خانه » همه » مذهبی » همسر مذهبی و نگاه به تصاویر مستهجن-علت شناسی هرزه بینی – درمان هرزه بین، توسط واسطه

همسر مذهبی و نگاه به تصاویر مستهجن-علت شناسی هرزه بینی – درمان هرزه بین، توسط واسطه


همسر مذهبی و نگاه به تصاویر مستهجن-علت شناسی هرزه بینی – درمان هرزه بین، توسط واسطه

۱۳۹۳/۰۷/۲۵


۹۹۳ بازدید

سلام ببخشید روم نشد از کسی بپرسم ما خانواده مذهبی هستیم همسرم هم خیلی مذهبی ولی بعضی وقتا دور از چشم من عکسای بدی نگاه میکنه نخواستم به روش بیارم بخاطر همین براش نامه نوشتم یه مدت دیگه نگاه نمیکرد ولی چند روزه متوجه شدم بازم نگاه میکنه من چیکار کنم؟نمیخوام توروش بگم جسور بشه تازه بگم دعوامون میشه من چیکار کنم؟چطوری به شوهرم کمک کنم؟

پرسشگر گرامی ، حساسیت شما نسبت به سلامت معنوی همسرتان، ستودنی است. قدر اعتمادی را که به پاسخ ما دارید، می دانیم.
اختلالی که همسر شما دچارش شده است«هرزه بینی» است.بنابراین در پاسخ به سوال شما موضوع هرزه بینی را به صوت مفصل و کامل خدمت شما تقدیم می نماییم.
«مقدمه»
داشتن شهوت از ویژگی های انسان است، ولی در صورتی وجود این غریزه مفید است که به صورت درست هدایت و ارضاء شود. افراط در شهوت عقل را ضعیف می کند و انسان را به وادی هوای نفس و گناه وارد می نماید. دستورات اسلام به گونه ای است که هم باعث حفظ این نیرو می شود و هم آن را کنترل می نماید و به حفظ تعادل آن توصیه می کند. انسان در مسیر سعادت و بهروزی و رسیدن به قرب الهی نیازمند ابزارها و زمینه هایی است که او را پاداش داده و آماده سازد. چشم و گوش و سایر ابزار معرفتی خود را کنترل نماید تا عقل و فکر او را به تسخیر نگیرد، چون دیدن و شنیدن آهنگ و فیلم های مبتذل بر قلب و باطن افراد تاثیر عمیق می گذارد و در جان آنها می نشیند و در قلب شور و هیجان بر پا می کند، تا آن جا که این ارتعاشات سوار بر احساس آدمی او را به وادی خیال، شهوت، فساد و بی بند و باری سوق می دهد.
این پیشامد موجب می شود که عقل از محاسبات جدی، دقیق و واقع بینانه به دور بیفتد، و در نهایت به پژمردگی، ستم یا افسردگی در انجام وظایف دینی و الهی (فردی و اجتماعی) منتهی شود. به اتفاق همه دانشمندان علم اخلاق رمز خوشبختی و سعادت حقیقی بشر در کنترل اعضاء و جوارح و تعدیل احساساتش نهفته است که از آن به عدالت تعبیر می شود و آن به معنای واقعی کلمه در منطبق کردن مسیر زندگی با راه خدا که صراط مستقیم است خلاصه می شود، زیرا روح آرامش و اطمینان آن جاست.
طریقی که گناه نکردن را در طول زندگى تضمین کند، براى افراد عادى بشر سهل نیست؛ زیرا انسان موجودى مختار و داراى تمایلات گوناگون است. رفتار هر انسانى متأثر از ویژگى هاى شخصیتى او است، اگر روح تقوا بر شخصیت فردى حاکم باشد، رفتار او نیز رنگ معنوى اخلاقى دارد که با عزمى آهنین و مبارزه اى دائمى و تدریجى با نفس، مى توان به چنین جایگاه رفیعى دست یافت. نگاه کردن از این قاعده مستثنا نیست بنابراین کنترل چشم تابعى از روح تقوا است که اگر در آدمى پدیدار شد، به تبع آن کنترل چشم نیز به دنبال آن خواهد آمد.
«هرزه‌بینی»
اختلال «هرزه بینی» که از جمله ارمغان‌های تکنولو‍ژی رسانه‌ای دوران جدید است، متعلق به قشر جوان و یا یک گروه سنی خاص نیست، بلکه موضوعی است که براحتی می تواند بر هر گروه سنی، جنسی، ملیتی، گروه های فرهنگی و حتی مذهبی تاثیر گذار باشد. با چنین رفتارهایی باید قبل از اینکه غیرقابل کنترل شوند، مقابله کنید. هرزه‌بینی هم مثل چیزهای دیگر عادتی اعتیادزا است که خیلی زود از کنترل خارج می شود. باور این نکته ضروری است که هرزه‌بینی و هرزه نگاری (پورنوگرافی – pornography) تنها تولید و مشاهده جنسی نیست، بلکه اعتیادی است که هم چون مواد مخدر، ویرانگر و دارای درجات مختلف می باشد.
«هرزه‌بینی» به معنای استفاده (غالبا مشاهده) مطالبی است مستهجن که از لحاظ جنسی آشکار هستند و عمدتاً به قصد تحریک جنسی ارائه می‌شوند که اغلب دارای چند خصیصه هستند:
1- به طور کلی، خواهان یک علاقه شدید (وقیح، هولناک، بی‌شرمانه یا شهوانی) جنسی هستند.
2- ارتباط جنسی را به شیوه‌ای آشکار و آزار‌دهنده توصیف می‌کنند. (به عبارت دیگر، از معیارهای جامعه کنونی فراتر می‌روند و توصیفاتی از ارضا یا فعالیت جنسی را بیان می‌کنند)
3- به طور کلی فاقد ارزش ادبی، هنری، سیاسی و علمی‌هستند.
4- حس شهوت و حیوانیت انسان را به شدت تحریک می کنند و انسانیت انسان را در معرض استحاله قرار می دهند, به گونه ای که انسان به عنوان خلیفه خدا در روی زمین, به صورت یک حیوان شهوتران تغییر هویت می دهد.
«علت شناسی هرزه بینی»
این اختلال می‌تواند دارای علل مختلفی باشد؛ از جمله:
1. وجود محدودیت‌های انعطاف ناپذیر و افراطی و بدرفتاری در سنین کودکی.
2. وجود صفات یا رفتارهای هرزه‌بینانه در والدین، آشنایان یا همسالان.
3. داشتن روحیه‌ای منزوی، تنها و کسل.
4. وجود استرس به عنوان یـک عامل برانگیزنده و تشدید کننده: در واقــع فـــرد از طریق مشاهده سکس و بازسازی ذهنی و رفتاری آن، آلام عاطفی و عـقـده هـای روانــی خود را تسکین می دهد. باید توجه داشت که نباید ابتلا به این اختلال را بـــا شــهــوت جنسی قوی اشتباه گرفت. فرد هرزه‌بین ممکن است دارای شـهـوت جـنـسـی اندکی باشد.
5. نارضایتی از روابط جنسی با همسر. این نارضایتی بعد از دیدن اعمال غلوآمیز جنسی در فیلم‌های مستهجن، افزایش یافته، از زنان خود ارضا نمی‌شوند و آنها را ناکافی می‌دانند (و برعکس).
6. رؤیاپردازی جنسی: انگیزه ابتدایی یا در ادامه مشاهده‌گری این تصاویر، دیدن جنبه تفریحی سکسی است که خودشان در رویاها و خیالات تصور می‌کردند. از آنجا که نمی توانند این نوع از سکس ها را با همسر خود مطرح کنند، این روشهای مقاربت جنسی را در کتب، مجلات، فیلم‌ها و سایتها جستجو می کنند.
7. دریافت تحریک برای خود ارضائی.
8. وسوسه شیطان و گرایش های نفسانی.
آسیب شناسی
برخی آثار فاجعه آمیز این انحراف را می توان اینگونه برشمرد:
1. مشاهده مکرر و زیاد آن و در دسترس همه بودن این نوع عکسها و یا فیلم ها (حتی به عنوان آموزش) باعث شکستن قبح و زشتی اموری است که اسلام، عقلاء و عرف جامعه آنها را زشت و قبیح می شمارند. حتی انسان های مؤدب و با نزاکت از بیان و ذکر برخی الفاظ که مستقیما اشاره به یکی از اعضاء بدن انسان می کند، اکراه دارند و آن را زشت و ناپسند و قبیح می دانند چه رسد به این که به مشاهده و تجزیه و تحلیل آن بپردازند. کما این که اسلام نیز به فتوای برخی فقها گفتن و ذکر و به زبان آوردن اعضاء تناسلی انسان به طور صریح حرام می داند.
2. مشاهده، بیان و نقل این گونه مطالب به طور زیاد و صریح و بدون پرده و به طور فراوان در اختیار همگان قرار دادن چنین فیلم ها و… باعث از بین رفتن عفت عمومی و اجتماعی می شود.
3. به دنبال مشاهده این گونه فیلم ها، افراد به مقایسه آنچه در فیلم دیده اند و آنچه از همسر خود سراغ دارند می پردازند و در نتیجه نقایص و کمبودها و ضعف های احتمالی خود و همسر خویش در ذهن فرد برجسته شده و چه بسا باعث کاهش تمایل و علاقه به همسر انتخاب شده خود می شود و به تدریج کانون خانواده را دچار اختلال و فروپاشی می کند.
4. کاهش شدید ظرفیت عشق: به عبارت دیگر، هرزه بینی منجر به گسست آشکار عمل جنسی از دوست داشتن، عاطفه، توجه و دیگر احساسات طبیعی سالم و ویژگی هایی که به روابط زناشویی کمک می کنند، می شود.
5. کاهش روابط سالم جنسی با همسر: در تحقیقی، اغلب همسران افراد مبتلا اعلام کردند که شوهرانشان جهت انجام سکس با ایشان بی علاقه شده اند و علت جدا شدن از همسرانشان را هرزه نگاری اعلام کردند.
6. جنبه جنسی بسیاری از این افراد، عاری از ویژگی های انسانی می شود. از آنها یک حالت «من غریبه» (جنبه تاریک) را توسعه می دهند که محور آن، شهوت جامعه ستیز و عاری از اکثر ارزش ها است.
7. نقش بستن تصاویر جنسی در مغز: در این جا بهتر است که به تجربه دکتر روان شناس، «مک گاف» در دانشگاه کالیفرنیا بپردازیم. یافته های او (که بسیار ساده شده اند) نشان می دهند که خاطرات تجربه هایی که به هنگام تحریکات احساسی (مثل تحریک جنسی) رخ می دهند، توسط هورمون غده آدرنال در مغز می نشینند و پاک کردن آنها دشوار است. این فرض می تواند تا حدودی اثر اعتیاد به هرزه نگاری و هرزه بینی را توصیف کند. خاطرات نیرومند تحریکات جنسی از تجربه های گذشته، خودشان را در صحنه مغز حفظ می کنند و مرتباً به ذهن خطور می کنند و فرد را از لحاظ شهوانی تحریک می کنند. اگر او به هنگام این تخیلات، استمنا کند، باعث تقویت پیوند بین تحریک جنسی و اوج لذت جنسی می شود که همراه با منظره ویژه یا تکرار پی درپی آن صحنه در ذهن خواهد بود.
8. تأثیر بر رفتار جنسی: برخی از جامعه شناسان آلمانی ادعا می کنند که «عادت بیمارگونه دیدن عکس یا فیلم های پورنو» بر رفتارها و برخوردهای جنسی «معتادان پورنو» تأثیر منفی دارد. تا جایی که این بیماران، از انجام سکس عادی و عشق ورزی لذتی نمی برند. کاربرانی که داوطلبانه برای ترک اعتیاد خود به روانکاو مراجعه کرده اند، اعتراف می کنند که «دیدن پورنو، به بخش جدایی ناپذیر ارضای جنسی آنان تبدیل شده است» و آنان نمی توانند بر «وسوسه و نیاز» دیدن این تصاویر غلبه کنند.
9. انزوا و کاهش روابط اجتماعی: پژوهشگران آلمانی معتقدند که اعتیاد به دیدن پورنو ، هم چنین سبب انزوا و دوری فرد از اجتماع و کاهش روابط اجتماعی او می شود.
10. هرزه بینی نه تنها بر ذهن فرد تاثیر مخرب می گذارد بلکه افراد را تشویق می کند تا از نظر جنسی بیشتر حالت سلطه جو و پرخاشگر داشته باشند.[1]11. دیدن عکس ها و فیلم های مبتذل، به ویژه جوانان را، در یک حال تحریک دائم قرار می دهد تحریکی که سبب کوبیدن اعصاب آنان و ایجاد هیجان های بیمارگونه عصبی و گاه سرچشمه امراض روانی می گردد.
12. این گناه، پیوند انسان با خدا را سست و در صورت استمرار، این پیوند را قطع و ایمان او را زایل می گرداند؛ غریزه جنسی انسان را به طور افراطی تحریک کرده؛ او را از فعالیت های مثبت انسانی بازداشته؛ به سمت ارتکاب فحشا و منکرات سوق می دهد. بدین وسیله انسانیت انسان که سرمایه وجودی انسان است را از او سلب می کنند.
13. محروم شدن از شیرینی و لذت انس با خدا: هشیار بودن این تصاویر در ذهن و مرور دائمی و ناخودآگاه آن، حضور قلب را در عبادات به خطر می اندازد و تکرار نافرمانی خدا، بهره رابطه با او را از لذت می اندازد.
14. مردن دل ها و افسردگی: همانگونه که روایات نیز بر این امر تصریح دارند، ولنگاری جنسی و ارتباطی، باعث بروز قصاوت قلب می شود و مرگ معنوی قلب را درپی دارد.
15. تحلیل توان عقل: هرقدر که اطلاعات موجود در ذهن، منظم تر و دارای عناوین کمتری باشد، دسترسی عقل به آنها برای پردازش های جدید، مهیاتر خواهد بود. اما وجود داده های فراوان و متعدد که فضای ذهن را به جهت پر کرده باشند و با تکرار درگیری ذهنی و رفتار بیرونی، تقویت شده باشند، باعث می شود توان عقل را به مقدار چشمگیری کاهش دهند، چه رسد جایی که این داده ها، دارای تاثیر بر هورمونهای مختلف نیز باشد که تأثیرات ارگانیک را نیز درپی داشته باشد.
16. سقوط شخصیت زن و مرد و تبدیل شدن به وسیله ای برای اشباع هوس های سرکش: با پرداختن افراطی فرد به مسائل جنسی، شخصیت او به شخصیتی شهوانی تبدیل خواهد شد که تداعی ها و برداشت های وی با کوچکترین ارتباطی (حتی توهمی) رنگ جنسی به خود می گیرد. کارکرد افراد برای چنین فردی تنها ارضاء غریزه جنسی است و اهتمام خود او نیز صرفا بر ارضاء همین بعد وجودی خویش است.
17. عذاب های فوق تصوری که به وسعت بینهایت قیامت خواهد بود: هرچند عرصه قیامت، صحنه بروز تمامیت فرد است که عمل و رفتار نیز در ن دارای نقش است اما همانگونه که عرفا و فلاسفه اسلامی بیان داشته اند، تمامیت انسان به روح و نفس اوست. حال روحی که تمام توانمندی های خود را فراموش نموده و تنها به بعدی حیوانی، آن هم به شکلی نامعقول و نامشروع، پرداخته است، چگونه خواهد بود؟ کاشته های مزرعه کوچک دنیا، وقتی به وسعت بینهایت آخرت، گسترده می شود، این همه تأثیرات روحی و جسمی، چه نمایی خواهد داشت؟
18. آسیب جسمی : علم پزشکی هنوز تا مرز شناخت بسیاری از بیماری ها فاصله ای طولانی دارد و چه بسا اموری که در زندگی روزمره ما وجود داشته باشد و ما به عنوان امور مفید از آنها استفاده کنیم و در آینده ای نزدیک ضرر آنها از نظر پزشکی ثابت شود. بنابراین اگرچه تاکنون برای هرزه بینی، اثر جسمانی مستقیم تشخیص نشده است (و احتمال این وجود دارد که با پیشرفت علم مشخص گردد) ولی قطعا اثر غیرمستقیم دارد. یعنی نگاه به عکس و فیلم های مبتذل غالبا موجب تحریک سیستم عصبی خودکار (سمپاتیک و پاراسمپاتیک) و تحریک شهوت می گردد؛ هم زمان ضربان قلب و تعداد تنفس افزایش پیدا می کند؛ ترشح برخی از هورمون ها در خون بالا رفته و تعادل هورمونی و روانی شخص برای دقایق و گاه ساعات و گاه روزها به مخاطره می افتد. اگر این رفتار به مدت طولانی ادامه یابد آثار آن همه عمر فرد را دربر خواهد گرفت.
19. سلامت جنسی انسان که تأثیر عمیقی در سلامت جسمی و روانی او دارد، حاصل ارضاء معقولی است که درپی تحریک واقعی و نیاز حقیقی فیزیولوژی بدن اتفاق افتاده باشد. عدم حفظ این عدم تعادل، از عقلانیت انسان می کاهد و او را وادار به گناه می کند.
درمان
از آنجا که امکان دسترسی ما به همسرتان وجود ندارد و شیوه خانواده درمانی در این نوع مشکل مؤثر خواهد بود، راهکارهای درمانی را در دو بخش تقدیم نگاه دقیق و توجه وافرتان می کنیم.
الف. آنچه باید در مورد همسرتان مورد اهتمام قرار دهید:
1. در موقعیت های مناسب عاطفی، با لحنی آرام به او تذکر دهید و هرگز در این مورد با او مشاجره نکنید. از حرکت حادّ و تند بپرهیزید؛ زیرا ممکن است آرامش و نظم زندگی شما را مختل نماید.
2. در فضایی عاطفی، ناراحتی های خود را که باعث نگرانی ها و اضطراب های شما شده است به او اطلاع دهید تا به خاطر علاقه ای که به شما دارد این کار را به حداقل برساند.
3. موقعیت هایی که او را بیشتر تحریک می کنند تا چنین فیلم هایی ببیند را شناسایی کنید و آن زمینه ها را از بین ببرید. آیا وقتی بی حوصله است به هرزه بینی روی می آورد یا وقتی عصبانیست؟ یا وقتی دلش شکسته؟ خسته است یا احساس تنهایی می کند؟
4. هرزه بینی، می تواند پوششی برای مشکلات مختلفی باشد که همسرتان با آن روبه روست و در این حالت نیاز به درمان هایی خارج از منزل به کمک متخصص احساس می شود در این حالت می توانید از مشاوران حضوری یا مراکز درمانی کمک بگیرید یا سعی کنید بیشتر با او ارتباط کلامی داشته باشید تا به مرکز مشکل دست یابید.
5. او را تشویق کنید اوقات خالی خود را با برنامه های مفید پر کند؛ به گونه ای که اصولاً مجال دیدن آن فیلم ها را نداشته باشد.
6. تلاش کنید تنها و بیکار نماند، بویژه شب ها: بیکاری عامل بسیاری از رفتارهای ناهنجار است. مولای ما امام علی (علیه السلام) به زیبایی فرموده اند که: «نفس را مشغول نگاه دار، که اگر چنین نکنی، او تو را مشغول [خود] خواهد کرد». از آنجا که شب فرصت استراحت و فراغت از مشغله کاریست، اقتضای روانی و گستره زمانی مناسبی برای اینگونه رفتارها فراهم می آید. کم شدن احتمال حضور دیگران نیز توان مضاعفی به فرد در پرداختن به این مسائل خواهد داد.
7. تهیه فهرستی از فعالیت های جایگزین برای همسرتان مفید است. به تناوب دیدن اینگونه فیلم ها را با دیگر سرگرمی ها و مشغولیت های جذاب که قبلا انجام می شدند جایگزین کنید.
8. فیلم های سالم و جذاب دیگری در صورت امکان تهیه و آنها را در معرض قرار دهید. فیلم های سینمایی، فیلم های علمی بسیار شیرین، راز بقا، مناظر تاریخی و طبیعی دلکش و جذابی که بتدریج ایشان را از فیلم های مبتذل منصرف سازد.
9. گاهی انتقال به بازی های سالم رایانه ای هم می تواند مفید باشد البته اگر دچار افراط نشود.
10. او را تشویق کنید یک عادت تازه و مورد علاقه ای را شروع کرده تا جایگزین عادت به هرزه بینی شود. مثلا رمان زیبایی بخواند یا به ورزش با دوستان برود.
11. اگر کودکی در خانه دارید به همسرتان تذکر دهید که مشاهده رفتار منحط جنسی، برای همیشه از دید او مخفی نخواهد ماند و می تواند منجر به انحراف جنسی کودک شود که به نوبه خود، سلیقه های جنسی وی را شکل می دهد و در سنین بزرگسالی وی نیز نمود خواهد داشت.
12. منابعی که از آن پورنوگرافی دریافت می کند را شناسایی کنید. اگر از فرد خاصی است، ارتباط با او را کاهش داده یا قطع کنید.
13. موارد تحریک کننده اعم از شنیدنی ها و دیدنی ها و … همانند جرقه ای است که کنار مواد محترقه قرار گرفته. در این صورت نتیجه ای جز اشتعال و آتش سوزی مورد انتظار نخواهد بود. پس مراقب آهنگ ها، فیلم ها، کتاب ها و مجلاتی که به خانه وارد می شود باشید و او را نیز تشویق کنید همین توجه را داشته باشد.
14. اگر رایانه یا تلوزیون در اتاق شخصی یا در محل مجزا قرار دارد، انتقال آن به مکانی مثل آشپزخانه، اتاق ناهارخوری، هال یا هر مکانی در منزل که براحتی بتوان آن را مشاهده کرد می تواند به شما کمک کند.
15. مطالبی در زمینه خطر و آسیب های دنیوی و اخروی هرزه بینی و جدّی بودن این خطر را به ایشان گوشزد کنید. مثلا بیان عواقبی که امامان ما برای این رفتار شمرده اند؛ مانند غفلت از یاد خدا و خود، زمینه سازی انحراف عملی، حسرت و اندوه طولانی، به خطر افتادن امنیت و سلامت عاطفی خانواده و جامعه، ایجاد نگرانی و اضطراب و عذاب اخروی و …
16. بدون اینکه احساس اجبار از سوی شما نماید، حس دینی را در ایشان تقویت کنید. ایشان را نسبت به مسائل دینی و حرمت نگاه به تصاویر مستهجن و سکسی حتی برای افراد متأهل از نظر تمامی مراجع تقلید و نیز حرام بودن اسراف در وقت و اسراف در هزینه های غیر ضروری آگاه نمائید.
17. سعی کنید او را ترغیب به مطالعه (در عوالم پس از مرگ و احوال برزح و قیامت)، مجالست با نیکان و صالحان و استماع سخنرانی های دینی و ارزشمند نمایید تا مایه های دینی خود را تقویت کند. اگر همسرتان از حضور در چنین محافلی امتناع می نماید می توانید از مسؤولین چنین مجالسی (بدون اینکه حرفی از مشکل بزنید) بخواهید که به بهانه کمک در موقعیتی که همسرتان در آن تبحر یا علاقه دارد، او را به چنین محافلی بکشانند.
18. سفرهای زیارتی از قبیل مشهد، عمره و سوریه برای او مفید است.
19 . او را نسبت به نماز به خصوص نماز اول وقت (و درصورت امکان جماعت) تشویق کنید. همان طور که می دانید نماز انسان را از فحشاء و منکرات باز می دارد و این وعده حق الهی است.
20. به او بگویید که شما شرعا وظیفه دارید حتی بدون اجازه او یا بدون در نظر گرفتن امانت بودن منابع مستهجن، آنها را از بین ببرید تا احساس امنیت او در نگهداری آنها در منزل کاهش یابد. پس از آن می توانید به این وظیفه شرعی عمل کنید.
21. او را تشویق کنید روند پیشرفتش را پیگیری کند. به ازای هر روزی که بدون پورنوگرافی می گذراند یک تیک روی تقویمش بزنید. سعی کند یک رشته طولانی از این تیک ها ایجاد کند و در مدت کوتاه از سوی خودش یا شما یک پاداش کوچک و جذاب دریافت کند.
22. بعد از گذشت یک موفقیت طولانی (مثلاً شش ماه، یک سال) پاداش را بزرگتر نمایید. مثلا یک سفر.
23. با او قرار بگذارید اگر به هر دلیل پس از مدتی دوباره به هرزه بینی روی آورد، برای اینکه نتوانسته خودش را کنترل کند، خود را مجازات کند. میزان مجازات را باید از قبل تعیین کنید.
ب. آنچه باید خودتان مورد توجه قرار دهید:
1. از آنجا که افراد مبتلا به هرزه بینی، به تنهایی نمی توانند از شر آن خلاص شوند و آن را کنار بگذارند، وجود همراهی صبور و فعال، شرط ضروری درمان این بیماری است. پس صبور باشید و با نشاط.
2. بدانید هر کاری که عادت انسان شده باشد یک شب قابل تغییر نیست. در روایتی از امام عسکری(علیه السلام) آمده است: «برگرداندن صاحب عادت از عادتش مانند معجزه است»[2].
3. امر به معروف و بازداری از زشتی ها و منکرات، مراتب و شرایطی دارد که باید با مدارا و در طول زمان انجام گیرد تا نتایج مثبتی به بار آورد. همانطور که می دانید هدایت شدن و تأثیرپذیری نیازمند تدریج و استمرار است. نه یک مرتبه می توان به درجات بالای هدایت رسید و نه با یک بار ارشاد کردن می توان در افراد تأثیر گذاشت. افراد به فراخور استعداد و هوش خود و نیز محیطی که در آن زندگی می کنند، می توانند از راهنمایی و ارشاد دیگران استفاده کنند. بنابراین همانطور که باید در اصلاح خود قدم به قدم پیش رویم و نیز حرکت به سوی کمال را در تمام طول عمر خود استمرار دهیم، در اصلاح دیگران نیز باید این دو اصل را رعایت کنیم.
4. مؤثرترین و کارآمدترین روش برای تأثیرگذاشتن روی افراد، برقرار کردن رابطه اثربخش با آنهاست. کسی که بتواند رابطه خوبی با افراد پیدا کند به آسانی می تواند روی شخصیت و اخلاق آنها تأثیرگذار باشد.
5. اوقاتی که شوهرتان در منزل است، از او در کارهای منزل یاری بخواهید تا فرصت کمتری برای بیکاری بماند.
6. وظایف خود را به عنوان همسر یا مادر به خوبی انجام دهید.
7. فضای منزل را شاد و هیجانی نگه دارید.
8. رابطه عاطفی خود را با همسرتان گسترش دهید.
9. سعی کنید ارتباط جنسی خود را متنوع و بیشتر نمایید.
10. در صورت تمایل راهکارهای ارتقاء لذتبخشی رابطه جنسی را از ما بخواهید.
11. همیشه در حد مقدور در پیش همسرتان آرایش کرده و با لباسهای زیبا ظاهر شوید. آنگونه آرایش کنید و لباس بپوشید که او دوست دارد. در عین حال بگونه ای رفتار نکنید که عطش جنسی او نسبت به شما کاسته شود یعنی در پیش همسر، گاهی ناز و کرشمه کنید؛ نه اینکه بلافاصله و سریع در همه موقعیت ها پاسخگوی جنسی باشید.
12. وظایف دینی و اخلاقی خود را با دقت بیشتری دنبال کنید.
13. خود شما نیز مواقب ارتباطات کلامی و بصری خود در مقابل نامحرم باشید تا بهانه ای برای او نباشد.
14. نصب تصاویر معنوی در خانه نیز (در صورتی که به تنش با او نمی انجامد) مفید است.
15. بهترین دعا در حق همسرتان درخواست از خدای تعالی مبنی بر دور شدن خواهش ها و خطورات شیطانی از اوست: «ربّ انّی اَعوذُ بِک مِن هَمَزاتِ الشّیاطین و مِن خُطُوات الشیاطین».
16. در این راه از توکل به خدا و توسل به ائمه (علیهم السلام) غافل نشوید.
دوست گرامی ، موفقیت در نیت خیرتان را از درگاه الهی آرزومندیم.
پی نوشت ها:
[1] دنیای خبر، مورخ 27/3/2000
[2] بحارالانوار، ج 14، ص 38

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد