۱۳۹۳/۰۳/۱۲
–
۵۳ بازدید
قیام پنهان در عربستان سعودی
“در استان شرقی عربستان سعودی، که از مناطق نفتخیز این کشور است، معترضان در سه سال گذشته با الهام گرفتن از بیداری اسلامی خشم خود از حکومت را ابراز کردهاند.
قیام پنهان در عربستان سعودی
“در استان شرقی عربستان سعودی، که از مناطق نفتخیز این کشور است، معترضان در سه سال گذشته با الهام گرفتن از بیداری اسلامی خشم خود از حکومت را ابراز کردهاند.
به گزارش تسنیم،شبکه خبری بی.بی.سی در گزارشی آورده است: «حتی در خود عربستان سعودی هم اعتراضات در منطقه ساحلی قطیف به ندرت در خبرها انعکاس پیدا میکنند. فعالیت خبرنگاران در این منطقه تقریبا غیرممکن است. اما من توانستم دور از چشم رادارها به آنجا سفر کنم. من در این منطقه متولد، و در همان حوالی بزرگ شدم و به همین خاطر بهخوبی آنجا را میشناسم. در دو سال گذشته بارها بدون اطلاع مقامات عربستان به استان شرقی سفر کردم. میخواستم بفهمم که چرا فعالان مدنی متعلق به اقلیت شیعه کشور با تظاهرات علیه حکومت پادشاهی جان خود را بهخطر میاندازند.
استان شرقی محل زندگی اکثر شیعیان عربستان است. آنها کمتر از 15 درصد جمعیت را تشکیل میدهند و بسیاری از آنها ادعا میکنند که بهخاطر مذهبشان هدف تبعیض قرار میگیرند. اعتراضات در عربستان در اوایل سال 2011 شروع شد. در آن زمان معترضان خواهان آزادی 9 نفری بودند که سالها بدون محاکمه در زندان بودند.
قیامهای عربی که سراسر منطقه را فرا گرفت، به معترضان دل و جرأت بیشتری داد، اما در این کشور پادشاهی محافظهکار، مخالفت به ندرت تحمل میشود. در اعتراضات سه سال اخیر 20 مرد جوان کشته شدهاند، و صدها نفر دیگر زخمی یا زندانی شدهاند. تهیه گزارش از این منطقه با چالشهای زیادی روبرو بود. با اینکه من تبعه عربستان سعودی هستم، ولی رفتن با دوربین از جایی به جای دیگر خیلی سخت بود و ممکن بود بازداشت شوم.
نفس زن بودن کافی است که بهخاطر ظاهرتان به دردسر بیفتید. یکی از مأموران پلیس مذهبی، یعنی همان نهاد مشهور موسوم به سازمان امر به معروف و نهی از منکر، سر من داد زد، چرا که معتقد بود جلوی عبایم به اندازه کافی بسته نیست.
رانندگان که معمولا مهاجرانی غیرعربستانی هستند، به شدت به من مشکوک بودند. من در تهیه گزارشم تا حدی به تصاویر نادری که فعالان مدنی در اختیارم میگذاشتند، متکی بودم. این تصاویر نشان میدهند که این درگیریها تا چه حد پیش رفتهاند.
کد خبر:191565 –