تابناک : حدود یک ماه پیش بسیاری از مرغداران و دامداران کشور خبر از یک تخلف آشکار و بسیار بزرگ دادند و از عملکرد یکی از شرکتهای مرتبط با سازمان تعاون روستایی انتقاد و اعلام کردند که این شرکت علی رغم اینکه در یک سامانه رسمی و دولتی، نهاده به آنها فروخته و پولش را نیز دریافت کرده ولی بعد از گذشت چند ماه هنوز هیچ نهادهای به آنها تحویل نداده است. برخی از آنها نیز میگفتند که این شرکت هیچ نهادهای وارد نکرده و بار مجازی به آنها فروخته است.
تخلف مرتبط با کوتاژهای صوری سامانه بازارگاه، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی مورد عتاب و خطاب نمایندگان مجلس قرار داد و درباره ۱۱۰۰ میلیارد تومان نهاده فروخته شده به کشاورزان در سامانه بازارگاه بدون آنکه کالایی وجود داشته باشد، از او و این وزارتخانه پاسخ خواسته شد. این تخلف محرز آنقدر گسترده و دارای تبعات گوناگون بوده که رییس قوه قضاییه هم نسبت به آن تذکرات و دستوراتی داد.
چندی پیش در یکی از نشست های مسئولان قوه قضاییه حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به تخلفات در واردات نهادههای دامی اعلام کرد که اینکه یک دستگاه که از متولیان امر واردات کالا به کشور است به صورت رسمی مرتکب چندین تخلف شده باشد موضوعی بسیار مهم و قابل پیگیری است، موارد اینچنینی زمینهساز فسادهای بعدی و متعدد و ایجاد پروندههای کثیرالشاکی میشود و گرفتاریها و مشکلات بسیار زیادی را هم برای مردم و هم برای دستگاه قضا به وجود میآورد.
همچنین رئیس سازمان بازرسی گفت: ساخت شماره کوتاژ صوری در حالی که هنوز محموله نهادههای دامی وارد بندر نشده بود و سپس ثبت شماره کوتاژ در سامانه بازارگاه، سبب شد که ۸۰۰ هزار تن نهاده دامی در سامانه به مردم، کشاورزان و اتحادیهها ارائه شود و مردم نیز بدون آنکه نهادهها وارد کشور شده باشد، با مشاهده ثبت کوتاژ در سامانه بازارگاه، ۵۰۰ هزار تن از این نهادهها را با مبلغ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خریداری و این مبلغ را به حساب شرکت خصوصی مورد اشاره واریز کردند، در حالی که تا کنون حدود ۴۰ روز از موعد وارد کردن محموله نهادههای دامی به کشور از سوی این شرکت گذشته اما هنوز این نهادهها تأمین نشدهاند.
وی اضافه کرد: آنطور که سازمان بازرسی گزارش داده، تعداد قابل توجهی از افراد با استناد به اعلام ورود نهادههای دامی به بندر و ثبت آن در سامانه بازارگاه، اقدام به واریز وجه برای خرید کالا و ترخیص و دریافت آن ظرف یک تا چند هفته بعد کردند در حالیکه اساساً نهادهای وارد کشور نشده بود و در نهایت هم هیچگونه کالایی به دست مردم نرسید، یکی از تخلفات آشکار در جریان واردات این محموله بدین شکل بوده که قبل از وارد شدن کالای مورد نظر، ورود آن به بندر ثبت یا اصطلاحاً «کوتاژ» شد و متعاقب این موضوع، کوتاژ در سامانه بازارگاه به ثبت رسید و در معرض دید مشتریان قرار گرفت و مردم نیز با مشاهده کوتاژ در سامانه، اقدام به خرید کالا کردند.
همچنین در این خصوص رئیس سازمان بازرسی گفت: ساخت شماره کوتاژ صوری در حالی که هنوز محموله نهادههای دامی وارد بندر نشده بود و سپس ثبت شماره کوتاژ در سامانه بازارگاه، سبب شد که ۸۰۰ هزار تن نهاده دامی در سامانه به مردم، کشاورزان و اتحادیهها ارائه شود و مردم نیز بدون آنکه نهادهها وارد کشور شده باشد، با مشاهده ثبت کوتاژ در سامانه بازارگاه، ۵۰۰ هزار تن از این نهادهها را با مبلغ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خریداری و این مبلغ را به حساب شرکت خصوصی مورد اشاره واریز کردند، در حالی که تا کنون حدود ۴۰ روز از موعد وارد کردن محموله نهادههای دامی به کشور از سوی این شرکت گذشته اما هنوز این نهادهها تأمین نشدهاند.
تخلف شرکت آریا تجارت سهیل محرز است
در همین ارتباط محمد جواد عسکری نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که تخلف شرکت آریا تجارت سهیل در این زمینه محرز شده است به «تابناک» گفت: در مورد این موضوع ما از وزارت جهاد کشاورزی توضیح خواستیم و به طور مکتوب هم توضیحات آنها را دریافت کردیم ضمن اینکه به سازمان بازرسی کل کشور هم اعلام شده است و در حال حاضر پرونده در سازمان بازرسی کل کشور دنبال می شود و فعلا پرونده دیگری تشکیل نشده است.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم در ادامه افزود: متاسفانه ارقامی که درباره تخلف گفته می شود واقعیت دارد و این شرکت که شرکت صفر کیلومتر بوده با توجه به اشتباهاتی که از سوی سازمان تعاون روستایی رخ داده اقدام به این تخلف کرده است. البته یکی از دلایل عزل رییس سازمان تعاون روستایی هم همین اشتباهات بوده است
عسکری خاطرنشان کرد: این پرونده به طور جدی دنبال می شود و کمیسیون کشاورزی مجلس جمع بندی خود از این موضوع را به قوه قضاییه و سازمان باررسی کل کشور و حتی نهاد ریاست جمهوری ارسال کرده است و علاوه بر این پیگیری هم اقدامات دیگری برای رفع نیازهای زیان دیدگان تحت پیگیر است.
وی در انتها درباره اینکه آیا این تخلف می تواند منجر به استیضاح وزیر جهاد کشاورزی شود گفت: بالاخره تخلف تخلف هست و باید همه دستگاه ها و مسئولان متولی امور به موضوع تحت امر و اختیار خود پاسخگو باشند.
سوءمدیریتها در سازمان تعاون روستایی غیرقابل انکار است
همچنین عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: در سازمان تعاون روستایی متاسفانه در زمان مدیریت فعلی همواره ما درگیر یکسری تنشها بودیم، البته صحت و سقم و میزان شدت و ضعف این تنشها را باید مقام قضایی رسیدگی کند، اگرچه مجلس هم به عنوان نهاد نظارتی حق ورود دارد اما آن چیزی که مسلم است این است که تنشها و سوءمدیریتها در سازمان تعاون روستایی وجود دارد.
حجتالاسلام احمد آزادیخواه نماینده ملایر در مجلس در گفتوگویی، در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده شرکت آریو تجارت سهیل، گفت: یکی از این موارد همین بحث آریو تجارت بود، در این شرکت ظاهر قضیه حکایت از یکسری مسائل پشت پرده داشت و ایکاش آقایان با دقت بیشتری عمل میکردند.
آزادیخواه در ادامه خاطرنشان کرد: برای ما موقعیت و رضایت دامدار و مرغدار بسیار مهم است، من مصادیق مختلفی دارم و برای معاون امور تولیدات دامی هم اینها را ارسال کردم که پول را به حساب واریز کردهاند، ثبت سفارش را انجام دادهاند اما نهادهای به دستشان نرسیده است.
وی اضافه کرد: از این مصادیق در مرغداریها بسیار داریم، ما اینها را به مراتب ارجاع دادیم و خب وجود همین مساله خودش یعنی یک سوءتدبیر.
عضو کمیسیون کشاورزی با تاکید بر پیگیری این مساله در کمیته دامپروری کمیسیون، اظهار داشت: انتظار ما از سازمان تعاون روستایی این نبود، اگر این سازمان میخواست به وزارت جهاد و امنیت غذایی کمک کند باید ورود موثر میداشت. در مجموع این اتفاق یک اتفاقی بود که همه ما را متاثر کرد ما هم بهدنبال این مساله هستیم، کمیته دامپروری با قوت و قدرت کار را دنبال میکند، جلسات منظمی در این زمینه داریم و آخرین نتیجهگیری را هم به سرعت اطلاعرسانی خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سوال که «مدیریتی که به آن انتقاد داشتید در این دولت انجام شده یا از دولت قبل به جا مانده است؟»، گفت: انتصاب ایشان در همین دولت انجام شد و آقای ساداتینژاد ایشان را آورده است.