طلسمات

خانه » همه » مذهبی » اعتماد به نفس سکولاری

اعتماد به نفس سکولاری


اعتماد به نفس سکولاری

۱۳۹۳/۰۶/۲۰


۴۰۱ بازدید

اعتماد به نفس یک اصلاح کاملا غیردینی و ضد معارف اسلامی است، زیرا از دیدگاه دین توحیدی اسلام اعتماد انسان تنها بر خداوند باید باشد. در سوره حمد می خوانیم: ایاک نعبد و ایاک نستعین.

اعتماد به نفس یک اصلاح کاملا غیردینی و ضد معارف اسلامی است، زیرا از دیدگاه دین توحیدی اسلام اعتماد انسان تنها بر خداوند باید باشد. در سوره حمد می خوانیم: ایاک نعبد و ایاک نستعین. تنها تو را می پرستیم و تنها از تو کمک می خواهیم. امام جواد علیه السلام می فرماید « الثقة بِالله ثُمنُ کلِ غالٍ و سُلَّمُ کلِ عالٍ » اعتماد به خدا قیمت هر شی گرانبهاست و نردبان رسیدن به هر بلندی است، انواع مختلفی از اعتماد داریم، اعتماد به زمانه یعنی این که کسی که صاحب قدرت است خیال کند که این قدرت برای همیشه برای وی خواهد ماند و چنین اعتمادی مورد نکوهش اسلام است و ایام در حال تغییر است و انسان باید خود را برای حوادثی که قابل پیش بینی در این دنیا نیست آماده کند.
اعتماد به غیر نیز یعنی توجه انسان در کارهای خودش به غیر خدا باشد و تکیه گاه خودش را غیر خدا قرار دهد و این هم مورد نکوهش اسلام است. حدیث قدسی داریم از خداوند متعال که می فرماید: اگر کسی به غیر از من اعتماد داشته باشد و امید به وی ببندد من امیدش را قطع می کنم.

یکی از جلوه های پناه به غیر خدا اعتماد به نفس است، اصلا در اسلام چیزی به نام اعتماد به نفس نداریم این کلمه را روانشناسان سکولار غربی و خدانشناس ها به جای توکل به خدا آورده اند و خواسته اند با این کار توکل به خدا را از جامعه بشری حذف کنند و این یکی از راه های حذف خداوند از زندگی بشری است.

منشور سازمان ملل حدود 80 بند دارد، وقتی می خواستند اولین بند آن را بنویسند گفته شد بنویسیم که خدا انسان را آزاد آفریده است ولی عده ای که می خواستند خدا را از جامعه انسانی حذف کنند با این کار مخالفت کردند و نوشتند که انسان آزاد آفریده شده است.

کلمه اعتماد به نفس یک کلمه کاملاَ ضد دینی و ضد معارف حقه اسلامی است مولا علی علیه السلام می فرمایند؛ مَن اِعتمد بنفسِه خانَتهُ هرکس به نفس خود اعتماد کند به خودش خیانت کرده است.

انسان در برابر خداوند قدرتی ندارد انسان عین فقر و عین ضعف است، همه اعتماد های به غیر خداوند عین شرک می باشد. مرحوم دربندی در بالای منبر از دنیا رفتند، به قدرتی که لایزال است باید اعتماد کرد و این هم غیر از قدرت خداوند نیست اگر می خواهیم به کسی راه موفقیت را یاد بدهیم باید به وی یاد بدهیم که به خدا توکل و اعتماد کند. نه مثل روانشناسان بی دین که بگوییم که باید اعتماد به نفس خود را بالا ببرد.

در کشور های غربی بحران روحی غوغا می کند، اگر این روانشناسان استاد بودند باید این ها را درمان می کردند. طبق پیش بینی های انجام شده حدود 20 سال آینده بیش از نصفی از مردم آمریکا دیوانه می شوند و این هم نتیجه اعتماد به نفس هایی است که امروز روانشناسان در جامعه ترویج می دهند.

خواستن توانستن است، اشاره کرد و گفت: بند دوم این جمله اشتباه است یعنی چه هرآن چه را که انسان بخواهد به آن دست می یابد؛ علی علیه السلام می فرمایند عَرَفتُ اللهَ بِفسخِ العَزائِم من خدا را با از بین بردن اراده هایم شناختم.

فرعون تصمیم گرفت که موسی به دنیا نیایید ولی خداوند موسی را در کاخ فرعون بزرگ کرد. آنچه را خدا بخواهد آن می شود نه این که هر چه را ما بخواهیم آن بشود. توحید واقعی آن است که هر چیزی خواستن نیست آن چه را که خداوند بخواهد همان می شود.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد