خانه » همه » مذهبی » مهمترین تقابل نظامی غرب با روسیه در منطقه بالتیک در حال شتاب خاصی است

مهمترین تقابل نظامی غرب با روسیه در منطقه بالتیک در حال شتاب خاصی است


مهمترین تقابل نظامی غرب با روسیه در منطقه بالتیک در حال شتاب خاصی است

۱۳۹۳/۰۱/۰۱


۴۶ بازدید

منطقه بالتیک نقطه اوج تقابل نظامی غرب و روسیه

در کنار جنگ اقتصادی که میان روسیه و آمریکا و متحدانش در بحران اوکراین و منطقه کریمه اتفاق افتاده، تقابل نظامی دو طرف نیز ابعاد جدیدی به خود گرفته است.

منطقه بالتیک نقطه اوج تقابل نظامی غرب و روسیه

در کنار جنگ اقتصادی که میان روسیه و آمریکا و متحدانش در بحران اوکراین و منطقه کریمه اتفاق افتاده، تقابل نظامی دو طرف نیز ابعاد جدیدی به خود گرفته است.

گروه بین الملل جهان نیوز: چالش های نظامی قدیمی غرب و روسیه با مباحث اخیر در منطقه کریمه دوباره بسیار پررنگ تر شده است. پس از تصمیم مسکو برای استقرار نیروهایش در منطقه کریمه، میان امریکا و هم‌پیمانان غربی آن با روسیه تنش‌هایی نظامی وارد مرحله جدی تری شده است. در همین حال جان کری نیز درباره جنگ جهانی بر سر کریمه هشدار داده است. وزیر امور خارجه امریکا ضمن هشدار به روسیه درباره بحران اوکراین گفته است «شور ملی» در کریمه شبیه به آن چیزی است که زمینه جنگ جهانی دوم را فراهم کرد. از سوی دیگر نخست وزیر موقت اوکراین نیز گفته است، اختلاف این کشور با روسیه وارد «مرحله نظامی» شده است. وی با بیان این که «نزاع از مرحله سیاسی به مرحله‌ای نظامی در حال تغییر است» به نظامیان اوکراین اجازه داده برای حفاظت از جان خود از سلاح استفاده کنند.

علاوه بر این ابعاد تحریم ها آمریکا علیه روسیه به حوزه نظامی نیز رسیده و مقامات آمریکایی می گویند این تحریم ها در آینده افزایش پیدا خواهد کرد. به همین منظور باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا فرمانی اجرایی را امضا کرده که مسیر اعمال تحریم‌ها به منظور هدف قرار دادن فرمانده ارتش همتای روس خود، ۱۹ فرد دیگر و یک بانک روسی وابسته به این اشخاص را باز کرد. همچنین مقامات امریکا گفته اند در حال بررسی درخواست کی‌یف درخصوص پشتیبانی نظامی که شامل تامین اسلحه و مهمات نیز می شود، هستند.

ناتو نیز رسما وارد عمل شده و نسبت به عملکرد روسیه انتقاد کرده است. در همین باره “آندرس فوگ راسموسن” دبیر کل ناتو اظهار داشته روسیه به همه درخواست ها برای بازگشتن به قوانین بین المللی بی توجهی کرده و با این اقدام خود وارد مسیر خطرناکی شده است.

تقابل روسیه با غرب در منطقه بالتیک امروز این منطقه ژئوپولتیک را به اصلی ترین منطقه تقابل نظامی دو طرف تبدیل کرده است. غرب تلاش می کند که از تحولات کریمه توجیهی برای شتاب بخشیدن به گسترش ناتو بسازد. به همین دلیل مشاهده می شود که وزیر دفاع فرانسه در سفر به لهستان مدعی شده کشورهای بالتیک به شدت نگران اوضاع امنیتی منطقه هستند و از ناتو خواسته اند تا در برابر اقدامات روسیه از این کشورها حمایت و دفاع کند.

وزیر دفاع فرانسه گفته، ارتقای وضعیت امنیتی کشورهای بالتیک به معنای افزایش نظارت بر حریم هوایی کشورهای بالتیک بوده و قصد داریم به این کشورها اطمینان دهیم که ناتو امنیت بالتیک را تضمین خواهد کرد چرا که این کشورها در وضعیت بی ثبات و شکننده ای قرار دارند.

در همین حال آمریکا جنگنده های اف ۱۵ خود را در لیتوانی مستقر کرده و پروازهای شناسایی را بر فراز آسمان این کشور افزایش داده است. همچنین مقامات آمریکایی خبر داده اند که نیروهای زمینی و دریایی آمریکا رزمایش های نظامی گسترده تر و بیشتری را در منطقه بالتیک اجرا خواهند کرد.

علاوه بر این معاون اول رئیس جمهوری آمریکا الحاق کریمه به روسیه را “تصرف سرزمین” نامیده و بر لزوم واکنش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به این اقدام تاکید کرده است. بایدن تاکید کرده آمریکا عزم راسخ دارد که پروژه سپر دفاع موشکی در لهستان را تا سال ۲۰۱۸ تکمیل کند. ایجاد سامانه های دفاعی و رادار موشکی در مرزهای اروپا با روسیه از چالشی ترین مباحث نظامی میان غرب با روسیه است.

در پاسخ به این اقدامات معاون وزارت دفاع روسیه اعلام کرده تحولات اوکراین و تحریمهای احتمالی غرب علیه مجتمع صنایع دفاعی کشورش نمی تواند مانع تجدید تسلیح نیروهای مسلح این کشور شود.

“یوری باریسوف” معاون وزیر دفاع روسیه به خبرنگاران گفته: “وزارت دفاع تمام خطرات و ریسک های در رابطه با تحریمات احتمالی و عدم تحویل تعدادی از محصولات از سوی کارخانه های اوکراین را بررسی می کند.”

مجموع این نشانه ها نشان می دهد که فصل جدیدی از تقابل نرم به منظور رویکردهای احتمالی سخت میان غرب و روسیه شکل گرفته است . برخی اقدامات می تواند میان دو طرف اختلافات اساسی تازه ای ایجاد کند که حل دیپلماتیک آن سالها طول خواهد کشید. مهمترین تقابل نظامی غرب با روسیه در منطقه بالتیک در حال شتاب خاصی است و این منطقه در سالهای آینده شاهد تحولات مهمی خواهد بود.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد