خانه » همه » مذهبی » تاریخچه محله اختیاریه

تاریخچه محله اختیاریه

 این محله در نزدیک سلطنت آباد (پاسداران) قرار دارد و دارای یک میدان اصلی با همین نام می‌باشد.
 این میدان از نظر طولی بین خیابان سلطنت آباد (پاسداران) و خیابان کامران (دیباجی جنوبی) و از نظر عرضی بین خیابان شهید لواسانی و خیابان دولت (شهید کلاهدوز) واقع است.محله‌های اختیاریه نیز شامل ده رستم آباد در غرب شغال آباد و کف دره در شرق می‌باشند.
 خیابان اختیاریه جنوبی از خیابان سلطنت آباد روبروی گلستان ششم شروع شده و پس از قطع خیابان دولت در چهار راه دلبخواه به میدان اختیاریه ختم می‌شود. میدان اختیاریه و خیابان اختیاریه جنوبی (فقط حد فاصل چهارراه دلبخواه و میدان اختیاریه) یکی از مناطق تجاری شمال شهر تهران محسوب می‌شود که دارای کسب و کار بسیار پررونقی می‌باشد.
نام سابق اختیاریه حسینیه وبه قولی حسین آباد بود و ده نبود اختیاریه، نام امروزین زمین‌هایی است که در میانه راه روستاهای حسین‌آباد لویزان و رستم‌آباد در شمال دروس قرار داشت. این ملک ابتدا به محمودخان قائم‌مقام تعلق داشت. او یک و نیم دانگ از ملک مزبور را وقف کرد و مابقی اراضی توسط صاحب‌اختیار خریداری شد. او نام منطقه را به اختیاریه تغییر داد و اقدام به آبادی آن نمود و ازجمله آن منطقه را مجهز به مکتبخانه نمود.
باغ و کاخ زیبای صاحب اختیار، در شمال شرق اختیاریه اغلب اقامتگاه مشیرالدوله بوده‌است. از دیگر اتفاقات مهمی که در این باغ افتاد، تشییع جنازه مستوفی‌الممالک از این باغ بود.اختیاریه دارای یک رشته قنات و یک گورستان قدیمی استو قسمتی از آن وقف است که در تصرف صاحب اختیار(غلامحسین غفاری) بود که او خیابان اختیاریه را در بین این زمین هایش احداث کرد .و آنرا آباد کرد.
باغ و کاخ زیبای صاحب اختیار، در شمال شرق اختیاریه اغلب اقامتگاه مشیرالدوله بوده‌است.. از دیگر اتفاقات مهمی که در این باغ افتاد، تشییع جنازه مستوفی‌الممالک از این باغ بود..اختیاریه دارای یک رشته قنات و یک گورستان قدیمی است

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد