طلسمات

خانه » همه » مذهبی » چرایی اهمیت فلسطین برای کشورمان؟

چرایی اهمیت فلسطین برای کشورمان؟


چرایی اهمیت فلسطین برای کشورمان؟

۱۳۹۴/۰۶/۰۲


۵۷۴ بازدید

با سلام و احترام و قدردانی از مکاتبه شما با این مرکز؛ در اولین گام لازم است به عنوان مقدمه، نکته ای را پیرامون موضع جمهوری اسلامی ایران در برابر مسلمانان جهان که در زیر ظلم و ستم به سر می برند را بیان نماییم.

با سلام و احترام و قدردانی از مکاتبه شما با این مرکز؛ در اولین گام لازم است به عنوان مقدمه، نکته ای را پیرامون موضع جمهوری اسلامی ایران در برابر مسلمانان جهان که در زیر ظلم و ستم به سر می برند را بیان نماییم. جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون اساسی که چکیده و محور اصلی و اهداف، افکار، آرمان ها و ایده آل های ملتی است که تابع مکتب اسلام است و به تعبیر مقام معظم رهبری میثاق بزرگ ملی و دینی و انقلابی ماست، «روزنامه جمهوری اسلامی19/4/79 »، سیاست خارجی خویش را بر اساس نفی هر گونه سلطه جویی و سلطه پذیری، حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور، دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرت های سلطه گر و روابط صلح آمیز متقابل با دول غیر محارب استوار کرده است «قانون اساسی، اصل 152» و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران در عین خودداری کامل از هر گونه دخالت در امور داخلی ملت های دیگر از مبارزه حق طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان حمایت می کند«قانون اساسی، اصل 154» نمونه های بارزی از این حمایت ها را در حمایت جمهوری اسلامی ایران از مردم مظلوم فلسطین، بوسنی و هرزگوین، چچن و … می توان مشاهده نمود.

اما در رابطه با مساله فلسطین باید گفت: مسئله فلسطین، مسئله‌ای صرفاً دینی یا صرفاً سیاسی نیست. بلکه مسئله ای کاملا استراتژیک و جمعی از این دو مؤلفه و چندین مسئله و موضوع دیگر است. حمایت یا عدم حمایت ما از مردم فلسطین حمایت از یک قشر با عقاید خاص نیست. بلکه مقابله با دشمنی است که اگر از همان مرزهای اولیه مقابل او قرار نگیریم، باید در خانه خودمان مانع تهاجمات او شویم. سودای از نیل تا فرات که در اندیشه بنیادگرایان صهیونیستی وجود دارد، اگر می‌بینید هنوز جامه عمل به خود نپوشیده تنها به این دلیل است که مقاومت‌ها از همان بدو کار صورت گرفته است. که اگر نبود این مقاومت‌ها امور بیشتر کشورهای اسلامی تحت سیطره و اشغال متعصبان صهیون بود.

دیگر این‌که اگر می‌بینید بخشی از حمایت‌های نظام مردمی جمهوری اسلامی ایران به مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین اختصاص دارد، به عنوان بخشی از اهداف انقلاب اسلامی ایران بوده است که حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان را تا حد امکان و توانایی مدنظر قرار دهد. این امر در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز تصریح شده است. و اگر این هدف بیش از همه متوجه فلسطینیان است، به دلیل عمق فاجعه و دشمن قداری است که در منطقه فلسطین و لبنان قرار دارد. اما این به معنی انحصار در حمایت نیست. حمایت‌های مادی و معنوی جمهوری اسلامی ایران از مردم پاکستان، بحرین و … همه و همه شاهدی است بر این اصل.

نکته دیگری که به نظر می‌آید در این خصوص قابل طرح باشد این‌که مطلب مبنی بر این‌که حمایت‌های همه‌جانبه‌ای توسط ایران برای فلسطینیان صورت می‌گیرد چندان صحیح نیست. این حمایت‌ها بیشتر بر ابعاد سیاسی و فرهنگی است. چرا که از نظر نظامی و تسلیحاتی، امکان چندانی برای حمایت وجود ندارد. حمایت‌ها بیشتر به صورت معنوی و حمایت در قالب سازمان‌ها و تشکیلات بین‌المللی صورت می‌گیرد.

بنابراین مسأله فلسطین از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همیشه از مسائل راهبردی نظام جمهوری اسلامی بوده است و مقام معظم رهبری نیز مسأله اول امت اسلامی را مسأله فلسطین می‌دانند و برای آن دلایلی مطرح می نماییند. ایشان در این زمینه معتقدند:

فلسطین، مسئله‌ی اول در میان همه‌ موضوعات مشترک کشورهای اسلامی است. مشخصات منحصر به فردی در این مسئله وجود دارد:

اول این که یک کشور مسلمان از ملت آن، غصب و به بیگانگانی که از کشورهای گوناگون گردآوری شده و جامعه‌ای جعلی و موزائیکی تشکیل داده‌اند، سپرده شده است.

دوم این که این حادثه‌ی بی‌سابقه در تاریخ، با کشتار و جنایت و ظلم و اهانت مستمر انجام گرفته است.

سوم آن که قبله‌ی اول مسلمانان و بسیاری از مراکز محترم دینی که در این کشور قرار دارد، به تخریب و توهین و زوال تهدید شده است.

چهارم آن که این دولت و جامعه‌ی جعلی در حساسترین نقطه‌ی جهان اسلام، از آغاز تاکنون، نقش یک پایگاه نظامی و امنیتی و سیاسی را برای دولتهای استکباری بازی کرده و محور غرب استعماری که به علل گوناگون، دشمن اتحاد و اعتلاء و پیشرفت کشورهای اسلامی است، از آن همواره چون خنجری در پهلوی امت اسلامی استفاده کرده است.

پنجم آن که صهیونیسم که خطر اخلاقی و سیاسی و اقتصادی بزرگی برای جامعه‌ی بشری است، این جای پا را وسیله‌ای و نقطه‌ی اتکائی برای گسترش نفوذ و سلطه‌ی خود در جهان قرار داده است.

نکات دیگری را هم میتوان بر اینها افزود: هزینه‌ی مالی و انسانیِ سنگینی که کشورهای اسلامی تاکنون پرداخته‌اند. اشتغال ذهنی دولتها و ملتهای مسلمان. رنج میلیونها آواره‌ی فلسطینی، که بسیاری از آنان پس از شش دهه هنوز در اردوگاه‌ها زندگی میکنند. انقطاع تاریخ یک کانون مهمِ تمدنی در جهان اسلام و الی غیر ذلک.(بیانات مقام معظم رهبری در موخه ۱۳۹۰/۰۷/۰۹)

در مساله فلسطین با ملتی روبرو هستیم که سرزمین آنها توسط رژیمی جعلی به نام اسرائیل به اشغال درآمده و به همین جهت جان و مال و ناموس آنها در معرض هتک و غارت قرار گرفته و ملیت آنها از آنان سلب گردیده است و رژیم جعلی اسرائیل نزدیک به هفت دهه است که به واسطه همراهی قدرت های سلطه گر دنیا مانند آمریکا و انگلیس و … به انگیزه نسل کشی و از بین بردن باقیمانده ی این ملت مظلوم اقدام به کشتار وحشیانه ی ملت فلسطین می نماید و در این راه از هیچ جنایتی فروگذاری نمی کند. برای لزوم حمایت از جریان فلسطین می توان چندین دلیل برشمرد که در ادامه به اختصار به آنها اشاره می نماییم:

اولا رژیم صهیونیستی از اولین روز های شکل گیری خود همواره جنایات و کشتارهای وحشیانه ای را در حق فلسطینیان اعمال نموده اند. اولین دلیلی که ما را به حمایت و پشتیبانی از این مردم مظلوم فرا می خواند اولا حس ظلم ستیزی و ثانیا احساس عطوفت و همدردی می باشد که این حس در تمامی ابنای بشر که فطرت سلیم خود را با ددمنشی و وحشیگری از بین نبرده اند موجود می باشد. حمایت هایی که هم اکنون در سرتاسر جهان از سوی غیر مسلمانان نسبت به مردم غزه صورت می گیرد را می توان تا حدود زیادی نشات گرفته از حس ظلم ستیزی و همدردی با مظلوم آنان دانست. پس اولین دلیل ما در حمایت از مردم مظلوم فلسطین – فارغ از اینکه آنان برادران و خواهران دینی ما محسوب می گردند – حس فطری دفاع از مظلوم و طغیان علیه ظالم می باشد.

دومین دلیلی که ما را بر حمایت از این مردم مظلوم واداشته و آن را علاوه بر یک حس انسانی و عاطفی به وظیفه ای شرعی تبدیل می نماید ، وجوب لبیک و پاسخ به استغاثه و ندای کمک خواهی مسلمان تحت ظلم و ستم می باشد. بنابر نص صریح متون دینی ما، کمک رسانی به مسلمانی که ندای استغاثه و فریاد رسی به مسلمانان را سر داده است از نظر شرعی واجب می باشد.

پیامبر گرامى اسلام (ص) مى فرمایند: «من اصبح و لم یهتم بامور المسلمین فلیس بمسلم» «هر کسی که شب را به صبح برساند اما دغدغه و حس مسوولیت نسبت به گرفتاری های مسلمین را نداشته باشد مسلمان نیست. »( کلینى، اصول کافى، ج 2، ص 163)

«من سمع رجلاً ینادى یا للمسلمین فلم یجبه فلیس بمسلم «هر کس فریاد استغاثه هر مظلومى (اعم از مسلمان یا غیر مسلمان) را بشنود که مسلمین را به یارى مى طلبد، اما فریاد او را اجابت نکند مسلمان نیست.» ( کلینى، اصول کافى، کتاب الایمان و الکفر، باب الاهتمام بامور المسلمین، ح 5)

پس ملاحظه می نمایید که دومین دلیل بر وجوب حمایت از مردم فلسطین، دستور شرع مبین اسلام مبنی بر لزوم حمایت و یاری و دستگیری از کسی است که مسلمانان را به کمک فرا می خواند.

قطعا شما نیز در اخبار مربوط به فلسطین ، استغاثه ها و درخواست کمک های مردم مظلوم و تحت ستم فلسطین و غزه ، از مسلمانان جهان را شنیده اید. بدانید که همین کمک خواهی های این مردم مظلوم ، کمک به این مردم مظلوم را بر ما واجب می کند.

اما سومین دلیل بر وجوب مبارزه با اسرائیل و تلاش برای نابود کردن آن – در کنار وجوب امداد رسانی به مردم مظلوم فلسطین – مساله ای فقهی تحت عنوان وجوب دفاع از سرزمین های اسلامی در برابر تهاجم و اشغال غیر مسلمین می باشد. این مساله از ضروریات دین اسلام می باشد که اگر بخشی از سرزمین های اسلامی توسط غیر مسلمین اشغال گردید، بر تمام مسلمانان واجب است نسبت به دفع متجاوز و پس گرفتن سرزمین های اسلامی تمام تلاش خویش را به کار ببندند.

با این توضیح ، حتی اگر یک نفر هم از فلسطینیان نسبت به اشغال این سرزمین توسط صهیونیست ها شکایت نمی نمود و هیچ ندای تظلم و استغاثه ای از فلسطین به گوش نمی رسید نیز باز هم بر ما به عنوان تکلیف شرعی واجب بود که هیچ گاه اسرائیل را به رسمیت نشناخته و در حد توان نسبت به نابودی این رژیم جعلی همت بگماریم. بنابراین مشاهده می نمایید که حمایت از این ملت مظلوم هم به دلیل احساسات و عواطف انسانی و هم به دلیل لزوم کمک به مسلمانی که فریاد یا للمسلمین سر داده و استغاثه می نماید و هم به دلیل وجوب شرعی مقابله با کفاری که سرزمین اسلامی ایرا اشغال نمود ه اند بر همه ی مسلمانان واجب شرعی می باشد. و هم با منافع و امنیت ملی کشورمان و سایر کشورهای منطقه مرتبط می باشد.

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد:

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد