هشتمین روز آواربرداری از متروپل در حالی آغاز شده که حالا ابعاد ماجرا واضحتر از قبل شده و میدانیم که با فاجعهای بزرگ مواجهیم، اما نمیدانیم ابعاد آن تا کجا گسترش خواهد یافت و آیا فرجامی به دنبال خواهد داشت یا خیر؟!
به گزارش «تابناک»، از پلاسکو تا متروپل، ظاهرا عادت داریم که پیش از وقوع هیچ رویدادی به ضوابط و مقررات جدی نگاه نکنیم و بعد از وقوع، با سیل اخباری مواجه شویم که به وضعیت بحرانی در بسیاری از نقاط کشور و احتمال تکرار این حوادث شوم اشاره دارد و در نهایت به زندگی روزمره قبلی بازگردیم بی آنکه به یادآوریم چه از سرمان گذشته است!
فرماندار ویژه آبادان از افزایش جانباختگان حادثه ریزش ساختمان متروپل به ۳۳ نفر خبر داد.
احسان عباسپور در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: براساس آخرین اطلاعات تا این لحظه، تعداد جانباختگان حادثه متروپل تاکنون به ۳۳ نفر رسیده است.
به دلیل کج شدن سازه و امکان سقوط بخشی از نمای ساختمان، موقتا عملیات آواربرداری متوقف و منطقه قرمز تخلیه شد.
البته عملیات آواربرداری از ضلع شرقی(مشرف به خیابان پرویزی) با همان ظرفیت قبلی در حال انجام است.
دوربینهای لیزری که در اطراف ساختمان مستقر هستند نشان میدهند که ساختمان در بخشهایی دچار لرزش و جابهجایی شده و به همین دلیل عملیات آواربرداری متوقف شده است.
صادق خلیلیان استاندار خوزستان با اشاره به نحوه جبران خسارت وارد شده به خسارتدیدگان متروپل گفت: خسارت وارد شده به مردم از طریق اموال مالک متروپل پرداخت خواهد شد. خانوادههایی که خانههایشان در اطراف متروپل بوده و یا فروشگاههایی که اطراف این ساختمان هستند، تعیین تکلیف خواهند شد و خسارت به آنها پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه بخشی از خسارت را هم بیمه پرداخت خواهد کرد، به فارس گفت: دیه همه افراد متوفی و افرادی که در حادثه ریزش متروپل مجروح شدهاند نیز از سوی دادستانی تعیین تکلیف و برای پرداخت آن اقدام میشود.
خلیلیان با بیان اینکه نیازی به جمعآوری کمک های مالی برای متروپل نیست، ادامه داد: باید مراقبت شود که افرادی نخواهند بدون اطلاع و هماهنگی برای جمعآوری کمک مالی دست به اقدامی بزنند که ضرورتی نداشته باشد.
وحید شعبانی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حجم سازه بسیار زیاد است و همین امر تا کنون مانع ورود تیمهای عمل کننده به طبقات زیرین ساختمان متروپل شد. با برداشته شدن حجم زیادی از آوار ساختمان متروپل، امدادگران و گروههای نجات به طبقه همکف و زیرزمین ساختمان متروپل دسترسی پیدا کردند.
وی افزود: برابر پروتکلهای امدادی امکان زنده ماندن و خروج افرادی که در زیر لایههای آواری در سه روز اول ماندهاند امکانپذیر است و باید جستجو و تفحص توسط تجهیزات انفرادی انجام شود و اگر تجهیزات لجستیک سنگین وارد شود امکان فوت کسانی که زیر زمین هستند، وجود دارد.
سردار سید محمد صالحی به ایسنا گفت: بنا به دستور فرمانده فراجا از لحظات اولیه حادثه متروپل در منطقه حاضر شدهایم و همه امکانات را برای کمک بسیج کردهایم. منابع انسانی، مادی و امکانات نیروی انتظامی پای کار است تا امنیت خوبی در منطقه داشته باشیم. امکان تردد و ورود و خروج خودروهای امدادی در خیابانهای منتهی به متروپل کاملا به خوبی مهیا شده است تا مشکلی در این زمینه به وجود نیاید.
فرمانده انتظامی خوزستان افزود: برخی خانهها و مغازههای اطراف محل حادثه به دلیل خطر ریزش باقیمانده ساختمان متروپل خالی شدهاند و از این رو نیروی انتظامی اقدامات پیشگیرانه و گشتهای خود را اجرایی کرده است. تلاش شده است که بیشترین امنیت و آرامش را در محل ساختمان متروپل داشته باشیم.
صالحی ادامه داد: واحدهای تخصصی ناجا به ویژه در بحث تشخیص هویت وارد عمل شدهاند و همه پیکرهای کشف شده این حادثه به سرعت تشخیص هویت میشوند تا مشکل خاصی به وجود نیاید. این حادثه تاکنون یک پیکر مجهولالهویه داشته است.
محمد خانچی معاون عمرانی استاندار خوزستان در حاشیه بازدید از محل ریزش ساختمان متروپل در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مردم آبادان و ملت شریف ایران اطمینان داشته باشند که تمام توان فنی و مهندسی موجود در استان و کشور برای عملیات آواربرداری و ایمنسازی در آبادان حضور دارند.
وی با بیان اینکه کلیه ساختمانهایی که شائبههایی درباره آنها وجود دارد بررسی میشود، گفت: با یک تیم فنی و تخصصی با نگاه کاملاً دقیق تمام ساختمانهای هلدینگ عبدالباقی بازبینی و بررسی خواهد شد.
نادر گل محمدی رئیس اداره آموزش و نگهداری سگهای تجسس هلال احمر با اشاره به حادثه ریزش ساختمان مترو پل گفت: فقط ۲ ساعت پس از وقوع حادثه ۲ تیم آنست (آموزش نگهداری سگهای تجسس) از اهواز به محل حادثه منتقل شدند و جستجوها آغاز شد. هر تیم شامل یک سگ به همراه مربیاش میشود. در روز نخست چهار نفر به کمک سگها و سه نفر با دستگاهها زنده یابی از زیر آوار نجات پیدا کردند. در حال حاضر نیز هشت تیم از استانهای همجوار در منطقه حضور دارند؛ تیم سگهای آنست کرمان هم در حال آمادهباش هستند تا در صورت نیاز به منطقه اعزام شوند.
وی حضور افرادی غیر از تیم هلالاحمر با سگهایشان را برای جستجو در روند امدادرسانی بسیار مخرب اعلام کرد و افزود: در حالی این افراد با سگهایشان که آموزشهای جستجو را ندیده بودند در محل آواربرداری حضور پیدا میکردند که مانع فعالیت بهموقع تیمهای هلالاحمر و ازدسترفتن زمان طلایی امدادرسانی شدند.
رئیس اداره آموزش و نگهداری سگهای تجسس در ادامه گفت: برخی از این افراد با حضور چند دقیقهای با سگهایشان اقدام به تولید ویدئوهای متعدد و پخش اخبار نادرست و شایعه و در نهایت معرفی خودشان برای فروش سگ و مربی کردند. هیچکدام از این افراد که اکنون در شبکههای مجازی معروف شدند، حتی یک نفر را نتوانستند از زیر آوار نجات بدهند و تنها اقدام به شایعه سازی کردند و سگهایشان را فروختند. این افراد با جان مردم پلی برای فروش سگهایشان درست کردند!
وی که ۲۰ سال سابقه آموزش در تیمهای آنست را دارد، درباره نحوه آموزش سگهای آنست هلالاحمر گفت: این سگها که از نژاد ژرمن شپرد هستند، از پنجماهگی هر روز آموزش میبینند؛ این سگ بسیار باهوش و حس بویایی بهشدت قویی دارند و با شرایط آبوهوایی ایران سازگار هستند. این حیوانات از نظر جسمی قوی و برای جستجو در عملیات مناسب هستند. مربیان این سگها نیز به طور مداوم در دورههای آموزشی داخلی و بینالمللی شرکت میکنند و با اطلاعات روز دنیا آشنا میشوند و شناخت کافی از شرایط دارند.
گل محمدی یکی دیگر از توانمندی این مربیان سگها را، شناخت نوع آوار دانست، گفت: آوارها انواع متفاوتی دارد؛ به عنوان مثال در زلزله بم نوع آواربرداری به آوار کیکی معروف بود و آوار متروپل بتنی است؛ مربیهای آنست سالهای آموزش شناخت نوع آوارها را دیدهاند و میدانند چگونه در آوارهای مختلف و برای نجات افراد گرفتار در آوار تونل بزنند. سگها هم هر روز در موقعیت مشابه (روستاها و مناطق مخروبه) و باهدف تمرینی واقعی آموزش میبینند، تا برای جستجو فرد گرفتار در آوار آماده باشند.
به گزارش ایسنا، اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با انتشار پستی در صفحه شخصی خود نوشت:
«روز پنجشنبه ۵ خرداد ماه به همراه اعضای کمیسیون عمران مجلس برای پیگیری و بررسی وضعیت فاجعه متروپل به آبادان رفتیم. وضعیت دردناکی بر مردم و شهر مستولی شده؛ دوباره آن صحنه های تلخ پلاسکو جلوی چشمانم بود.
حجم خسارت بسیار بالا است و مردم عزیز آبادان در کنار مسئولین امر، شانه به شانه و با تمام توان به انجام کمک جهت سهولت عملیات امداد و نجات مشغولند. انصافا تیم اجرایی با محوریت وزیر کشور، مدیریت خوبی را شکل داده و عملیات لازم در حال اجرا بود. برخلاف شایعات موجود همه تیم های امداد و نجات با بالاترین حد توان و تجهیزات خود مشغول انجام وظیفه بودند.
نکته ای که باید به آن توجه ویژه ای شود، علت وقوع حادثه است که این تخلف بزرگ و آشکار که موجب وقوع این مصیب و غم و از دست دادن عزیزانمان شده؛ تنها به یک شخص و شرکت خصوصی معطوف نمی شود. زیرا تمام فرآیندهای ساخت و ساز و عمرانی دارای چهارچوب و دستورالعمل مشخص است. از لحظه صدور پروانه تا اتمام فرآیند ساخت، می بایست مطابق قوانین و این دستورالعمل های مهندسی عمل شود و مطابق نظامات سازمان نظام مهندسی پیش رود.
بر این اساس اگر در هرکدام از این بخش ها، تخلفی صورت بگیرد، کاملا قابل شناسایی و پیگیری است. در موضوعاتی که سلامتی و جان مردم عزیزمان را تهدید می کند، جای هیچ گونه مسامحه و چشم پوشی نخواهد بود. به جد پیگیر این موضوع هستم و گزارش خود را از روند پیگیری این حادثه و اقدامات پیشگیرانه ای که باید صورت گیرد در گزارش کمیسیون عمران در صحن مجلس ارائه می دهیم.»
یک پیکر دیگر از زیر آوارهای متروپل آبادان خارج شد که مجموع اجساد جانباختگان به ۳۲ نفر رسید.
به گزارش فارس، صادق خلیلیان استاندار خوزستان امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دقایقی پیش یک پیکر از زیر آوار خارج شد و آمار جانباختگان حادثه متروپل آبادان به ۳۲ نفر افزایش یافت.
وی افزود: از رسانهها تقاضا داریم آمار را از مراجع رسمی دریافت کنند چراکه ممکن است برخی از آمبولانسها حامل اجزای پیکری دیگر باشند لذا مجموع درست اجساد از طریق مسوولان مربوطه اعلام و اطلاع رسانی خواهد شد.
فرماندار ویژه آبادان گفت: تاکنون پیکرهای ۳۱ نفر از جانباختگان حادثه متروپل از زیر آوار بیرون کشیده شده است و احتمالا هفت نفر دیگر همچنان زیر آوار مدفون هستند.
احسان عباسپور فرماندار ویژه آبادان در جمع خبرنگاران گفت: در این حادثه تاکنون 37 نفر دچار مصدومیت شدند که 35 نفر از آنها از بیمارستان مرخص شدهاند. دو نفر از مصدومان برای رسیدگی بیشتر به بیمارستانهای اهواز منتقل شدهاند.
وی درباره آمار قطعی تلفات این حادثه خاطرنشان کرد: آمار مفقودیها حادثه براساس اعلام خانوادههای مراجعهکننده 38 نفر است که تاکنون پیکرهای 31 نفر پیدا شده است.
محمد حسن نامی رییس سازمان مدیریت بحران کشور به فارس گفت: با بهرهگیری از ۶ محوری که از روز هفتم شروع شده است عملیات آواربرداری پیشرف بسیار بیشتری پیدا کرده است. آواربرداری از سه منطقه محل حادثه برای ما اهمیت بیشتری دارد ما فکر میکنیم در این مناطق هنوز اجسادی باقی مانده باشند به خصوص محلی که بستنیفروشی در آنجا مستقر بود. همچنین درحال تلاش هستیم که به کافیشاپ دسترسی پیدا کنیم و سقف مکان برای این دسترسی به آن نیز برداشت شده است.
وی افزود: عملیات آواربرداری در متروپل نسبت به پلاسکو بسیار متفاوت است و خیلی از متخصصانی که تجربه داشتند و کار اصلی را در پلاسکو انجام دادند در حال حاضر در محل حادثه مستقر هستند و اذعان میدارند که مشقتهای این کار بیشتر است. کوچه محل حادثه سه و نیم متر است و ما با فضای بسیار تنگی روبهرو هستم و قادر نیستیم از تمامی وسایل مورد نیاز برای آواربرداری با هم استفاده کنیم البته به تدریج فضا در حال گسترش است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه گفت: اگر اطمینان پیدا کنیم که تمامی اجساد از زیر آوار خارج شدهاند، ظرف 24 ساعت میتوانیم نخالهها را تخلیه کنیم و آوار را برداریم.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: به دلیل سست بودن و نا ایمن بودن سازه متروپل، هر لحظه احتمال ریزش آن وجود دارد و اگر موارد ایمنی رعایت نشود حادثهای سنگینتر رخ خواهد داد.
ابراهیم قنبری با اشاره به افزایش سرعت آواربرداری در متروپل، به ایسنا گفت: آنچه این روند را تسریع کرده باز شدن مسیرهای دسترسی به ساختمان است که باعث شده نیروها راحتتر به محل حادثه برسند. در حال حاضر از دو نقطه در محل ساختمان متروپل در حال حفاری به منظور یافتن پیکرهای احتمالی گرفتار زیر آوار هستیم.
وی افزود: تیمهای فنی و مهندسی مستقر در محل، مرتبا در حال کنترل آخرین وضعیت ساختمان و سازه آن هستند تا اتفاقی در بحث ریزش آن رخ ندهد. به دلیل سست بودن و نا ایمن بودن سازه متروپل، هر لحظه احتمال ریزش آن وجود دارد و اگر موارد ایمنی رعایت نشود حادثهای سنگینتر رخ خواهد داد.
رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان در مورد پیشنهاد برخی برای استفاده از سگهای خانگی در عملیات جستجو و نجات، تصریح کرد: تیمهای هلال احمر تخصصی بوده و به طور کامل آموزش دیدهاند کما اینکه سه ماه گذشته این تیمها در استان خوزستان مجدد تحت آموزش نهایی قرار گرفتند و هیچ تیمی قویتر از آنها نیست بنابراین ما نمیتوانیم در این زمینه از سایر تیمها استفاده کنیم.
کولیوند سرعت امدادرسانی در عملیات متروپل را نسبت به سایر حوادث مناسب خواند و گفت: ازدحام مردم و آوردن سگ های خانگی به صحنه عملیات، نه تنها کمکی به کشف افراد محبوس در آوار نمی کند، بلکه سرعت امدادرسانی را نیز کند میکند.
رییس جمعیت هلال احمر کشورمان در رابطه با ابراز نارضایتی تعدادی از افراد از کُند بودن عملیات آواربرداری و نجات، گفت: این نظر مردم داغدار است که حق هم دارند اما با توجه به تجربه حوادثی همچون ساختمان پلاسکو با قاطعیت میتوان گفت که روند این عملیات کند نبوده و برعکس از سرعت بالاتری هم برخوردار است کما اینکه تعداد مصدومان و فوتیهایی که از زیر آوار خارج کردهایم بیانگر این مهم است و اگر موانع و محدودیتهایی در این عملیات نداشتیم، میتوانستیم با سرعت بیشتری هم پیش برویم.
وی با بیان اینکه این حادثه پیچیدگیهای خاص خود را دارد و نمیتوان به راحتی قضاوت کرد، با اشاره به موانع موجود در مسیر اجرای این عملیات، عنوان کرد: اولین تهدید همین ساختمان است که هر لحظه ممکن است مجدد فرو بریزد که در این صورت فاجعه به بار خواهد آمد چرا که تمام تیمهای امدادی زیر آوار میروند، از سوی دیگر برخی اوقات ازدحام جمعیت مانعی در مسیر استفاده از تجهیزات و ادوات شده و تلاش برای تخلیه این منطقه باعث اتلاف وقت میشود.
کولیوند تاکید کرد: هماکنون اجرای این عملیات دستی نبوده و بیشتر از طریق تجهیزات انجام میشود که در این زمینه هیچ کمبودی هم وجود ندارد ضمن اینکه ما تا آخرین لحظه در کنار مردم آبادان خواهیم ماند و در غم آنها نیز شریک هستیم و تمام تلاش خود را بکار میگیریم تا عملیات با سرعت بیشتری پیش برود.
محمدحسن نامی به ایسنا گفت: اکنون در حال ورود به برخی از بخشهای پایینی ساختمان هستیم و اگر در آن بخشها فردی مشاهده نشود، در مدت یک یا دو روز میتوانیم آوار موجود را جمعآوری کنیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران افزود: اینکه ساختمان متروپل پس از اتمام آواربرداری، باقی بماند یا تخریب شود مسالهای است که باید توسط دادستانی تصمیمگیری شود. این ساختمان و واحدهای آن متعلق به اشخاص است و آنها این واحدها را خریداری کردهاند و از این رو باید دادستانی در این خصوص تصمیم بگیرد. دادستانی نیز از چند سازمان مختلف نظر کارشناسی خواسته تا در این زمینه تصمیمگیری کند. راه و شهرسازی، شهرداری و دیگر بخشها در این زمینه اظهار نظر میکنند و هرچه آنها تصمیم گرفتند، اجرایی خواهد شد.
وی افزود: ساختمان متروپل از نظر فنی استحکام لازم را ندارد و بسیاری از سقفهای بخشهای باقیمانده نیز خم شده است اما اینکه این ساختمان پس از اتمام آواربرداری باقی بماند یا خیر باید کارشناسان نظر بدهند.
محمدحسن نامی رییس سازمان مدیریت بحران کشور به فارس گفت: هرچند تاکنون دلایل زیادی در خصوص ریزش ساختمان متروپل مطرح شده است ولی آنچه مسلم و قطعی است فقدان استحکام لازم سازه های اصلی با توجه به حجم و سنگینی ساختمان ۱۱ طبقه متروپل است. بررسی علل ریزش ساختمان متروپل توسط برخی دستگاههای مختلف از جمله نهاد ریاست جمهوری نیز انجام می شود تا به قطعیت برسیم.
وی افزود: بعد از پایان عملیات آواربرداری، کار بررسی علل و عوامل ریزش ساختمان متروپل شروع خواهد شد و به طور قطع با کسانی که به هر عنوان در ساخت و ساز این ساختمان به نحوی مشارکت داشته اند و قصور آنان محرز شده باشد برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: بامداد امروز دو پیکر دیگر در زیر آوارهای متروپل شناسایی و رها سازی شد که بدین ترتیب جمع اجساد شناسایی و انتقال یافته به ۳۱ پیکر رسید.
به گزارش فارس، وحید شعبانی افزود: با تلاش بی وقفه یگانهای امدادی مستقر در محل ساختمان فرو ریخته متروپل، بامداد امروز دو پیکر دیگر شناسایی، رهاسازی و به آرامستان آبادان انتقال یافتند. این دو پیکر جدید نیز در ادامه عملیات آوار برداری از محل آوار ساختمان بستنی فروشی شناسایی وخارج شدهاند.
مهدی جمالی نژاد معاون عمران، توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در جمع خبرنگاران ظهار کرد: از روز نخست وقوع حادثه متروپل، عملیات آواربرداری با اولویت نجات جان افراد زنده شروع به کار شد. با توجه به محدودیت مکانی و خطرات احتمالی که در محل وجود دارد، خوشبختانه عملیات بهطور مستمر و بدون توقف و به صورت ۲۴ساعته تا امروز در حال انجام بوده است.
وی افزود: در حال حاضر در محل حادثه محدودیت هایی از نظر خطر و ریزش سازه ها وجود دارد که اگر نبود کار کارشناسی و پیچیدگی های سازه ای موجود، آواربرداری با سرعت بیشتر انجام می شد. در بخش اول که سازهها ریزش و فروریخته و درحال آواربرداری است تا چند روز آینده (۷۲ساعت) نخاله ها جمع آوری میشود.
صادق خلیلیان، استاندار خوزستان امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آواربرداری با سرعتی که گرفته بخش عمدهای از آن احتمالا تا دو روز آینده به پایان میرسد. ابتدا پیشبینی میکردیم که کنار پاساژ تلفات داشته باشیم و اولویتمان را آنجا قرار دادیم اما بهجز پنج نفر، این قسمت تلفات دیگری نداشت.
وی افزود: برآورد ما این است که کمتر از ۱۰ نفر هنوز زیر آوار باقی ماندهاند و مفقود بودن ۱۵۰ نفر در زیر آوارها را رد می کنم؛ اگر این آمار صحت داشت خانوادهها مراجعه زیادی میکردند و آمار تلفات هم باید بالا میرفت.
عذرخواهی رییس جمعیت هلال احمر خوزستان از زن و شوهری که با سگهای زنده یاب به متروپل رفته بودند اما ماموران مانع از فعالیت ایشان شدند، از جمله ادعاهایی بود که روز گذشته منتشر شد و بازتاب وسیعی در شبکه های اجتماعی داشت. ادعایی که مستندش، فیلمی بود (اینجا) که در آن فردی که لباس امدادگران را بر تن دارد، از این زن و شوهر عذرخواهی می کند و تاکید دارد که سگ آنها موفق شده پیکر چند جان باخته متروپل را کشف نماید!
ادعایی که در حالت عادی هم گزاف به نظر می رسد چه برسد به اینکه بدانیم چندین سگ زنده یاب سازمان امداد و نجات هلال احمر کشورمان از همان ساعات ابتدایی به محل حادثه اعزام شده و در نتیجه جست و جوهای آنها، تنها سه تن شناسایی شدند و شدت آوار و دشواری های زیاد در آواربرداری مانع از آن شد که سگ ها بیش از این کارایی داشته باشند.
با این حساب، چگونه ممکن است سگی که آموزش ویژه این کار را ندیده، موفق تر از سگهای ویژه و تعلیم دیده عمل کند؟ آیا رئیس جمعیت از ایشان عذرخواهی کرده یا واقعیت چیز دیگری است؟ سوالاتی که ساعتی پیش پاسخ آنها در قالب ویدئویی دیگر منتشر شد. ویدئویی که در آن، فردی مقابل دوربین ایستاده که پیشتر رئیس جمعیت معرفی شده بود اما حالا مشخص شده که امدادگر داوطلب است نه بیشتر!
نکته قابل تاملتر اما آنجایی است که این فرد ضمن معرفی خود، تلاش دارد تقصیرها را متوجه رسانهها، به ویژه رسانههای خارجی بداند و بی آنکه لازم ببیند بابت ادعای کذبش درباره کشف پیکر برخی مفقودشدگان با کمک یک سگ تعلیم ندیده توضیحی بدهد یا عذرخواهی کند، ماجرا را شایعه و کذب میخواند تا مثا ادعایی نجات فردی از زیر آوار بعد از 30 ساعت که تکذیب شد، حکایت دیگری در حاشیه متروپل تکذیب شود!
او از خانواده بازمانده یکی از مفقودان حادثه متروپل است؛ آرام و قرار ندارد، نمیتواند یک جا بنشیند. با شیون و زاری و عکس یک جوان در دستش در خیابانهای اطراف متروپل راه میرود، عکس را به حاضران نشان میدهد تا شاید نشانی از عزیزش پیدا کند. با یکی از افراد حاضر در محل حرف میزند و میخواهد به متروپل نزدیک شود اما راهنماییاش میکنند تا به چادری که جمعیت هلال احمر برای بازماندگان برپا کرده است، برود.
به گزارش ایسنا، این زن آبادانی که چشم انتظار برادر شوهر جوانش است میگوید: چند روزی میشود که از صبح تا شب در این منطقه نشستهام. دلم خون است. با همه امدادگران صحبت کردهام و عکس برادر شوهرم را نشان دادهام تا شاید وقت جستوجو، او را بشناسند؛ من به او نمیگویم برادر شوهر، او را برادرم میدانم. حاضر هستم دست همه این امدادگران را ببوسم تا کمکم کنند تا حداقل چیز یا تکهای از او به ما نشان بدهند تا به خاک بسپاریم و آرام شویم.
این بازمانده داغدار متروپل میگوید: هفت روز است مثل مرغ سر کنده میرویم و میآییم. هیچکس جوابی به ما نمیدهد. یک بار میگویند پیدا شد، میدویم میبینیم چیزی از زیر آوار خارج نشده است. میرویم بیمارستان میگویند کسی را به بیمارستان منتقل نکردهاند. به سردخانه رفتیم چند جسد قابل تشخیص نبودند و امروز آزمایش DNA دادیم تا شاید هویت برادرم مشخص شود.
بغضش میترکد و میگوید: برادرم کنافکار طبقه اول متروپل بود و همه آوار روی این طبقه خراب شد. چون اسم برادر جزو بیمهشدگان متروپل نبود و از کارگرهای روزمزد بود، روز اول میگفتند چنین فردی در ساختمان نبوده است اما آنقدر رفتم و آمدم و عکسش را نشان دادم و اسمش را به همه جا دادم تا بالاخره پیدایش کنند.