طلسمات

خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » حکام عرب چقدر به شاپور بختیار پول دادند؟ / حال و هوای پاریس از دهه 50 تا 80 میلادی / چگونه خالق سوپر ماریو، بازی طراحی می‌کند؟ / فراری اف 40 مدل 1991، راندن خودروی رویایی / طبیعت مغولستان با کیفیت 4K

حکام عرب چقدر به شاپور بختیار پول دادند؟ / حال و هوای پاریس از دهه 50 تا 80 میلادی / چگونه خالق سوپر ماریو، بازی طراحی می‌کند؟ / فراری اف 40 مدل 1991، راندن خودروی رویایی / طبیعت مغولستان با کیفیت 4K

بسته ویدیویی «تابناک»؛ مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و… است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

حکام عرب چقدر به شاپور بختیار پول دادند؟

منوچهر رزم‌آرا برادر کوچک حاج‌علی رزم‌آرا، پزشک و وزیر بهداشت کابینهٔ شاپور بختیار بود. پس از انقلاب اسلامی ایران و سقوط کابینهٔ شاپور بختیار، او به همراه همسر فرانسوی‌اش به فرانسه گریخت و همراه بختیار و تا زمان مرگ بختیار در کنار او بود. رزم آرا پیش از این تایید کرده بود: «بختیار در مجموع پنج‌بار به عراق سفر کرد و با صدام حسین ملاقات کرد. عراق بین 60 تا 100 میلیون دلار به بختیار کمک کرد؛ و بعد هم هر ماه به‌طور مستقیم، چیزی در حدود دویست هزار دلار تا این سال‌های آخر قبل از ترور بختیار می‌داد.» او در گفت‌وگویی دیگر جزئیات بیشتری از کمک‌های حکام عرب به بختیار برای ایجاد جنگ داخلی در ایران با اشاره به رقم کمک‌ها را بیان کرده است. رزم‌آرا همچنین فاش کرده که 15 میلیون دلار برای راه‌اندازی جنگ داخلی در ایران توسط بختیار خریداری شده بوده که به جای ارسال به ایران سر از افغانستان درآورده است! اظهارات رزم آرا در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

حال و هوای پاریس از دهه 50 تا 80 میلادی

«پاریس / Paris» پایتخت و پرجمعیت‌ترین شهر فرانسه است. از سده هفدهم میلادی، پاریس یکی از مراکز مهم مالی، دیپلماسی، بازرگانی، مد، غذا، علم و هنر اروپا بوده‌است. پاریس تنها پنج هفته پس از ورود فرانسه به جنگ جهانی دوم در ژوئن 1940 توسط ارتش آلمان نازی اشغال شد، و تا اوت 1944 تحت اشغال نازی‌ها بود. با وجود فتح پاریس به دست آلمانی‌ها بسیاری از آثار تاریخی و فرهنگی پاریس از آسیب و صدمات در امان ماندند. از دلایل این امر می‌توان عدم مواجهه آلمان‌ها با مقاومت زیاد و عدم وجود اهداف استراتژیک برای بمباران در مرکز شهر بر می‌گردد. دوره بعد از جنگ بزرگترین دوران توسعه پاریس پس از دوران حکومت جمهوری سوم بود. در این دوران احداث تراموای شهری و اتوبان‌های مدرن در دستور کار قرار گرفت. علاوه بر آن اتوبان کمربندی عظیمی نیز به دور پاریس کشیده شد. شروع احداث منطقه اقتصادی لا دفانس نیز در این دوره رخ داد. در دهه هفتاد صنایع به‌طور کامل از درون شهر خارج شدند و موسسات از شکل سنتی خود به شکلی مدرن تبدیل گشتند. رونق اقتصادی پاریس را به یکی از گران‌ترین نقاط شهری دنیا تبدیل کرد و پاریسی‌ها نیز یکی از بالاترین درآمدهای سرانه اروپا را بدست آوردند. به خاطر این رشد سریع و ایجاد فاصله طبقاتی بین پاریس و حومه آن در طول دهه 1980، در طی سال‌های اخیر تظاهرات و درگیری‌های فراوانی بین ساکنان حومه پاریس و نیروهای دولتی صورت گرفته‌ است. حال و هوای پاریس از دهه 1950 تا 1980 در تابناک تماشا می‌کنید.

 

چگونه خالق سوپر ماریو، بازی طراحی می‌کند؟

شیگرو میاموتو یکی از شناخته‌شده‌ترین و معروف‌ترین طراحان بازیهای ویدیویی است که همیشه متفاوت از دیگر طراحان بازی‌ عمل کرده است. با این‌ حال بازیهای ساخت او و شرکت نینتندو در دنیا از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. چه چیزی باعث شده است تا بازیهای ساخت او جذاب باشند؟ در این ویدیو با نکاتی پیرامون طراحی بازیها توسط او آشنا می‌شوید.

 

 

فراری اف 40 مدل 1991، راندن خودروی رویایی

خودروی فراری اف 40 (Ferrari F40) یکی از پرطرفدارترین خودروهای به سبک مسابقه‌ای فراری به حساب می‌آید. این خودرو مخصوص طرفداران مسابقات رانندگی خیابانی بود.این خودرو حدود 1400 کیلوگرم وزن داشت و بین سالهای 1987 تا 1992 و بعدتر دو نسخه مسابقه‌ای آن بین سالهای 1994 تا 1996 به تولید و عرضه رسید.این خودرو قدرتی معادل 471 اسب بخار داشت که توان صفر تا صدی آن را به 4.7 ثانیه بدل می‌کرد.

 

طبیعت مغولستان با کیفیت 4K

«مغولستان / Монгол улс / Mongolia» کشوری در در شمال آسیای میانه قرار دارد و مناطق مغول‌نشین از سوی شمال با سیبری و از جنوب با چین محصور شده‌اند. پایتخت آن اولان باتور است. مساحت مغولستان 1565000 کیلومتر مربع است و با این ابعاد نوزدهمین کشور بزرگ جهان (پس از ایران) و در عین حال کم‌تراکم‌ترین کشور جهان است. مغول‌ها در طول تاریخ بیش از هر کشوری با چین ارتباط داشتند و گاه به کشور چین حمله می‌کردند و امپراتورهای چین برای جلوگیری از حملات ایشان دست به ساخت دیوار چین زدند. برای مغول‌ها، بزرگ‌ترین رهبر تاریخی مغولها چنگیزخان بود که توانست قبیله‌های مغول را یکپارچه سازد و رقیبان را نابود کرد. به خاطر دوری مغولستان از دریا آب‌وهوای آن برّی و سرد و خشک است. ارتفاع سرزمین مغولستان از سطح دریا بین هزار تا دو هزار متر متغیر است. قسمت‌های شمالی و غربی آن را کوه‌ها پوشانیده‌اند و کوه‌های آلتای در غرب کشور تا سیبری ادامه می‌یابند. بلندترین نقطه مغولستان کوه «تاوان بوگد» با 4374 متر ارتفاع است که در مرز با چین و روسیه قرار گرفته‌است. مغلوستان سرزمینی نسبتاً بکر محسوب می‌شود و هنوز جزو بخش‌های دست نخورده کره زمین است. با تابناک بر فراز مغولستان پرواز کنید و طبیعت مغولستان را با کیفیت 4K تماشا کنید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد