به گزارش «تابناک»، از جمله اتفاقات بسیار مهمی که طی ساعات گذشته در فرایند آواربرداری از متروپل به انجام رسیده است، تخلیه برخی خانهها در همسایگی این سازه و تخریب آنهاست. تصمیمی که با اتخاذ آن فضا برای ورود ماشین آلات سنگین مانند لودرهای بزرگ، جرثقیلهای سنگین و نیمه سنگین و حتی لیفتراک به محل حادثه فراهم آمد و کار آواربرداری سرعت گرفت.
محمدحسن نامی، رییس سازمان مدیریت بحران، با اشاره به روند آواربرداری از متروپل در جمع خبرنگاران گفت: تا زمانی که مطمئن شویم که دیگر پیکر جانباختهای در زیر لایههای زیر زمین وجود ندارد، به دنبال سرعت نیستیم. پس از اینکه مطمئن شدیم دیگر کسی زیر آوار نیست، با این حجم تجهیزات به کار گرفته شده، سرعت کار را بیشتر میکنیم.
وی افزود: هر لحظه بر اساس گزارش دوربینهای نقشهبرداری تغییرات بررسی میشود و در صورتی که تغییرات بیش از حد مجاز باشد، مجبور هستیم عملیات را متوقف کنیم و مقاومسازی را انجام دهیم و سپس مجددا عملیات آواربرداری را آغاز کنیم. هر لحظهای که دوربینها حتی خطر مختصری را گزارش میدهند، عملیات متوقف و مقاومسازی بیشتر میشود که تا زمانی که عملیات جستوجو انجام میشود، سازه ریزش نکند.
رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: یکی دیگر از موانع کار این است که هنوز آمار دقیقی از افراد موجود در محل حادثه در دست نیست بنابراین کشف همه پیکرها، دقت در کار را میطلبد.
استاندار خوزستان، درخصوص آخرین جزییات آواربرداری در محل حادثه متروپل در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از دیروز تیمهای فنی در چهار جبهه عملیات را آغاز کردند و همه گروههای امدادی به صورت تخصصی در حال آوار برداری هستند. در حال حاضر ماشینآلات مستقر در ساختمان متروپل بسیار پیشرفته و به روز هستند.
صادق خلیلیان با بیان اینکه هماکنون آواربرداری به صورت دستی در محل حادثه متوقف شده است، افزود: روز گذشته مقامسازی ساختمان مقابل با هدایت مهندسان حاضر در محل انجام شده است و در حال حاضر کار آواربرداری با کمک ماشینآلات سنگین و نیمهسنگین ادامه دارد تا در صورت ریزش، به نیرویهای امدادی آسیبی نرسد.
سخنگوی اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از انجام روزانه اقدامات درمانی در محل حادثه متروپل خبر داد و افزود: خودروی عملیات فرماندهی ارتباطات تهران نیز به منظور مانیتورینگ و ارتباطات رادیویی در منطقه مستقر است. مرکز ICP پست فرماندهی امدادی نیز در منطقه مستقر است.
عارف شرهانی اصل در گفتوگو با ایسنا با اشاره به استقرار فرمانده میدان در منطقه آسیب به منظور بررسی سلامت آسیبدیدگان بیان کرد: در این مدت علاوه بر انجام اقدامات درمانی، مصدومان حادثه توسط آمبولانسهای اورژانس ۱۱۵ خوزستان به مراکز درمانی انتقال یافتند.
وحید شعبانی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان به ایسنا گفت: مراحل آواربرداری و عملیات امدادی در متروپل ادامه دارد. نیروهای جمعیت هلال احمر خوزستان از ابتدای وقوع این حادثه در محل حضور دارند و آواربرداری وارد فاز جدیدی شده است. در دو محور شمالی و شرقی همزمان دو کار در حال انجام است؛ نخست اینکه به وسیله ادوات و تجهیزات سنگین، آواربرداری سازههای بتنی بزرگ به منظور دسترسی به پیکرهای گرفتار در زیر آوار در حال انجام است.
وی افزود: تیم جستوجو و نجات به همراه تیمهای آنست (سگهای زندهیاب) و تیمهای تخصصی در این زمینه نیز در حال تلاش برای پیدا کردن پیکرها در زیر آوار هستند. از نظر تجهیزات، ادوات، عوامل لجستیک و نیروهای انسانی در سطح استاندارد قرار داریم اما طول کشیدن آواربرداری مربوط به برخی مشکلات است؛ نخست اینکه بخشی از سازه باقیمانده ناپایدار است و آواربرداری غیراصولی موجب میشود که سازه فرو بریزد و ابعاد حادثه را چند برابر کند بنابراین این مساله موجب شده کمی کار طول بکشد.
شعبانی افزود: برنامهریزی به گونهای انجام شده که آواربرداری مانع رسیدن به پیکرها نباشد. تلاش ما بر این است که با محوریت پیدا کردن پیکرها، کار آواربرداری انجام شود. نمیتوانیم زمان مشخصی برای پایان آواربرداری متروپل اعلام کنیم زیرا هر در مرحله آواربرداری باید کار جستوجو و نجات را نیز انجام دهیم. تلاش ما بر این است که در اولین فرصت در چند روز آینده این کار به سرانجام برسد.
امروز هشتم خردادماه، هفت روز از حادثه ریزش ساختمان متروپل گذشته است و عملیات آواربرداری همچنان در این محل در حال انجام است. ایسنا به نقل از نیروهای امدادی که گاهی به درون ساختمان مراجعه میکنند نوشته: ساختمان هر چند دقیقه غرش میکند و صدای مهیبی در درون آن میپیچید که نشاندهنده عدم استحکام و احتمال بسیار زیاد ریزش آن است.
در بخشهای خارجی ساختمان همچنان بوی تعفن به مشام میرسد. سگهای زندهیاب هلال احمر در منطقه مستقر هستند تا در صورت احتمال مشاهده افرادی در زیر آوار به محل اعزام شوند.
مردم در خیابانهای منتهی به ساختمان متروپل در حال خدماترسانی و توزیع آب و غذا هستند تا نیروهای امدادی حاضر در منطقه مشکلی در این زمینه نداشته باشند.
استاندار خوزستان با اشاره به آخرین وضعیت جستوجوی پیکرهای مفقودان حادثه متروپل گفت: بر اساس آمار اولیه و بنا به اعلام خانوادهها، ۳۸ نفر به ما اعلام مفقودی شده است.
صادق خلیلیان در حاشیه حضور در ساختمان متروپل در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر این چهار جبهه کاری فعال شدهاند و از چهار جهت به مناطق حساس رسیدهایم. امیدواریم هر چه سریعتر با توجه به خطراتی که در خصوص ریزش متروپل وجود دارد بتوانیم کار آواربرداری را انجام دهیم و پیکرهای گرفتار زیر آوار را خارج کنیم.
به گزارش مهر، انسیه خزعلی صبح امروز پس از حضور در آبادان و بازدید از ساختمان متروپل به بیمارستان شهید بهشتی این شهرستان رفت و با مصدومان حادثه متروپل دیدار و از نزدیک روند رسیدگی و ارائه خدمات درمانی به مصدومان حادثه را بررسی کرد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین با خانواده مصدومان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان دیدار کرد و گفت: دولت با تمام توان در کنار خانوادههای آسیب دیده از این حادثه است.
به گزارش خبرگزاری فارس، شامگاه شنبه میادین اصلی شهر آبادان بدون تجمع عزاداری مردمی سپری شد. گرچه دستههای کم جمعیت مردم در محدوده فلکه مجسمه تا فلکه الله شعار سردادند اما پلیس مانع اجتماع مردم در محدوده میدان طوطیا آبادان شد.
برخی نیز معتقدند بازی لیورپول و رئال مادرید در فینال لیگ قهرمانان اروپا در خلوت شدن خیابان اطراف متروپل در شهر فوتبال دوست آبادان بی تاثیر نبوده است.
گفتنیست آبادان سه شب گذشته شاهد تجمع عزاداری مردم در نزدیکی برج تخریب شده متروپل بود و شب گذشته پلیس برای دور کردن مردم از محدوده حادثه و عدم اختلال در انجام آواربرداری، از گاز اشک آور و شلیک تیرهوایی استفاده کرد.
فرماندار آبادان گفت: ساعاتی پیش شایعهای در فضای مجازی مبنی بر بیرون آورده شدن یک نفر با علائم حیاتی از زیر آوار حادثه ساختمان متروپل و انتقال به بیمارستان منتشر شد، که تکذیب میشود.
احسان عباسپور بامداد یکشنبه ۸ خردادماه اظهار کرد: ساعاتی پیش شایعهای در فضای مجازی مبنی بر بیرون آورده شدن یک نفر با علائم حیاتی از زیر آوار حادثه ساختمان متروپل و انتقال به بیمارستان منتشر شد، که تکذیب میشود. مردم اخبار حادثه متروپل را از منابع رسمی دنبال کنند.
محمدرضا اسکندری در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه ساختمان متروپل در محدوده منطقه آزاد اروند قرار دارد، آیا گزارشهایی در خصوص وضعیت متروپل به منطقه آزاد اروند داده شده بود؟ اظهار کرد: یکی از گرفتاریهای مناطق آزاد به ویژه منطقه آزاد اروند این بوده که ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه ششم سازمان منطقه آزاد را در آن منطقه به عنوان دستگاه اول حاکمیت معرفی کرده است اما دستگاههای دیگر تا امروز از این قانون تبعیت نکردهاند؛ یعنی درباره تمام اتفاقاتی که در ارتباط با این ساختمان اتفاق افتاده از جمله صدور مجوز، نظارت و… و گزارشهایی که سازمانها دادهاند، هیچ رونوشتی به منطقه آزاد زده نشده است. اگر آن قانون اجرا شود، قاعدتا نظارت با منطقه آزاد است.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: منطقه آزاد این اختیار را ندارد که نظارت کند و دستگاهها پاسخگوی منطقه آزاد نیستند. دستگاههای اجرایی هیچ وقت نپذیرفتهاند که قانون را اجرایی کنند. قاعدتا دستگاههای ناظر و قانونگذار باید دستگاهها را بازخواست کنند که چرا قانون را اجرا نمیکنند. قانون صریح قید کرده است. در ارتباط با برخی تخلفات با شهرداری آبادان مکاتبه کردهایم اما هیچ پاسخی به ما ندادند. به ناچار این مساله را برای پیگیری به دستگاه قضایی گزارش دادیم.
رئیس سازمان منطقه آزاد اروند گفت: درباره نظارت منطقه آزاد، قانون وجود دارد اما هیچ کدام از دستگاههای اجرایی این را نپذیرفتهاند. اکنون در دولت، کمیسیون ویژهای تشکیل شده برای اینکه این مساله را تعیین تکلیف کند. وقتی دستگاهها تمکین نمیکنند، قاعدتا باید گزارش دهیم و گزارش دادهایم.
وی در خصوص وضعیت متروپل عنوان کرد: این ساختمان تماما پیش از ۹۹ اجرایی شده است البته دستگاههای ناظر، راه و شهرسازی و نظام مهندسی گزارش دادهاند. اگر قانون رعایت شود، قاعدتا این دستگاهها ابزار اجرایی منطقه آزاد هستند زیرا باید تحت مدیریت منطقه آزاد باشند اما از آنجا که قانون را نپذیرفتهاند، هیچ کدام از گزارشها را به منطقه آزاد ارجاع نمیدهند تا منطقه آزاد به عنوان مدیر اول دولت در منطقه پیگیری کند.
اسکندری افزود: از اسفندماه ۱۴۰۰ که من آمدم، دیدم که هلدینگ عبدالباقی قبلا سه قرارداد بسته بود که پس از بررسی دیدیم خلاف قانون است و برای فسخ آن پیگیری کردیم که فسخ شد. اینها پروژههایی بوده که زمین آنها به نام منطقه آزاد بوده است و در مدیریت قبل به وی واگذار شده بود و مراحل قانونی آن طی نشده بود.