بین الملل تابناک: حمله سایبری شدید به پایگاههای رسانهای و سرورهای اسرائیل، شروط مقاومت فلسطین برای آتشبس با اسرائیل، ضرب الاجل جدید آمریکا درباره مذاکرات هسته ای، وقوع سه انفجار در منطقه شیعه نشین کابل و شکایت افغانستان از پاکستان به سازمان ملل، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
حمله سایبری شدید به پایگاه های رسانه ای و سرورهای اسرائیل
پایگاه خبری صابرین نیوز، بامداد چهارشنبه خبر داد که گروهی با نام «الطاهره» پایگاههای و سرورهای رژیم صهیونیستی را هدف حملات سایبری قرار داده است.
بر اساس این گزارش، پایگاه اطلاع رسانی شبکه ۹ رژیم صهیونیستی یکی از اهداف این حملات سایبری بوده است.
صابرین نیوز خبر داد که این حمله سایبری از خاک عراق و در ساعت ۱:۲۰ بامداد صورت گرفته است.
هر از چندگاهی، وبسایتهای دولتی، امنیتی، خصوصی و حساس رژیم صهیونیستی در معرض حملات سایبری قرار میگیرند، که اغلب منبع این حملات، محرمانه میماند. اما به هرحال موجب میشود بسرعت حرکت در سراسر فلسطین اشغالی فلج شود و رژیم صهیونیستی را وارد چرخهای از بررسی و جستجو برای یافتن راهی برای حل مشکل حادث شده پیش از تبدیل شدن به یک فاجعه نماید. رسانههای عبری شامگاه چند روز پیش نیز گزارش داده بودند که تمامی سایتهای وزارتخانههای دولتی رژیم صهیونیستی دچار اختلال شدهاند و وزرای این رژیم نمیتوانند سایتهای دولتی را باز کنند.
شروط مقاومت فلسطین برای آتشبس با اسرائیل
روزنامه لبنانی “الاخبار” روز سهشنبه اعلام کرد که در پی تشدید درگیریها در قدس و کرانه باختری، گروههای مقاومت فلسطین خواستههای جدیدی را برای اعلام آتش بس با رژیم صهیونیستی مطرح کردهاند.
روزنامه لبنانی الاخبار گزارش داد، جناحهای مقاومت فلسطین با میانجیگری بازیگران عربی و بینالمللی در حال مذاکره با رژیم صهیونیستی هستند.
براساس گزارش الاخبار، جناحهای مقاومت در این دور از مذاکرات خواستههای تازهای را مطرح و هرگونه آتش بس را به پایان تجاوزات نیروهای رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی و توقف روند حملات شهرک نشینان افراطی یهودی علیه فلسطینان مشروط کردند.
این روزنامه به نقل از یک منبع در جناحهای مقاومت نوشت: تماسها و گفتوگوها با مصریها، جهت توقف حملات نیروهای رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی و جلوگیری از شروع یک نبرد نظامی با اسرائیل ادامه دارند.
اخیرا رژیم صهیونیستی با حمله به کرانه باختری و در پی آن نمازگزاران فلسطینی در مسجدالاقصی دور جدیدی از تنشها و درگیریها را رقم زد.
ضرب الاجل جدید آمریکا درباره مذاکرات هسته ای
موضوع ضربالاجلهای ساختگی آمریکا برای مذاکرات وین، اکنون مسالهای است که نیاز به توضیح بیشتر ندارد.
از بیستم بهمنماه که مقامهای دولت بایدن از جمله «جنیفر ساکی»، سخنگوی کاخ سفید بارها میگفتند که به توافق تنها چند هفته باقی مانده چند ماه میگذرد، در کمال ناباوری، امروز سهشنبه یک رسانه صهیونیستی به نقل از منابع آگاه گزارش داده که آمریکا باز هم ضربالاجل خود در این گفتوگوها را تغییر داده است.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: «منابع دخیل در گفتوگوها به هاآرتص گفتهاند که دولت آمریکا بارها ضربالاجلهای خودش را تغییر داده است. در ابتدا پایان فوریه به عنوان ضربالاجل برای اتمام مذاکرات تعیین شد؛ اما بعد از آنکه پیشرفتهایی حاصل شد، این ضربالاجل به ماه مارس موکول شد که آن ضربالاجل هم گذشته است.»
تعیین ضربالاجلهای ساختگی یکی از تاکتیکهای ضلع غربی مذاکرات وین در ماههای گذشته برای تحت فشار قرار دادن تیم ایران بوده، حال آنکه شواهد مختلفی نشان میدهند ضعف تصمیمگیری در طرفهای غربی به خصوص آمریکا، عامل حرکت کند مذاکرات بوده است.
از زمان آغاز نخستین دور مذاکرات وین در دولت آیتالله سید ابراهیم رئیسی در آذرماه سال گذشته مقامهای کشورهای غربی و جریان رسانهای همسو با آنها چندین موعد برای بسته شدن پنجره مذاکرات تعیین کرده اما با نزدیک شدن به هر یک از آن موعدها آن را چند هفته به عقبتر انداختند.
بهمنماه سال گذشته شبکه خبری سیانان گزارش داده بود که دولت امریکا آخرین موعد برای حصول توافق را «آخر ماه فوریه» اعلام کرده بود.
وقوع سه انفجار در منطقه شیعه نشین کابل
پلیس افغانستان اعلام کرد ۳ انفجار روز سه شنبه کابل، پایتخت افغانستان را لرزاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس افغانستان گزارش داد این سه انفجار دو مدرسه پسرانه را در یکی از محلههای شیعههای هزاره در غرب کابل پایتخت افغانستان هدف قرار داد.
طبق گزارشهای اولیه این انفجار کشته و زخمی داشته اما شمار دقیقی اعلام نشده است.
خالد زدران، سخنگوی پلیس کابل گفت: این انفجارها در نزدیک مدرسه پسرانه “عبدالرحیم شهید” به وقوع پیوست و منجر به وقوع تلفاتی در میان شیعیان شد.
با این حال به گفته رسانههای محلی یکی از انفجارها در مرکز آموزشی ممتاز و دو انفجار دیگر در مکتب عبدالرحیم اتفاق افتاده است؛ هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را برعهده نگرفته است و جزئیات بیشتر در این باره در دست نیست.
یک شاهد عینی گفته است انفجار مدرسه عبدالرحیم زمانی روی داده است که شاگردان در حال خروج از کلاس درس بودند.
برخی منابع تعداد کشتهها را ۲۵ تن اعلام کردند.
منابعی از بیمارستان محمدعلی جناح از انتقال ” ۱۹” زخمی به این بیمارستان خبر دادهاند.
وضعیت اما به شدت امنیتی است. نیروهای طالبان، اجازه ورود افراد به منطقه را نمیدهند. گزارشهایی درباره بازداشت و تهدید خبرنگاران منتشر شده و حتی گفته میشود نظامیان طالبان به سمت خبرنگاران، افرادی که میخواهند به زخمیها خون بدهند و خانوادههای دانشآموزان، شلیک میکنند تا از ورود آنها به محل جلوگیری کنند.
در گذشته، دولت مستقر، انگشت اتهام را به سمت طالبان نشانه میرفت؛ اما اکنون که طالبان قدرت را در اختیار دارند، معلوم نیست، چه گروهی متهم به ارتکاب این جنایات خواهد شد.
احتمال میرود که نیروی داعش، مسئولیت این رویداد را بپذیرد؛ اما طالبان پیش از این بارها گفتهاند که داعش در افغانستان، تهدید بزرگی نیست و هرگز قادر به ایجاد چالش امنیتی نخواهد بود.
شکایت افغانستان از پاکستان به سازمان ملل
«نصیراحمد فایق»، سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد در توییتی نوشت که از نقض حریم افغانستان توسط پاکستان به شورای امنیت این سازمان شکایت کرده است.
فایق افزوده که حملات هوایی پاکستان به منازل مردم در ولایات کُنر و خوست نقض آشکار حریم افغانستان توسط این کشور است.
وی تاکید کرده که رسما به شورای امنیت شکایت کرده و تقاضای توقف فوری و رسیدگی آن در مطابقت با اصول منشور ملل متحد است.
گفتنی است، در چند روز گذشته بر اثر حملات هوایی پاکستان به مناطق مرزی ولایت خوست و کُنر، پنجاه غیرنظامی از جمله زنان و کودکان کشته شدند.