اهمیت جوانان به الگوهای قرآنی در زمینه سازی ظهور
۱۳۹۳/۰۴/۱۰
–
۶۴ بازدید
اهمیت جوانان به الگوهای قرآنی در زمینه سازی ظهور
خبرگزاری شبستان: جوانان باید طبق رهنمودهای ائمه به قرآن و الگوهای آن اهمیت دهند و آن را در عصر غیبت در زمینهسازی ظهور بکار گیرند؛ چراکه دوران غیبت دوران تمرین اطاعت، خودسازی و تلاش برای رسیدن به کمال است.
خبرگزاری شبستان: جوانان، بازوی قدرتمند دفاع و سازندگی هر جامعه و تأثیرگذارترین افراد در تحولات جامعهاند. ویژگیهای جوان آنقدر مهم و با ارزش است که در تشکیل حکومت جهانی امام عصر(عج) چشمگیر و نمایان است.
اهمیت جوانان به الگوهای قرآنی در زمینه سازی ظهور
خبرگزاری شبستان: جوانان باید طبق رهنمودهای ائمه به قرآن و الگوهای آن اهمیت دهند و آن را در عصر غیبت در زمینهسازی ظهور بکار گیرند؛ چراکه دوران غیبت دوران تمرین اطاعت، خودسازی و تلاش برای رسیدن به کمال است.
خبرگزاری شبستان: جوانان، بازوی قدرتمند دفاع و سازندگی هر جامعه و تأثیرگذارترین افراد در تحولات جامعهاند. ویژگیهای جوان آنقدر مهم و با ارزش است که در تشکیل حکومت جهانی امام عصر(عج) چشمگیر و نمایان است.
در جهان کنونی که عصر بیمعنویتی و بیاخلاقی است بسیاری از جوانان جامعه ما توجه خاصی به معنویت، قرآن و اهل بیت(ع) از خود نشان میدهند و بدیهی است باید این شور و نشاط با شعور معنوی آمیخته و با الگوهای خوب آشنا شوند تا به سر منزل واقعی رهنمون گردند، یکی از ابزارهایی که جوانان را در این مسیر کمک میکند انس با قرآن و الگوهای قرآنی است، چرا که قرآن کلام خداوند است و دستورات الهی در آن نهفته و انسان میتواند به وسیله انس با قرآن بهرههای معنوی زیادی ببرد. هر چقدر به قرآن نزدیک شویم صفا و معنویت بیشتر میشود و به همان اندازه از انحرافات و فسادهای اخلاقی دور خواهیم گشت.
امام سجاد(ع) میفرماید: اگر تمام اهل مشرق و مغرب از دنیا برود هرگز از تنهایی وحشت نمیکنم، هنگامی که قرآن همراه من باشد. 1
لذا جوانان باید طبق رهنمودهای معصومان(ع) به قرآن و الگوهایی که در آن معرفی شده اهمیت بدهند و آن را در عصر غیبت در زمینهسازی ظهور حضرت مهدی(عج) بکار گیرند. چرا که دوران غیبت کبری دوران تمرین اطاعت و دوران خودسازی و تلاش برای رسیدن به کمال واقعی است.
در قرآن جوانان موفق با ویژگیهای خاصی معرفی شدهاند که برخی از آنها عبارتند از:
1. جوان صبور و تسلیم دستور خدا
حضرت اسماعیل(ع) وقتی به حد رشد رسید، پدر بزرگوارش به او گفت: “من در خواب دیدهام تو را سر مُیبرم، نظرت در اینباره چیست؟2
اسماعیل(ع) جانانه جواب داد “ای پدر، آن چه خداوند به تو امر کرده، انجام بده به خواست خداوند من را از بردباران خواهی یافت”.[3]این فداکاری و جانبازی که هر ساله در عید قربان خاطرة آن زنده میشود و همه به شجاعت و تسلیم بودن اسماعیل در برابر حق آفرین درود و سلام میفرستند، در جهان امروز که گذشت و صبر و تسلیم در برابر حق که از مهمترین و ارزشمندترین ویژگیهای مردان الهی است. اسماعیل الگوی مناسبی برای جوان منتظر میباشد.
2. جوان پاکدامن
حضرت یوسف(ع) در برابر خواهشهای نفسانی زلیخا حاضر به معصیت نشد و بیگناه به زندان افتاد[4] و سختیهای زندان را تحمل کرد تا پاک بماند. این نفس ستیزی حضرت یوسف(ع) در هنگام مهیا بودن شرایط گناه، الگویی برای همه جوانان عصر کنونی است. زیرا جوان منتظر و زمینهساز ظهور، خود را از گناه و آلودگی دور میکند و خوشا به سعادت آن جوانی که با وجود مهیا بودن گناه خود را به معصیت نمیآندازد چرا که خداوند متعال و حضرت مهدی(ع) را شاهد بر اعمال خود میداند.
3. جوان غیور
حضرت موسی(ع) با تمام تدابیر امنیتی و سختگیریهای فرعون، پا به عرصه وجود گذاشت و دربار فرعون، محل رشد و نمو او شد آن حضرت در جوانی به حمایت بنی اسرائیل پرداخت، از این رو مجبور شد برای حفظ جانش، وطنش را ترک کند. او صحرای سینا را پشت سر گذاشت و با زحمات طاقت فرسا خود را به “مدین” شهر شعیب پیامبر(ع) رساند.
غیرت این جوان سبب شد به دختران شعیب کمک کند. زیرا او مانند دیگران نسبت به جامعه زمان خود بیتفاوت نبود[5] و احساس مسئولیت کرده و در برابر ظلم ایستاد. امروز جوانان ما هم باید در برابر کوچکترین انحراف، خرافات، بدعتها و مدعیان دروغین بیتفاوت نباشند و باید پویا، سرزنده و آگاه نسبت به زمان، احساس مسئولیت کند.
4. جوان شجاع
حضرت داود(ع)، جوانی است که در مقابلة سپاه طالوت با لشکر باطل جالوت، پهلوان لشکر کفر (جالوت) را نقش بر زمین ساخت خداوند متعال هم مقام نبوت، حکمت و سلطنت را به او بخشید[6] وی با به کار بستن قدرت، فکر و قوت جوانی برای مبارزه با طاغوت الگویی برای همه جوانان است تا در برابر جالوتیان زمان ایستادگی کنند. چرا که خداوند پشت و پناه جوانان مبارز با طاغوت است و در برابر این مبارزه، حکمت و بزرگی عطاء خواهد نمود.
در هر صورت جوان منتظر، پویا و دارای فکر و برنامهای است که خود را ضمن رساندن به معنویت و اخلاق، با بهرهگیری از الگوهای قرآنی و به کار بستن آن در مراحل زندگی خود، زمینهساز ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار دهد. 7
قدر جوان و جوانی را بهتر از پیش بدانیم پیامبر اکرم(ص) میفرماید: “قدر جوانی را قبل از فرا رسیدن پیری بدان”.8
این دوران زیبای زندگی در قرآن بعنوان “احسن تقویم” یاد شده است. در روایتی این کلام خداوند متعال «لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم» را به دوران جوانی تفسیر فرمودهاند. 9
و بالاخره سخن را با تعبیر بسیار زیبای مقام معظم رهبری به پایان میبریم:
جوانی در انسان، عبارت از دوران خاصی از عمر است که در آن دوران، انسان به شکفتگی و بالفعل شدن بسیاری از استعدادها میرسد و دوران اوج زیباییها و جوشش استعدادها و تواناییهایی است که در انسان هست. 10
پی نوشت ها؛
1- اصول کافی، کلینی، ج2، ص440.
2- صافات، 102؛ « … یَا بُنَیَّ إِنِّی أَرَى فِی الْمَنَامِ أَنِّی أَذْبَحُکَ فَانظُرْ مَاذَا تَرَى …».
3- صافات، 102؛ « یَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِی إِن شَاء اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِینَ».
4- یوسف،23 ـ 22؛ « وَلَمَّا بَلَغَ أَشُدَّهُ آتَیْنَاهُ حُکْماً وَعِلْماً … قَالَ مَعَاذَ اللّهِ إِنَّهُ رَبِّی أَحْسَنَ مَثْوَایَ»
5- قصص، 24 ـ 23؛ « وَلَمَّا وَرَدَ مَاء مَدْیَنَ … فَسَقَى لَهُمَا ثُمَّ تَوَلَّى إِلَى الظِّلِّ».
6- بقره، 251؛ « وَقَتَلَ دَاوُدُ جَالُوتَ وَآتَاهُ اللّهُ الْمُلْکَ وَالْحِکْمَةَ».
7- جهت اطلاع بیشتر ر.ک. قرآن، مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و جوانان، محمد رضا نصوری.
8- ارشاد القلوب، دیلمی، حسن بن ابی الحسن، ص17.
9- بحارالانوار، مجلسی، ج74، ص75.
10- کودک، نوجوان و جوان از دیدگاه مقام معظم رهبری، ج2، ص233، امید حسین بانکی پورفرد، احمد قماشچی.
پدیدآورنده: محمد رضا نصوری
منبع: ویژه نامه ماه مبارک رمضان مرکز تخصصی مهدویت