اگر زن پس از غسل حيض، بفهمد جايى از بدن را نشسته يا مانعى مانند لاك، ريمل و مانند آن در بدنش بوده، تكليفش چيست؟
آيات عظام امام، بهجت، صافى، فاضل و نورى: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار كافى است و اگر از سمت راست باشد، بايد بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشويد و اگر از سر و گردن باشد، بايد بعد از شستن آن مقدار، دوباره سمت راست و سپس سمت چپ بدن را بشويد.
آيةاللَّه تبريزى: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار كافى است و اگر از سمت راست باشد، احتياط مستحب آن است كه بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشويد و اگر سر و گردن باشد، بايد بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف راست و چپ را بشويد.
آيةاللَّه سيستانى: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار كافى است و اگر از سمت راست باشد، احتياط مستحب آن است كه بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشويد و اگر از سر و گردن باشد، بنابر احتياط واجب بايد بعد از شستن آن مقدار، دوباره بدن را بشويد.
آيات عظام خامنهاى و وحيد: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار كافى است و اگر از سمت راست باشد، احتياط [واجب] آن است كه بايد بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشويد و اگر از سر و گردن باشد، بايد بعد از شستن آن، دوباره طرف راست و چپ را بشويد.
آيةاللَّه مكارم: همان جايى كه نشسته و يا مانع وجود داشته، بشويد كافى است.
منبع:
توضيحالمسائل مراجع، م365 وآيت الله نورى، توضيحالمسائل، م 366.آيت الله سيستانى، توضيحالمسائل مراجع، م 365.آيت الله خامنهاى، اجوبة، س 191 وآيت الله وحيد، توضيحالمسائل، م 370.دفتر: آيةاللَّه مكارم.