دویچهوله: درست در میان بحران اقتصادی جهانی، در روز اول ماه ماه سال ۱۹۳۱ در شهر نیویورک برج امپایر استیت افتتاح شد. برجی که به نماد شهر تبدیل شد و تا سال ۱۹۷۲ بلندترین برج جهان بود. در این گزارش تصویری ببینید:
آسمانخراشی که نماد شهر شد
برج امپایر استیت در اول ماه ماه سال ۱۹۳۱ و درست درحالی که جهان درگیر بحران اقتصادی بود، توسط هربرت هوبر، رئیس جمهور وقت آمریکا با فشار دادن دکمهای و روشن شدن چراغها در محله منهتن نیویورک افتتاح شد. این ساختمان تجاری دارای ۱۰۲ طبقه است و تا سال ۱۹۷۲ و پیش از ساخته شدن مرکز تجارت جهانی، بلندترین ساختمان جهان بود.
یکی از بایدهای نیویورک
برای گردشگرانی که به نیویورک سفر میکنند بازید از آسمانخراش امپایر استیت یکی از “بایدها” است. تا قبل از پاندمی کرونا، سالانه ۴ میلیون نفر از این برج دیدن میکردند. در طبقه هشتاد و سوم جایگاه مخصوص بازدیدکنندگان قرار دارد.
بلند، بلندتر، بلندترین
در سالهای دهه بیست قرن گذشته میلادی رقابت سختی برای ساخت بلندترین ساختمان جهان درجریان بود. این رقابت در واقع بین سازندگان برجهای امپایر استیت و کرایسلر درجریان بود. وقتی والتر کرایسلر فهمید امپایر استیت قرار است ۳۰۴ متر و ۸۰ سانتیمر ارتفاع داشته باشد، او قدری بر ارتفاع برج خود افزود. سازندگان امپایر استیت هم با قراردادن آنتن بر روی ساختمان نسبت به این اقدام عکسالعمل نشان دادند.
معجزه مهندسی
روز هفدهم ماه مارس سال ۱۹۳۰ عملیات ساخت و ساز اولین ساختمان جهان که دارای ۱۰۲ طبقه بود آغاز شد. ساخت امپایر استیت بخاطر استفاده از اسکلت فولادی بعنوان یکی از معجزات مهندسی آن دوران محسوب میشد.
هفتهای چهار و نیم طبقه
علیرغم کار سخت و خطرناک در ارتفاع زیاد، کارگران هفتهای چهار و نیم طبقه را به هم مونتاژ میکردند. پس از ۱۴ ماه کار بلندترین ساختمان جهان افتتاح شد.
هزینه ساخت
کل هزینه ساخت امپایر استیت به انضمام زمین آن در حدود ۴۱ میلیون دلار بوده است که از این میزان ۲۴ میلیون دلار هزینهای است که خرج سازه ساختمان شده است. (عکس: پرواز زپلینها بر فراز ساختمان نیمهتمام امپایر استیت در روز ۲۹ اکتبر سال ۱۹۳۰)
از ۱۰ سنت تا ۶۲ یورو
در سال ۱۹۳۲ بازدیدکنندگان میتوانستند با ۱۰ سنت از درون تلسکوپ نگاهی از ارتفاع به نیویورک داشته باشند. بعد از شش ماه ۳ هزار دلار فقط از این طریق جمعآوری شد. حالا بلیط بازدید از طبقه هشتاد و ششم ۴۲ دلار (۳۴ یورو) است. بلیط بازدید از آخرین طبقه (طبقه ۱۰۲) معادل ۶۲ یورو است.
دست روی دست بسیار است
امپایر استیت با ۴۴۳ متر (با آنتن) تا سال ۱۹۷۲ که ساختمان تجارت جهانی ساخته شد، بلندترین ساختمان جهان محسوب میشد. امپایر استیت حالا نهمین آسمانخراش آمریکا و چهل و نهمین ساختمان بلند جهان است.
میراث تاریخی – فرهنگی
معمار ساختمان امپایر استیت ویلیهام اف. لامب بود. طرح پلکانی نمای آن باعث استحکام این آسمانخراش شد و استفاده از “آرت دکو” یا هنر تزئینی در جابجای درون این ساختمان باعث شد تا امپایر استیت در سال ۱۹۸۶ بعنوان میراث تاریخی و فرهنگی کشور به ثبت برسد.
حضور سینمایی
ساختمان امپایر استیت بارها در فیلمهای سینمایی نمایش داده شده است. یکی از مشهورترین لحظات سینمایی مربوط به فیلم “کینگ کونگ” ساخته سال ۱۹۳۳ است که گوریل غولپیکر فیلم بر فراز ساختمان میرود. امپایر استیت البته در فیلمهای عشقی، چون “بیخواب در سیاتل” هم محل فیلمبرداری بوده است.
نورافشانی برج
از سال ۱۹۷۶ طبقات بالایی ساختمان امپایر استیت در جشنها و روزهای خاص ملی با رنگهای گوناگون نورافشانی میشود. برای آخرین بار در روز ۱۹ ژانویه سال ۲۰۲۱ به احترام قربانیان کرونا با رنگ قرمز نورافشانی شد.
پله نوردی
از سال ۱۹۷۸ یکی از مشهورترین رقابتهای “پلهنوردی” جهان در ساختمان امپایر استیت برگزار میشود. درحالی که بازدیدکنندگان برای رسیدن به طبقه هشتاد و ششم با آسانسور تنها یک دقیقه نیاز دارند، شرکتکنندگان در مسابقه باید یک هزار و ۵۷۶ پله را پشت سر بگذارند. رکورد ۹ دقیقه و ۳۳ ثانیه در اختیار پاول کراک استرالیایی قرار دارد. توماس دولد از آلمان (عکس) هفت بار پیروز شده است.
هزینه تعمیرات
ساختمان امپایر استیت حالا دیگر پا به سن گذاشته است و هزینه تعمیرات آن در سال ۲۰۱۹ بالغ بر نیم میلیارد دلار شد. (عکس مربوط به وروی ساختمان از خیابان سیو چهارم است که پس از تعمیرات و تزئین داخلی مطابق سال ۱۹۳۱ برداشته شده)