اسپوتنیک موندو با اشاره به اینکه «عوامل متعددی و یکی از اصلیترین آنها همهگیری کووید-۱۹، موجب تورم بالا در سراسر جهان شده است» تاکید کرد نرخ تورم فعلی جهانی به وضوح به دلیل درگیری در اوکراین و تحریمهای اقتصادی کشورهای غربی علیه روسیه است.
در ادامه گزارش آمده است، شکی نیست که این وضعیت به دلیل افزایش قیمت انرژی و مواد خام که به دلیل بحران اوکراین و «تحریم های نادرست اقتصادی سازماندهی شده آمریکا علیه روسیه»، تشدید شده است.
به نوشته این رسانه، اگرچه واشنگتن دیگر کشورها را به بروز تورم متهم میکند، اما این مسئله چیزی مگر تلاشی ناموفق برای سرزنش کشورها و پنهان کردن اشتباهات خود در مدیریت همهگیری و مشکلات ناشی از تحریمها علیه مسکو نیست.
اسپوتنیک موندو نوشت: «در حالی که زنجیرههای عرضه جهانی هنوز به طور کامل از این همهگیری بهبود نیافتهاند، وضعیت اوکراین و تحریمهای ضد روسیه اختلالات عرضه را تشدید میکند. ما شاهد کمبود انرژی، مواد خام و غذا هستیم و کشورهای سراسر جهان بیشترین بار را از ماجراجوییهای ژئوپلیتیک ایالات متحده متحمل میشوند».
بر اساس گزارش، تحریمهای غرب همچنین به منافع کشورهای در حال توسعه که در واردات مواد غذایی و سایر کالاهای ضروری با تورم بالا مواجهند، آسیب جدی میزند. بسیاری از این کشورها پیشتر با مشکلات جدی اقتصادی مواجه شدهاند و افزایش قیمتها ناشی از اقدامات علیه روسیه وضعیت را بدتر میکند.
در ادامه این رسانه می نویسد در چنین شرایطی، تنها میتوان امیدوار بود که غرب دیگران را مقصر نشناسد بلکه تلاشهای خود را بر حلوفصل مشکلات اقتصادی متمرکز کند که میتواند به پیامدهای جدی جهانی منجر شود.
اسپوتنیک موندو اینطور نتیجه میگیرد که کشورهای در حال توسعه باید نیروهای خود را برای حمایت مشترک از تجارت آزاد و جهانی شدن اقتصادی هماهنگ کنند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در ساعات اولیه ۲۴ فوریه (پنج اسفند) آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین را اعلام کرد. یکی از اهداف اساسی این عملیات، به گفته پوتین، غیرنظامی کردن اوکراین است.
بسیاری از کشورها، به استثنای چین، عملیات نظامی روسیه در اوکراین را به شدت محکوم کردند و مجموعههای مختلفی از تحریمها علیه مسکو اعمال کردند.
در عصر جهانی شدن، اعمال تحریمهای اقتصادی و تجاری بر روسیه میتواند منجربه یک بحران جهانی شود که پیامدهای آن در حال حاضر نیز در بسیاری از نقاط جهان احساس میشود.
«اوسکار روخاس» اقتصاددان دانشگاه ملی خودمختار مکزیک نیز میگوید: شما میخواهید یک کشور را تحریم کنید اما در واقع، کل بازار را تحریم میکنید. او معتقد است که افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی، ترکیبی عالی برای تشدید تورم جهانی است.
به این ترتیب، پیامدهای مجازات کشوری که توسط ولادیمیر پوتین اداره میشود، پیشتر در مقیاس جهانی منعکس شده است. «کو دونگیو» رئیس سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) پیشتر (هشت آوریل/ ۱۹ فروردین) هشدار داد که قیمت مواد غذایی به بالاترین میزان خود رسیده است؛ واقعیتی که بیشترین ضربه را به فقیرترین طبقات وارد میکند.
این آژانس هشدار داد: قیمتهای بینالمللی گندم، ذرت و روغنهای گیاهی به دلیل درگیریها در منطقه دریای سیاه افزایش یافته است که باعث ایجاد ناآرامی در بازارهای تجارت این محصولات اساسی شده است.
در ایالات متحده، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا تلاشهای زیادی برای کاهش قیمت سوخت و در نتیجه کاهش تورم انجام داده است. با این حال، نتایج آنطور که انتظار میرفت، پیش نرفته است و حتی بسیاری از شهروندان آمریکایی از جنوب این کشور و از مرز مکزیک عبور کردهاند تا مخازن بنزین خود را پر کنند. در برخی از شهرهای جنوب ایالات متحده، یک گالن بنزین (۳.۷۸ لیتر) تا ۷ دلار قیمت دارد.
311311