خانه » همه » مذهبی » بدن برزخی و قیامتی

بدن برزخی و قیامتی


بدن برزخی و قیامتی

۱۳۹۸/۰۲/۱۰


۱۳۲۶ بازدید

با عرض سلام ما اگر خدای تبارک وتعالی را قادر مطلق میدانیم پس چرا بجای مسیلت از پیشگاه خداوند متعال سلامت وجود خودمان را با مثله کردن جنازه های اموات تامین کرده واز اعضا بدن مردگان عاریه میگیریم ؟ این که معالجه ودرمان نیست که خویشتن را گول بزنیم و نام انرا احیا نفس بگذاریم کدام احیا ؟ احیایی که به نقص عضو فلان میت بیچاره وبیکس بیا انجامد ؟ ایا جدا این اقدام را شرع انور تجویز میکند که بخاطر عیش چند روزه من فلانی با اعضا ناقص به صحرای محشر بار یابد ؟ لطفا در اینمورد با جواب مستدل وصریح وشفاف ما را یاری بخشید ممنونم

در خصوص تناسخ برای رفع شبهه اعضای بدنها در همین تارنمای پرسمان مطالعه فرمائید. هر شخص با امکانات وجودی خودش مورد پرسش است وگرنه هر انسانی را باید شما تجزیه به هزاران موجود نمایید. لذا مطلبی در خصوص بدن تقدیم میشود:
بسیارى از حقایق هستى و خصوصاً حقایقى که در ماوراء جهان طبیعت وجود دارد، براى ما مجهول است. البته این ندانستن، بیشتر در کم و کیف و چگونگى آن حقایق است؛ ولى اصل آن حقایق را عقل و وحى در جاى خود اثبات کرده اند و ما نسبت به آن آگاهى داریم. البته علم ما به کنه و ماهیت آن حقایق بسیار محدود است؛ مگر براى عده کمى که با سلوک عملى در همین دنیا به آن عوالم راه یافته باشند و علم اجمالى آنها به علم تفصیلى تبدیل شده باشد. از این رو، سنخیت و چگونگى بدن هاى برزخى براى ما به صورت کامل و دقیق روشن نیست؛ ولى در عین حال از مجموعه آیات و روایات و تحلیل هاى عقلى مى توان دورنمایى از کم و کیف بدن برزخى را تصویر کرد.
– بدن برزخى غیر از بدن مادى و غیر از بدن قیامتى است.
– بدن برزخى متناسب با احکام و آثار و قوانین عالم برزخ است.
– بدن برزخى از بدن مادى کامل تر و بالاتر و از بدن قیامتى ناقص تر و پایین تر مى باشد.
بنابراین، بدن برزخى از آن جا که از بدن مادى بالاتر است، از سنخ ماده و جسم طبیعى نیست که احکام ماده بر آن غالب باشد. ولى از آن جا که از بدن قیامتى پایین تر است، واجد برخى لوازم ماده چون، شکل، اندازه و مقدار مى باشد.
روایات نیز به صراحت بیانگر این حقیقتند که بدن برزخى شبیه بدن دنیوى است. امام صادق علیه السلام مى فرماید: «ارواح مؤمنان (در برزخ) در بدن هایى شبیه بدن هاى دنیوى آنان است» و در جمله اى دیگر مى فرماید: «ارواح انسان ها (در برزخ) به صورت جسدهاى دنیوى اند»
امّا هر چند بدن برزخى بالاتر و کامل تر از بدن مادى است، در عین حال، از بدن قیامتى ناقص تر است. امام صادق علیه السلام فرمودند: «بدن هایى شبیه بدن هاى دنیوى» یا «در صورت جسدهاى دنیوى» که بیانگر شباهت، است نه یکسان بودن. شبیه آن است چون شکل، مقدار و اندازه دارد، و هر فرد مرده اى، مرده دیگر را در این قالب مشاهده کرده، او را مى شناسد؛ چنان که در خواب، آدمى صورت خود را به شکل دنیوى با دیگران در سرور یا رنج مى بیند. اما عین شکل دنیوى خود نیست؛ چون مى تواند بدون وسایل و ابزار مادى مثلاً مسافت طولانى را سیر کند و با اراده اى خود را در جاى دیگر قرار دهد چنان که در خواب، آدمى بدون استفاده از ابزار مادى سیر و سفرها مى کند. به همین جهت، در بسیارى از روایات خواب را نشان خوبى براى عالم برزخ و بدن برزخى دانسته اند.
پس بدن برزخى، نه مادى محض است مانند بدن دنیوى؛ نه غیر مادى محض است مانند بدن قیامتى؛ بلکه بدنى است که در قالب جسم طبیعى دنیوى نمى باشد؛ و در عین حال، برخى از آثار جسم طبیعى چون شکل و اندازه و مقدار را دارد.
منابع برای دیدن روایات :
بحارالانوار، ج 6، ص 268، روایت 119.
براى اطلاع تفصیلى ا: استاد محمد شجاعى، معاد یا بازگشت به سوى خدا، ج اول، صص 141 – 128 و 226 – 212.
استاد محمد شجاعى، خواب و نشان هاى آن، صص 62 – 58.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد