قانون عفاف و حجاب در حالی این روزها در ادارات دولتی در حال اجرا است که برخی از نخبگان انتقاداتی به آن وارد میکنند؛ انتقاداتی که نشان میدهد متن قانون را مطالعه نکرده اند.
به گزارش فارس، اجرای فاز نخست قانون عفاف و حجاب چندی پیش از سوی وزارت کشور به نهادها و دستگاههای مختلف ابلاغ شد.
با گرم شدن هوا در بهار سال ۱۴۰۱ شاهد پوششهای ناهنجار در سطح جامعه بودیم که این ناهنجاریها در رویدادی مانند نمایشگاه کتاب نمود بیشتری پیدا کرد.
قانون عفاف و حجاب از سوی وزارت کشور به نهادها ابلاغ و ستاد امر به معروف مسئول تشکیل قرارگاه و اجرای قانون شده است.
به موجب این قانون که اجرای آن به ستاد امر به معروف و نهی از منکر واگذار شده است در فاز نخست ادارات و نهادهای دولتی و حاکمیتی موظف هستند موضوع حجاب در ادارات را رعایت کنند و در این راستا جلساتی برای توجیه مسئولان نهادهای مختلف انجام شد و اجرای آن هم بیش از دو هفته است که آغاز شده است.
اما اجرای این قانون با واکنشهای مختلفی روبرو شد و اخیراً یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در واکنشی تند عنوان کرده طبق شرع اسلام کسی حق ندارد خانمی را به خاطر بدحجابی از کار اخراج کند. این واکنش نشان میدهد که عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قانون را مطالعه نکرده و احتمالاً بر اساس شایعات و شنیدهها نسبت به قانون عفاف و حجاب واکنش نشان داده است.
با نگاهی به متن قانون عفاف و حجاب در مییابیم که اصلاً چنین بندی در قانون وجود ندارد که بر اساس آن کارمند خانم به دلیل بدحجابی اخراج و یا حتی تنبیه و توبیخ شود. در متن قانون آمده است که در صورت مشاهده و گزارش بدحجابی در یک اداره، مدیر مافوق، ابتدا تذکر میگیرد و در صورت تکرار، مدیر توبیخ و اگر باز هم موضوع بدحجابی در ادارهای تکرار شد، مدیر از پست مدیریتی تعلیق میشود. به این صورت قانون به هیچ وجه کاری با کارمند ندارد و تصمیمگیری برای تشویق یا تنبیه کارمند با مدیر سازمان مربوطه است.
نکته اینجا است که در هیچ کجای قانون عفاف و حجاب از کلمه اخراج استفاده نشده است، اما با این حال انتقادات فراوانی به موضوع اخراج کارمندان بدحجاب صورت گرفته که این انتقادات بر اساس شایعات بوجود آمده است. البته قضاوت و اظهار نظر بدون تحقیق و مطالعه در سطح جامعه امری اجتناب ناپذیر است، اما از مقام مسئول انتظار میرود که ابتدا یک قانون یا مصوبه را مطالعه و درباره آن تحقیق کند و سپس نسبت به آن واکنش نشان دهد.
برای کسب اطلاع بیشتر از چند و، چون قانون عفاف و حجاب و تشریح آن برای مسئولان و افراد دستاندرکار به سراغ حجتالاسلام سیدعلی خانمحمدی سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر رفتیم.
خانمحمدی با اشاره قانون عفاف و حجاب و توجیه مسئولان نهادها گفت: پیش از اجرا برای همه نهادها و مسئولان کشور ارسال شد تا ضمن مطالعه نظرات و پیشنهادات خود را هم برای ما ارسال کنند. در این راستا جلساتی هم با آنها برگزار و فرایند اجرای قانون کاملاً توضیح داده شد و مسئولان نهادها توجیه شدند.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه پیش از اجرا، قانون را برای علما و بزرگان حوزه شرح دادیم گفت: قانون عفاف و حجاب را پیش از اجرا به صورت حضوری نزد فقهای شورای نگهبان، اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و اعضای مجلس خبرگان رهبری بردیم و جزئیات را هم برای این عزیزان شرح دادیم و آنها هم استقبال کردند، اما جای تعجب است که یک مقام مسئول درباره قانون عفاف و حجاب این گونه نظر میدهد.
وی با بیان اینکه نخبگان و مسئولان بهتر است پیش از اظهار نظر قانون را مطالعه کنند، گفت: نقد درست سبب اصلاح یک قانون و یا طرح میشود و ما هم از نقد منطقی و درست استقبال میکنیم، اما از نخبگان جامعه انتظار داریم پیش از اظهار نظر و نقد، ابتدا قانون را مطالعه کنند و نادانسته آب در آسیاب دشمن نریزند.
فاز اول قانون عفاف و حجاب با ابلاغ وزارت کشور در سطح ادارات و نهادهای دولتی و حاکمیتی در حال اجرا است و پس از اجرای درست و موفقیت آمیز در ادارات قرار است فاز دوم قانون در سطح اصناف و فروشگاهها اجرایی شود.
تدوین قانون عفاف و حجاب حدود چند سال قبل از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ستاد امر به معروف و نهی از منکر سپرده شد و این ستاد پس از کسب نظر نخبگان، علما و مسئولان قانون را نگارش و برای ابلاغ به وزارت کشور ارسال کرد.
وزارت کشور هم اجرای قانون عفاف و حجاب و همچنین مسئولیت قرارگاه آن را به ستاد امر به معروف واگذار کرد و بیش از دو هفته است فاز اول آن در سطح ادارات دولتی آغاز شده است.