هلال شیعه به امپراتوری ایران باعث جنگ یمن شد
۱۳۹۵/۰۱/۲۶
–
۶۵۱ بازدید
گزارش تکاندهنده مجله آمریکایی
هلال شیعه به امپراتوری ایران باعث جنگ یمن شد
مجله «نشنال اینترست» آمریکا هراس از ایران را عامل اصلی تمام اقدامات نسنجیده عربستان دانست.
به گزارش«شیعه نیوز»، مجله “نشنال اینترست” آمریکا در گزارشی با عنوان” چگونه می توانیم ماهیت حمله عربستان به یمن را درک کنیم؟” درباره دلایل این تجاوز نوشت: “رژیم آل سعود با حمله به یمن پیامی به کشور همسایه اش فرستاد.”
هلال شیعه به امپراتوری ایران باعث جنگ یمن شد
مجله «نشنال اینترست» آمریکا هراس از ایران را عامل اصلی تمام اقدامات نسنجیده عربستان دانست.
به گزارش«شیعه نیوز»، مجله “نشنال اینترست” آمریکا در گزارشی با عنوان” چگونه می توانیم ماهیت حمله عربستان به یمن را درک کنیم؟” درباره دلایل این تجاوز نوشت: “رژیم آل سعود با حمله به یمن پیامی به کشور همسایه اش فرستاد.”
در این گزارش آمده است: “تجاوز عربستان به یمن، مردم این کشور را در بدترین وضع معیشتی قرار داد. مردم یمن از گرسنگی شدید رنج می برند. در مقابل، گروه های یمنی برای انتقام گرفتن از آل سعود روستاهای عربستان را بمباران می کنند.”
“محمد بن سلمان” — جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور — طراح این حمله بود. یمن در جنوب عربستان قرار دارد. رژیم آل سعود با این تجاوز به دنبال حفظ بخش های جنوبی کشورش در برابر مخالفان یمنی است. اما برای درک واقعیت اصلی تجاوز عربستان به یمن باید پا را کمی فراتر نهیم.
این مجله در ادامه با توضیح درباره ریشه این جنایت نوشت: “تا مدت ها، حاکمیت خاورمیانه به دست مسلمانان سنی بود. این رویه قرن ها ادامه داشت. تا اینکه بیش از 35 سال پیش با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، معادله به طور اساسی تغییر کرد. روی کار آمدن دولت شیعه در ایران از سویی و قدرت گرفتن شیعیان در عراق پس از حمله آمریکا به این کشور از سوی دیگر، کفه شیعیان را در خاورمیانه سنگین کرد. هنگامی که عراقی های شیعه به پای صندوق های رأی آمدند، شیعیان ایران نیز روانه نجف شدند. این زمانی بود که نفوذ حقیقی اقلیت 15 درصدی شیعیان در خاورمیانه شکل گرفت.”
نشنال اینترست همچنین نوشت: “کشورهای سنی مذهب خاورمیانه اگر چه به ظاهر اهمیتی به این وقایع نمی دادند، در واقع به شدت نگران اوضاع بودند. در سال 2004 پادشاه اردن اعلام کرد هلال شیعیان در خاورمیانه از بحرین آغاز و پس از ایران و عراق به سوریه و حزب الله لبنان منتهی می شود. اگر چه ایران در قسمت های کناری این هلال بود، در مرکز نگرانی ها و ترس های پادشاه عربستان قرار داشت. عربستان از تبدیل شدن این هلال شیعه به امپراتوری ایران واهمه داشت.”
بر اساس آنچه گفته شد اقدامات آل سعود در سرکوب کردن حرکت شیعیان در بحرین و تلاش برای سرنگونی دولت بشار اسد طبیعی به نظر می رسد. هدف اصلی تمام این اقدامات جلوگیری از گسترش نفوذ ایران بود.
تنفر از ایران در میان حاکمان سنی مذهب و به خصوص عربستان سعودی شدت گرفت. وب سایت “ویکی لیکس” نیز اسنادی را منتشر کرد که نشان می داد عربستان فعالیت های ایران را در آسیا، اروپا و آفریقا به شدت تحت نظر دارد. این در حالی بود که بزرگترین آژانس های دولتی عرب، تلاش گسترده ای را برای جلوگیری از رواج مذهب شیعه آغاز کردند.
تردید عربستان در مبارزه با گروه های تروریستی سنی مانند القاعده نیز به همین دلیل بود. القاعده برای عربستان یک تهدید داخلی بود که در برابر تهدید خارجی ایران از اهمیت کمتری برخوردار بود.
در ادامه این گزارش آمده است: “در همین حین و زمانی که جنبش شیعه “انصار الله ” یمن کنترل شهر صنعا را به دست گرفت، شوکی اساسی به تشکلهای سنی در خاورمیانه وارد آمد. برای آنها مهم نبود که انصارالله شیعه زیدیه است و از این نظر با شیعیان اثنی عشری ایران تفاوت دارد. رژیم آل سعود به سرعت به این قضیه واکنش نشان داد وضمن سرزنش ایران و مشارکت با سایر کشورهای سنی مذهب ، سربازانش را از صحنه های جنگ با تروریست ها بیرون کشاند و روانه یمن کرد.”
در این گزارش همچنین آمده است: ” تلاش عربستان برای سرکوب کردن بیداری اسلامی نتیجه معکوس داشت. اکنون یک سال از تجاوز عربستان به یمن می گذرد و انصار الله همچنان کنترل صنعا را به دست دارد . اقتصاد عربستان به دلیل کاهش بهای نفت به شدت آسیب پذیر شده است. در مقابل ضعف رژیم آل سعود، توان ایران به دلیل توافق هسته ای افزایش یافت. عربستان نیز در واکنشی نسنجیده ، “شیخ نمر” — روحانی شیعه– را اعدام کرد تا به این ترتیب پیام مبارزه طلبانه خود را به ایران اعلام کند. این اقدام عربستان موج انتقادات بین المللی را در بر داشت.”
در ادامه این گزارش آمدهاست: رژیم آل سعود از سویی دیگر با چالشی به نام “باراک اوباما” مواجه است. رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته عربستان را «سوار مجانی» نامیده بود که به طور رایگان از ضمانت های امنیتی آمریکا بهره برداری می کند.
نشنال اینترست در انتهای این گزارش نوشت: “در پایان این سؤال مطرح می شود: عربستان چگونه می خواهد این بحران را حل و فصل کند؟ در حالی که مُسَلم است شیعیان بیدار شده اند و خاورمیانه تغییر کرده است.”