خانه » همه » مذهبی » افسردگی دختر

افسردگی دختر


افسردگی دختر

۱۳۹۳/۰۳/۳۰


۲۸۱ بازدید

حوصله هیچ کسی رو ندارم. می خوام تنها باشم. افسردگی دارم.برام مقدورنیس برم پیش روان شناس به خانوادم میگم میگن ازکجاپول بیارم خودم هم هزارتومنى هم ندارم.کوچک ترین چیزىت مرکزمو بهم میزنه

پرسشگر گرامی اعتماد شما برای ما ارزشمند است و تمام سعی و تلاش ما در جهت کمک به شماست و هر آنچه در توان داریم در طبق اخلاص تقدیمتان می کنیم و امیدواریم بتوانیم قدردان اعتماد شما باشیم. خوب بود که در سوالتان توضیح می دادید که چند وقت است که این حالات را دارید. روان شناسان افسردگی را سرماخوردگی بیماری های روانی نام نهاده اند. تقریبا همه، حداقل به صورت خفیف احساس افسردگی کرده اند. احساس دمغی، بی حوصلگی، غمگینی،ناامیدی، دلسردی و ناخشنودی، همگی تجربیات افسردگی رایج هستند. (دیوید ال روزنهان، روان شناسی نابهنجاری، ترجمه یحیی سیدمحمدی، ارسباران، 1387) افسردگی اگر به صورت گذرا باشد امری طبیعی است و مشکلی را ایجاد نخواهد کرد ولی زمانی که نشانه های بیمارگونه داشته باشد فرد باید با مراجعه به مشاور و رواندرمانگر، تحت درمان قرار گیرد.
تشخیص افسردگی
اگر فردی پنج تا (یا بیشتر) از علایم زیر را در یک دوره یک هفته اى داشته باشد، دچار افسردگى اساسى شده است؛ البته به شرط این که این علایم ناشى از یک بیمارى جسمانى نباشد:
1. خُلق افسرده در اکثر مواقع روز (مثل احساس غمگینى و پوچى).
2. کاهش قابل توجهى در علاقه یا احساس به فعالیت هاى روزمرّه (تقریباً در همه روز).
3. بى خوابى یا پرخوابى تقریباً هر روز.
4. احساس خستگى مفرط تقریباً هر روز.
5. تحریک یا کندى روانى – حرکتى تقریباً هر روز.
6. احساس بى ارزشى.
7. کاهش تمرکز و کاهش توانایى تفکر.
8. افکار خودکشى به صورت مکرر (البته بدون داشتن طرح خاص یا اقدام به خودکشى)
درمان
براى مقابله و درمان افسردگی، تکنیک‌های متعددی موجود است.بسیاری از آنها در کنار مشاوره پزشکی و داروهای ضدافسردگی استفاده می شوند.هرچند باید گفت که درمان به و سیله یک متخصص بسیار ضروری می باشد. قبل از اجرای تکنیک‌ها بهتر است با متخصص مربوطه مشورت شود.
ما در اینجا توصیه های عملی را بیان می کنیم که با عمل به آنها می توانید شادی را به خودتان هدیه دهید و اعتماد به نفستان را ارتقاء دهید.
1- اولین کار و مهترین کاری که باید انجام دهید، این است که بینش خود را نسبت به این دنیا و سختیها و بلاهای آن عوض کنید. این دنیا پر از ناکامیها و حوادث تلخ و ناراحت کننده است؛ باید در کنار حوادث شیرین زندگی، تلخیها و ناکامی¬ها را نیز دید و دنیا را با تمام واقعیتش پذیرفت و با آن کنار آمد.
اینکه شما نتوانسته اید تحصیل را ادامه دهید، نباید باعث شود که دنیا برای شما کاملا بی معنی شود. به هر حال همه چیز تحصیل نیست و خیلی از افراد با وجود امکان تحصیل خودشان تحصیل را رها می کنند و اتفاقا احساس غم و شکست هم ندارند. بلکه باید قبول کرد که تحصیلات برای خوشبختی اصالت ندارند و بدون تحصیلات عالیه نیز می توان زندگی کرد، می توان خوشبخت بود و می توان آرامش داشت. بنابراین این احساس شما ناشی از تفکری است که نسبت به تحصیل دارید و شما مسئله تحصیل و محرومیت تان از تحصیل را بیش از اندازه بزرگ کرده اید.
2- واقع بین باشید. واقع بینی و پذیرفتن واقعیت و موقعیتی که در آن هستیم باعث کم شدن عذاب روحی و تلاش برای یافتن راه حل مشکل می گردد.
3- بحران سازی نکنید. در مواجهه با مشکلات، آنها را از آنچه که هستند بزرگتر جلوه ندهید.
4- نکته بعد در رابطه با دنیا این است که بسیار زودگذر است؛ چه خوب، چه بد، چه تلخ، چه شیرین، می-گذرد. چیزی که نابود شدنی است؛ آن هم به اندازه یک چشم بر هم زدن، که غصه¬خوردن ندارد. باید غصه سرای ابدی و خانه همیشگی را خورد و خود را برای انجا آماده کرد. یکی از علتهای این بلاها این است که به شیرینی دنیا دل خوش نکنیم و وابسته و فریفته آن نشویم و آخرت را از یاد نبریم. بنابراین می¬توان از این سختی¬ها نیز درسها گرفت و توشه¬ها برداشت. و بنابراین می¬توان گفت کسی بیش از دیگران گرفتار این سختی¬ها شده، احتمالا خدا برای او برنامه¬ای ویژه در نظر دارد. همانطور که یک آهنگر برای ساختن یک شمشیر زیبا، مجبور است ضربه های متعدد و سختی بر قطعه آهن بزند. به خاطر همین است که می¬گویند.:
هر که در این بزم مقرب تر است جام بلا بیشترش می¬دهند.
1. به مشکلات به عنوان محکی برای ارزیابی توانایی های خود نگاه کنیم و هرگز نتیجه بدی را پیش بینی نکنیم، زیرا مشکلات به اندازه ای مهم هستند که ما آنها را مهم می پنداریم.
2. تعیین هدف در زندگی لازم است: افرادی که از این بیماری رنج می‌برند اغلب در زندگی روزمره غرق شده‌اند. تعیین هدف برای افراد حتی بدون از دست دادن انرژی که با افسردگی همراه است به اندازه کافی مشکل است. این تکنیک به فرد می‌آموزد چگونه کارها را به بخش‌های کوچک‌تر و آسان‌تر برای اجرا تبدیل کند. این عمل با کمک به افراد برای دوباره به دست آوردن حس کنترل بر زندگی با این بیماری مبارزه می کند. دوباره یافتن این قدرت افکار مثبت و و احترام به خود را در شخص تقویت می‌کند. در هدف گذاری، از میان اهداف خود، هدفی را انتخاب کنید که امید بیشتری به موفقیت آن دارید و در تلاش برای تحقق آن، به فکر تایید یا تکذیب دیگران نباشید.
5- برای درمان این احساستان، محیط زندگی خود را تغییر دهید و آن را تبدیل به محیطی سرزنده و شاداب کنید. درست است که فضای خانواده تان سرد است ولکن شما می توانید حداقل با یکی از اعضای خانواده رابطه صمیمی داشته باشید و البته باید تلاش کنید که با همه اعضا رابطه صمیمی برقرار کنید. اگر تلاش کنید مطمئنا این کار ممکن است.
6- سعی کنید فضای زندگی تان را تغییر دهید، کاری را شروع کنید، یا دوستان جدید انتخاب کنید، یا رفت و آمدتان با بستگان را بیشتر کنید.
7- برای تغییر اوضاع و شرایط نا مساعد اقدام کنید و مطمئن باشید که می توانید آنها از بین ببرید.
8- خود را بخاطر مشکلات سرزنش نکنید. در مسائل و مشکلاتی که برای شما پیش می آید خود را سرزنش نکنید. در بسیاری از موارد شما تلاش خود را انجام می دهید ولی خواست خدا این است که کارها پیش نرود و شما نیز کوتاهی از خود نشان نداده اید. شما می توانید خیلی راحت بپذیرید که شما تمام تلاش خود را کرده اید و کاری از دست شما بر نمی آمده است و به زودی با کمک و یاری خداوند مشکلات حل خواهد گردید. چه بسا برخی از چیزهایی که می خواستید و برای شما اتفاق نیفتاده به صلاح شما نبوده و اگر واقعا بدانید که چنین است دیگر بر آنها اصرار نمی کنید.
9- اجتناب از تنهایى؛ بکوشید به جز مواقعى که ضرورت دارد، در تنهایى قرار نگیرید.
10- با افکار منفى خود مقابله کنید؛ یعنى، هر وقت این افکار به شما هجوم آورد به هر صورت ممکن خود را از چنبره آن نجات دهید؛ براى مثال خود را به کارى مانند: مطالعه یا هر کار دیگرى که امکان انجام آن براى شما هست، مشغول کنید و نگذارید ذهن شما جولانگاه افکار منفى باشد.
11- به جنبه هاى مثبت خود فکر کنید و بکوشید آنها را در یک برگه برای خودتان لیست کنید.
12- به جاى اینکه به کمبودها، عیب ها و ناکامى هاى خود بیندیشید، به موفقیت ها و آن امکاناتى که در زندگى از آن بهرمند بوده و هستید فکر کنید. به عبارت دیگر امکانات و شرایط زندگى ما مانند لیوانى است که بخشى از آن پُر است و بخشى خالى؛ به آن بخش پُر فکر کنید و از آن بهره ببرید و غصه آن نیمه خالى را نخورید. فرصت هاى زندگى را مغتنم بشمرید و از آنچه در آینده پیش خواهد آمد، نگران نباشید. شما موفقیت های زیادی نیز در زندگی داشته اید. خانواده سالمی دارید. خودتان سالم هستید. اعضای بدنتان سالم هستند. پدری دارید که بالای سرتان است. خانواده منظمی دارید. به این فکر کنید که اگر معلولیتی داشتید چه احساسی می داشتید. یا اینکه اگر پدر نداشتید چه می شد. همین که انسان به داشته هایش توجه کند باعث تغییر احساسش می شود.
13- احساسات خود را بیان کنید. ابراز احساسات باعث تخلیه هیجانی شده و به سلامتی شما کمک می کند. همچنین ابراز احساسات به نحو صحیح و بدون قضاوت و توهین به دیگران در بسیاری از موارد باعث گرم شدن روابط اجتماعی می گردد.
14- سعی کنید با دوستان تان ارتباط بیشتر و صمیمی تری داشته باشید.
15- با افراد شاداب، فعال، اجتماعى، و متدین و در عین حال مثبت نگر معاشرت کنید و از افرادى که همیشه وقتى با آنها مواجه مى شوید، از زندگى شکایت مى کنند، دورى گزینید.
16- از افراد منفی نگر یا موقعیتهایی که باعث ایجاد افکار نا خوشایند و منفی می شوند دوری و یا سعی کنید کمتر با آنها برخورد داشته باشید.
17- خندیدن را فراموش نکنید، خندیدن باعث می شود تا افکار ناراحت کننده و منفی جای خود را به مثبت و شاد بدهند.
18- هر روز صبح که از خواب بر می خیزید با نگاه کردن به یک منظره یک تابلوی نقاشی زیبا و یا اسما الله روز خود را با نشاط و خوش بینی آغاز کنید.
19- در توصیف احوال و زندگی خود از کلمات مثبت استفاده کنید.
20- در تعریف از افراد خانواده یا دوستان از کلمات مثبت و روحیه بخش استفاده کنید(فلانی شخص بسیار شریف و بزرگواری است.)
21- خاطره تلخ گذشته را فراموش کنید و برای آینده برنامه ریزی کنید و خودتان را با فکر مزاحم آزار ندهید. تثبیت در گذشته و سرزنش خود به خاطر گذشته باعث رکود و کسلی و افسردگی می گردد.
22- به لحظات زیبا و دوست داشتنی گذشته خود فکر و سعی کنید آنها را تکرار نمایید.
23- از تردید و دودلی دوری کرده و کارها را با جدیت دنبال کنید.
24- به ندای منفی درونی خود و تلقین های مخرب و نگران کننده ی دیگران بی توجه باشیم و سعی کنیم عکس آنها را انجام دهید.
25- ورزش را جزء ضرورى ترین فعالیت هاى خود قرار داده هر روز حداقل نیم تا یک ساعت ورزش کنید.
26- از گوش دادن به موسیقی های تند و غیر شرعی اجتناب کنید.
27- گوش دادن به موسیقی غمگین باعث افزایش افسردگی و ناراحتی بیشتر شما می گردد، پس از آنها پرهیز نمایید.
28- از بیکارى و بى برنامگى بپرهیزید و همه اوقات خود را به صورت منطقى پر کنید.
29- کارهای هنری انجام دهید. انجام کارهای هنری باعث شادابی و سلامتی روان می گردد. فردی که ساعاتی از زندگی خود را صرف کارهای هنری مورد علاقه اش می کند، انرژی های روانی مضر را از این راه تخلیه کرده و می تواند آرامش بیشتری را تجربه کند.
30- براى برنامه ریزى اوقات شبانه روزى، حتماً با مشاور گفت و گو کنید یا از دوستان موفق خود کمک بگیرید.
31- به تغذیه خود – به خصوص صبحانه – اهمیت بدهید و هیچ گاه بدون خوردن صبحانه، مشغول تحصیل یا مطالعه نشوید.
32- هر وقت احساس دلتنگى مى کنید، حدود ده دقیقه دوش آب ولرم بگیرید.
33- صله رحم، رفت آمده خانوادگی و با دوستان بودن را جدی بگیرید و حتما در برنامه ریزی روزانه و هفتگی زمانی را به آنها اختصاص دهید.
34- به قدرت بی کران خداوند ایمان داشته باشیم و با خود تکرار کنیم که من لیاقت بهترین ها را دارم و با لطف خدای بزرگ به آنها خواهم رسید.
35- شاید بتوان گفت علت اصلی افسردگی انسان دوری او از خداوند و عدم ایمان به او است. دعا بهترین وسیله قرب و انس انسان با خداوند است و آرامشی که انسان از طریق دعا و به خصوص همراه با گریه بدست می آورد، قابل توصیف نیست. دعای به خصوصی توصیه نمی شود، زیرا هر دعایی چنین اثری دارد , ولی خواندن ذکر لا حول ولا قوه الا بالله برای برطرف شدن هم وغم توصیه شده است. دعایی که در ذیل می آوریم نیز خواصی دارد از جمله بر طرف شدن هم وغم (أَعْدَدْتُ لِکُلِّ هَوْلٍ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ لِکُلِّ هَمٍّ وَ غَمٍّ مَا شَاءَ اللَّهُ وَ لِکُلِّ نِعْمَةٍ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لِکُلِّ رَخَاءٍ الشُّکْرُ لِلَّهِ وَ لِکُلِّ أُعْجُوبَةِ سُبْحَانَ اللَّهِ وَ لِکُلِّ ذَنْبٍ أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ لِکُلِّ مُصِیبَةٍ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ وَ لِکُلِّ ضِیقٍ حَسْبِیَ اللَّهُ وَ لِکُلِّ قَضَاءٍ وَ قَدَرٍ تَوَکَّلْتُ عَلَى اللَّهِ وَ لِکُلِّ عَدُوٍّ اعْتَصَمْتُ بِاللَّهِ وَ لِکُلِّ طَاعَةٍ وَ مَعْصِیَةٍ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ).
36- با توسل به اهل بیت(ع) از آنها بخواهید که شما را کمک کنند و همواره امیدوار به لطف و رحمت خدا باشید.
37- هر چه مى توانید قرآن بخوانید و از دعاهاى اهل بیت علیهم السلام بهره بگیرید. البته از توجه به معانی آیات قرآن و دعاها غفلت نکنید.
38- در پایان مطالعه کتب زیر را توصیه می کنیم:
1- راز شاد زیستن، اندرو میتوس، ترجمه: وحید افضلى راد، نشر نیریز.
2- رمز پیروزى مردان بزرگ، استاد جعفر سبحانى
موفّق باشید. منتظر مکاتبات بعدی شما هستیم

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد