خانه » همه » مذهبی » معرفی منابع برا امام حسین (ع)

معرفی منابع برا امام حسین (ع)

بهتر است منابع مناسب مطالعه کنید:درباره شخصیت و زندگی حسین بن علی(ع) آثار فراوانی در قالب دانشنامه‌، زندگی‌نامه، مقتل و تاریخ تحلیلی نگاشته شده که بیش از چهل کتاب و مقاله با موضوع «کتابشناسی امام حسین» به معرفی آنها پرداخته است[۲۶۲] از جمله در «کتاب‌شناسی اختصاصی امام حسین»، ۱۴۲۸ اثر با مشخصات نشر نام برده شده است.[۲۶۳] آقا بزرگ تهرانی نیز در کتاب الذریعة ۹۸۵ کتاب در این زمینه معرفی کرده است.[۲۶۴]برخی از مهمترین آثار در این زمینه عبارتند از:
در مقتل جامع سید الشهدا افزون بر ارائه مقتلی جامع، موضوعاتی چون تاریخ‌نگاری عاشورا، فلسفه قیام امام حسین، سیر تاریخی عزاداری و زندگی‌نامه یاران امام حسین بررسی شده است.

دانشنامه:

دانشنامه امام حسین تألیف محمد محمدی ری‌شهری در ۱۴ جلد.
دائرة المعارف الحسینیة تألیف محمد صادق کرباسی که تا سال ۱۳۸۸ش. ۹۰ جلد آن منتشر شده است.[۲۶۵] فرهنگ عاشورا تالیف جواد محدثی.

زندگی‌نامه:

حیاة الامام الحسین تألیف باقر شریف قرشی در ۳ جلد.
ترجمة الإمام الحسین(ع) نوشته ابن عدیم (درگذشت ۶۶۰ ق) در یک جلد. این کتاب گزیده‌ای است از مجموعه ده جلدی «بغیة الطلب فی تاریخ حلب» که توسط عبدالعزیز طباطبایی گلچین و منتشر شده است.
بخش مربوط به امام حسین در کتاب «الطبقات الکبری» اثر ابن سعد که در کتابی مستقل با عنوان «ترجمة الامام الحسین و مقتله» منتشر شده است.
بخش مربوط به امام حسین در کتاب «تاریخ مدینة دمشق» اثر ابن عساکر که با عنوان «ترجمة الامام الحسین من تاریخ مدینة دمشق» به صورت مستقل چاپ شده است.
زندگانی امام حسین تالیف سید هاشم رسولی محلاتی

مقتل:

به هر گزارش مکتوبی که حاوی مطالبی پیرامون قتل و یا شهادت یکی از شخصیت‌های مطرح در تاریخ باشد، مقتل می‌گویند.[۲۶۶] نخستین مقتلی که درباره سومین امام شیعیان نوشته شده، مقتل الحسین اثر ابومخنف است که در قرن دوم نوشته شده است.[۲۶۷] برخی دیگر از کتاب‌های مقتل امام حسین عبارتند از:

مقتل الحسین نوشته موفق بن احمد خوارزمی.
مقتل جامع سید الشهدا پژوهشی گروهی زیر نظر مهدی پیشوایی.
اللهوف علی قتلی الطفوف تالیف سید بن طاوس.

تاریخی-تحلیلی:

پس از پنجاه سال نوشته سید جعفر شهیدی.
شهید جاوید نوشته صالحی نجف‌آبادی.
حماسه حسینی از مرتضی مطهری.
بررسی تاریخ عاشورا، تألیف محمدابراهیم آیتی

مقالات:
مقالات متعددی درباره شخصیت و زندگی حسین بن علی(ع) نگاشته شده است. بخشی از آنها که پس از فراخوان مقاله گردآوری شده، در دو کتاب «مجموعه مقالات کنگره ملی حماسه حسینی» و «دراسات و بحوث مؤتمر الامام الحسین»‌ به چاپ رسیده است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد