پیشبینی رسانهها و کارشناسان از آینده عربستان؛ رژیم آلسعود از درون فرو میپاشد
۱۳۹۳/۱۱/۰۵
–
۳۹ بازدید
پیشبینی رسانهها و کارشناسان از آینده عربستان
رژیم آلسعود از درون فرو میپاشد
کارشناسان با اشاره به درجه بالای انحطاط و ساختار قرون وسطایی رژیم سلطنتی عربستان و افزایش شکاف میان خاندان حاکم و مردم، فروپاشی زودهنگام این رژیم را پیشبینی میکنند.
اکنون حاکمیت در عربستان تبدیل به میوه گندیدهای شده که همه ناظران و کارشناسان از داخل و خارج این کشور و منطقه و جهان در مورد سقوط آن شرط میبندند و لحظهشماری میکنند.
رژیم آلسعود از درون فرو میپاشد
کارشناسان با اشاره به درجه بالای انحطاط و ساختار قرون وسطایی رژیم سلطنتی عربستان و افزایش شکاف میان خاندان حاکم و مردم، فروپاشی زودهنگام این رژیم را پیشبینی میکنند.
اکنون حاکمیت در عربستان تبدیل به میوه گندیدهای شده که همه ناظران و کارشناسان از داخل و خارج این کشور و منطقه و جهان در مورد سقوط آن شرط میبندند و لحظهشماری میکنند.
مردم عربستان که این رژیم پوشالی را مایه ننگ و سرافکندگی خود در میان ملل دیگر میدانند، به امید روزی هستند که وقتی از خواب بیدار میشوند، خبر سقوط آلسعود را بشنوند. خاندانی که بر همه مقدرات آنها چنگ انداخته است.
در حالی که عربستان روزهای نخست پس از مرگ «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه این کشور و انتقال به ظاهر آرام قدرت به پادشاه جدید (سلمان بن عبدالعزیز) را تجربه میکند، کارشناسان و نویسندگان روزهای سخت و حتی وقوع فروپاشی نظام پادشاهی این کشور را پیشبینی میکنند. به گزارش روزنامه انگلیسی «تلگراف» «رابرت فیسک» نویسنده و صاحبنظر انگلیسی یکی از این کارشناسان است که در این رابطه نوشت: «زمان به ضرر نظام پادشاهی عربستان در حال سپری شدن است؛ علیرغم اینکه متحدان غربی عبدالله به این رژیم وفادار ماندهاند، اما انقلابی در عربستان در آستانه وقوع است.»
وی در ادامه مینویسد: «انقلابی که عربستان را تهدید میکند، از سوی ایران نخواهد بود، این تهدید از سوی اقلیت شیعه درون عربستان و عناصر مسلح وهابی نیز نخواهد بود. پادشاهی سعودی از درون خود خاندان سلطنتی این کشور تهدید میشود.»
به نوشته فیسک تاریخ خاندان حاکم در عربستان پر از نفاق و اقدامات وحشیانه است و غرب نیز عمدا از آن چشمپوشی میکند تا منافع تجاری و اقتصادیاش را حفظ کند.»
اما این تنها تلگراف نبود که در مورد شرایط حاد سیاسی عربستان گزارش داد، روزنامه «ایندیپندنت» انگلیس نیز طی گزارشی تحت عنوان «بریتانیا برای یک حاکم جبار سوگواری میکند»، به شدت از مواضع دولت انگلیس درباره مرگ پادشاه سابق سعودی انتقاد کرد. «عفو بینالملل» هم علیه این حرکت دولت انگلیس موضع گرفت و آن را نشانه بیتوجهی لندن به نقض حقوقبشر در عربستان دانست.
«فارین پالیسی» هم در واکنش به مرگ عبدالله و آغاز پادشاهی سلمان با بیان اینکه شاه جدید عربستان، بیمار است و توان اداره عربستان را ندارد،» وی را شایسته پادشاهی این کشور ندانست.
حدود 300 سال است که همه منابع زیرزمینی و به عبارت دیگر، کل عربستان به دو خاندان آلسعود و آلشیخ تعلق دارد. همین سه هفته قبل بود که وزارت دارایی عربستان هزینه عیش و نوش یک ساله دو خاندان حاکم این کشور را معادل 400 میلیارد تومان اعلام کرده بود که بنا به نظر ناظران، رقم واقعی عیش و نوش و هزینههای مرتبط بسیار بیشتر از آن چیزی است که اعلام میشود.
کارشناسان همچنین، به غیبت معنادار مردم در مراسم تشییع جنازه عبدالله اشاره میکنند؛ مردم نه تنها در قبرستان سلطنتی «العود» در جنوب شهر ریاض حضور نداشتند، بلکه تلویزیونهای رسمی سعودی هنگام پوشش مراسم رسمی روز جمعه (روز تشییع و دفن)، از حضور مردم در گوشه و کنار مراسم، تصویری پخش نکردند، در حالی تصویر صدها شاهزاده پیر و جوان را نشان میدادند.
هر چند آمریکا در واکنش به مرگ عبدالله، او را «دوستی صادق» خواند و انگلیس او را کسی دانست که زندگیاش را وقف «گفتوگوی ادیان» کرده و دو رئیس فعلی و سابق رژیم صهیونیستی هم فقدان عبدالله را خسرانی برای صلح در منطقه خاورمیانه دانستند، ولی هیچکدام از این دلگرمیها نمیتواند جای ملت عربستان را بگیرد.
در حال حاضر مردم عربستان خاندان حاکم را بزرگترین مانع رشد و مشکل اصلی کشور میدانند و همه مفاسد را به حق به این خاندان نسبت میدهند.
در درون خانواده گسترده سعودیها نیز شکاف و سهمخواهی از قدرت روز به روز آشکارتر میشود؛ واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه «المیادین» در همین رابطه گزارش داد، اختلافات میان آل سعود درباره ولیعهدی «مقرن بنعبدالعزیز» روز به روز جدیتر میشود. در نظام سلطنتی عربستان، فرزندان «عبدالعزیز بنسعود» براساس سنشان پادشاهی را در دست میگیرند.
بیشتر فرزندان عبدالعزیز فوت کردند و باقیمانده فرزندان او هم مسن هستند. در سال 2012 «نایف بن عبدالعزیز» ولیعهد وقت فوت کرد. هشت ماه پیش از او هم «سلطان بن عبدالعزیز» ولیعهد قبلی فوت کرده بود. پس از آن ملک عبدالله در اقدامی بیسابقه، جانشین ولیعهد را هم بدون در نظر گرفتن سن فرزندان عبدالعزیز تعیین کرد، «مقرن بن عبدالعزیز» کوچکترین فرزند عبدالعزیز جانشین ولیعهد شد. ملک عبدالله همچنین دستور داده بود در این تصمیم او به هیچ وجه تجدیدنظر نشود.
بسیاری از ناظران این اقدام ملک عبدالله را برای جلوگیری از بروز اختلاف پس از مرگ خودش ارزیابی کردند. فرزندان عبدالعزیز از همسر «السدیری» او معتقدند پادشاهی حق آنهاست و مقرن که از یک مادر یمنی است نباید پادشاه شود.
«مجتهد» فعال توئیتری که به انتشار اخبار محرمانه خاندان سعودی مشهور است، نیز در جدیدترین پیام خود گزارش داد که «متعب بن عبدالله» پسر پادشاه متوفی از انتخاب «محمدبن نایف بن عبدالعزیز» به عنوان جانشین ولیعهدخشمگین است.
بنابراین گزارش، متعب بر این باور است که رقیبش «محمدبن نایف» از حیلهای علیه او استفاده کرده که، پدرش عبدالله برای کنار گذاشتن «احمد بن عبدالعزیز» استفاده کرده بود؛ یعنی تعیین جانشین برای ولیعهد برای اولین بار؛ اکنون محمد بن نایف جانشین ولیعهد شده و پس از پسران عبدالعزیز، اولین شاهزادهای است که در یک قدمی سلطنت قرار گرفته است.
مجتهد در ادامه افزود: تلاشهای دیگری در دست اقدام است که عزل «مقرن بن عبدالعزیز» ولیعهدجدید از جمله آنها خواهد بود، اما باقی اقدامات را اکنون نمیتوانم فاش کنم چرا که نمیخواهم متوقف شود زیرا در اجرای برخی از این اقدامات خیری برای مردم نهفته است.
نتیجه همه این تغییر و تحولات اینکه، آلسعود گویا، به آخر عمر خود نزدیک و نزدیکتر میشود.