خانه » همه » مذهبی » مقایسه پدیده عشق با اعتیاد

مقایسه پدیده عشق با اعتیاد

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - مقایسه پدیده عشق با اعتیاد
یافته های پژوهشگران نشان می دهد وقتی عاشق هستید، بخش هایی از مغز شما که مرتبط با دریافت و احساس پاداش است، فعال تر شده و اگرچه به نظر می رسد این مساله یک موضوع مثبت باشد اما بررسی‌های علمی نشان می‌دهد مغز در مواجه با پدیده عشق، دقیقا شرایطی مشابه با اعتیاد را تجربه می کند.

حال ممکن است این سوال مطرح شود که  آیا واقعاً عاشق بودن می تواند به عنوان یک اعتیاد محسوب شود؟ پاسخ علم به این پرسش، احتمالا نه باشد و عشق را نمی‌توان جز موارد اعتیاد تقسیم بندی کرد.

پرفسور ژوئه دونالدسون (Zoe Donaldson) یک متخصص مغز و اعصاب رفتاری در این رابطه می گوید: مسیرهای مغز ضمن ایجاد شادی ، انگیزه ما را برای انجام برخی رفتارها فراهم می کند و اعتیاد به سادگی آن را به یک سطح ناسازگاری می کشاند. این نقطه، دقیقا مرحله ای است که این حالت، شرایط طبیعی مغز را به هم زده و عملکرد آن را مختل می کند.

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که اگرچه تاثیر عشق روی مغز مشابه تاثیر اعتیاد است اما اختلال ناشی از عشق در عملکرد مغز  به طور معمول به این سطح ناسازگاری نرسیده و به اندازه داروها و مواد مخدر و اعتیاد آور،  برای سلامتی شما مضر نیست.

با این حال، دکتر ساندرا لانگسلاگ (Sandra Langeslag) متخصص مغز و اعصاب رفتاری در دانشگاه میسوری – سنت لوئیس، یک اشکال عمده عصبی در رابطه با عشق پیدا کرده است: عاشق بودن معمولا باعث حواس پرتی ما می‌شود. جالب اینکه این حواس پرتی درصد بالایی داشته و در حقیقت، یافته های وی نشان می دهد عشق شدید و پرشور با کاهش کنترل شناختی ارتباط دارد.

به عنوان مثال، در یک مطالعه او از شرکت کنندگان خواست که در حالی که تصاویر یک عزیز ، دوست یا غریبه را به او ارائه می دهند، یک کار مرتبط با حافظه کوتاه مدت انجام دهند. کسانی که با تصویری از یک فرد بسیار عزیز روبرو می شدند، عملکرد ضعیف‌تر و کندتری داشتند. دونالدسون همچنین می گوید مقایسه عشق با اعتیاد هنگام توضیح شکستگی قلب انسان نیز قابل ارائه است؛ زیرا وی آن را شبیه به ترک مواد مخدر توصیف می کند.

به طور کلی زمانی که شما از فردی که به وی عشق می ورزید دور شده یا رابطه ای را از دست می دهید، احتمالاً اشتیاق شما برای بودن با وی از بین نرفته و از سوی دیگر و شما نمی توانید این خواسته را برآورده کنید در نتیجه نوعی تا ناامیدی شدید در شما ظاهر می شود. من فکر می کنم این اشتیاق از برخی جهات شبیه میل به داروهای مخدر در مغز است.

مترجم: ندا جوادهراتی



سیناپرس

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد