خانه » همه » سلامت » خواص کرفس !

خواص کرفس !

کرفس و یک دنیا خاصیت

خواص کرفس به اندازه ای زیاد است که نظیر آن گزارش نشده است. دست اندرکاران طب سنتی و آنهایی که به قلیایی و اسیدی بودن بدن باور دارند معتقدند که کرفس می‌تواند از قلیایی یا اسیدی بودن محیط داخلی بدن جلوگیری نماید. در طب سنتی، بسیاری از ممالک دنیا از کرفس و آب کرفس و تخم کرفس برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها استفاده می کردند.

56adb212 3944 408e 9528 bc6f8da1169b - خواص کرفس !

خواص کرفس !

کرفس میزان کلسترول و درد آرتروز را کاهش می دهد، به کم کردن وزن کمک می کند، بدن را سم زدایی کرده، فشار خون را پایین آورده و به طرق مختلف سلامت عمومی بدن را ارتقا می دهد. سرشار از ویتامین C است و برای سلامت بسیار مفید است.
 

کرفس چیست؟

کرفس، گیاهی است از خانواده چتریان و از آن دسته از سبزیجاتی محسوب می شود که در سراسر جهان وجود دارد و در آشپزی برخی از فرهنگ ها نقش مهمی دارد. خواستگاه این گیاه به مناطق مدیترانه ای و شمال آفریقا بر می گردد.

باورها براین است که گونه های اولیه کرفس، در مقبره توت عنخ آمون مصری یافت شده است و در افسانه ها و تاریخ مدیترانه ای به کرات به گیاهی بسیار شبیه آن اشاره شده است. این گیاه درحال حاضر در سراسرجهان کشت می شود و بخش مهمی از آشپزی آمریکا و ایرلند تا ژاپن و استرالیا را تشکیل می دهد.

از جنبه آشپزی، کرفس معمولا در سوپ و سالاد دیده می شود یا برای تزیین یک سری غذاها بکار می رود. همچنین میان وعده بسیار مناسبی محسوب می شود چراکه در حین سیر کنندگی ، اصلا چاق کننده نیست.
 

مواد مغذی کرفس

کرفس سرشار از املاحی مانند کلسیم، سدیم، مس، منیزیم، آهن، روی و پتاسیم است. اسید چرب و ویتامین K، ویتامین C، ویتامین A ، ویتامین E ،ویتامین D و گروه ویتامینB است(تیامین، ریلوفلاوین، فولیک اسید، ویتامین B6 و ویتامین B12). همچنین دارای فیبر است.
 

خواص کرفس برای سلامتی

خواص کرفس شامل موارد ذیل می باشد:
 

پایین آوردن سطح کلسترول

خوردن روزانه کرفس می تواند در کاهش کلسترول بد بدن که مسدود کننده عروق می باشند، موثر باشد. فتالید موجود در این گیاه ترشح صفرا را تحریک می کند که این امر سطح کلسترول را پایین می آورد.

کلسترول پایین یعنی تجمع کمتر پلاک ها در دیواره رگ ها و بدنبال آن سلامت قلب. فیبر موجود در کرفس کلسترول را از جریان خون گرفته و با حرکات منظم روده آن را از بدن خارج میکند و درنتیجه سلامت قلبی عروقی ارتقا می یابد.
 

سم زدایی بدن

بصورت آنتی اکسیدان عمل می کند و از تمام قسمت های کرفس اعم از دانه، ریشه، ساقه و برگ میتوان استفاده کرد. مصرف منظم آن میتواند از بروز بیماری های کلیوی، پانکراس،کبدی و کیسه صفرا پیشگیری کند.
 
1(629) - خواص کرفس !
 

کاهش فشارخون

فتالید موجود در کرفس میزان هورمون های استرس خون را کم می کند. بنابراین رگ های خونی منبسط شده و فضای بیشتری در رگها برای حرکت خون ایجاد می شود و از فشار کاسته می شود.

همچنین پتاسیم موجود در کرفس همانند منبسط کننده عمل می کند و از فشار خون می کاهد. وقتی فشار خون کم شود، استرس کمتری بر سیستم قلبی عروقی ایجاد می شود و احتمال انسداد عروق، حمله قلبی یا سکته مغزی کم می شود.
 

جلوگیری از عفونت مجاری ادراری

دانه های کرفس بخاطر خاصیت دیورتیک(تحریک ادرار)،در برطرف کردن اسید اوره تاثیر گذارند. بنابرین برای افراد با ناهنجاری های صفرا، مشکلات کلیوی، التهاب مثانه و از این قبیل بیماری ها مفید اند. این دانه ها از عفونت مجاری ادراری در زنان جلوگیری می کنند.
 
2(5) - خواص کرفس !
 

کاهش درد آرتروز

کرفس، برای افرادی که از آرتروز، روماتیسم و نقرس رنج می برند بسیار مفید است. خاصیت ضد التهاب آن به کاهش تورم و درد مفاصل کمک می کند. بخاطر خاصیت دیورتیک آن،کریستال های اسید اوره را که در ناحیه مفاصل تجمع می یابند، از بین می برد.

چنین کریستال هایی به درد و ناراحتی مفاصل می افزایند. همچنین کرفس می تواند رشد مجدد بافت در مفاصل التهاب یافته را افزایش دهد.
 

پیشگیری از سرطان

کرفس حاوی فتالید، فلاونویید و پلی استالین است. این ترکیبات ضد سرطان بوده و سلول های سرطانی را نابود می کند. همچنین ترکیب کومارین موجود در کرفس موجب ارتقا فعالیت گلبول های سفید می شود که خود در نابودی سرطان موثر است.

چنین ترکیباتی رادیکالهای آزاد شناور در بدن را شناسایی کرده و قبل از اینکه رادیکالها منجر به سرطان شوند، آنها را خنثی می کند.
 

تقویت سیستم ایمنی

کرفس سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است، سیستم ایمنی را بصورت چشمگیری تقویت می کندو و ساز و کار آن را کارآمد می سازد. خوردن منظم کرفس بخاطر ویتامین C آن، احتمال سرماخوردگی و خیلی از بیماری های دیگر را پایین می آورد.
 

کاهش علائم آسم

ویتامین C کرفس از آثار مخرب رادیکالهای آزاد جلوگیری کرده و خاصیت ضد التهاب آن از شدت بیماری های التهابی مانند آسم می کاهد.
 
3(536) - خواص کرفس !
 

تقویت قلب

ویتامین C ، فیبر،و دیگر ترکیبات شیمیایی ارگانیک موجود در ریشه کرفس سیستم قلبی عروقی را تقویت می کند.
 

تنظیم تعادل مایعات

کرفس، منبع غنی سدیم و پتاسیم است. هر دو املاح به تنظیم تعادل مایعات در بدن کمک می کنند.
 

تسکین میگرن

کومارین موجود در کرفس به تسکین میگرن کمک می کند. مکانیزم دقیق آن هنوز مشخص نشده است اما طبق تحقیقات، کومارین موجب سرکوبی نیتریک اکسید آزاد شده، میگردد. نیتریک اکسید عامل سردرد و میگرن است.
 

درمان روماتیسم

عصاره کرفس، دارای ۸۵درصد بوتیل فتالید (۳nB) است که در درمان رماتیسم و مشکلات ماهیچه ای موثر است.
 

کنترل دیابت

برگ کرفس، بدلیل داشتن فیبر فراوان برای درمان دیابت مفید است.
 
4(456) - خواص کرفس !
 

پیشگیری از آب مروارید

چکاندن قطره هایی از دمنوش کرفس بر روی پلک ها برای بیماری های چشمی مفید، سلامت چشم را بهبود می بخشد، احتمال ابتلا به آب مروارید را کم می کند و فرد را در برابر بیماری ماکولا چشمی مصون می سازد.
 

تونیک سلول عصبی

کرفس، سرشار از کلسیم است و بهمین دلیل برای تسکین اعصاب عموما بکار می رود.
 

کاهش وزن

نوشیدن منظم آب کرفس قبل از غذا، در کاهش وزن موثر است. کالری آن پایین است و بخاطر داشتن فیبر فراوان، سیر کننده است. بنابرین از پرخوری می کاهد و بدون احساس گرسنگی وزن را پایین می آورد.
 

سایر خواص

کرفس، از بروز بیماری هایی مانند نوریت(التهاب سلول عصبی)، یبوست، آسم، فشارخون بالا، زکام، عفونت، ورم، خستگی روانی، اسیدوز، آنمی، چاقی و سل پیشگیری می کند. همچنین در بهبود سلامت عمومی و استحکام دندان اثر بخش است.
 

چگونه انتخاب و نگهداری کنیم؟

کرفس، براحتی در بازار هر نقطه از جهان پیدا می شود. کرفسهای سبز رنگی انتخاب کنید که برگهای شاداب و تردی دارند. کرفس را در یخچال بمدت ۵ تا ۷ روز نگهداری کنید. به هیچ وجه کرفس را فریزی نکنید.
 
5(383) - خواص کرفس !

روش پخت سریع

 

سالاد

برگ کرفس خرد شده را به سبزیجات یا گوشت اضافه کنید. نمک و فلفل به سالاد بزنید و در پایان آب لیمو و روغن زیتون بیفزایید.
 

سالاد میوه

تکه های سیب را با آجیل هایی مانند بادام، کشمش و برگهای خرد شده کرفس مخلوط کنید. آب پرتقال را بهمراه سس مایونز به مخلوط اضافه کنید.
 

سوپ

به انتخاب خود برگ و ساقه های کرفس را به سوپ و عصاره گوشت اضافه کنید.
 

احتیاط

دانه های این سبزی حاوی اسانس، زردینه، کومارین و لینوییک اسید است و برای زنان باردار مناسب نیست و ممکن است انقباض رحم ایجاد کند. بجز دوره بارداری، هر چقدر که دوست دارید ساقه های تازه، سبز و شاداب کرفس میل کنید.

منبع: سایت راستینه

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد