خانه » همه » مذهبی » رضایت الهی_نظر دیگران_ریا_رضایت خلق_حرف مردم

رضایت الهی_نظر دیگران_ریا_رضایت خلق_حرف مردم


رضایت الهی_نظر دیگران_ریا_رضایت خلق_حرف مردم

۱۳۹۲/۰۷/۲۸


۲۳۴ بازدید

دختری هستم که تحت تاثیرحرف دیگران قرارمی گیرم،ورضایت خلق برایم اهمیت دارد،چکارکنم که درزندگیم فقط رضایت الهی برایم مهم باشد؟

با سلام و عرض ادب خدمت خواهر محترم؛
این مسأله که نظر دیگرن برای انسان اهمیت دارد یک امر طبیعی است. یعنی برای افراد عادی مانند بنده و شما بالاخره کم یا زیاد وجود دارد. البته می توان با برخی راهبرد ها آن را تقلیل داد و به حداقل رساند. اما قبل از ذکر روش ها شما را به نکته ای توجه می دهم و آن اینکه در برخی مواقع در دین نیز نظر دیگران مهم شناخته شده است و به آن توجه داده شده است؛ مثلاً اینکه انسان نباید خود را در موضع تهمت قرار دهد و کارهایی انجام دهد که مردم خیال کنند او گناهکار یا خطاکار است. نباید کارهایی انجام دهد که حسد اطرافیان نسبت به او برانگیخته شود ، نباید مرتکب اعمالی گردد که عزت او نزد مردم از بین برود و …  .
اما راهبرد اول که راهبرد اصلی اما بسیار کلی است افزایش ایمان است. امیر المومنین علیه السلام در خطبه 193 نهج البلاغه که به خطبه متقین معروف شده است می فرماید: متقین کسانی هستند که : عظم الخالق فی انفسهم فصغر ما دونه فی اعینهم. یعنی خداوند در نزد آنان بزرگ شد، در نتیجه غیر خدا از نظر او افتاد و کوچک شمرده شد. آری؛ نفس انسان محتاج ریا است. محتاج اینکه کار خود را و خوبی خود را به کس دیگری نشان دهد. اما تا زمانی که با خدا که پروردگار عالم است آشنا نشده و او را به رسمیت نشناخته است همواره به دنبال نظر این و آن می گردد.  اگر فرد بزرگتر و مهم تری را بیابد دیگر به افراد قبلی بی توجه می شود و نظر آن ها نزد او از اهمیت و ارزش می افتد. شما باید ریا را تمرین کنید اما ریا در نزد خداوند که او بهترین ناظران است. در عبادات خود و در کلیه کارها توجه کنید که خداوند در حال نظاره و نظارت بر شما است. وقتی پای خداوند به میان آمد و توجه شما به سوی او جلب شد خود به خود از توجه دیگران و اهمیت نگاه آن ها غافل می شوید. چگونه انسان رضایت خالق را با رضایت خلق عوض می کند؟ هر چیزی را باید با همنوع و هم ردیف خودش درمان کرد و این بهترین نوع درمان های اخلاقی است؛ درمان ریا با خود ریا.
حدیثى از رسول اکرم صلى الله علیه و آله آمده است که مى ‌فرماید: «إنّ أخْوَفَ ما أخافُ عَلَیکُمُ الشِّرْکُ الْأصْغَرُ، قالوا: وَمَا الشِّرْکُ الْأصْغَرُ یا رَسُولَ اللَّهِ؟ قال: الرِّیاءُ یقول اللَّهُ تَعالى یَوْمَ الْقِیامَةِ إذا جاءَ النّاسُ بأعمالِهِم: اذهَبُوا إلَى الَّذِینَ کُنْتُمْ تُراؤونَ فى الدُّنْیا، فَانْظُروا هَلْ تَجِدُونَ عِنْدَهُم مِنْ جَزاءٍ؟»
خطرناک‌ ترین چیزى که از آن براى شما مى ‌ترسم، شرک اصغر است. اصحاب گفتند: شرک اصغر چیست؟
فرمود: ریاکارى، روز قیامت هنگامى که مردم با اعمال خود در پیشگاه خدا حاضر مى‌ شوند، پروردگار به آنها که در دنیا ریا کردند مى‌ فرماید: به سراغ کسانى که به خاطر آنها ریا کردید بروید، ببینید پاداشى نزد آنها مى‌ یابید؟

در مورد افزایش ایمان نیز آسان ترین و بهترین راه این است که گناه نکنید و واجبات خود را به طور کامل انجام دهید و لازمه این مطلب آن است که رساله عملیه و کتاب گناهان کبیره آیت الله دستغیب را مطالعه کنید. همچنین تلاوت قرآن و زیارت روزانه اهل بیت علیهم السلام (مانند زیارت آل یاسین) را مقید شوید که روزانه بخوانید.
راهبرد دوم در این مورد آن است که هرگاه دیدید نظر دیگران برای شما مهم شده و مثلاً به خاطر نگاه دیگران می خواهید کاری را انجام دهید یا از انجام کاری صرف نظر کنید با خود تفکر و تأمل کنید آن فرد کیست؟ او نیز بنده ای ناچیز از بندگان خدا است. آیا می تواندنظر او  به شما آسیب یا نفعی برساند؟ آیا او می تواند دنیا یا آخرت شما را آباد کند؟ قطعاً خیر! پس چرا من باید برای نظر او اهمیت قائل باشم؟ این نوع تفکرات شما را از خیالات در آورده و به حقیقت و واقعیت رهنمون می گردد و نمی گذارد شیطان چیزی را که مهم نیست نزد شما مهم جلوه دهد. یک واقعیت بیشتر در عالم نیست و آن خدا است و  ما همه بنده اوییم. با عمل به این دو راهبرد ان شاء الله موفق خواهید بود.
 

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد