طلسمات

خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » پرداخت یارانه جدید بابت افزایش قیمت آرد صنف و صنعت/ مبلغ یارانه بیشتر از افزایش هزینه‌هاست/ کمافی السابق قیمت آرد نانوایی‌ها ثابت است/ هدف دولت از توزیع نان با کارت بانکی مخصوص در زنجان/ هر کیسه آرد یارانه ای، به قیمت ۶۰۰ هزار تومان قاچاق می‌شود

پرداخت یارانه جدید بابت افزایش قیمت آرد صنف و صنعت/ مبلغ یارانه بیشتر از افزایش هزینه‌هاست/ کمافی السابق قیمت آرد نانوایی‌ها ثابت است/ هدف دولت از توزیع نان با کارت بانکی مخصوص در زنجان/ هر کیسه آرد یارانه ای، به قیمت ۶۰۰ هزار تومان قاچاق می‌شود

1519401 174 - پرداخت یارانه جدید بابت افزایش قیمت آرد صنف و صنعت/ مبلغ یارانه بیشتر از افزایش هزینه‌هاست/ کمافی السابق قیمت آرد نانوایی‌ها ثابت است/ هدف دولت از توزیع نان با کارت بانکی مخصوص در زنجان/ هر کیسه آرد یارانه ای، به قیمت ۶۰۰ هزار تومان قاچاق می‌شود
در پی تغییر قیمت آرد مورد استفاده واحد‌های نان فانتزی و افزایش قیمت محصولات تولیدی این واحدها، بسیاری از مردم تصور کردند قیمت نان در نانوایی‌ها نیز به نوعی آزاد شده و با افزایش قیمت همراه خواهد بود. اما مسئولان این حوزه، خبر‌ها مبنی بر افزایش قیمت نان سنتی را تکذیب کرده و گفتند: قیمت‌گذاری نان فانتزی رقابتی است. رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم نیز اظهار داشت: آرد واحد‌های نان فانتزی یکباره از هر کیسه ۶۷ هزار تومان به ۶۳۰ هزار تومان (نزدیک به ۱۰ برابر) در کنار سایر هزینه‌های تولید مانند دستمزد افزایش یافته است؛ بنابراین، قیمت محصول نهایی نیز افزایش می‌یابد.

اما نگرانی مردم در خصوص احتمال افزایش قیمت نان در نانوایی‌های سنتی همچنان ادامه داشت تا اینکه وزیر جهاد کشاورزی در این باره شفاف سازی کرد و از پرداخت اختلاف قیمت واقعی و یارانه‌ای گندم و آرد، به مردم خبر داد و گفت: مبلغ پرداختی بیشتر از میزان افزایش هزینه‌های مردم است.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سیدجواد ساداتی نژاد در ارتباط تلفنی با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما افزود: امروز دنیا به دلیل جنگ روسیه و اوکراین با بحران امنیت غذایی مواجه شده است.

 
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد روغن و ۳۰ درصد غلات جهان را اوکراین و روسیه تولید می‌کنند، افزود: جنگ موجب بروز بحران در امنیت غذایی همه کشور‌ها شده و قیمت مواد غذایی در جهان بین ۳۴ تا ۶۰ درصد افزایش یافته که موجب جیره بندی در کشور‌های اروپایی شده است.

ساداتی نژاد با تاکید بر این که شرایط جدیدی در بحث امنیت غذایی جهان ایجاد شده است، گفت: ایران هم برای حفظ پایداری امنیت غذایی به علت قاچاق گسترده محصولات تولیدی با آرد، تصمیم به آزادسازی آرد برای مصارف صنعتی گرفته است.

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه به دلیل پرداخت یارانه دولتی به گندم، قیمت جهانی با قیمت داخل ایران این محصول اختلاف زیادی داشت، افزود: در پی چالش بحران امنیت غذایی در جهان، این فاصله زیادتر شده است و اکنون شاهد قاچاق فزآینده‌ این محصول به خارج از مرز‌های ایران هستیم که باید جلوی آن گرفته شود.

کیسه آرد ۳۸ هزار تومانی، به قیمت ۶۰۰ هزار قاچاق می‌شود

 
ساداتی‌نژاد افزود: یک کیسه آرد ۵۰ کیلویی در ایران ۳۸ هزار تومان، اما در برخی کشور‌های همسایه ایران بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است و لذا با این اختلاف قیمت زیاد، جلوگیری فیزیکی از قاچاق خیلی میسر نیست.

وی در ادامه گفت: براساس قانون بودجه دولت باید نظام توزیع یارانه‌ها را تغییر دهد و برای همین دولت قصد دارد یارانه مستقیم به مردم بدهد.

 
1519402 271 - پرداخت یارانه جدید بابت افزایش قیمت آرد صنف و صنعت/ مبلغ یارانه بیشتر از افزایش هزینه‌هاست/ کمافی السابق قیمت آرد نانوایی‌ها ثابت است/ هدف دولت از توزیع نان با کارت بانکی مخصوص در زنجان/ هر کیسه آرد یارانه ای، به قیمت ۶۰۰ هزار تومان قاچاق می‌شود

پرداخت یارانه جدید بابت افزایش قیمت آرد

 
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که قیمت نان در نانوایی‌ها هیچ تغییری نکرده است، گفت: نرخ نان صنف و صنعت باهدف جلوگیری از قاچاق، به قیمت آزاد ۱۲ هزار تومان محاسبه شده است و برای جبران آن طی روز‌های آینده دولت با واریز مبلغی در قالب یارانه، این افزایش قیمت را جبران می‌کند و واریزی مستقیم دولت به مردم بیشتر از هزینه ناشی از افزایش نرخ گندم است.

تامین ۳ میلیون تن کسری گندم در کشور همسایه با قاچاق از ایران

 
وی از کمبود شدید گندم در یکی از کشور‌های همسایه نیز خبر داد و گفت: این کشور قصد دارد حدود ۳ میلیون تن کسری گندم را با قاچاق از ایران، تامین کند و لذا ما باید با هشیاری از منافع ملی خود صیانت کنیم. این تصمیم هرچند سخت است،  جلوی فساد را خواهد گرفت و با پرداخت یارانه مستقیم به مردم، هزینه تحمیل‌شده جبران خواهد شد.

وزیر جهاد کشاوری بابیان اینکه درحال حاضر هیچ کمبودی در اقلامی مانند ماکارونی یا غلات و نهاده‌های دامی و روغنی در کشور نیست، افزود: اکنون کشت در اوکراین انجام نمی‌شود و سال آینده نیز بحران جهانی غلات در دنیا ادامه خواهد داشت.

ساداتی نژاد در پایان با اعلام اینکه برای مقابله با این بحران جهانی، تدبیر ویژه‌ای لازم بود، افزود: به رغم همه سختی ها، دولت از پایان سال گذشته، تمهیدات لازم را با تأمین ارز لازم اندیشید که ما فراوانی داشته باشیم.

کمافی السابق قیمت آرد نانوایی‌ها ثابت است

 
مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این که پس از تصمیم دولت برای گرانی آرد صنف و صنعت، برخی آن را مقدمه‌ای برای حذف ارز ترجیحی قلمداد کردند، گفت: برای نانوایی‌هایی که نان مردم را تهیه می‌کنند، هیچ تغییری در قیمت آرد داده نشده است و همچون گذشته قیمت آرد نانوایی‌ها ثابت است. این افزایش اخیر قیمت برای بخش صنف و صنعت بوده که هیچ قیمت‌گذاری‌ روی کالا‌های آن نمی‌شده است.

وی درباره فرجام ارز ۴۲۰۰ در سال‌جاری هم گفت: اگر بخواهیم طبق قانون بودجه سال گذشته حرکت کنیم، باید حدود ۲۰ میلیارد دلار برای تأمین نهاده، کالا‌های اساسی و دارو ارز داشته باشیم. در بودجه امسال ۲۵۰ هزار میلیارد تومان منابع ریالی برای این امر در نظر گرفته شده که معادل نیمی از منابع دلاری سال گذشته، یعنی حدود ۱۰ میلیارد دلار است.

بیشتر بخوانید:
1519636 641 - پرداخت یارانه جدید بابت افزایش قیمت آرد صنف و صنعت/ مبلغ یارانه بیشتر از افزایش هزینه‌هاست/ کمافی السابق قیمت آرد نانوایی‌ها ثابت است/ هدف دولت از توزیع نان با کارت بانکی مخصوص در زنجان/ هر کیسه آرد یارانه ای، به قیمت ۶۰۰ هزار تومان قاچاق می‌شود
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: بنابراین، شما نمی‌توانید با منابع ۱۰ میلیارد دلاری، تعهد ۲۰ میلیارد دلاری را انجام دهید؛ پس قاعدتاً باید سیاستی را در پیش گرفت که اولاً با این ارز ۱۰ میلیارد دلار بتوانید مدیریت و در ثانی، آن چیزی که بیشترین نفع را به مردم می‌رساند و عادلانه است را اجرا کنید. این همان واقعیتی است که در برنامه دولت وجود دارد و مطالعات آن نیز در حال انجام است تا حتماً در زمانی که لازم شد اجرایی شود، به مردم اطلاع‌رسانی صورت گیرد. فعلاً برای تغییر در نوع بازپرداخت یارانه‌ها هیچ تصمیمی گرفته نشده است.

هدف دولت از طرح توزیع نان با کارت بانکی مخصوص در استان زنجان

 
میرکاظمی درباره طرح توزیع نان با کارت بانکی مخصوص در استان زنجان هم بیان کرد: این تنها یک نمونه است و هدف از آن هم این است که یارانه مستقیم به مردم و مصرف کننده پرداخت شود و دیگر دست دلالان و واسطه‌ها نرود، چون همه مردم می‌دانند که اثربخشی شیوه فعلی این یارانه‌ها چگونه است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: از سوی دیگر، این مسأله باعث خواهد شد تا ظرفیت‌های دیگر کشور هم فعال شده و فضایی برای اشتغال ایجاد شود، زیرا ما اکنون فضای زیادی برای صادرات آرد داریم و کشور‌های همسایه ما هم نیاز زیادی به آرد دارند که ما در این مورد مازاد ظرفیت داریم؛ یا درباره گندم، همسایگان شمالی ما گندم دارند که می‌توانیم آن گندم‌ها را در داخل به آرد تبدیل کرده و به همه کشور‌های منطقه صادر کنیم، اما چون اکنون این فرایند یارانه‌ای است، قاچاق می‌شود و کشور نمی‌تواند از این ظرفیت استفاده کند.

وی تاکید کرد: اگر این اصلاحات قیمتی صورت بگیرد و پرداخت یارانه، نه حذف یارانه، بلکه پرداخت یارانه مستقیم به خود مردم انجام شود، بسیاری از این ظرفیت‌ها برای کشور فعال خواهد شد.

میرکاظمی گفت: ما یارانه‌ها را حذف نمی‌کنیم، بلکه آن را بهینه بازتوزیع‌ یا به عبارت بهتر، آن‌ها را اثربخش می‌کنیم، یعنی از حالتی که طی آن یارانه‌ها به شبکه‌های غیراثربخش‌ می‌رود و به دست مردم نمی‌رسد، این فرایند را اصلاح می‌کنیم تا یارانه‌ها را مستقیم به دست مردم برسانیم. اما همین‌جا بار دیگر تأکید کنم که درباره نان، تا امروز هیچ تغییری در قیمت آرد نانوایی‌ها صورت نگرفته است.

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد