طلسمات

خانه » همه » مذهبی » رفتار یک دختر در برخورد با همکلاسی های پسر در دانشگاه، چگونه باید باشد؟

رفتار یک دختر در برخورد با همکلاسی های پسر در دانشگاه، چگونه باید باشد؟


رفتار یک دختر در برخورد با همکلاسی های پسر در دانشگاه، چگونه باید باشد؟

۱۳۹۵/۰۶/۰۲


۶۹۲۸ بازدید

پرسشگر گرامی؛ در پاسخ به سوال شما باید بگوییم :

پرسشگر گرامی؛ در پاسخ به سوال شما باید بگوییم :

– اولاً، اگر ضرورتى ایجاب نمى کند حتّى الامکان روابط غیر ضروری با نامحرم برقرار نشود و خواهران دانشجو در مقابل افراد نامحرم، رفتارى متکبّرانه داشته باشند نه رفتارى صمیمانه. اینکه در احکام شرعى مى فرمایند در غیر ضرورت مکروه است مرد با زن هم صحبت شود، مخصوصا مرد و زن جوان، به این دلیل است که چه بسا همین هم صحبت شدن‌ها، غرایز جنسى افراد را تحریک کند و یک اُلفت و محبّت شهوانى بین مرد و زن ایجاد گردد و نقطه آغازى براى غوطه ور شدن در انحراف و فساد شود. در هر حال انسان باید دقیقا درون خود را بکاود و باطنش را عمیقا مطالعه کند که مثلاً صحبت کردن با افراد نامحرم چه ضرورتى براى او دارد.

– ثانیاً، در صورت ناچارى و ضرورت، روابط علمی یا کاری با نامحرم تا آنجا که به شکستن حریم احکام الهى منجر نشود، اشکالى ندارد. بنابراین، گفتگو و نگاه هاى متعارف بدون قصد لذّت و ریبه، اشکالى ندارد؛ امّا با این حال، حتى الامکان لازم است در کلاس ها یا خارج از آن، به گونه اى باشند که کمترین اختلاط پدید آید.

در ادامه گفتنی است ارتباط کاری و علمی با نامحرم در صورتی که موازین شرعی مراعات شود اشکالی ندارد ولی در عین حال جانب احتیاط را مراعات کنید و حتی الامکان در یک مکان خلوت و تنها با نامحرم نباشید زیرا اولا جمع شدن دو فرد نامحرم در یک مکان که فرد دیگری نباشد مکروه است و اگر احتمال آلوده شدن به گناه باشد، حرام است. بنابراین برای پیشگیری از هرگونه خطری و برای جلب رضایت خدا سعی کنید اینگونه کارها را با افراد همجنس خودتان یا در محیط هایی که غیر شما افراد دیگری نیز مشغول کار هستند و رفت و آمد دارند، انجام دهید. معصومین علیهم السلام به ما سفارش کردند در جایی که مظان تهمت است قرار نگیرید و یکی از مواردی که ممکن است به انسان تهمت ناروا بزنند تنها بودن با یک فرد نامحرم است.

*** عمل به نکات زیر، در حل مشکل شما راهگشا خواهد بود :

1- نحوه ارتباط بین محرم و نامحرم در شرع، معین و مشخص شده است، به این نحو که صحبت ها ی ضروری و لازم علمی و کاری، اگر خوف گناه درآن نباشد و همچنین قصد ریبه و لذت در آن وجود نداشته باشد اشکال ندارد.

2- انجام تکالیف الهی در طول تاریخ همراه با تمسخر، خنده و برچسب زنی برای همه حتی پیامبران واولیای خداوند بوده است .

3- تشخیص حرف های ضروری از غیر ضروری در هر موقعیت به عهده خود انسان است واو باید آن ها را تشخیص دهد. گاهی یک سلام در یک محیط، غیر ضروری محسوب می شود. پس خودتان از همه بهتر می توانید تشخیص و تمییز بدهید.

4- ادب تنها درارتباط دوستانه نیست، بلکه ادب در احترام به شخصیت،افکار و عقاید وهمچنین در صداقت با دیگران است.

5- از برچسب خوردن خجالت نکشید وبدانید که زیباترین شاخصه زن برای مرد حجب ،حیا و عفت زن است، حتی برای مردهایی که این مسائل را قبول ندارند.

6- همانطور که گفتیم اگر تشخیص دادید که ارتباط های ضروری علمی و کاری و به تبع آن، هم صحبت شدن با همکلاسی ها، در چار چوب شرع واخلاق بوده و باعث از بین رفتن وقار و عفت شما نمی شود متین و جدی با آنها تنها در زمینه مسائل علمی و کاریتان هم صحبت شده و حد اعتدال را رعایت کرده و دچارافراط نشوید .

7- شما هیچ تعهدی در قبال همکلاسی های خود ندارید مبنی بر اینکه به خاطر آنها از عقاید و شخصیت سالم خود دست بردارید .

8- در قرآن عبارت اکثرهم لا تعلمون، اکثرهم لا یتفکرون و … زیاد آمده؛ یعنی اکثر آنها نمی دانند، اکثر آنها فکر نمی کنند و … ؛ پس هیچ گاه کثرت جمعیت دلیل بر درستی کردار و گفتار آنها نیست.

9- لازم به ذکر است حساسیت زیاد روی حرف های دیگران نداشته باشید و هدف وراه خود را مشخص کنید و با اطمینان خاطر به جلو بروید.

10- وظیفه اصلی شما در محیط دانشگاه تحصیل و علم اندوزی است، پس حاشیه ها و مسائل جزئی را نادیده گرفته و به فکر تحصیل خود باشید؛ امثال این موارد به زودی تمام شده و تنها چیزی که می ماند موفقیت در تحصیل است.

11- به کار خود مطمئن باشید و بدانید مسائلی غیر از تحصیل، به درس شما ضربه می زند و شما را عقب نگه می دارد.

12- دوباره تکرار می کنم یادتان نرود برای آقایان وقار زن از همه چیز مهمتر است.

13- با دوستانی که هم عقیده شما هستند و همچنین تجمعات دینی و مذهبی، ارتباط بیشتری داشته باشید.

14- از بر چسب های بچه مثبت و اینگونه القاب نترسید، زیرا اینها علائم انسان با ایمان و روشنفکر است

نویسنده : مصیب عنایتی

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد