۱۳۹۲/۰۵/۲۶
–
۱۲۸ بازدید
سلام من از مادر شوهرم بدم میاید میانه خو بی با او ندارم ایا این کار من کناه نیست
خواهر گرامی، از این که به ما نامه نوشته و مشکلتان را با ما در میان گذاشتهاید از شما تشکر میکنیم. ای کاش چند سطری در مورد علت بروز این حالت خود نسبت به مادرشوهرتان اشاره مینمودید تا با بصیرت بیشتری در خدمتتان میبودیم.
در پاسخ به سوالتان توجه شما را به مطلب زیر جلب میکنیم:
نفرت و انزجار از افراد، از ثمرات و پیامدهای خشم و غضب است؛ زیرا غضب وقتى [به سبب عجز از انتقام] تشفّى پیدا نکرد و ناچار فروخورده شد به باطن مى رود و در آن جا تبدیل به نفرت میشود و درنتیجه موجبات حقد و کینه فراهم میآورد.
رسول خدا(ص) فرمود: اَلمؤمِنُ لَیسَ بِحَقُودٍH }؛ مؤمن کینه توز نیست M }». غالباً نفرت و کینه ملازم با آفاتى است از قبیل: حسد، دورى و بریدن از شخص مورد کینه، اذیت و آزار او و دست زدن به محرماتى از قبیل: دروغ، غیبت، بهتان، فاش کردن راز، پرده درى، اظهار عیب، شماتت نسبت به بلایى که به وى رسیده و خوشحالى از آن، شادى از ظهور لغزش ها و خطاهاى او، استهزا و مسخره کردن وى، اعراض از او در جهت خوارشمردنش، ادانکردن حقوق او (مانند دَین یا صله رحم) و… همه اینها حرام است و به تباهى دین و دنیا مىانجامد. لکن [برفرض که هیچ یک از اینها پدید نیاید] خود نفرت و کینه از امراضى است که بر باطن آدمى سنگینى مى کند و روح از آن متألّم و در آزار مى باشد.
هم چنین نفرت، انسان را از بساط قرب الهى و از وصول به ملکوت اعلى و همدمى ساکنان عالم قدس باز مى دارد و صاحب خود را از آنچه شیوه اهل ایمان است و از بشاشت، شکفتگى، رفق، مهربانى، فروتنى و تلاش براى حوائج مردم و همنشینى با آنان و رغبت به یارى و غمخوارى آنها منع مى کند و همه اینها درجات او را در دین کاهش مى دهد و بین او و رفاقت با مقربان مانع مى شود.
از آن جا که نفرت و کینه، دشمنى باطنى است؛ بنابراین همه اخبارى که درباره ذم و نکوهش دشمنى و عداوت رسیده، دلالت بر مذمت و ناپسندى آن نیز دارد. پیغمبر اکرم(ص) فرموده است: «هیچ وقت جبرئیل نزد من نیامد مگر این که گفت: اى محمد! از دشمنى و عداوت مردم احتراز کن» و نیز آن حضرت(ص) مى فرماید: «جبرئیل هرگز در هیچ امرى این قدر سفارش نکرد که در خصوص دشمنى مردم». حضرت صادق(ع) هم فرموده است: مَن زَرَعَ العَداوَةَ حَصَدَ ما بَذَرَH }؛ هر که تخم عداوت بکارد همان را که کِشته است مى درودM }» و… .
راه علاج این خوى بد این است که:
آدمى متذکر باشد که این نفرت باطنى در دنیا ثمرى ندارد؛ زیرا چنین کسی، لحظه اى از درد و رنج آسوده نیست و با وجود این، به فرد مورد نظرش هیچ زیانى نمى رسد و عاقل حاضر نیست در حالتى باقى بماند که براى او زیان آور و براى دشمنش سودمند باشد!
دوست عزیز؛
راهکارهاى عملى مبارزه با این حالت شما عبارتند از:
1ـ تصمیم قاطع بگیرید در دل از مادرشوهرتان بدتان نیاید.
2ـ به دیدن ایشان، بروید.
3ـ با او رفاقت و محبّت کنید.
4ـ بدى هاى او را فراموش کنید و از آنها در گذرید.
5ـ توجه داشته باشید که نفرتداشتن نسبت به دیگران، موجبات گناه را فراهم میآورد و درنتیجه آثار سخت اُخروى را درپى خواهد داشت؛ به همین دلیل از نفرت دست بردارید.
6ـ به مناسبتهای مختلف به ایشان هدیه دهید؛ از پیامبر اکرم(ص) است که ایشان فرموده اند: «هدیه دادن کینه ها و کدورت ها را از سینه ها مى زداید»، (عیون اخبار الرضا(ع)، مرحوم صدوق، ج 2، ص 73، ح 343).
7- از سوءظن به افراد به ویژه فرد مورد نظر اجتناب کنید؛ قرآن خطاب به مؤمنین می فرماید: «ای کسانی که ایمان آورده اید از ظن بد به دیگران اجتناب کنید زیرا بسیاری از آنها واقعیت ندارد و گناه است علاوه بر این سوءظن زمینه گناهان دیگری همچون تجسس در امور دیگران و سپس گناه کبیره غیبت را فراهم می کند.
8- اعمال دیگران به ویژه فرد مورد نظر را حمل به صحت کنید.
9- از منفی بافی نسبت به دیگران دوری کنید و هرگاه افکار منفی و سوءظن نسبت به دیگران به ذهنت آمد خود را به کار دیگری مشغول کنید و کانال فکری خود را به سرعت تغییر دهید.
10ـ مهمانى و ضیافت دادن نیز موجب از بین رفتن کدورت مى شود ـ امام صادق(ع) مى فرمایند: «آتش کینه ها را با مهمانى دادن خاموش کنید»، (کافى مرحوم کلینى، ج 6، ص 318، ح 10).
و مهمترین اصل اینکه:
11- تا میتوانید عیوب خود را بزرگ ببینید؛ در این صورت هیچگاه عیب دیگران در نزدتان بزرگ جلوه نخواهد کرد و درنتیجه کسانی که عیوبی دارند و یا به شما بدی میکنند در نزدتان خیلی بد جلوه نمیکنند؛ زیرا همیشه خود را از آنها پرخطاتر و گناهکارتر میبینید! (دقت کنید).
خواهر گرامی، ممکن است در تقابل با فرد مورد نظر، حق با شما باشد، اما راه برخورد با او این نیست که از او متنفر شوید و خود را آزار دهید. این که به دنبال راهی برای کنار گذاشتن این حالت خود نسبت به مادر شوهرتان هستید، نشان دهنده حسن نیت و صفای باطن شماست.
توصیه میکنیم ناراحتیها را کنار بگذارید و دلگیریهایتان را فراموش کنید. لذا با مادر شوهرتان رابطهای صمیمانه و دوستانه داشته باشید. هیچ گاه به کدورتهایی که با ایشان داشتهاید فکر نکنید. خواهید دید که ادامه این راه، کاملا سهل و آسان خواهد بود.
موفق و پیروز باشید.