خانه » همه » مذهبی » “دولت ارهابی داعش ” به دنبال پیش روی در سوریه است

“دولت ارهابی داعش ” به دنبال پیش روی در سوریه است


“دولت ارهابی داعش ” به دنبال پیش روی در سوریه است

۱۳۹۳/۰۵/۰۷


۱۵۵ بازدید

“دولت ارهابی” به دنبال پیش روی در سوریه است

تحرکات داعش در سوریه

فرارو- تروریست های داعش در حال پیشروی و تثبیت قدرت در بخشهایی از سوریه هستند. گزارش های از شکست سنگین نیروهای ارتش سوریه در شهر رقه طی روزهای گذشته منتشر شده است، گروه های حقوق بشری نیز از وقوع بحران انسانی در شهر کوبانی کردستان سوریه خبر داده اند.

به گزارش فرارو، رقه شهری در شمال شرقی سوریه در ساحل فرات است. این شهر در جریان درگیری سوریه در سال ۲۰۱۳ به تصرف جبهه نصرت و چند گروه بنیاد گرای سنی قرار گرفت. پس از تقویت داعش آنها توانستند رقه را از جبهه نصرت بگیرند و آنجا را عملا به پایتخت خود در سوریه تبدیل کنند.

“دولت ارهابی” به دنبال پیش روی در سوریه است

تحرکات داعش در سوریه

فرارو- تروریست های داعش در حال پیشروی و تثبیت قدرت در بخشهایی از سوریه هستند. گزارش های از شکست سنگین نیروهای ارتش سوریه در شهر رقه طی روزهای گذشته منتشر شده است، گروه های حقوق بشری نیز از وقوع بحران انسانی در شهر کوبانی کردستان سوریه خبر داده اند.

به گزارش فرارو، رقه شهری در شمال شرقی سوریه در ساحل فرات است. این شهر در جریان درگیری سوریه در سال 2013 به تصرف جبهه نصرت و چند گروه بنیاد گرای سنی قرار گرفت. پس از تقویت داعش آنها توانستند رقه را از جبهه نصرت بگیرند و آنجا را عملا به پایتخت خود در سوریه تبدیل کنند.

رقه شهری است که قوانین مورد نظر داعش در آن برقرار شده است. و چندی پیش داعش در آن اقدام به برگزاری مانور با تجهیزات نظامی اش کرد که در آن مانور موشک اسکاد دیده شد که بازتاب گسترده ای داشت.

داعش در شهر رقه اقدام به سازماندهی نیروهای خود علیه دولت عراق کرد و از همین شهر توانست مناطق سنی نشین عراق را تصرف کند. رقه در سوریه حکم موصل در عراق را برای تروریست های داعش دارد.

تثبیت قدرت داعش در عراق باعث شده است که نیروهای ارتش سوریه در هفته گذشته حملاتی به مواضع این گروه در نزدیکی این شهر داشته باشند. حملاتی که تاکنون نتیجه رضایتبخشی برای وافاداران به بشار اسد در پی نداشته است.

روز جمعه نیروهای داعش به پایگاهی نظامی نیروهای دولتی (پادگان لشگر 17 ارتش) در نزدیکی رقه حمله کردند و توانستند تعداد زیادی از سربازان سوری را از بین ببرند. نیروهای ارتش سوریه در رقه فقط بر این پادگان و فرودگاه شهر تسلط دارند.

نهاد “نظارت بر حقوق بشر سوریه” که مرکز آن در لندن است، اعلام کرد که در این درگیری‌ها، “۸۵ سرباز سوری به فجیع‌ترین وضعی” کشته شده‌اند. عبدل‌رحمان، مدیر نهاد “نظارت بر حقوق بشر سوریه”، نیروهای “دولت ارهابی” را متهم می‌کند که پس از دستگیری این سربازان، شماری از آنان را سر بریده‌اند.

هفته گذشته پس از کش و قوس های فراوان بشار اسد رسما به عنوان رییس جمهور سوریه سوگند یاد کرد. دوره ریاست جمهوری اسد براساس قانون اساسی سوریه هفت سال است. قطعا یکی از بزگترین چالش های اسد در ادامه راهش داعش و دولت خود خوانده تروریست های تکفیری خواهد بود.

محاصره کوبانی

در کنار درگیری ها داعش با نیروهای ارتش سوریه، داعش مناطق کرد نشین این کشور را نیز هدف قرار داده است. این گروه تحرکات نظامی گسترده را به سمت مناطقی از کردستان سوریه منتقل کرده است.

در هفته های اخیر داعش توانسته است شهر کوچک کوبانی که در مرز ترکیه و سوریه قرار دارد و حتی بخش های ی از آن در ترکیه واقع شده است را محاصره کند.

گزارش ها از وقوع یک فاجعه انسانی در این شهر حکایت دارد. اخباری از ربایش 150 دانش آموز در این شهر توسط نیروهای داعش منتشر شده است.

داعش در کوبانی با نیروهای “یگان مدافع خلق” شاخه نظامی اقلیم عملا خودمختار کردستان سوریه در گیر است. داعش تا قبل از تصرف عراق به لحاظ لجستیکی و سازماندهی نظامی با نیروهای “یگان مدافع خلق” تقریبا توان یکسانی داشت و حتی نیروهای کرد از سازماندهی بهتری برخوردار بودند اما این توازن پس از تصرف بخشهایی از عراق توسط داعش به هم خورده است.

توان نظامی داعش اکنون بر نیروهای کرد می چربد. آنها پس از تصرف عراق به سلاح های سنگیبن و نیمه سنگین فراوانی دست پیدا کردند. سربازگیری گسترده ای را در عراق آغاز کردند و توانستند نیروی نظامی بسیار خشن و قدرتمند را تشکیل دهند همین باعث شده است که حملات اخیر داعش به شهر کوبانی بحرانی تقریبا یک جنایت جنگی را رقم زند. اکنون گروه های مختلف کرد با به راه انداختن کارزار تبلیغاتی در تلاشند صدای کوبانی را به گوش جهانیان برساند.

عین العرب که در بین کردها با نام کوبانی شناخته می شود یکی از سه استان کردستان سوریه است که توسط حکومت عملا خودمختار وابسته به پ ک ک اداره می شود. نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک (پ ی د) که در شاخه سوری حزب کارگران کردستان (پ ک ک) هستند دو سال پیش توانستند این شهر را به تصرف خود در آورند.

در آن زمان نیروهای بشار اسد در اقدامی تاکتیکی از مناطق کردنشین سوریه خارج شدند و آن مناطق را در اختیار “یگان مدافع خلق” و حزب اتحاد دموکراتیک قرار دادند. پس از آن نیروهای ارتش سوریه با کردها وارد جنگ نشدند و اتفاقا دو گروه با مخالفان سوری و افراطی‌های سنی در حال جنگ بودند.

از حدود چهار ماه پیش کوبانی در کنار عفرین و جزیره، اقلیم کردستان سوریه را تشکلی می دهند. اقلیم تصمیم گرفته است الگوی نظام سیاسی سوییس را پیاده کند، نظام کنفدراسیونی ایجاد کند و در این راستا سه کانتون عفرین، جزیره و کوبانی حکومت اقلیم کردستان سوریه را به وجود آورده اند.

اقلیم کردستان سوریه اکنون با فشار بسیار سنگین حملات داعش روبه شده است. کردستان سوریه از حمایت کردستان عراق نیز برخوردا نیست.چرا که با حزب مسعود بارزانی اختلافاتی دارند بارزانی معتقد است که پ ک ک باید اجازه حضور نظامی گروه های وابسته به آن ها را در کردستان سوریه دهد و حتی اجازه دهد که این گروه ها شاخه نظامی تشکیل دهند. اما گروه حاکم بر کردستان سوریه که وابسته پ ک ک است به این موضوع تن نمی دهد.

این گروه اقلیم کردستان عراق را متهم به مماشات با داعش کرده است.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد