همه مراجع (به جزآيت الله مكارم): مستحاضه كثيره چند وظيفه دارد:
1. براى هر نماز بايد پنبه (نوار بهداشتى)را عوض كند.
2. بايد ظاهر فرج را اگر خون به آن رسيده، تطهير كند.
3. براى هر نماز يك وضو بگيرد ؛ به عنوان مثال براى نماز ظهر يك وضو و براى نماز عصر وضوى ديگر.
4. يك غسل پيش از نماز صبح و يكى پيش از نماز ظهر و عصر (اگر با هم بخواند) و يكى هم پيش از نماز مغرب و عشا (اگر با هم بخواند) انجام دهد.
5. اگر ميان نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا فاصله بيندازد، بايد براى نماز عصر و نماز عشا دوباره غسل كند.
آيةاللَّه مكارم: زن در استحاضه كثيره واجب است يك غسل پيش از نماز صبح و يكى پيش از نماز ظهر و عصر (اگر با هم بخواند) و يكى هم پيش از نماز مغرب و عشا (اگر با هم بخواند) انجام دهد و احتياط مستحب آن است كه علاوه بر اين، براى هر نماز يك وضو بگيرد، قبل از غسل يا بعد از آن.
تبصره 1 . نسبت به بند 4 آيات عظام (تبريزى، سيستانى و وحيد) فتوا ندارند؛ بلكه احتياط واجب كردهاند.
تبصره 2 . نسبت به بند 3 آيات عظام (تبريزى، سيستانى، وحيد و نورى) وضو را واجب نمىدانند و گفتهاند: با همان غسل استحاضه كثيره مىتوان نماز خواند و نيازى به وضو نيست. آيةاللَّه بهجت گرفتن وضو را احتياط واجب مىداند و آيةاللَّه صافى مىفرمايد: گرفتن وضو در استحاضه كثيره مورد اشكال است؛ از اين رو احتياط آن است كه پيش از غسل به قصد رجا وضو بگيرد؛ ولى در مورد نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا اگر با هم بخواند، گرفتن وضو خلاف احتياط است.
تبصره 3. آيةاللَّهسيستانى نسبت به بند 4 مىفرمايد: فرض بند 4 در جايى است كه خون پى در پى از پنبه به دستمال برسد؛ ولى جايى كه رسيدن خون از پنبه به دستمال با فاصله باشد(مانند اينكه زن غسل كرد و نماز ظهر را خواند و قبل از نماز عصر، خون دوباره از پنبه به دستمال رسيد)، احتياط واجب آن است كه پنبه را عوض كند و براى نماز عصر نيز غسل كند. اگر نماز عصر را خواند و پيش از آنكه خون از پنبه به دستمال برسد، بتواند نماز مغرب و عشا را بخواند، لازم نيست براى آن دو غسل ديگرى كند.
منبع:
توضيحالمسائل مراجع، م 396 وآيت الله وحيد، توضيحالمسائل، م 402 و دفتر:آيت الله خامنهاى.