خانه » همه » مذهبی » وعده های غذا-دو وعده غذا خوردن

وعده های غذا-دو وعده غذا خوردن


وعده های غذا-دو وعده غذا خوردن

۱۳۹۳/۰۶/۱۲


۲۲۳ بازدید

دررساله نوشته مستحب است روزی دو وعده غذا بخورد اول صبح واول شب .درباره این مطلب توضیح دهید ی وعده خوردن غذای صدیقان ودو وعده خوردن غذای مومنان است؟

اگر نگاه به خوردن این شد که: خوردن را وسیله ای برای قوت بدن ودر نتیجه قوت بندگی کردن برای خدا بدانیم ، درنتیجه سعی می کنیم که خوردن ما اولاموجب افزایش قوت بدن باشد نه ضعف آن، ثانیا موجب تندرستی باشد نه بیماری وموجب بهبود باشد ونه نقصان ! لذا راجع به فرمایشات اهلبیت علیهم السلام در مورد غذا خوردن توجه کنیم:
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرموده اند که:« زمانی که هنوز سیر نشدیم باید دست از غذا بکشیم»ودلیل این سخن ؛ کلمات دیگری است که از آن معادن نور به ما پیرامون کم خوری به ما رسیده است ،در زیر بعضی از آن کلمات را مشاهده کنید وبرای تتمیم کلام چند ادب دیگر از آداب غذاخوردن را ببینیم :
الف) راجع به آداب غذا خوردن:
آنچه که منع شده پرخوری وآنچه را که توصیه شده کم خوری است ، سعی کنید که ابتدا از آنچه که منع شده پیروی کنید و ازپرخوری اجتناب کنید، پرخوری شخص را تن پرور وبیمار می کند!ومعنای پرنخوردن این است که « زمانی که هنوز سیر نشده ایم باید دست از غذا بکشیم» و دلیل این سخن ؛ کلماتی است که از آن معادن نور،یعنی ائمه عصمت وطهارت علیهم السلام ، پیرامون کم خوری به ما رسیده است ، درزیر، بعضی از آداب غذاخوردن را مشاهده کنید:
• حضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم :به هنگام غذا خوردن «بسم الله» و بعد از غذا «الحمدالله» بگوئید.
• امام صادق علیه‌السلام: دستهای خود را قبل از غذا و بعد از آن بشوئید که تنگدستی را برطرف و عمر را دراز می کند.
• حضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم: غذا را خنک کن زیرا که در غذای داغ برکت نیست.
• حضرت محمد صلی‌الله‌علیه ‌وآله ‌وسلم: وقتی که اشتهای به خوردن داری بخور و زمانی که هنوز اشتها به خوردن داری، از خوردن دست بکش.
• امام حسین علیه‌السلام : بیشتر بیماریها از پر خوری است.
•آداب غذا خوردن ( ازحضرت محمد صلی‌الله‌علیه ‌وآله ‌وسلم) عبارتست از:1- لقمه کوچک گرفتن 2- خوب جویدن غذا
3- کم نگاه کردن به صورت دیگران 4- شستن دستها.
• امام رضا علیه‌السلام :نیاشامید تا غذا تمام شود پس اگر چنین کردید معده ضعیف می شود.
• امام صادق علیه‌السلام :اگر کم خوری را انتخاب کنیم سالمتر خواهیم بود و ثبات بدن در اثر کم خوری است.
• امام صادق علیه‌السلام: در روی هر میوه ای زهری نشسته خوب آن را در آب فرو برده و شستشو دهید.
• حضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم: دهانهای خود را با مسواک پاکیزه کنید.
• امام صادق علیه‌السلام :اگر آدمیزاد در غذای خود جانب اعتدال را رعایت کند، هرگز بیمار نمی شود.
• امام صادق -علیه السلام-، در مورد سخنانی که میان حضرت یحیی -علیه السلام- و ابلیس گذشت، فرمود : یحیی به شیطان گفت: این آویزها چیست؟ شیطان گفت: اینها شهوات و امیالی است که فرزند آدم گرفتار آنها شده است. یحیی گفت: آیا چیزی از آنها برای من نیز هست؟ شیطان گفت: گاه سیر و پر می خوری و ما هم تو را از نماز و یاد خدا باز می داریم. یحیی گفت: با خدا عهد می بندم که هرگز معده خود را از غذا پر نکنم و ابلیس گفت: من هم با خدا عهد می بندم که از این پس هرگز مسلمانی را اندرز ندهم. آن گاه امام جعفر صادق -علیه السلام- فرمود: ای حفص! با خدا عهد می بندم که جعفر وخاندان جعفر هرگز شکمهای خود را از طعام انباشته نکنند…. .( میزان الحکمه/ ج ١/ ص ١٨٦)
• اگر زیاد غذا بخورید متابولیسم بدن سرعت مى گیرد، سیستم هضم سخت تر مى شود و در نتیجه موقع خواب، مرتب در رختخواب غلت مى زنید.(150 نکته براى خواب راحت، پاول ویلسون، ترجمه سپیده خلیلى، ص21.)
• پرخورى علاوه بر آنکه موجب بدخوابى مى گردد، رویاهاى پریشان را نیز بوجود مى آورد. در حدیثى از حضرت على(علیه السلام) نقل شده است که: «کسى که با شکم پر و سنگین بخوابد رویاهاى غیر واقعى مى بیند.»(رویا از نظر دین و روانشناسى، ص173؛ التباعد من اللّه الشبع.)
وباز هم بشنوید اندر فواید کم خوری !:
حوزه فواید کم‌خوری تنها محدود به کاهش وزن نیست. فواید کم‌خوری بسیار فراتر از رسیدن به وزن متناسب است و در اسلام هم بدان سفارشات زیادی شده است. همانگونه که پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: «هرکس خوراکش فراوان باشد تنش بیمار و دلش سخت می‌گردد.» و در جایی دیگر هم لقمان حکیم می‌گوید: «اگر خوراک انسان اندک باشد‌، زیاد زنده می‌ماند.» همانگونه که از اینگونه احادیث و سخنان بزرگان بر می‌آید، مزایای کم‌خوری چیزی فراتر از کاهش وزن است و می‌تواند در زندگی تغییر ایجاد کند. تغییراتی که هرکدام می‌تواند سلامتی شما را تضمین کند و طول عمر شما را افزایش دهد.
کم بخور تا جوان بمانی!
ثابت شده رژیم‌هایی که کالری کمتری به بدن ما وارد می‌کند، برای هورمون‌های ما مفید هستند. این امر دقیقا باید در مصرف غذاهای سرخ کردنی و سرشار از کلسترول رعایت شود؛ چراکه هورمون‌های جنسی و تولید مثل را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بسیاری از این هورمون‌ها وظیفه تولید انرژی و خاصیت شادابی را دارند و به ما کمک می‌کنند که ظاهر جوانی داشته باشیم. هرچه منابع انرژی برای هضم غذا کمتر باشد و سموم از برنامه غذایی دفع شود، سلول‌ها مدت زمان بیشتری برای ترمیم خود و ارایه عملکرد بهتری دارند. این بدین معناست که پوست در برابر پیری حفاظت می‌شود. اتفاقی که عامل اصلی آن بنیان‌های آزاد هستند. این واکنش همچنین باعث باز تولید بافت‌های نو می‌شود و سرعت پیر شدن پوست را کاهش می‌دهد. پس با کم خوردن شانس بیشتری داریم تا برای مدت زیادی ظاهر جوانی داشته باشیم.
کم بخور تا انرژی بیشتری داشته باشی!
کم خوری یعنی بدن شما با مقدار کالری محدودی تغذیه می‌شود. بدن شما باید هر لقمه غذایی را به طور دقیق پردازش کند. هدف عملیات گوارش جذب بالای مواد مفید و نگه داری کمترین مقدار کالری‌های ناخواسته مانند چربی است. پس با داشتن چربی کمتر شاخص متابولیک بدن شما بالا می‌رود و مستقیما در کیفیت زندگی روزمره اثر می‌گذارد. بدین شکل در طول روز دارای انرژی بیشتر و هوشیاری بالاتری می‌شوید و می‌توانید راحت‌تر تصمیم گیری کرده و برای انجام کارهای روزانه اشتیاق داشته باشید.
کم بخور تا باهوش‌تر شوی!
تحقیقات پزشکی در سرتاسر جهان حاکی از آن است که رابطه مستقیمی بین کم‌خوری و عملکرد بهتر مغز وجود دارد. این رابطه شامل توانایی‌های شناختی و تشخیصی و ضریب هوشی است. از هزاران سال پیش در کشورهای جهان حقیقتی وجود داشت که برای عملکرد بهتر مغز کالری محدودتری دریافت می‌شد. این مفهوم همچنان درست است و ثابت شده که خوردن مقادیر کم غذا با فواصل زمانی منظم توانایی ذهنی ما را برای یادگیری و به خاطر سپردن افزایش می‌دهد.
کم بخور تا بیماری نبینی!
شاید متوجه نشوید اما علت بسیاری از بیماری‌ها، التهاب‌های اندام‌های درونی است. بدین معنا که این گونه التهاب‌ها هیچ مدخل خروجی همچون سرایت ندارند تا ما متوجه آن شویم. دلیل آن هم این است که بدن نمی‌تواند سموم موجود در غذاها را دفع کند. این باقی مانده سم در بدن اکثر اوقات زمانی اتفاق می‌افتد که حجم غذای ما بسیار زیاد باشد. عملکرد سیستم گوارش یک عملیات سیستماتیک است که شامل عبور غذا از معده و روده بوده و بسیاری از اندام‌ها نیز در این مسیر ایفای نقش می‌کنند. زمانی که این سیستم تحت فشار قرار بگیرد حرکت غذای در حال هضم سریع‌تر می‌شود و این امر باعث می‌شود تا بدن نتواند سموم را به خوبی دفع کند. بدین ترتیب سموم در جریان خون قرار می‌گیرند و ایجاد بیماری می‌کنند. این یک تهدید مستقیم به سیستم امنیتی بدن است و باعث مستعد شدن بدن در برابر بیماری‌هایی می‌شود که هیچ دلیل واضحی ندارند.
کم بخور تا شهروند متمدنی بشی!
کم‌خوری سبک زندگی را تغییر می‌دهد و این تغییر شیوه مزایای بی‌شماری دارد. اول این که با کم خوری پس انداز روزانه شما افزایش می‌یابد. کافیست تنها به هزینه روزانه برای غذا خوردن در رستوران‌ها و روند رو به رشد قیمت این غذاها نگاهی بیندازید تا ببینید با کم خوری چه پولی در جیبتان می‌رود! دوم این که کم خوری باعث کاهش میزان کربن تولیدی بوسیله شما می‌شود و این نشان دهنده دوستی شما با محیط زیست اطرافتان است. با کم خوری، وابستگی خود به طبیعت برای تامین تغذیه را کاهش می‌دهید

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد