خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » توسعه‌دهندگان کامپایلر برنده جایزه تورینگ 2020 شدند

توسعه‌دهندگان کامپایلر برنده جایزه تورینگ 2020 شدند

بدون کامپایلر (ابزاری حیاتی برای توسعه‌ی نرم‌افزار)، مجبور می‌شدیم قبل از کنترل کامپیوترها، وارد دنیایی درک‌ناپذیر از کدهای ماشینی بشویم. به‌نوشته‌ی سی‌نت، دقیقا به‌همین‌دلیل دو پژوهشگر با نام آلفرد اهو و جفری اولمن که به توسعه‌ی کامپایلر کمک کردند، برنده‌ی جایزه‌ی معتبر تورینگ برای سال ۲۰۲۰ شدند.

طبق ادعای انجمن ماشین‌های حسابگر، همکاری بین اهو و اولمن که به نتیجه‌ی بسیار بزرگی انجامید، سال ۱۹۶۷ در بل لبز (مرکز تحقیقاتی AT&T) آغاز شد. این نهاد حرفه‌ای همه‌ساله برندگان جایزه‌ی تورینگ را انتخاب می‌کند و پاداش نقدی یک‌میلیون‌دلاری به آن‌ها هدیه می‌دهد. 

جایزه‌ی تورینگ از نام آلن تورینگ، از پیش‌گامان بریتانیایی حوزه‌ی رایانش، گرفته شده است و مانند جایزه‌ی نوبل حوزه‌ی کامپیوتر به‌حساب می‌آید و به بهترین‌های حوزه‌ی علوم کامپیوتر تعلق می‌گیرد. پیش‌تر، دانشمندان دیگری نیز برنده‌ی جایزه‌ی تورینگ شده‌اند.

برندگان پیشین این افراد را شامل می‌شوند: محققانی که نقشی اساسی در توسعه‌ی فناوری هوش مصنوعی ایفا کردند، محققان طراحی RISC برای پردازنده‌ای که اکنون در تمام گوشی‌های هوشمند یافت می‌شوند، توسعه‌دهنده‌ی وب جهان‌گستر، فعالان حوزه‌ی رمزنگاری داده و جلوه‌های گرافیکی کامپیوتری‌ که باعث شدند ساخت داستان اسباب‌بازی و دیگر انیمیشن‌های امروزی ممکن شود. 

alan turing prize gold statue - توسعه‌دهندگان کامپایلر برنده جایزه تورینگ 2020 شدند

امروزه، اولمن یکی از استادان برجسته‌ی دانشگاه استنفورد و مدیر اجرایی ارشد شرکتی در حوزه‌ی علوم کامپیوتر با نام Gradiance است. اهو نیز از استادان شناخته‌شده‌ی دانشگاه کلمبیا محسوب می‌شود. کامپیوترهای امروزی با زبان‌های پیشرفته برنامه‌نویسی می‌شوند که نسبتا برای انسان‌ها ‌درک‌کردنی هستند و مجموعه‌ی متنوعی از داده‌ها و دستورها را در‌بر دارند. ابزار کامپایلر این دستورالعمل‌های زبانی را به کد ماشینی تبدیل می‌کند تا پردازنده آن را بتواند درک کند.

آن کد سطح پایین عملیات‌هایی مثل واکشی یک عدد از اسلات حافظه و اضافه‌کردن مقدارش به عدد ذخیره‌شده در درگاهی دیگر از حافظه را شامل می‌شود. انسان‌ها توانایی نوشتن یا دنبال‌کردن عملیات‌های پیچیده را ندارند. اهو و اولمن به توسعه‌ی فناوری کامپایلر کمک کردند که می‌تواند برنامه‌های پیچیده را به کد ماشینی سطح پایین ترجمه کند. این دو پژوهشگر نقشی اساسی در توسعه‌ی الگوریتم‌های نرم‌افزاری ایفا کردند و دستاوردهایشان را در قالب کتاب مستند کردند.

جف دین، قائم‌مقام ارشد واحد هوش مصنوعی گوگل، در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «کتاب‌های اهو و اولمن به منابعی استاندارد برای آموزش دانشجویان و پژوهشگران و کارشناسان تبدیل شده‌اند.» ناگفته نماند گوگل بودجه‌ی جایزه‌ی تورینگ را تأمین می‌کند.  

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد