خانه » همه » مذهبی » دعا و نفرین والدین

دعا و نفرین والدین


دعا و نفرین والدین

۱۳۹۴/۱۱/۰۳


۴۰۰ بازدید

دعایانفرین والدین چقدر میتواند درزندگی تأثیرداشته باشداگر هم نفرین کنن وهم دعا کنن چ میشود؟؟؟

پرسشگر گرامی
سلام و خسته نباشید.
سؤال شما نشان­دهنده این است که به احکام و ارزشهای دینی پایبند هستید و در زندگی خود به آنها توجه دارید. از این جهت به شما تبریک می­گوییم و امیدواریم همیشه در این راه ثابت قدم باشید.
پاسخ اجمالی،
دوست عزیز، دعا و یا نفرین والدین هم در دنیا تاثیر گذار است و هم در آخرت. اگر کسی موجبات رضایت و دعای خیر والدین را برای خود فراهم کند، ان شاءالله هم در دنیا سعادتمند می شود و هم در آخرت، وهمینطور اگر کسی با والدین خود به گونه ای رفتار کند که آنها در حق او نفرین کنند و از او راضی نباشند، در دنیا و آخرت گرفتار خواهد بود. و اگر هم نفرین میکنند و هم دعا، باید بدانید که یک نفرین آنها هم خطرناک است و فرزند باید به گونه ای عمل کند که والدین هیچ نارضایتی از او نداشته باشند.
پاسخ تفصیلی،
پدر و مادر، از لحظه انعقاد نطفه تا هنگام تولد و همچنین بعد از تولد در دوران شیرخوارگى و بعد کودکى، مشکلات بسیار زیادى را متحمل شده اند. بنابراین خداوند نیز در مقابل زحمات آنها حقوق ویژه ای را براى آنها قائل شده است. از این رو باید در هر شرایطى احترام آنها را نگه داشت.
ما انسان ها به گونه ای هستیم که هرگاه نسبت به اهمیت و ارزش موضوعی اطلاع یابیم, در اثر آن شناخت, انگیزه بهتر و بیشتری برای عمل و پای بند بودن به آن پیداخواهیم کرد؛ لذا شایسته است ابتدا به اهمیت , قدر و منزلت والدین از دیدگاه اسلام اشاره ای نماییم.
در آموزه های دینی استحکام نظام خانواده و رعایت حقوق دیگران از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ از این رو فرزندان نسبت به والدین وظایفی دارند که رعایت آن ها نقش بنیادی در استحکام نظام خانوادگی داشته و شناخت صحیح این وظایف گامی بسیار مهم در ابراز محبت واقعی به والدین است.
در این جا به برخی وظایف فرزندان نسبت به والدین اشاره می شود.
* شناخت مقام والدین
یکی از وظایف فرزندان نسبت به والدین شناخت مقام و حق آنان است. در اسلام والدین جایگاه بس بلندی دارند تا آنجا که نگاه نمودن به والدین عبادت شمرده شده است. پیامبر(ص) فرمود :«… و النّظر الی الوالدین برأفة و رحمةٍ عبادةٌ؛ نگاه نمودن بر صورت والدین با مهربانی و لطف، عبادت است».
*احترام به والدین
در آموزه های دینی به احترام والدین سخت اهمیت داده شده است؛ تا آن جای که در آیات متعدد احترام به والدین در کنار توحید قرار گرفته و به فرزندان سفارش شده است که: «… فلا تقل لهما أفٍّ و لا تنهر هما و قل لهما قولاً کریماً و بر آن ها فریاد مزن، و گفتار لطیف و سنجیدة بزرگوارانه به آن ها بگو». 
* احسان به والدین
یکی از وظایف مهم فرزندان نسبت به والدین، احسان به آنان است، از این رو قرآن و روایات همگان را به احسان به والدین فرا خوانده و از آن به عنوان جهاد یاد کرده است.
احسان به والدین بدان جهت اهمیت دارد که والدین در شکل گیری زندگی و تربیت فرزندان نقش بنیادی داشته و فرزندان مدیون زحمات طاقت فرسای والدین هستند. به همین خاطر است که مرحوم شیخ اعظم انصاری، مادرش را تا نزدیک حمام به دوش می گرفت و او را به زن حمامی سپرده، می ایستاد تا او را به خانه برگرداند. هر شب به دست بوسی مادر می آمد و صبح با اجازه او از خانه بیرون می رفت.
* اطاعت از والدین 
یکی از وظایف مهم فرزندان نسبت به والدین این است که خواسته های مشروع والدین را بر آورند و از دستورهای آنان سرپیچی نکنند. تا جایی که اگر پدر و مادری فرزند خویش از انجام عمل مستحبی نهی کنند،‌ فرزند نباید آن را انجام دهد. البته توجه داشته باشید که اگر اطاعت والدین موجب معصیت و نافرمانی خدا شود و یا با یکی از واجبات الهی تعارض پیدا کند، اطاعت آنان واجب نیست.
دانستن عاقبت رویگردانی از این وظایف نیز عامل محرک مناسبی برای ارج نهادن به مقام والدین است، به گونه ای که انجام ندادن وظایف نسبت به والدین، گاهی به عاق والدین شدن منجر می شود.علامه مجلسی در شرح کافی می گوید: عقوق والدین به این است که فرزند حرمت آن ها را رعایت نکند و بی ادبی نماید و آن ها را به سبب گفتاری یا رفتاری برنجاند و آزار و اذیت کند و در چیزهایی که عقلاً و شرعاً مانعی ندارد، نافرمانی نماید و این عقوق از گناهان کبیره است. 
اسلام از نظر حقوقى حساب ویژه اى براى پدر و مادر بازکرده همان گونه که در جنبه هاى عاطفى نیز حساب جداگانه اى براى آنها در نظر گرفته است؛ لذا باید در هر شرایطى احترام آنها را نگه داشت هر چند در بعضى اوقات در برخورد با فرزندان خود دچار اشتباه شوند.
توجه به این نکته لازم است که خداوند همه انسانها را در مقابل اعمال و رفتارى که انجام مى دهند مورد سؤال قرار مى دهد و پدرتان نیز باید پاسخگوى اعمال و رفتار خود باشد, بنابراین هرکس وظیفه دارد در همه حال به آنها احترام بگذارد حتى اگر به او بى احترامى کنند. فقط اگر بخواهند فرزند را به کار حرامى وادار کنند یا از انجام تکلیف واجبى باز دارند ، اطاعت از وی لازم و صحیح نیست چه اینکه اطاعت خداوند بر هر کس دیگر حتى والدین نیز مقدم است. 
و نکته ی آخر،
«مدارا کن که مدارا در چیزی نباشد مگر آن را زینت دهد و در هرچه نباشد آن را خوار کند ».

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد