طلسمات

خانه » همه » مذهبی » جوانان و سیاست- مسائل سیاسی

جوانان و سیاست- مسائل سیاسی


جوانان و سیاست- مسائل سیاسی

۱۳۹۳/۰۳/۰۵


۱۴۴۷ بازدید

مهم ترین مسائل سیاسی که جوان ها باید بدانند و آگاه باشند چیست؟

اگر بخواهیم نگاهی فهرست وار به مهمترین مسائل سیاسی که جوانان باید نسبت به آن آگاه باشند داشته باشیم ، می توان به این موارد اشاره نمود .
1.شناخت جریان فعلی جامعه و جایگاه کشور
یکی از مسایلی که شناخت و آگاهی نسبت به آن لازم است ، شناخت نسبت به جریان کشور و جایگاه آن در عرصه جهانی است . این مسأله موجب می شود تا انسان درک صحیحی از اوضاع جهانی
مقام معظم رهبری فرمودند: « در یک جامعه زنده همه موظف به تلاش سیاسی اند تلاش سیاسی غیر از سیاست زدگی و سیاست بازی است . تلاش سیاسی یعنی آگاه شدن از جریان کنونی جامعه و خطراتی که آن را تهدید می کند و مشخص کردن جبهه دوست و دشمن و گرفتن موضع مناسب در قبال اینها , این فهم سیاسی برای همه لازم است و به دنبالش تلاش هم هست .»(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات در دیدار با دانشجویان و دانش آموزان طرح ولایت , 17/5/81)
2. آشنایی با مبانی و اصول سیاست دینی و سیاست غیر دینی یا ضد دینی
شناخت مبانی و شاخصه های سیاست دینی و ویژگیهای سیاست غیر دینی و مرز میان آنها ، نقش مهمی در ارزیابی و تحلیل مسائل مختلف خواهد داشت .
3. آگاهی نسبت به تاریخ جهان و تاریخ کشور
تاریخ چراغ راه حال و آینده است . آگاهی نسبت به تاریخ جهان و تاریخ کشور ، نقش مهمی در درک مسابل سیاسی دارد . تاریخ پرفرازو نشیب کشور ما و حوادث و جریانات سیاسی می تواند ، شناخت ما را نسبت به مسائل مختلف افزایش دهد .
4. شناخت دشمنان و رصد نمودن رفتارها و اهداف آنان
دشمن شناسی و رصد حرکت ها و رفتارهای دشمن برای تحلیل سیاسی لازم است . شناسایی دشمنان و اهداف آنان و حربه هایی که در دشمنی علیه کشور ما از آن استفاده می کنند ، از گرفتار شدن در دام های تبلیغاتی دشمنان جلوگیری می کند .مقام معظم رهبری :« شما جوانان باید خیلی هوشیار وبیدار باشید , باید اهداف دشمن را بشناسید امروز قدرت استکباری آمریکا هدفش تسلط بر دنیاست »( پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات در دیدار با دانشجویان , 12/8/78)
5. شناخت جریانات سیاسی ، احزاب و گروههای سیاسی کشور
یکی از مسایلی که در در عرصه سیاسی باید نسبت به آن آگاهی داشت ، شناخت جریان های سیاسی کشور و اهداف آنان است تا انسان دچار انحراف و گرایش به احزاب و گروههای سیاسی که افکار و دیدگاههای آنها با نظام زاویه دارد ، نشود .
آنچه بیش از آگاهی نسبت به مسایل سیاسی لازم است ، بینش سیاسی و قدرت تحلیل سیاسی است . اگر چه لازمه بینش سیاسی و قدرت تحلیل سیاسی ، آگاهی نسبت به مسابل سیاسی است ، اما صرف آگاهی از مسایل سیاسی برای انسان بینش و قدرت تحلیل سیاسی ایجاد نمی کند . امام صادق علیه السلام می فرمایند : العالم بزمانه لا تهجم علیه اللوابس کسی که زمان خودش را بشناسد و بفهمد و درک کند ، امور مشتبه و گیج کننده به او هجوم نمی آورد . ( اصول کافی , ج1, ص 31) از این رو مقام معظم رهبری فرمودند:«منظور من از اینکه جوان دانشجو باید سیاسی بشود، این است که دانشجو فهم سیاسی , بینش سیاسی وقدرت تحلیل سیاسی پیدا کند تا تشخیص بدهد که آن کسی که جلو می آید حرفش چیست و بر اساس چه انگیزه ای دارد آن را مطرح می کند با آگاهی های سیاسی می شود این چیزها را به دست آورد»(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات در دیدار اعضای دفتر تحکیم وحدت , 13/10/79) آگاهی سیاسی بدون برخورداری از تحلیل صحیح سیاسی ممکن است به گم کردن راه و هدف یا انحراف از مسیر صحیح بیانجامد . مقام معظم رهبری فرمودند: « اگر نگاه درست سیاسی نباشد , انسان خطا می کند , اگر نگاه درست سیاسی نباشد , انسان گاهی اوقات همه احساسات خودش را برای جایی مصرف می کند که درست به نفع دشمن است کما اینکه می بینید بعضی ها این کار را می کنند , همان احساسات جوانانه و همان منش دانشجویی است منتها چپه و غلط است وبه استواری پایه های آینده کشور منتهی نمی شود به عکس منتهی می شود به نفع دشمن و برای دشمن است پس در کنار صلاح و معنویت و توجه به خدا و تکیه به او که شرط اساسی وروح همه تحرک هاست علم و تحقیق و تحرک جوانانه وبینش سیاسی درست و آگاهی از وضع جامعه و امید به آینده هم لازم است .»(پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات در دیدار با اعضای جامعه اسلامی دانشجویان , 15/11/83) همچنین فرمودند: « یک نکته اساسى … که من همیشه در مواجهه با دانشجویان، روى آن تکیه میکنم؛ و آن، پیدا کردن قدرت تحلیل مسائل و جریانهاى مهم کشور است. سیاست در دانشگاهها – که بنده همیشه روى آن تأکید کرده ام – به این معناست. ما دو کار سیاسى داریم: سیاست زدگى و سیاست بازى؛ این یک جور کار است. این را من به هیچ وجه تأیید نمیکنم؛ نه در دانشگاه و نه در بیرون دانشگاه؛ بخصوص در دانشگاه. یکى هم سیاستگرى است؛ یعنى حقیقتاً فهم و قدرت تحلیل سیاسى پیدا کردن؛ که یکى از وظایف تشکلهاى دانشجویى این است. من تأکید میکنم، تشکلهاى دانشجویى …نوع برنامه ریزى و کار را به کیفیتى قرار دهید که دانشجو قدرت تحلیل سیاسى پیدا کند؛ هر حرفى را به آسانى نپذیرد و هر احتمالى را به آسانى در ذهن خودش راه ندهد یا رد نکند؛ این قدرتِ تحلیل سیاسى، خیلى مهم است. ما غالباً چوب این را خورده ایم؛ نه ما، بلکه ملتهاى دیگر هم بر اثر خطاها و خبطهایى در فهم سیاسى شان، گاهى مشکلات بزرگى را از سر گذرانده اند. این، یک مسئله مهم است.»( بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار دانشجویان نمونه و نمایندگان تشکلهاى مختلف دانشجویى ، 25/ 07/ 85 )

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد