خانه » همه » آموزشی » ثبت‌نام متقاضیان تأسیس مؤسسه میانجی‌گری در امور کیفری

ثبت‌نام متقاضیان تأسیس مؤسسه میانجی‌گری در امور کیفری

دفتر میانجیگری در امور کیفری قوه قضاییه در اجرای ماده 84 قانون آیین دادرسی کیفری و براساس آیین‌نامه میانجیگری در امور کیفری از متقاضیان واجد شرایط برای تأسیس مؤسسه میانجیگری در امور کیفری دعوت به همکاری کرد. به گزارش فارس، دفتر میانجیگری در امور کیفری قوه قضاییه در اجرای ماده 84 قانون آیین دادرسی کیفری و براساس آیین‌نامه میانجیگری در امور کیفری مصوب 5/8/95 هیأت محترم وزیران، از متقاضیان واجد شرایط برای تأسیس مؤسسه میانجیگری در امور کیفری دعوت به همکاری می‌کند.

داوطلبان واجد شرایط ذیل می‌توانند از تاریخ 06/09/97 تا 26/09/97 با مراجعه به سایت اینترنتی به نشانی www.mianjigari.org  اقدام به ثبت‌نام کنند. بدیهی است نسبت به درخواست‌های ارائه شده خارج از این سامانه و مهلت تعیین‌شده ترتیب اثر داده نخواهد شد. در اجرای آیین‌نامه مورد اشاره، شرایط احراز داوطلبان تأسیس مؤسسه میانجیگری در امور کیفری بدین شرح است:1. وثاقت 2. تابعیت جمهوری اسلامی ایران 3. فقدان سابقه محکومیت مؤثر کیفری 4. حداقل سن ۲۵ سال تمام شمسی 5. دارا بودن مدرک دانشگاهی در یکی از رشته‌های مددکاری اجتماعی، علوم تربیتی، روانشناسی، جامعه‌شناسی، حقوق و فقه و مبانی حقوق 6.کارکنان شاغل در قوه قضاییه اعم از قضایی و اداری و همچنین ضابطان دادگستری نمی‌توانند میانجیگر یا متقاضی ایجاد مؤسسه میانجیگری شوند.

 

آیین نامه میانجی گری در امور کیفری مصوب هیات دولت را از اینجا دریافت کنید

از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ :

ماده ۸۲- در جرایم تعزیری درجه شش، هفت و هشت که مجازات آنها قابل تعلیق است، مقام قضایی می‌تواند به درخواست متهم و موافقت بزه‏دیده یا مدعی خصوصی و با أخذ تأمین متناسب، حداکثر دو ماه مهلت به متهم بدهد تا برای تحصیل گذشت شاکی یا جبران خسارت ناشی از جرم اقدام کند. همچنین مقام قضایی می‌تواند برای حصول سازش بین طرفین، موضوع را با توافق آنان به شورای حل اختلاف یا شخص یا مؤسسه‏ای برای میانجیگری ارجاع دهد. مدت میانجیگری بیش از سه ماه نیست. مهلت‌های مذکور در این ماده در صورت اقتضاء فقط برای یک‌بار و به میزان مذکور قابل تمدید است. اگر شاکی گذشت کند و موضوع از جرایم قابل گذشت باشد، تعقیب موقوف می‌شود. در سایر موارد، اگر شاکی گذشت کند یا خسارت او جبران شود و یا راجع به پرداخت آن توافق حاصل شود و متهم فاقد سابقه محکومیت مؤثر کیفری باشد، مقام قضایی می‌تواند پس از أخذ موافقت متهم، تعقیب وی را از شش ماه تا دو سال معلق کند. در این‌صورت، مقام قضایی متهم را با رعایت تبصره‌های ماده (۸۱) این قانون حسب مورد، مکلف به اجرای برخی دستورهای موضوع ماده مذکور می‌کند. همچنین در صورت عدم اجرای تعهدات مورد توافق از سوی متهم بدون عذرموجه، بنا به درخواست شاکی یا مدعی خصوصی، قرار تعلیق تعقیب را لغو و تعقیب را ادامه می‌دهد.

تبصره – بازپرس می‌تواند تعلیق تعقیب یا ارجاع به میانجیگری را از دادستان تقاضا نماید.

ماده ۸۳- نتیجه میانجیگری به صورت مشروح و با ذکر ادله آن طی صورت‌مجلسی که به امضای میانجیگر و طرفین می‌رسد، برای بررسی و تأیید و اقدامات بعدی حسب مورد نزد مقام قضایی مربوط ارسال می‌شود. درصورت حصول توافق، ذکر تعهدات طرفین و چگونگی انجام آنها در صورتمجلس الزامی است.

ماده ۸۴- چگونگی انجام دادن کار در مؤسسات عام‌المنفعه موضوع بند (ج) ماده (۸۱) این قانون و ترتیب میانجیگری و شخص یا اشخاصی که برای میانجیگری انتخاب می‌شوند، موضوع ماده (۸۲) این قانون به موجب آیین‌نامه‌ای است که ظرف سه ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون توسط وزیر دادگستری تهیه می‌شود و پس از تأیید رییس قوه قضاییه به تصویب هیأت‌وزیران می‌رسد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد