خانه » همه » مذهبی » شعار روز جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۱

شعار روز جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۱

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - شعار روز جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۱
عصراسلام: سلامتی، جزیی از حقوق بشر است. هیچ کس صرفا به خاطر اینکه فقیر است یا دسترسی به خدمات موردنیاز ندارد، نباید از خدمات مربوط به حفظ سلامت به دور باشد. در واقع سرمایه گذاری در سلامت جهانی، سرمایه گذاری در ظرفیت‌های انسانی است.

شعار سال ۲۰۲۱
۱. در سال جاری این روز به منظور ایجاد کارزاری جدید برای ایجاد جهانی عادلانه و سالم برگزار خواهد شد؛ چرا که دنیای امروز، دنیای نابرابری‌ها است. 

۲. دنیایی که در آن برخی افراد دارای زندگی مرفه‌تر، خدمات بهداشتی بهتر و شرایط مناسب‌تری برای رشد، کار و زندگی هستند، اما عده‌ای دیگر از نظر درآمد، مسکن، تحصیلات، فرصت‌های شغلی، امنیت غذایی، دسترسی به محیط زندگی، آب‌وهوای تمیز و خدمات بهداشتی در سطح پایینی قرار دارند. این امر منجر به ابتلای این گروه از افراد به بیماری‌های مختلف و مرگ زودرس می‌شود و به جوامع و اقتصاد آنها آسیب می‌رساند.

۳. شعار انتخابی امسال عبارت است از ” ایجاد جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر برای همه”، زیرا نابرابری‌های بهداشتی نه تنها عادلانه نیست، بلکه پیشرفت‌های فعلی انجام‌شده تا این لحظه را نیز تهدید می‌کند و پتانسیل بالایی برای گسترش بیشتر شکاف‌های عدالت و برابری ایجاد می‌کند.
۴. در سال جاری و با وجود فراگیری ویروسی کشنده در سطح جهان، روز جهانی بهداشت بیشترین تمرکز خود را روی این امر قرار داده است که همه افراد از شرایط زندگی و کار مناسب برای داشتن سلامتی  بهداشتی با کیفیت دسترسی داشته باشند.

۵. هدف روز جهانی بهداشت در سال جاری این اصل قانون اساسی WHO را برجسته می‌کند که “برخورداری از بالاترین استاندارد بهداشتی، یکی از حقوق اساسی هر انسانی بدون تمایز نژاد، دین، عقاید سیاسی، شرایط اقتصادی یا اجتماعی است.”

شیوع کووید ۱۹ و روز جهانی بهداشت

بنا بر گفته سازمان بهداشت جهانی کووید -۱۹ لطمه‌های سنگینی بر پیکره جهان وارد کرده و تأثیر آن بر کشورهایی که پیش از این همه‌گیری جزو جوامع آسیب‌پذیر جامعه محسوب می‌شدند، بسیار شدیدتر بوده است. این جوامع بیشتر در معرض بیماری قرار دارند، به خدمات و مراقبت‌های بهداشتی مناسب دسترسی ندارند و در نتیجه در مهار ویروس کرونا با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند.

این نهاد بین المللی می‌گوید در واقع می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که هرچند در طول سال‌های اخیر بعضی از کشورهای جهان با وجود رشد سریع اقتصادی، زندگی بهتری را تجربه کردند و بسیاری کشورها از این پیشرفت‌ها محروم بوده‌اند، همه‌گیری کووید -۱۹ به شدت دستاوردهای بهداشتی را تحت تأثیرات منفی خود قرار داد. بنابراین افراد بیشتری به سمت فقر و فقدان امنیت غذایی سوق پیدا کردند و نابرابری‌های جنسیتی، اجتماعی و بهداشتی به شدت افزایش یافت.

آمار:
با توجه به شرایط ناگوار فعلی، برای اولین بار در طول ۲۰ سال اخیر، سطح فقر جهانی افزایش یافته است که این امر مانع عظیمی برای پیشرفت در راستای دستیابی به اهداف توسعه پایدار محسوب می‌شود. 

حدود ۶۰ درصد از ساکنان بعضی از کشورها فاقد پوشش خدمات بهداشتی ضروری هستند، بیش از یک‌ میلیارد انسان در سکونتگاه‌های نامناسب حاشیه شهرها زندگی می‌کنند که این امر احتمال ابتلای آن‌ها را به ویروس کرونا افزایش داده و آمار انتقال آن را به شدت بالا برده است.

بنا بر گزارش صندوق کودکان ساز مان ملل (یونیسف)، به دلیل شیوع کرونا ۱۳۷ میلیون کودک – به عبارتی بیش از ۹۷ درصد- در آمریکای لاتین و حوزه کارائیب از تحصیل بازمانده ند.

بر اساس داده‌های ارائه شده در گزارش یونیسف، تعداد کودکانی که به هیچ وجه در این منطقه آموزش نمی‌بینند در ماه‌های اخیر سال ۲۰۲۰ میلادی از ۴ درصد  به ۱۸ درصد افزایش یافته است.

به همین دلیل امسال، در هفتم آوریل ۲۰۲۱ از رهبران جهانی خواسته می‌شود که در سال‌های پیش رو جهانی سالم و برابر برای تمامی ساکنان کره خاکی فراهم آورند.
جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان
 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد