خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » قیمت ایمپلنت دندان چگونه محاسبه میشود؟ مثال هایی برای نحوه محاسبه

قیمت ایمپلنت دندان چگونه محاسبه میشود؟ مثال هایی برای نحوه محاسبه

قیمت ایمپلنت دندان چگونه محاسبه میشود؟ مثال هایی برای نحوه محاسبه

در این مقاله درباره ایمپلنت دندان، سوالات رایج مربوط به این موضوع و هزینه های مربوط به آن پرداخته شده است.

12345 compressed - قیمت ایمپلنت دندان چگونه محاسبه میشود؟ مثال هایی برای نحوه محاسبه

قبل از آنکه بخواهیم بدانیم قیمت ایمپلنت برای ما چگونه محاسبه میشود. باید به چند سوال پاسخ دهیم:

1. به چه تعداد ایمپلنت نیاز داریم و چه تعداد روکش یا تاج دندان؟

2. آیا نیاز به کشیدن دندان یا ریشه دندان قبل از ایمپلنت داریم یا نه؟

3. آیا به جراحی لیفت سینوس و یا به پیوند استخوان نیاز داریم یا خیر؟

4. چه جنس روکشی را برای پروتز نهایی یا همان تاج ایمپلنت خود انتخاب میکنیم؟

5. مطب یا کلینیکی که مراجعه میکنیم در بالاشهر هست یا خیر؟ 

پس ابتدا سعی میکنیم به توضیح و پاسخ این سوالات بپردازیم و سپس با مثال هایی نحوه محاسبه را کاملا برای شما شرح دهیم.
 

سوال اول: به چه تعداد ایمپلنت نیاز داریم و چه تعداد روکش یا تاج دندان؟

خب در ابتدا لازم است یاداوری شود که ایمپلنت در این سوال منظور همان پایه ها یا پیچ ها یا فیکسچرهایی است که قرار است به عنوان ریشه دندان شما و یا پایه دندان در فک شما قرار بگیرد. معمولا از جنس تیتانیوم هستند و بعد از مدتی در استخوان فک شما جوش میخورند. خب هر کس متناسب با قدرت فک و لثه خود و نیز با توجه به اینکه دندانهایی که ندارد در کنار هم هستند یا خیر به تعداد مشخصی از این ایمپلنت ها نیاز دارد. به عبارتی ممکن است دو نفر مشابه و هر یک با 5 دندان خالی، یک نفر به 5 عدد ایمپلنت و دیگری به 3 ایمپلنت برای 5 دندان خود نیاز داشته باشند.

پاسخ سوال:اگر فقط یک دندان نداریم پس یک ایمپلنت نیاز داریم.

پاسخ سوال:اگر چند دندان خالی کنار هم داریم مثلا دو دندان یا سه دندان خالی یا چهار یا بیشتر. در این صورت متناسب با حجم استخوان در محلی که قرار است ایمپلنت شود تعداد کاشت مشخص میشود. در فک بالا چون استخوان ضعیف تری داریم تعداد کاشت بیشتری نیاز داریم تا فک پایین.

پاسخ سوال:پس میتوان به جای دو دندان خالی کنار هم از یک ایمپلنت و دو تاج یا روکش استفاده کرد.

پاسخ سوال:به جای سه دندان خالی در کار هم میتوان از دو پایه یا ایمپلنت و سه عدد روکش یا تاج استفاده نمود. پس سه دندان شما تنها با دو پایه و سه روکش جایگزین میشود.

پاسخ سوال: اگر چهار دندان خالی در کنار هم و در جلوی دندان های خود دارید، با دو پایه و 4 روکش بر روی آن ها میتوانید پشتیبانی خوبی از دندان های نهایی خود دریافت کنید ولی اگر این چهار دندان خالی در پشت قرار دارد بهتر است سه پایه یا ایمپلنت برای چهار دندان خود در نظر بگیرید.

پاسخ سوال:اگر پنج دندان خالی در کنار یکدیگر دارید میتوانید سه ایمپلنت در فک خود کاشته و هر 5 دندان خود را روی آن سوار کنید.

اگر دندان های یک فک یا هر دو فک بالا و پایین خود را به طور کامل ندارید، میزان کاشت دندان بسته به عوامل زیر متغیر است:

1. فک بالا یا پایین

2. میزان استخوانی که در محل دارید

3. عضلات شخص برای جویدن غذا

4. ثابت بودن یا متحرک بودن پروتزها

فک بالا یا پایین: فک بالا نرم تر است و تعداد بیشتری پایه را باید در آن پیچ کنید نسبت به فک پایین. همچنین فک بالا دارای سینوس های بزرگی است با فضاهایی پر از هوا که نمیتوانیم در آن ایمپلنت بگذاریم. برخی اوقات به دلیل نبود دندان این فضاها گسترش می یابد. به هنگام معالجه بیمارانی که قوس کامل دندان نیاز دارند معمولا لیفت سینوس نمیکنیم و سعی میکنیم ایمپلنت ها را در اطراف سینوس قرار دهیم.

برای فک بالا و بدون در نظر گرفتن پروتز ثابت یا متحرک، حداقل باید 4 ایمپلنت کاشته شود. البته حداکثر نیز میتوانید 8 ایمپلنت انجام دهید. در نظر داشته باشید روی این 4 تا 8 ایمپلنت میشود تا 10 دندان را سوار کرد.

فک پایین که استخوان های متراکم و محکمی دارد و تعداد کمتری ایمپلنت گذاشته میشود. البته بیشتر در ناحیه جلویی دندان ها که به عصب های حساس پایین آسیبی وارد نشود. اگر نخواهید از پروتز ثابت استفاده کنید میشود با دو ایمپلنت در جلوی دهان هم کار را انجام داد.

میزان تراکم استخوان در محل:هرچه استخوان بیشتری داشته باشیم و متراکم تر، ایمپلنت های کمتری میتوان گذاشت و برعکس.

عضلاتی برای جویدن:این مورد بسیار به نظر دکتر شما بستگی دارد. اگر عضلات مفصلی در فک دارید و یا دچار دندان قروچه هستید ایمپلت های بیشتری نیاز دارید.

پروتز یا همان دندان ثابت میخواهید یا متحرک:اگر دندان متحرک بخواهید در فک پایین باید حداقل دو ایمپلنت بکارید و اگر دندان های دائمی بخواهید بین چهار تا هشت مورد ایمپلنت نیاز دارید.

پاسخ سوال: پس اگر فک بالا یا پایین را به طور کامل ندارید در فک بالا و درصورتی که متحرک بخواهید حداقل 4 عدد و در فک پایین 2 تا 4 عدد کاشت ایمپلنت لازم است. اگر به صورت دائمی یا ثابت بخواهید در فک بالا و پایین 4 تا 8 عدد کاشت باید صورت گیرد.

در نظر داشته باشید بعد از تعیین تعداد ایمپلنت جهت محاسبه قیمت ایمپلنت باید جنس آن یعنی برند و کشور سازنده را انتخاب کنید. ایمپلنت های کره ای یا آلمانی یا سوییسی یا …با قیمت های متفاوت
 

سوال دوم: آیا نیاز به کشیدن دندان یا ریشه دندان قبل از ایمپلنت داریم یا نه؟

در خیلی از موارد شما دندان خالی ندارید و به عبارتی دندانی که فاسد شده و نمیشود نگاهداری اش کرد و یا به هر علتی باید کشیده و ایمپلنت شود، دارید و یا ریشه ای از دندان که نمیتوانند برایش کاری کنند در محل باقی است و باید این دندان یا ریشه کشیده شود و سپس ایمپلنت در جای آن کاشته شود.

هزینه کاشت دندان اگر نیاز به جراحی نباشد از 100 تا 300 هزار تومان و اگر جراحی بخواهد حدود 400 تا 600 هزار تومان است.
 

سوال سوم: آیا به جراحی لیفت سینوس یا پیوند استخوان نیاز داریم یا خیر؟

لیفت سینوس وقتی انجام میشود که در فک بالا و در محل ایمپلنت استخوان کافی برای کاشت موجود نباشد و معمولا برای دندان های عقب است.  به عبارتی نیاز است تا سینوس شما به سمت بالا هل داده شود و در محل پیوند پودر استخوان انجام شود که بتوان از ایمپلنت استفاده کرد. در مواردی پزشک شما تشخیص میدهد که نیازمند لیفت سینوس و پیوند استخوان هستید که در این صورت باید چیزی حدود 800 هزار تومان برای یک دندان یا اگر برای کل فک باشد حدود 2800 هزار تومان را در نظر بگیرید. البته در مواردی که ممبران هم استفاده میشود تا یک میلیون و نیم هم هزینه بر می باشد.
 

سوال چهارم: چه جنس روکشی را برای پروتز نهایی یا همان تاج ایمپلنت خود انتخاب میکنیم؟

پس از گذشت چند ماه از ایمپلنت باید برای قالب گیری و انتخاب جنس روکش خود اقدام نمایید. روکش یا همان پروتز نهایی که تاج دندان شماست عموما از روکش های زیرکونیا یا PFM  که همان روکش های بدنه فلزی می باشد، تهیه میشود. روکش های زیرکونیا عموما بین 300 تا 500 هزار تومان گرانتر می باشند.
 

سوال پنجم: مطب یا کلینیکی که مراجعه میکنید در بالاشهر هست یا خیر؟

قیمت ایمپلنت دندان بر اساس عوامل زیادی متفاوت خواهد بود و یکی از تأثیرگذارترین آنها دندانپزشکی است که اینکار را انجام می دهد. مبلغی که دندانپزشکان شارژ می کنند به مواردی مانند مکانی که در آن قرار دارند بستگی دارد، چقدر دفتر بزرگ است، چه تعداد پرسنل آن را اداره می کند. شاید کمی شوخی به نظر برسد اما باید بدانید عموما انجام ایمپلنت در مطب ها و کلینیک های بالاشهر گرانتر است، بدون هیچ گونه تفاوتی در کیفیت کار. به عبارتی همان متخصصینی که در مطب های خود در بالاشهر ایمپلنت را با هزینه حدود 5 میلیون تومان انجام میدهند، همان نوع ایمپلنت و همان کیفیت کار را در کلینیک های مناطق وسط شهر با قیمت حدود 3 میلیون تومان انجام میدهد. این مورد آخر در مورد لمینت دندان و کامپوزیت هم همین است یعنی لمینت که کاری لابراتواری میباشد در برخی مطب های بالای شهر تا دوبرابر قیمت گذاری میشود ولی با همان کیفیت کار و مواد اولیه. به طور کلی هزینه‌ی لمینت به روش کامپوزیتی، نسبت به روش سرامیکی ارزان‌تر می‌باشد. قیمت حدودی روش کامپوزیت دندان ، حدودا بین 500 هزار تومان الی 900 هزار تومان و قیمت لمینت دندان بین 1000.000تومان الی 1600.000تومان برای هر دندان می‌باشد.

مثال هایی برای محاسبه قیمت ایمپلنت دندان طبق توضیحات بالا:(با فرض ایمپلنت کره ای)

1. اگر یک دندان خالی دارید و نیازی به سینوس لیفت یا پیوند استخوان ندارید هزینه ایمپلنت و روکش شما حدود 3 میلیون تومان میشود. اگر باید قبلش دندان خود را بکشید به این هزینه حدود 200 هزار تومان اضافه کنید.

2. اگر سه دندان خالی کنار هم در یک طرف و یک دندان خالی در طرف دیگر دارید. برای آن سه دندان باید دو ایمپلنت و روکش و نیز یک روکش اضافه در نظر بگیرید یعنی دو تا 3 میلیون با یک عدد 1 میلیون تاج اضافه که میشود 7 میلیون. آن یک دندان خالی هم که همان 3 میلیون هزینه را دارد.

3. اگر سه دندان خالی در بخش عقبی فک بالا دارید و نیازمند سینوس لیفت هم میباشید برای سینوس لیفت و پیوند استخوان حدود 2 میلیون و برای کاشت دو پایه و سه روکش هم مانند مثال بالا 7 میلیون را در نظر بگیرید.

4. اگر در فک پایین 5 دندان خالی کنار هم دارید و نیازی به پیوند استخوان هم نیست، باید 3 واحد ایمپلنت و روکش کاشته و دو واحد روکش اضافه هم به آن سه واحد بریج یا پل میشود. هزینه شما حدودا س تا 3 میلیون و دو تا 1 میلیون یعنی 11 میلیون تومان میشود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد