خانه » همه » مذهبی » معاشرت با نامحرم

معاشرت با نامحرم


معاشرت با نامحرم

۱۳۹۴/۱۱/۱۹


۳۷۰ بازدید

برخی دخترها وقتی با پسرها روبه‌رو می‌شوند با هم دست می‌دهند و بدون کمترین ملاحظه‌ای با یکدیگر شوخی می‌نمایند؟ ما که مجبوریم در چنین محیطی تحصیل کنیم باید رفتارمان در برخورد با جنس مخالف چگونه باشد؟

خداوند درباره دوری از دوستی‌ها و روابط پنهانی دخترها و پسرها و اهمیت ازدواج با نظارت خانواده‌ها می‌فرماید:
(((فَانکِحُوهُنَّ بِإِذْنِ أَهْلِهِنَّ وَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ مُحْصَنَاتٍ غَیْرَ مُسَافِحَاتٍ وَلاَ مُتَّخِذَاتِ أَخْدَانٍ)))[ نساء (4)، آیه 25.]؛
«آنان را با اجازه خانواده‌هایشان به همسری خود در آورید و مهرشان را به طور پسندیده به آنان بدهید [به شرط آن‌که] پاکدامن باشند و زناکار و دوست گیران پنهانی نباشند».
بنابراین، از نظر اسلام و اخلاق اسلامی، اگر کسی بخواهد سلامت روح و روان خود را حفظ کند، به خصوص در شرایط خاص دوران جوانی و خطرات جدی تمایلات آشکار و پنهان غرایز جنسی لازم است روابط خود را از نظر کمی و کیفی تحت کنترل قرار داده و از حد ضرورت فراتر نرود چراکه روابط بین نامحرم هرچند به صورت محدود و به مقدار رد و بدل شدن چند کلمه ممکن است غرایز جنسی افراد را تحریک کند و یک الفت و محبت شهوانی بین پسر و دختر ایجاد کرده و نقطه آغازی برای غوطه ور شدن در انحراف و فساد شود.
بر اساس آنچه در فتوای مراجع تقلید انعکاس یافته، درباره چگونگی رابطه با جنس مخالف موارد ذیل رعایت شود:
1. اگر امکان دارد با برنامه‌ریزی – مانند انتخاب کلاس‌های غیرمختلط و یا هم گروه نشدن با جنس مخالف – زمینه رابطه با جنس مخالف را منتفی کنید.
2. دختران در مقابل افراد نا محرم، رفتاری متکبرانه و سنگین داشته باشند نه رفتاری صمیمانه و خودمانی.
3. تا زمانی که ضرورت ایجاب نکرده از برقراری رابطه باید اجتناب نمود البته در این زمینه انسان باید دقیقاً درون خود را بکاود و باطنش را بررسی کند که مثلاً صحبت کردن با افراد نامحرم چه ضرورتی برای او دارد. به خصوص در دوران جوانی عواطف و احساسات در نقطه اوج می‌باشد و زن و مرد جوان به سرعت نسبت به یکدیگر علاقه‌مند می‌شوند و حتی اگر یکی از دو طرف از اولیای خدا باشد و مراقبت و ظرفیت بالایی داشته باشد اما از احساسات طرف دیگر نمی‌تواند جلوگیری کند. به همین جهت امام على(علیه السلام) از گفتن سلام به زن جوان کراهت داشتند و مى فرمود:
«مى ترسم صداى او براى من حالتى ایجاد کند از این جهت اجر مرا در سلام کردن پایین بیاورد»[ کافی، ج 2، ص 648.].
4. در صورت ناچاری و ضرورت، روابط با نامحرم تا آنجا که به شکستن حریم احکام الهی منجر نشود، اشکالی ندارد. بنابراین، گفت‌وگو و نگاه‌های متعارف بدون قصد لذت و ریبه، در مسائل علمى، آموزشى و پاسخ گویى به نیازهاى علمى در کلاس هاى مختلف اشکالی ندارد. اما با این حال، حتی الامکان لازم است موازین شرعی کاملاً رعایت شود و نگاه‌ها و گفت‌وگو‌ها از هر گونه قصد و غرض خالی باشد. البته این کار خیلی مشکل است و بلکه گاهی غیر ممکن است که در این صورت باید روابط به حداقل برسد و در برخورد و گفت‌وگو، هنجارهای شرعی زیر رعایت شود:
1. از گفت‌وگوهای تحریک کننده پرهیز شود.
2. از نگاه‌های آلوده و شهوانی خودداری شود.
3. حجاب شرعی رعایت شود.
4. قصد تلذذ و ریبه در کار نباشد.
5. دو نفر نامحرم در محیط بسته، تنها نمانند.
6. از شوخی کردن با نامحرمان اجتناب کنید زیرا اگر شوخی و خندیدن با زن نامحرم موجب فتنه و فساد شود قطعاً حرام است.
در پایان کتاب جهت آشنایی بیشتر، چند فتوا از مراجع تقلید پیرامون روابط با جنس مخالف ذکر می‌نماییم.
آداب معاشرت با مخالفان

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد