«آرمین پاپرگر» مدیرعامل غول اسلحهسازی راینمتال در مصاحبهای با روزنامه «راینیشه پست» که روز شنبه منتشر شد، برنامههای ساخت یک کارخانه تسلیحاتی در اوکراین را اعلام کرد. به گفته رئیس راینمتال، این شرکت در حال مذاکره با کییف بر سر تأسیس کارخانه تانکسازی ۲۰۰ میلیون یورویی (حدود ۲۱۲ میلیون دلار) است.
پاپرگر با اشاره به جدیدترین تانک «پانتر کیاف۵۱» (Panther KF۵۱) این شرکت که در ژوئن گذشته رونمایی شد، اظهار داشت: میتوان یک کارخانه راینمتال با قیمت حدود ۲۰۰ میلیون یورو در اوکراین راهاندازی کرد و در آن صورت این کارخانه میتواند تا ۴۰۰ تانک مدل پانتر در سال تولید کند.
این نوع تانک براساس تانکهای جنگی اصلی لئوپارد ۲ آلمان ساخته شده است، اما دارای یک تفنگ ۱۳۰ میلیمتری بزرگتر است که به سیستم بارگیری کاملا خودکار مجهز است. پاپرگر گفت: «مذاکرات با دولت اوکراین امیدوارکننده است و امیدوارم در دو ماه آینده راهحل نهایی به دست آید.»
این اطلاعیه با واکنش رهبر سابق روسیه روبرو شد. «دیمیتری مدودف» نخستوزیر و رئیسجمهوری پیشین روسیه که در حال حاضر معاون شورای امنیت ملی این کشور است، در یک پست تلگرامی گفت که به نظر میرسد این نمونهای از «ترولینگ بدوی» باشد.
مدودف هشدار داد که اگر آلمانیهای «به ظاهر عملگرا» واقعا تصمیم به ساخت این تاسیسات بگیرند، ناگزیر به هدفی برای روسیه تبدیل میشود و در معرض حملات موشکی روسها قرار میگیرد. دیمیتری مدودف نوشت: «این رویداد دقیقا آتش بازی با موشک “کالیبر” و دیگر وسایل آتشبازی خواهد شد.»
آلمان، یکی از حامیان اصلی کییف در جنگ با روسیه، در اواخر ژانویه تسلیم درخواستهای مکرر اوکراین برای دریافت تانکهای جنگی مدرن شد. دولت برلین متعهد شد که حداقل ۱۴ تانک لئوپارد ۲ را از موجودی ارتش آلمان تحویل دهد و همچنین موافقت کرد که به سایر سازندگان خودروهای زرهی ساخت آلمان هم اجازه دهد تا همین کار را انجام دهند.
شرکت راینمتال، یکی از بزرگترین پیمانکاران تسلیحاتی آلمان، به طور جداگانه متعهد شده تا تعدادی از تانکهای قدیمی لئوپارد ۱ را هم به کییف تحویل دهد و ۸۸ خودروی زرهی خارج از رده را از ایتالیا تهیه کند. در ماه فوریه، پاپرگر گفته بود که این تانکها باید قبل از ارسال به کییف بازسازی کامل شوند و انتظار میرود امسال تنها ۲۵ تانک لئوپارد به اوکراین فرستاده شوند.
311311