب “خود را به دام انداخته” و نمیتواند جهتگیریهایی را که هژمونی آن را تضعیف میکند، پیش بینی کند.
به گزارش نووستی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در سخنرانی در مقر سرویس اطلاعات خارجی روسیه به مناسبت صدمین سالگرد تاسیس آن، گفت: غرب خود را در تله گرفتار کرده، زیرا قادر به تجزیه و تحلیل تحولات جهان که هژمونی آن را تضعیف میکند، نیست.
پوتین تاکید کرد که یکی از اولویتهای کمیسیون پیش بینی استراتژیک برای توسعه رویدادها و تغییرات در عرصه بین المللی است.
وی گفت غرب همچنان واقعیت ظهور نظم جهانی چندقطبی را نادیده میگیرد و در رویههای خود دنبال دستیابی به یک هدف است و آن حفظ هژمونی خود به هر وسیلهای است.
پوتین با یادآوری سرنوشت کشورها و مردم خاورمیانه تاکید کرد که غرب امروز نیز همین کار را با اوکراینی ها انجام می دهد.
وی خاطرنشان کرد که تلاش کشورهای غربی تنها برای مهار روسیه نیست، بلکه “جنگ با روسیه” است.
رئیس جمهور روسیه عنوان داشت: غرب در تلاش است تا واقعیت ناراحت کنندهای را نادیده بگیرد که نظم جهانی چند قطبی را تشکیل میدهد. آنها در سیاست خود به دنبال رسیدن به یک هدف هستند و آن حفظ هژمونی خود به هر وسیلهای است. چنین رفتاری از سوی غرب حاکی از عدم تمایل به “نگاه به حقیقت” و برداشتن گام های بی پروا است.
رئیسجمهوری سابق روسیه گفت، تحت شرایطی خاص، تحریمها علیه غرب ممکن است به عنوان “اقدامی تهاجمی” و توجیه جنگ در نظر گرفته شوند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دمیتری مدودف، رئیسجمهوری پیشین روسیه و معاون شورای امنیت این کشور با بیان اینکه روسیه حق دفاع از خود را دارد، گفت: میخواهم بار دیگر اشاره کنم که تحت شرایطی بخصوص، چنین اقدامات خصومتآمیزی میتواند همچنین میتواند به عنوان یک تهاجم بینالمللی تعریف شود و حتی توجیهی برای جنگ.
از ۲۴ فوریه سال جاری و در پی حمله روسیه به اوکراین – که کرملین آن را «عملیات ویژه نظامی» مینامد – مسکو با تحریمهای اقتصادی شدیدی مواجه شده است.
مدودف که زمانی لیبرال به حساب میآمد، اکنون به عنوان یکی از جنگطلبترین حامیان این نبرد ظاهر شده و غرب را به شدت محکوم میکند
انتقال پیام زلنسکی به پوتین توسط رئیس جمهور اندونزی
«جوکو ویدودو» رئیس جمهور اندونزی روز پنجشنبه با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود در کاخ کرملین دیدار کرد.
به نوشته روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست»، ویدودو که روز چهارشنبه با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین دیدار کرده بود، گفت، پیام او را به پوتین منتقل کرده است.
ویدودو که در کشورش به «جوکووی» معروف است افزود، اندونزی آمادگی دارد به شروع تعامل میان پوتین و زلنسکی برای رسیدن به صلح کمک کند.
رئیس جمهور پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان گفت: «با وجود دشواریهای پیش آمده در اوضاع بینالمللی، همچنان حرکت به سمت سازش و گفتوگوی باز حائز اهمیت است».
او با بیان اینکه اندونزی خواهان پایان هرچه سریعتر جنگ اوکراین است گفت: «از تمام سران کشورهای جهان دعوت میکنم روحیه همکاری را احیا کنند».
از سوی دیگر پوتین نیز دیدار با ویدودو را «سازنده» ارزیابی کرد و گفت: «معتقدم توافقاتی که امروز حاصل شد، موجب تقویت هرچه بیشتر همکاری روسیه و اندونزی خواهد شد».
ادعای انگلیس درباره عقب نشینی روسیه از جزیره مار
وزارت دفاع انگلیس حملات گسترده موشکی و پهپادی اوکراین را عامل عقبنشینی روسیه از جزیره مار(Snake Island) دانست و ادعا کرد که این تحول ارتباطی به حسن نیت مسکو ندارد.
رکن اطلاعات وزارت دفاع انگلیس روز جمعه با صدور بیانیهای اعلام کرد: در ۳۰ ژوئن ۲۰۲۲، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهایش از جزیره مار در شمال غربی دریای سیاه عقب نشینی کرده اند. این جزیره در روز اول تهاجم توسط روسیه تصرف شد و در امتداد خطوط اصلی کشتیرانی به اودسا و بنادر مجاور آن قرار دارد.
این بیانیه میافزاید: نیروهای مسلح اوکراین طی چند هفته گذشته حملات موشکی و پهپادی علیه قرارگاه روسیه در این جزیره انجام داده و علاوه بر این، از موشکهای ضد کشتی برای ممانعت از تردد کشتیهای روس که تلاش میکردند قرارگاه را تجدید قوا کنند، استفاده کرد.
وزارت دفاع انگلیس مدعی شد که روسیه به احتمال زیاد به دلیل انزوای پادگانش در این جزیره و آسیب پذیری فزاینده آن در برابر حملات اوکراین، عقب نشینی کرده است؛ نه به عنوان “حسن نیت” که ادعا می کند.
وزارت دفاع روسیه دیروز اعلام که نیروهای خود را از این جزیره خارج کرده تا ثابت کند مانع خروج کشتیهای غلات از بنادر اوکراین نمیشود. این درحالیست که به گفته روسیه، اوکراین سواحل دریای سیاه را برای خروج غلات از مینهای خود پاک نمیکند.
در ادامه بیانیه وزارت دفاع انگلیس آمده است که روسیه روستای پریویلا، در شمال غربی شهر مورد مناقشه لیشانسک دونباس را تصرف کرده و درگیریهای شدید احتمالا در اطراف پالایشگاه نفت لیشانسک ادامه دارد.
مکرون: فرانسه توپخانه هویتزر به اوکراین تحویل میدهد
امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه گفت: پاریس ۶ توپخانه هویتزر و خودروی زرهی سزار را به اوکراین تحویل خواهد داد.
به گزارش نشریه کییف ایندیپندنت، مکرون پنجشنبه شب گفت: نشست متحدان ناتو در مادرید به اتفاق آرا تصمیم گرفت تا کمکهای بشردوستانه و نظامی به اوکراین را افزایش دهد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز در حاشیه نشست سران ناتو در مادرید از ارسال کمکهای نظامی تکمیلی به اوکراین خبر داد.
بایدن در سخنانی از کمکهای تکمیلی واشنگتن برای تجهیز تسلیحاتی اوکراین به مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار خبر داد که قرار است در روزهای آینده به این کشور ارسال شود.
از موشک های ضد تانک گرفته تا توپخانه سنگین در فهرست تجهیزات ارسالی نظامی آمریکاست که پنتاگون فهرستی از این تجهیزات را اعلام کرده است.
آمریکا تاکنون بیش از ۷۰۰ فروند پهپاد انفجاری موسوم به سویچ بلید را در بسته های نظامی ارائه شده به نیروهای اوکراینی قرار داده است.
خشم شدید روسیه از اظهارات جانسون درباره پوتین
وزارت امور خارجه روسیه پنجشنبه شب سفیر لندن در مسکو را به دلیل سخنان بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در مورد ولادیمیر پوتین را احضار کرد.
به گزارش مسکو تایمز، براساس بیانیه وزارت امور خارجه روسیه، با احضار دبورا برونرت سفر انگلیس، مسکو قاطعانه با اظهارات توهین آمیز مقامات بریتانیا نسبت به روسیه، رهبر آن، مقامات و همچنین مردم روسیه مخالفت کرد.
روسیه با انتقاد از لفاظی توهین آمیز غیرقابل قبول اعلام کرد که در جامعه مؤدب رسم بر این است که از این قبیل سخنان عذرخواهی کنند.
واکنش تند روسیه در حالی عنوان می شود که بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس روز سهشنبه گفت که پوتین اگر زن بود که نیست، من واقعاً فکر نمیکنم که او دست به یک جنگ تهاجم و خشونت دیوانهوار میزد.
رئیس جمهور روسیه در واکنش به سخنان سخیف جانسون آنان را نادرست خواند.