بین الملل تابناک: سفر حسین امیرعبداللهیان به سوریه، دستگیری قصاب 600 جوان عراقی توسط حشدالشعبی، درخواست اعضای سنا از بایدن پیش از سفر به ریاض، اعلام آمادگی اردوغان برای عملیات نظامی در سوریه و مخالفت 70 درصدی آمریکایی ها با ریاست جمهوری مجدد بایدن از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در 24 ساعت گذشته بوده اند.
سفر حسین امیرعبداللهیان به سوریه
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر حسین امیرعبداللهیان به دمشق خبر داد و افزود:در ادامه سفر منطقهای به ترکیه، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان امروز شنبه ۱۱ تیر ماه به دمشق میرود.
این چهارمین سفر امیرعبداللهیان به دمشق بعد از تصدی این سمت است.
کنعانی هدف از این سفر را بررسی مناسبات دوجانبه و تبادل نظر در خصوص مباحث منطقهای و بینالمللی برشمرد.
امیرعبداللهیان در هفتهای که گذشت سفری چند ساعته را به دعوت مولود چاووش اوغلو همتای ترکیهای خود به آنکارا داشت و ضمن دیدار و گفتوگو با وزیر خارجه ترکیه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور نیز دیدار و گفتوگو کرد. اوضاع سوریه هم از جمله موضوعات مورد گفتوگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه و رئیس جمهور ترکیه بود.
دستگیری قصاب 600 جوان عراقی توسط حشدالشعبی
قصاب ۶۰۰جوان عراقی در فاجعه اسپایکر خونبار سال ۲۰۱۴ که از عناصر گروه تروریستی داعش است به دام نیروهای الحشد الشعبی عراق افتاده است.
این تروریست با نام «ضرغام ابوحیدر» که از یک چشم نابینا است، اخیرا به دام نیروهای امنیتی حشدالشعبی افتاده است؛ فردی که در سال ۲۰۱۴ یکی از مهمترین قاتلان صدها جوان عراقی در فاجعه اسپایکر به دست داعش بوده است.
منابع عراقی نزدیک به گروههای مقاومت اعلام کردند که این دجال داعشی به قتل ۶۰۰ جوان عراقی در پایگاه اسپایکر اعتراف کرده است.
بخش امنیتی – استخباراتی حشدالشعبی نیز اعلام کرد که در گوشی همراه ضرغام ویدیوهایی یافته است که دست داشتن او در این جنایت تکان دهنده را نشان میدهد و همچنین اعتراف کرده که قبرهای جمعی از شهدا وجود دارد که هنوز کشف نشده است.
اواسط ژوئن ۲۰۱۴ (خرداد ۹۳) عراق شاهد یکی از فجیعترین جنایتها در تاریخ معاصر بود؛ یک هزار و ۷۰۰ جوان از اهالی استانهای شیعه نشین جنوب و مرکز عراق در کاخهای صدام، دیکتاتور پیشین حاکم بر عراق در شهر تکریت واقع در شمال بغداد، سربریده یا به صورت جمعی تیرباران شدند.
درخواست اعضای سنا از بایدن پیش از سفر به ریاض
اعضای سنای آمریکا خواستههایی را به رئیس جمهور این کشور قبل از سفرش به عربستان ارائه کردند و از او خواستند وضعیت حقوق بشر در عربستان را در رأس نشستهایش قرار دهد.
به گزارش شبکه سی ان ان، اعضای سنای آمریکا محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان را به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نادیده گرفتن منافع آمریکا و حقوق اساسی تشبیه کردند.
اعضای سنای آمریکا در نامه خود آوردهاند: نمیتوانیم اجازه بدهیم که محمد بن سلمان فکر کند میتواند بدون مجازات شدن حکمرانی کند. ما از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا میخواهیم در عربستان برای مسائل زیر تلاش کند:
-آزادی مخالفان ذکر شده در گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر یا ارائه اسناد موثق درباره ارتکاب جرایم از سوی آنها
-ارجاع پرونده شکنجه کنندگان زندانیان به دادگاه
-لغو ممنوعیت سفر مدافعان حقوق بشر و دیگر فعالان از جمله شهروندان آمریکایی
– پایان نظارت غیرقانونی یا گروگان گرفته شدن از سوی دولت یا انواع دیگر سرکوب فرامرزی به ویژه در خاک آمریکا
– کمک نکردن به شهروندان سعودی که با اتهامات جنایی در خارج روبرو هستند برای فرار از مجازات
-پایان ولایت مرد بر زن
-توقف اجرای احکام اعدام
-حفظ آتشبس یمن.
شبکه سیانان اعلام کرد که سناتور جف مرکلی، پاتریک لیهی، رون وایدن و ریچارد بلومنتال این نامه را امضا کردهاند.
متن نامه شامل انتقادات شدید از عربستان است. آنها در این نامه آوردهاند: قتل هولناک جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی که محمد بن سلمان دستور آن را داده بود زشت ترین چهره از نظامی است که همواره به ترساندن مخالفان در داخل و خارج اقدام میکند. ژانویه ۲۰۲۲ دفتر تحقیقات فدرال آمریکا درباره چگونگی هدف قرار گرفتن مخالفان سعودی در آمریکا از سوی نظام سعودی که نقض آشکار حاکمیت ملی است گزارشی را ارائه کرد. در گزارش صادره از سوی سازمان فریدم هاوس آمده است که مخالفان سعودی در آمریکا اشاره کردند تصمیم عدم مجازات محمد بن سلمان به دلیل قتل خاشقجی تأثیر هولناکی دارد و احتمالا دیگر عربستان هر کاری دلش بخواهد بکند.
اعلام آمادگی اردوغان برای عملیات نظامی در سوریه
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه اذعان کرد که مقامات کشورش در حال آمادهشدن برای انجام عملیاتی نظامی در شمال سوریه هستند و ممکن است همه چیز به صورت ناگهانی اتفاق بیافتد.
طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، اردوغان در جمع خبرنگاران گفته است: «من در مورد این موضوع میخواهم بگویم ما میتوانیم این کار [عملیات نظامی در سوریه] را در شب و به صورت ناگهانی انجام دهیم؛ نگرانی نیست و نیازی به سرعت و عجله هم وجود ندارد».
رئیسجمهور ترکیه افزود: «ما در حال حاضر در این خصوص کار میکنیم و همانطور که میدانید از یک سو عملیاتی نظامی را در شمال عراق آغاز کردیم و از سوی دیگر، در عفرین شمال سوریه نیز دست به عملیات میزنیم. گاهی [در توقف عملیاتها] کمی صبر و حوصله نشان میدهیم؛ اما امیدوارم بتوانیم در زمان مناسب این عملیاتها را به قویترین شکل انجام دهیم».
این اظهارات در حالی از سوی اردوغان بیان میشود که او برای انتخابات ریاست جمهوری ترکیه نامزد شده و در این بین با احزاب و نمایندگان مخالف خود در آنکارا در حال رقابت است.
مقامات کشورهای سوریه و عراق نیز به واکنش درخصوص اظهارات اردوغان ادامه میدهند. اخیراً «ایمن سوسان» معاون وزیر خارجه سوریه تأکید کرد که رئیس جمهور ترکیه در پی صدور مشکلات سیاسی و اجتماعی خود به خارج است.
«محمد حسین بحر العلوم» نماینده عراق در سازمان ملل متحد، نیز دو ماه گذشته شکایت رسمی بغداد علیه ترکیه را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داد و خواستار خروج تمام نیروهای ترکیهای از خاک کشورش شد.
مخالفت 70 درصدی آمریکایی ها با ریاست جمهوری مجدد بایدن
بر اساس نظرسنجی انجام شده هفتاد درصد از شهروندان آمریکایی اعلام کردند که نمیخواهند «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا برای بار دوم در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نامزد انتخابات شود. این در حالی است که محبوبیت بایدن نیز همچنان پایین بوده و دموکراتها در انتخابات کنگره در ماه نوامبر در انتظار شکست هستند.
بر اساس نظرسنجی که مرکز «CAPS-Harris» انجام داده و نتایج آن به صورت اختصاصی در اختیار پایگاه خبری هیل قرار گرفته، 71 درصد از پاسخ دهندگان گفتند فکر نمیکنند که بایدن باید برای بار دوم در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود و تنها 29 درصد با نامزدی مجدد بایدن موافق بودند.
در میان کسانی که معتقد بودند بایدن نباید برای بار دوم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند 45 اعلام کردند بایدن نباید نامزد انتخابات شود چون وی رئیس جمهوری بدی است. این در حالی است که یک سوم از پاسخ دهندگان گفتهاند که وی خیلی پیر بوده و یک چهارم نیز اعلام کردهاند که هم اکنون زمان تغییر است.
از سوی دیگر طبق نتایج نظرسنجی جدید اغلب مردم آمریکا از وضعیت اقتصادی کشور خود ناراحت و نگران هستند.
طبق بررسیهای انجام شده «آسوشیتدپرس-مرکز نظرسنجی تحقیقات عمومی نورک (NORC)»، بدبینی شهروندان آمریکایی نسبت به اقتصاد واشنگتن در بحبوحه نزول میزان محبوبیت جو بایدن به ۳۹ درصد صورت گرفته است.
جدیدترین نظرسنجی شبکه «سی بی اس نیوز» نشان میدهد که شهروندان آمریکایی از وضعیت اقتصاد کشور خود به ویژه هزینه کالاها و غذا نگران هستند به طوریکه 63 درصد از آمریکاییهایی که در نظرسنجی شرکت کردهاند، وضعیت فعلی کشور خود را نگرانکننده، ناراحتکننده و خستهکننده توصیف کردند.