۱۳۹۳/۰۱/۰۷
–
۲۳۱ بازدید
وضعیت سوریه چگونه است؟
مردم سوریه سختترین دوران زندگانی را میگذرانند، در این میان بیشترین درد و آلام جسمی، روحی و روانی را زنان سوریهای میبرند. تبعیض و فرهنگ خشونت علیه زنان و دختران در بسیاری از جوامع وجود داشته و دارد اما با شعلهور شدن آتشجنگ و تعارضاتمسلحانه، این موضوع تشدید میشود. بسیاری از زنان و کودکان بیگناه سوریه همواره در طی این مدت صدمات زیادی را در جنگها به صور گوناگون متحمل شدهاند.
ادعاهای تروریستها و مفتیهای تکفیری، علیه دولت سوریه
مفتیهای تکفیری، علاوه بر صدور فتواهایی در خصوص شورش علیه “بشار اسد”، غارت اموال مردم سوریه و سر بریدن ماموران دولتی، سوء استفاده از زنان را نیز حلال اعلام کردهاند.
اولین بار فردی از مفتیهای تکفیری به نام “محمد عریفی” از عربستان فتوایی با مضمون “تجاوز به زنان غیر سنی در سوریه و مکانهای دیگر حلال است” را صادر کرد، و سال گذشته وی با صدور فتوای دیگری به نام “جهاد نکاح”، برقراری رابطه با دختران، زنان بیوه و حتی زنان شوهر دار را برای ستیزه جویان سوریه جایز شمرد، و در این فتوا گفت: هر کسی که در این جهاد شرکت کند اهل بهشت است و در غیر این صورت اهل جهنم است!
“العریفی” مفتی وهابی سعودی در صفحه شخصی خود (توییتر) از گروههای مسلح ضد نظام “بشار اسد” خواست مانع انتشار تصاویر حملات تروریستی خود علیه نیروهای ارتش و شهروندان سوریه شوند. وی همچنین در این پیام خواستار ادامه ایجاد رعب و وحشت در میان مردم سوریه از سوی تروریستها شد.
چندی پیش نیز فتوای بیشرمانه دیگری از طرف یکی از مفتیهای وهابی صادر شد، در این فتوا شیخ “ناصر العمر” از مفتیهای سعودی، “جهاد نکاح با محارم” را نیز حلال اعلام کرد. بر اساس فتوای او، اگر جنگجویان دختر یا زنی برای نزدیکی پیدا نکردند، میتوانند با محارم خود این کار را انجام دهند.!
مفتیهای تکفیری دیگر نیز مانند “شیخ خباب مروان الحمد” در اظهاراتی از چنین فتواهایی حمایت کرده و خواستار ترویج “جهاد نکاح” زنان شدند که این امر با مخالفت علمایی به نام “عبدالرحمن علی صبع” و “لطفی بن جدو” از نمایندگان تونس مواجه شد.
ستیزهجویان تکفیری معاند نظام سوریه، در طی چهار سالی که از جنگ این کشور میگذرد، نشان دادهاند فرقی بین زنان و کودکان و نظامیان قائل نیستند، بنابراین همان میزان که احتمال کشته شدن سربازان است همان میزان هم جان زنان و کودکان بیسلاح و بیدفاع در معرض خطر است.
زنان مستاصل سوریه غذا را با رابطهٔ جنسی معامله میکنند
“کمیته بینالمللی نجات” گزارش میدهد، زنان مستاصل سوریه غذا را با رابطه جنسی معامله میکنند، کودکان مجبور به انجام مشاغل استثماری یا خطرناک میشوند، و خانوادهها دخترانشان را به ازدواجهای زود هنگام مجبور میکنند از تعداد خانوار یا اجاره بهای خانه بکاهند.
تجاوز به زور 2 جوان اهل ترکیه، به یک دختر جوان سوری تیتر یک روزنامه های ترکیه شد
وب سایت “حریت” ترکیه طی گزارشی نوشت: دختر جوانی که همراه خانوادهاش و از بیم حملات افراد مسلح معارض نظام سوریه از طریق مرز زمینی وارد ترکیه شده بود و در کنار خیابانی در شانلی یورفا چادری برپا کرده بودند، به زور مورد تعرض و آزار و اذیت دو جوان ترکیهای قرار گرفت.
گزارشها حاکی از آن است که بسیاری از زنان و دختران جوان سوری قربانی تجاوزات فردی و گروهی افراد مسلح در سوریه شدهاند.
زنان و دختران قربانی در مصاحبه با شبکه خبری “اسکای نیوز” گفتهاند: در بسیاری از موارد، این تجاوزهای گروهی و فردی در خیابانها و اماکن عمومی شهرهای درگیر جنگ صورت میگیرد. در برخی موارد هم، معارضین مسلح سوری با هجوم به خانهها و تجاوز به زنان و دختران در مقابل چشم اعضای خانواده آنها، شنیعترین عمل ممکن را انجام میدهند.
معضل بیکاری:
از دید خانوادههای سنتی سوریه، مردان نانآور خانواده و حامی زنان محسوب میشوند که در بسیاری از خانوادههای آواره سوری این نان آور از بین رفته است.
یکی از بزرگترین مشکلات زنان سوریه مسئله پیدا نشدن کار است؛ دختران جوان سوری از اینکه هنگام جستجوی شغل با درخواستهای بیشرمانه صاحبان کار مواجه میشوند، شکوه دارند.
مردهای 60 ساله سعودی به دنبال دختران 14 ساله سوریه
پایگاه خبری “سازمان ملل” در گزارشی با اشاره به سوءاستفادههای جنسی سعودیها از دختران جنگ زده سوریه، مینویسد: فردی مغازه دار به نام “ابومحمد”درشهر “رمثه” واقع در مرز سوریه در جواب مشتریانش که از او سراغ دخترانی زیبا و کم سن و سال (زیر 20 سال و گاه 14ساله) برای ازدواج میگیرند، میگوید: “آنان از بدبختی سوریها سوءاستفاده میکنند. این تهوعآور است. آنها میتوانستند پدربزرگ این دختران نوجوان باشند. آنها اکثراً مردانی از عربستان سعودی هستند؛ 60 ساله، با شکمی بزرگ که در کشورشان دیگر کسی به آنها دخترشان را به همسری نمیدهد. وی با نفرت ادامه میدهد” :این کار درست نیست، دختران 14ساله که هنوز بچه هستند! ” فحشا و ازدواج اجباری از اشکال خشونت جنسی هستند که به یکی از ویژگیهای قابل توجه و نگرانکننده بحران سوریه تبدیل شدهاند.
مشکلات زنان پناهنده سوری در کشورهای همسایه:
بسیاری از زنان و کودکان سوری برای ادامه حیات گزینه مهاجرت را انتخاب کردهاند، کشورهایی همچون “ترکیه”، “مصر” و “اردن” مقصد مهاجرت، اکثر این آوارگان جنگزده هستند، همچنین چادرنشینی در حواشی مرزی نیز از دیگر اشکالی است که زنان و کودکان سوری برای ادامه حیات برگزیدهاند، در معرض سرما و گرما و بیماریهای مختلف قرار گرفتن از مصائب این نوع زندگی است که آوارگان سوری مجبور به تحمل آن هستند.
در اردوگاه “زعتری” طوفانهای شن و ماسه باعث بیماری و نابودی چادرهای آوارگان شده است. بنابر گزارش”هافینگتن پست”، مشکلات زنان و کودکان سوریهای تنها در سوریه خلاصه نمیشود بلکه دامنه معضلاتشان تا کشورهای پناهنده پذیر مانند ترکیه، اردن و مصر نیز کشیده شده است.
زنانی که از ترس جان خود به کشورهای همسایه پناه بردهاند و در معرض انواع سوءاستفادهها و تن دادن به ازدواجهای اجباری قرار گرفتهاند، جز آسیب پذیرترین اقشار هستند. زنان پناهنده سوریهای از اینکه وضعیت فقر و بیپناهی آنان، کار را برای مزاحمان آسان میکند، به شدت شکایت دارند.
بیش از 9 میلیون به کمکهای مردمی نیاز دارند
کمیته بینالمللی صلیب سرخ (آیسیآرسی)، اوضاع غیرنظامیان سوریه را فاجعهبار دانسته و تاکید کرده است به عملیات بشردوستانه در این کشور عربی ادامه خواهد داد.
“سازمان ملل” طی گزارشی اعلام کرده است، 9 میلیون و 300 هزار نفر از مردم سوریه از جمله شش میلیون و 500 هزار نفر از آوارگان این کشور به کمکهای فوری نیاز دارند.
به رغم تلاش سازمان ملل برای ارسال کمکهای بشردوستانه به بخش وسیعی از مردم سوریه، اما بحرانهای امنیتی مشکلات و دشواریهای زیادی را بر سر راه امدادگران به وجود آورده است.
بر طبق گزارش سازمان ملل، به دلیل ناامنی در اکتبر، 2013 تنها حدود 30 درصد از حجم مواد غذایی که قرار بود به دست آوارگان سوری برسد، بین آنان توزیع شده است.
دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل در گزارش خود با اشاره به این که، سازمان جهانی غذا در ماه گذشته توانسته است به بیش از سه میلیون و 400 نفر از آوارگان سوریهای کمک کند، تصریح کرده است 312 هزار نفر از آنها در مناطق بسیار ناامن زندگی میکنند.
خواستگارانی از کشورهای حاشیه خلیج فارس
از آغاز سال 2013 گزارشهای زیادی در مورد دختران کم سن و سال سوری منتشر شده است که به طور مکرر از طرف خواستگاران “کشورهای حاشیه خلیج فارس”و از طریق کانونهای واسطهگری در اردوگاه “زعتری” و دیگر مراکز ازدواج میکنند. در مناطق جنوبی سوریه و بهخصوص “درعه”، که بسیاری از پناهندگان از آنجا میآیند، به طور سنتی ازدواج دختران در سن کم مرسوم است.
دامادهای سوء استفاده گر
روزنامه “ملیت” ترکیه، طی گزارشی به بررسی وضع زنان آواره سوریه، در مناطق جنوب شرقی ترکیه به ویژه منطقه اسکندرون (هاتای) پرداخت و نوشت: در حالی که ازدواج با یک زن سوری، پیش از بحران سوریه، دستکم 1500 تا 7000 دلار برای داماد ترکیهای هزینه داشت، پس از بروز بحران در سوریه، این هزینه به کمتر از 1000 دلار کاهش یافت که این مبلغ هم بر اساس سن و زیبایی زن، نوسان پیدا میکند! حتی برخی مردان نفقه و مهریه تعیین نمیکنند .همچنین سن ازدواج زنان سوری به 14 تا 15سال کاهش یافت. زنان سوری از رسانهها که به طور مفصل درباره “عروسان ارزان قیمت سوری” یا “تنفروشان سوری” اطلاع رسانی میکنند گله دارند. “امات نیوز” گزارش میدهد در سال گذشته بالغ بر 12 هزار ازدواج میان مردان مصری و زنان آواره سوری انجام شده است، که این ازدواجها در قبال 500 جنیه مصری که حدود 75 دلار آمریکا است انجام شده است.
به گزارش “دویچه وله” زنان سوریهای در وضعیت فجیع تجاوز قرار دارند! همچنان که مشکلات در سوریه ادامه دارد، وحشیگری بر علیه زنان روز بهروز فزونی مییابد و شخصیت و جایگاه خانمها رو به کاهش میرود. آنان در امان نیستند تمام سعی و تلاش خودشان را برای پیدا کردن آرامش و برگشتن به زندگی عادی خود میکنند.
60 سالههای سعودی به دنبال دختران 14 ساله سوریه / رابطه جنسی در ازای دریافت غذا / کاهش قیمت خرید و فروش دختران سوری به هزار دلار!
وقتی مشکلات بیش از حد توانایی میشود
زنان و دختران سوری از طبقات و ادیان مختلف در خطر تجاوز، کشته شدن، سوء استفاده، فشارهایاجتماعی و دیگر تضییقات میباشند که تبعات آن موجب افزایش خودکشی در این قشر شده است. طبق آمار “سازمان ملل” از سال 2011 تا کنون آمار خودکشی 15 درصد در سوریه افزایش یافته است.
ماههاست که سخن از آزادی سوریه میشود و درباره نزدیکی پیروزی در این جبهه بسیار گفته شده است. بسیاری از مردم سوریه به امید پیروزی و آزادی کامل مملکتشان میباشند.