خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » کمال خرازی: به نظر نمی‌رسد با امضای برجام، تحول بزرگ اقتصادی ایجاد شود /واکنش عبدی به ماجرای دستگیری پسر میرسلیم: از ویرانگرترین تبعیض‌هاست/پاسخ به اظهارات نهی منکری سفیر روسیه: شما روس‌ها خود منکرید!

کمال خرازی: به نظر نمی‌رسد با امضای برجام، تحول بزرگ اقتصادی ایجاد شود /واکنش عبدی به ماجرای دستگیری پسر میرسلیم: از ویرانگرترین تبعیض‌هاست/پاسخ به اظهارات نهی منکری سفیر روسیه: شما روس‌ها خود منکرید!

«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیتر‌هایی از حوزه‌های مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

کمال خرازی: به نظر نمی‌رسد با امضای برجام، تحول بزرگ اقتصادی ایجاد شود
کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: به نظر نمی‌رسد با امضای برجام تحول بزرگ اقتصادی ایجاد شود؛ بنابراین این فکر در حال مطرح شدن است که هر چه بود، در همین مرحله بماند. در هر حال ما روندی را با عنوان روند اقتصاد مقاومتی در ایران آغاز کردیم؛ اگر هم برجام امضا شود، گشایش‌های مختصری به وجود می‌آید، اما اثری که دارد این است که این روند را کند می‌کند. از عمر مدیریت آقای بایدن هم که چندان باقی نمانده است، دو سال آن رو به اتمام است و بعد هم به سرازیری پایان مدیریت ایشان می‌رسد.

واکنش عبدی به ماجرای دستگیری پسر میرسلیم
عباس عبدی به ماجرای دستگیری پسر میرسلیم واکنش نشان داد. عباس عبدی در واکنش به ماجرای دستگیری پسر میرسلیم در توییتر نوشت: این یکی از ویرانگرترین تبعیض‌هایی است که در ساختار سیاسی ایران و نزد اصولگرایان حاکم وجود دارد. نه تنها در این باره سکوت کردند، بلکه سعی کردند آن را لاپوشانی کنند. ولی وای اگر کوچکتر از این، نزد منتقدانشان رخ داده بود.

واکنش سخنگوی قوه قضاییه به اظهارات معاون دادستان مشهد درمورد برخورد با بدحجابی
مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات معاون دادستان مشهد مبنی بر برخورد با بدحجابی گفت: مواضع کلی در قوه قضائیه از ناحیه ریاست قوه قضائیه بیان می‌شود و بر اساس اجازه رئیس قوه قضائیه، سخنگوی این دستگاه هم در بیان مواضع کلی می‌تواند ورود داشته باشد. ستایشی ادامه داد: ما اعتقاد داریم اگر نقصی در حجاب است باید با فرهنگ سازی و آموزش برطرف شود و در مورد حجاب باید اندیشمندانه و بدون عجله و شتاب عمل کرد.

نامه سعید حجاریان به علی شمخانی در مورد حوادث و تحولات اخیر
سعید حجاریان در نامه‌ای خطاب به علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نوشته است: در دوره حضور شما در این کسوت، به عنوان شخصی با سابقه وزارت در کابینه دولت اصلاحات و همزمان رقابت انتخاباتی با سیدمحمد خاتمی که حکایت از نوعی توازن و فراجناحی بودن دارد، امید می‌رفت (و شاید هنوز برود) که کارکرد‌های شورای عالی امنیت ملی به روال کارشناسی و ملی بازگردانده شود. البته این شورا دارای کمیسیون‌های فرعی و کارشناسانی است که در کار خود خبره هستند و التفات دارم که ما با نهادی تک‌نفره مواجه نیستیم، اما شاید تعدیل و توقف برخی سوءگیری‌ها و دستورالعمل‌های خارج از قاعده مانع از هزینه‌سازی و اقدامات پرهزینه برای میهن و مردم شود. به باور من خطا‌های جدید و تعجب‌انگیزی راهنمای عمل دستگاه‌های نظامی و امنیتی کشور شده است که باید از آن‌ها عبرت گرفت و از تکرار آن‌ها اکیدا پرهیز کرد. مثلا شنیده‌ایم که گفته شده است عده‌ای در کشور به دنبال «براندازی قانونی» هستند. حال آنکه می‌دانیم ترکیب «براندازی قانونی» -که در مقطعی جمعی را از هستی ساقط کرد- کاملا برساخته و حتی تنافض‌آلود است، زیرا نه براندازی قانونی و نه امر قانونی منتهی به براندازی می‌شود.

مسائل و امور امنیتی بسیار تخصصی و کارشناسی‌شده هستند و باید از مجاری ثابت و ضابطه‌مند اعلام و اِعمال شوند. اما امروزه می‌بینیم نمایندگان مجلس و ائمه جمعه، بولتن‌نویسان آشکار و پنهان و نظریه‌پردازنمایان، منتقدین را به انواع اتهامات متهم می‌کنند و انواع تئوری‌های توطئه را سرهم‌بندی و اذهان عمومی را مشوش می‌کنند و «امنیت روانی» جامعه را به خطر می‌اندازند و نتیجتا اذهان اصحاب تصمیم را مخدوش می‌کنند. فکر می‌کنم یکی از وظایف «شعام» اسکات این بلندگو‌های خودسر است؛ حال آنکه به قرار اطلاع این نهاد عموما به مدیریت و دلالت مطبوعات رسمی مبادرت می‌ورزد.

طرفه آنکه شورای عالی امنیت ملی در حساب توییتری منتسب به خود و یا حتی مجاری اطلاع‌رسانی دیگرش مستقل به نشر و بازنشر نگاهش – حتی از نوع جدلی و رتوریک- اقدام می‌کند. واقعیت آن است که در حال حاضر با فعالیت‌هایی مواجه هستیم که در دستگاه رصد و تحلیل «امنیت نرم» مفصل‌بندی و با آن‌ها برخورد می‌شود. اگر این کار از جنس ترکیب نامتجانس «براندازی قانونی» باشد، بسیار خطرناک است، زیرا می‌تواند بسیاری از اعمال را با صفت «نرم» ضدامنیتی تلقی کند. / روزنامه اعتماد

پاسخ تند ابطحی به «نگرانی نهی از منکری» سفیر روسیه: شما روس‌ها خود منکرید
محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح طلب به گفت و گوی اخیر «جاگاریان» پاسخ تندی داد و نوشت: فک کنم یک نسخه از بولتن‌های داخلی امر به معروف به دست سفیر روسیه در ایران رسیده، از روی آن مصاحبه کرده. نگران است که غربی‌ها برای ایران همجنسگرایی سوغات بیاورند. شما روس‌ها خود منکرید.

روزنامه جمهوری اسلامی:سفیر روسیه با ادبیات عهد قجر در باره ایران حرف می‌زند
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:مطالعه تاریخ دوران سلطنت قاجاریه به روشنی نشان می‌دهد که سفیر کنونی روسیه در تهران این روز‌ها درصدد تکرار نمایش‌های مداخله‌جویانه سفرای روس و انگلیس در دربار شاهان قاجار است هرچند توجه ندارد که حدود ٢ قرن دیرتر به دنیا آمده و همه چیز را عوضی گرفته است. وی گفته: «بعضی چیزهاست که من نمی‌خواهم افشایش کنم، ولی آنچه روشن است، این است که ایران چندصد میلیون یورو بدهکار ماست و پرداخت هم نمی‌کند». سفرا موظفند حرمت کشور محل مأموریت خود را حفظ کنند و کسی که با چنین لحن گستاخانه‌ای علیه کشور محل مأموریت خود سخن می‌گوید برخلاف وظایف مأموریتی خود عمل می‌کند و صلاحیت ادامه کار به عنوان سفیر را ندارد.

روزنامه رسالت: کل اپوزیسیون ایران در سراسر جهان ۱۰هزار نیستند
روزنامه رسالت نوشت:جماعتی هستند که به غرب فرار کردند و نام خود را روشنفکر سیاسی دینی یا نواندیش دینی نهاده‌اند، لایه دیگری از اپوزیسیون خارج از کشور را تشکیل می‌دهند که در میان آن‌ها ۳۰۰ روزنامه‌نگار و نویسنده وجود دارد که قبلا آزادانه در مطبوعات ایران مطلب می‌نوشتند و ترجیع‌بند نوشته‌های آن‌ها این بود که در ایران آزادی نیست!

دولت رئیسی رکورددار «نساختن» خانه شد
دنیای اقتصاد نوشت: تیراژ تولید مسکن در تهران طی فصل اول امسال به پایین‌ترین میزان طی حداقل ۱۸سال گذشته سقوط کرد. این رکود تاریخی خانه‌سازی، بیش از هر عاملی، متاثر از «جهش دوباره قیمت مسکن» در ابتدای سال جاری است که باعث نااطمینانی سرمایه‌گذاران ساختمانی به آینده و ناتوانی بیشتر آن‌ها در فروش و در نتیجه انصراف از ادامه فعالیت شد.

کدام استان‌ها مجرد بیشتری دارند؟
واژه تجرد قطعی برای افرادی به کار می‌رود که بدون حتی یک بار ازدواج، وارد ۴۰ سالگی شده‌اند. تجرد قطعی که در سال ۱۳۷۵ برای مردان حدود ۱.۳ و برای زنان ۱.۲ درصد بوده، در سال ۱۳۹۵ به ۲.۳ برای مردان و ۳.۷ درصد برای زنان رسیده است. براساس یک بررسی دفتر پژوهش ایرنا، در بین استان‌های کشور، پراکندگی قابل‌توجهی از این حیث وجود دارد؛ در یک سوی طیف، استان یزد در کنار خراسان‌های شمالی، جنوبی و رضوی قرار می‌گیرد که پایین‌ترین نسبت تجرد قطعی را (با رقمی بین ۱.۱ تا ۲.۳ درصد برای زنان و بین ۱ تا ۱.۲ درصد برای مردان) به خود اختصاص می‌دهند. در آن سوی طیف، بالاترین نسبت تجرد قطعی برای زنان در استان‌های بوشهر، کرمانشاه، خوزستان و فارس (با ارقامی بین ۷.۸ تا ۵.۲ درصد) و برای مردان در استان‌های تهران، گیلان، کرمانشاه و خوزستان (با ارقامی بین ۳.۵ تا ۲.۷ درصد) مشاهده می‌شود.

عنبرنسارا به کیلویی ٨٠ هزار تومان رسید
مدیر مزرعه پرورش الاغ در «نجم آباد» یکی از روستا‌های حاشیه تهران از افزایش چشمگیر قیمت پشگل الاغ در بازار نسبت به ماه گذشته خبر می‌دهد. «احمد رضا شهرکن»، مزرعه دار ١٩‌ساله روستای «نجم‌آباد»: پشگل الاغ ماده یا همان عنبرنسا یا عنبرنسارا یا انبرنسارا دارای خواص دارویی زیادی است که تولیدکننده و مشتریان زیادی به‌ویژه در ایران و آمریکا به خود جلب کرده است. تولید کم این دارو باعث بالا رفتن قیمت عنبرنسارا در بازار شده است طوری که اکنون قیمت عنبرنسارا اصل از کیلویی ٨٠ هزار تومان پایین‌تر نیست. روش‌های دیگر استفاده آن به صورت مخلوط تنباکو در قلیان یا به صورت سیگار و عود که مشتری‌های لاکچری دارد و به‌مرور زمان بازاری برای خودش ایجاد کرده است. /همشهری

استرس در زنان بیشتر است یا مردان؟
بر اساس گزارش جهانی شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۲ سطح کلی استرس در زنان بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ چهار درصد بیشتر از مردان بود. در گزارش جهانی شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۲ که برابری جنسیتی را در ۱۴۶ کشور اندازه‌گیری می‌کند، مشخص شد شکاف جنسیتی سلامت و بقا در طول زمان فقط اندکی تغییر کرده و در سال ۲۰۱۸ به پایین‌ترین حد خود رسیده و از آن زمان به بعد اندکی بهبود یافته است. بر این اساس بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ سطح کلی استرس، غم، اندوه، نگرانی و خشم میان مردان یک درصد افزایش یافت، اما این رقم در زنان چهار درصد بیشتر بود.

رئیس کل بانک مرکزی: با روبل-ریال سهم ایران از بازار روسیه بیشتر می‌شود
صالح آبادی در مراسم گشایش نماد معاملاتی روبل ـ ریال در بازار متشکل ارزی اظهار داشت: در حال حاضر پنج هزار دانشجوی پزشکی در روسیه داریم بنابراین این اقدام در جهت تأمین ارز این دانشجویان اقدام مهمی خواهد بود. همچنین کشور‌های آسیای میانه هم که با روبل کار می‌کنند، می‌توانند از این بازار استفاده کنند. روس‌هایی که در ایران مشغول به کار و فعالیت هستند نیز می‌توانند جهت تامین نیاز ارزی خود از این بستر استفاده کنند. با این اقدام مهم صادرات ما به روسیه افزایش پیدا می‌کند این در حالی است که ظرفیت‌های خوبی داریم و باید سهم بازارمان را از روسیه بیشتر کنیم.

افزایش نجومی نرخ مسکن در تهران توطئه بود
عبداللهیان  عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی با تأکید بر اینکه افزایش نجومی نرخ املاک در تهران توطئه بود، گفت: ضرورت دارد دستگاه‌های نظارتی ورود و مساله را ریشه‌یابی کنند. تولیدکنندگان ساخت مسکن ۳ دسته هستند، عده‌ای به دنبال توسعه کشور و ساماندهی وضعیت مردم، عده‌ای در کنار ساماندهی شرایط بازار مسکن به دنبال نفع اقتصادی و دسته سوم تنها به دنبال کسب منفعت هستند و متاسفانه در زمان یکی از شهرداران اسبق شاهد رشد قارچ‌گونه دسته سوم هستیم. /فارس

امیدوار بودیم تصمیمات خلق‌الساعه در این دولت کاهش پیدا کند
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: ما امیدوار بودیم که تصمیمات خلق‌الساعه در این دولت کاهش پیدا کند، اما در ابتدای سال با وضع عوارض صادراتی بر زنجیره فولاد مواجه شدیم و پس از سه ماه این عوارض لغو شد. در حالی که به صادرات باید به عنوان یک فرآیند نگریسته شود؛ اینکه ابتدا مسیر مسدود شود و سپس سیاستگذاران پی به اشتباه خود ببرند و مسیر را بازکنند، راه به جایی نخواهیم برد.

درآمد ۶۰۰۰ میلیاردی از طریق کارتخوان، ولی بدون مالیات
رئیس کل سازمان امور مالیاتی به شناسایی فردی که طی سال گذشته در معاملات رمز ارز مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان از طریق دستگاه پوز کسب درآمد داشته اشاره کرد و افزود: این فرد هنوز اظهارنامه‌ای به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نکرده که در صورت عدم ارائه اظهارنامه در موعد مقرر علاوه بر اینکه باید مالیات خود را پرداخت کند، مرتکب جرم کیفری هم شده است. وی با بیان اینکه حدود ۱۵۰ فعال اقتصادی شناسایی‌ شده‌اند که مبلغ واریزی به دستگاه پوز آن‌ها بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است و اظهارنامه مالیاتی ارائه نکرده‌اند، گفت: مبلغ واریزی به پوز این افراد، پول قرض‌الحسنه نیست.

دامدار را با وعده و وعید‌های تو خالی خسته کردند
رئیس شورای تأمین دام کشور با اشاره به برگزاری جلسات مکرر دامداران با مسئولان در هفته‌های اخیر، تصریح کرد: مطابق با ماده ۲۰ قانون نظام جامع دامپروری و ماده ۳۳ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، وزارت کشاورزی ملزم به خرید تضمینی دام زنده با قیمت تمام شده و نیز آزادی بی‌قید و شرط صادرات دام زنده با توجه به ماده ۲۳ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور است. این در حالی است که وزارت کشاورزی هیچ‌گونه اراده‌ای در زمینه انجام وظایف قانونی خود ندارد. پوریان با طرح این پرسش که آیا ساداتی‌نژاد توانای رفع مشکلات حوزه دامپروری را دارند، اذعان کرد: تصمیمی جهت خروج دامدار از بحرانی که ساخته دست وزارتخانه است وجود ندارد؛ سیاست خسته کردن تولیدکننده و دامدار با جلسه، وعده و وعید‌های تو خالی به نتیجه نخواهد رسید. بعد از آزادسازی قیمت‌ها دامداران نهاده‌ها را با افزایش قیمت چند برابری تهیه می‌کنند، اما هنوز وزیر و وزارتخانه در مورد اینکه چه کسی و به کجا باید دام را صادر کند به نتیجه نرسیده است.

واردات خودرو به کجا رسید؟
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ما آیین نامه واردات خودرو را به دولت داده ایم و کلیات آن هم در دولت بررسی شده و مشکلی نداشته، اما تصویب نهایی با دولت است و فکر می‌کنم به زودی این آیین نامه مصوب و بعد باید دستورالعمل آن نوشته شود و اگر مشکل ارزی از ناحیه بانک مرکزی نداشته باشد، به محض اینکه تصویب شود زمان زیادی برای انجام واردات وجود ندارد و این اتفاق خواهد افتاد.

ایرنا: هر کیلو برنج درجه یک تا ۱۸۵ هزارتومان به فروش می‌رسد
ایرنا نوشت: بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد در بازار تهران قیمت هر کیلوگرم برنج درجه یک همچنان بین ۱۱۰ تا ۱۸۵ هزارتومان به فروش می‌رسد.  

چرا حرفه ای‌ها از بورس خارج می‌شوند؟
مهدی میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره دلایل خروج نقدینگی از بورس به ویژه سهامداران حقیقی و درجا زدن شاخص، اظهار داشت: در بررسی خروج سرمایه از بورس به یک نقطه مشترک می‌رسیم، آن هم ناامنی بازار سرمایه است. اساسا لازمه سرمایه گذاری، وجود و برقراری امنیت است و هر چه ناامنی افزایش پیدا می‌کند ریسک سرمایه‌گذاری هم بالاتر می‌رود. وی با بیان اینکه با افزایش ریسک، بازده مورد انتظار سهامداران بالا تامین نمی‌شود، ادامه داد: در حال حاضر سرمایه‌داران و سهامداران ریسک بالایی را در بازار تقبل می‌کنند، اما متناسب با شرایط بازده مورد انتظار را کسب نمی‌کنند و همچنین انتظار خوشبینانه‌ای هم برای کسب بازده متناسب با شرایط موجود وجود ندارد؛ بنابراین سرمایه‌گذار از بازار خارج می‌شود. پایه سرمایه‌گذاری در هر حوزه‌ از جمله بین‌المللی و بازار‌های داخل اعم از بازار طلا، ارز، بازار کالایی  و مالی بحث برقراری امنیت سرمایه‌گذاری است و این موضوع اولین عامل مهم برای ورود سرمایه گذاری محسوب می‌شود. فارغ از موضوع برجام و تحریم‌ها، در سیاست‌گذاری اقتصادی که دولت انجام می‌دهد، عمدتا شاهد افزایش ناامنی ناشی از اجرای آن  سیاست‌ها هستیم که بدون در نظر گرفتن جوانب سرمایه گذاران بوده؛ از جمله وضع مالیات سنگین، وضع تعرفه‌های سنگین، افزایش نرخ خوراک، سیاست قیمت‌گذاری دستوری و تعزیراتی و عدم حمایت مناسب از بازار سرمایه که به نا‌امنی سرمایه گذاران منجر شده و شاهد آن هستیم که سرمایه‌داران با بدبینانه‌ترین ذهنیت و با بدبینانه‌ترین تحلیل نسبت به آینده از بازار خارج می‌شوند. /ایلنا
 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد