خانه » همه » مذهبی » منتظر واقعی متوقف بر علائم ظهور نیست/بی تفاوتی آسیب جدی انتظار

منتظر واقعی متوقف بر علائم ظهور نیست/بی تفاوتی آسیب جدی انتظار


منتظر واقعی متوقف بر علائم ظهور نیست/بی تفاوتی آسیب جدی انتظار

۱۳۹۲/۰۶/۲۷


۹۸ بازدید

منتظر واقعی متوقف بر علائم ظهور نیست/بی تفاوتی آسیب جدی انتظار

حجت الاسلام کفیل بااشاره به تفاوت علائم و شرایط ظهور گفت: ظهور متوقف بر علائم نیست، علائم به دست ما نیست و وظیفه ای در ایجاد علائم نداریم. یکی از آسیب های جدی، انتظار منفی به معنای ایست، توقف و بی تفاوتی است.

منتظر واقعی متوقف بر علائم ظهور نیست/بی تفاوتی آسیب جدی انتظار

حجت الاسلام کفیل بااشاره به تفاوت علائم و شرایط ظهور گفت: ظهور متوقف بر علائم نیست، علائم به دست ما نیست و وظیفه ای در ایجاد علائم نداریم. یکی از آسیب های جدی، انتظار منفی به معنای ایست، توقف و بی تفاوتی است.

حجت الاسلام محمدصادق کفیل در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با بیان اینکه یکی از آسیب های جدی در عرصه مهدویت، انتظار منفی به معنای ایست، توقف، رکود و بی تفاوتی است، گفت: منتظران منفی به سه گروه تقسیم می شوند؛ گروه نخست خوشحال به گناه می شوند، بی تفاوت هستند و کاری به جامعه ندارند، آنها آرام و بی حرکت بوده و فقط احساس انتظار فرج دارند.

وی با بیان اینکه گروه دوم نسبت به گناه خوشحال هم می شوند، خاطرنشان کرد: این گروه از بحران در سوریه خوشحال هستند. چراکه آن را مقدمه ای برای خروج سفیانی می دانند. درحالی که ما وقایع سوریه را هیچ دلیلی برای قیام سفیانی نمی دانیم.

حجت الاسلام کفیل ادامه داد: باید گفت که وقوع وقایعی در عالم، قطعیتی برای نشانه مقدمه ظهور ندارد و تنها وقایعی هستند که اتفاق می افتند.

این پژوهشگر مهدوی اضافه کرد: گروه سوم مشوق به گناه هستند. این افراد گاهی تنها نسبت به گناه شاد و بی تفاوت هستند ولی گاهی برای گناه بسترسازی نیز می کنند، به امید اینکه مقدمه ظهور فراهم شود. دلیل این افراد بعضی از روایات است مبنی بر اینکه پیامبر فرمودند زمین به وسیله مهدی پر از عدل و داد می شود. همانگونه که از ظلم و جور پر شده بود، درحالی که پر شدن زمین از ظلم نشانه ظهور است نه شرطی برای ظهور.

وی بااشاره به تفاوت علائم و شرایط ظهور، ادامه داد: ظهور متوقف بر علائم نیست، علائم به دست ما نیست و وظیفه ای در ایجاد علائم نداریم.

حجت الاسلام کفیل مهمترین دلیل ایجاد انتظار منفی را فهم غلط از مفهوم انتظار، علائم ظهور و سرگرم شدن به علائم دانست و بیان داشت: درحالی که در روایات از ما خواسته شده که به دنبال معارف مهدوی برویم و در این راستا حرکت و تلاش داشته باشیم. همچنین انتظار ظهور حضرت حجت را داشته باشیم که با توجه به روایات افضل اعمال است و با فضیلت ترین و محبوب ترین کارها انتظار است.

این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه در روایات آمده که منتظر عین مجاهد است، تصریح کرد: انتظار مثبت یعنی پویایی، حرکت و تلاش در این خصوص، ولی افرادی که انتظار منفی دارند، بی تفاوت بوده و دست روی دست می گذارند و به گونه ای سرگرم اشتباهات خود می باشند.

وی افزود: دلیل این افراد استناد به روایاتی است مبنی بر اینکه هر پرچمی که قبل از قیام حضرت برافراشته شود طاغوت است، امام خمینی(ره) معتقد است که هر پرچمی که در مقابل دعوت به خدا باشد، طاغوت است. همچنین باید گفت در روایات بسیاری امر به معروف و نهی از منکر در مقابله با ظلم و فساد یک اصل است، تمام قیام ها در طول تاریخ و مسیر اهل بیت(ع) نیز در این راستاست.

حجت الاسلام کفیل افزود: این افراد مقصود روایات را نمی فهمند و با اعمال خود حرکت اصلاحی ظهور را به عقب می اندازند.

این پژوهشگر مهدوی بااشاره به تاثیر انقلاب اسلامی در تعجیل ظهور، گفت: موثرترین حرکت در طول غیبت کبری، پیروزی انقلاب اسلامی با ایجاد روحیه ظلم ستیزی بود، امام خمینی(ره) باعث شد تا کشورهای اسلامی بیدار شوند و حق خود را از حاکمان بگیرند تا از این طریق زمینه ظهور حضرت فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) در آن زمان بیداری اسلامی را پیش بینی می کردند، چراکه بیداری منطقه از شرایط ظهور است. به این معنی که اتفاقات منطقه که از باب ظلم ستیزی و عدالت خواهی باشد، شرط ظهور است.

حجت الاسلام کفیل بااشاره به نتیجه انتظار منفی، اظهارداشت: عدم پویایی از نتایج انتظار منفی است و در مقابل تلاش و کوشش می تواند راهکار مناسبی باشد.

این پژوهشگر مهدوی افزود: هر انسان منفعلی که احساس کند منتظر است، در حقیقت منتظر نیست چون منتظر اثرگذار است و حرکت می کند و روح تغییر و تبدیل در مقابل ظلم را دارد.

وی بااشاره به “اَین” های دعای ندبه گفت: این عبارت های دعای ندبه روح انتظار را در وجود انسان زنده می کند، چرا که دارای روح حماسی است.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد